Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφορίες Bluray - 27/02/2012 SONY


TEN TEN 2D
TEN TEN 3D
ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT
REAL STEEL
THE HELP
MIDNIGHT IN PARIS

Τα 500 επεισόδια γιόρτασε η τρομερή οικογένεια Simpsons

Με γκεστ-σταρ τον Άσανζ.

Το 500 ό επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων Simpsons προβλήθηκε την Κυριακή. Εδώ και 23 σεζόν οι διάσημοι χαρακτήρες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς σατιρίζουν με τον δικό τους «κανιβαλιστικό» τρόπο, τη μέση αμερικανική οικογένεια, αναστατώνοντας το ήσυχο περιβάλλον του Σπρίνγκφιλντ, της πόλης όπου μένουν.

Η σειρά είναι η πλέον επιτυχημένη και μακροβιότερη στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Ήρωές της τα μέλη της απίθανης οικογένειας Simpsons, που την αποτελούν ο πατέρας Χόμερ, η μητέρα Μαρτζ και τα τρία παιδιά τους, Μπαρτ, Λίζα και Μάγκι.

Στον Χόμερ αρέσει να αράζει στον καναπέ, να πίνει μπίρες και να τρώει ντόνατς, η Μαρτζ προσπαθεί να «προστατεύσει» τον μισθό του Χόμερ από τον ίδιο τον εαυτό του και να κρατά σε τάξη την οικογένεια, ο Μπαρτ αρέσκεται στις σκανταλιές και στο σκέιτ, η Λιζ παίζει σαξόφωνο και είναι η αριστούχος της οικογένειας (και η φωνή της λογικής), ενώ η μικρή Μάγκι είναι μονίμως με μια πιπίλα στο στόμα και δεν μιλάει, ούτε περπατάει.

Αυτοί και οι άλλοι χαρακτήρες που τους πλαισιώνουν αμφισβητούν το αμερικανικό όνειρο. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά σε μια πόλη που ζει κυρίως από ένα... πυρηνικό εργοστάσιο!

Δημιουργός της σειράς είναι ο Ματ Γκρέινιγκ (Futurama, Life in Hell).

Η οικογένεια εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη στις 19 Απριλίου 1987, ως ένθετο στο εβδομαδιαίο βαριετέ The Tracey Ullman Show, που παρουσίαζε στο δίκτυο Fox η γνωστή τραγουδίστρια της ποπ Τρέισι Ούλμαν.

Η επιτυχία ήταν άμεση και δύο χρόνια αργότερα τα σκετσάκια των Simpsons αυτονομήθηκαν και απέκτησαν τη μορφή της ημίωρης εκπομπής στο ίδιο κανάλι, σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1989.

Στις 23 σεζόν της σειράς έχουν εμφανιστεί ως γκεστ-σταρ πλήθος διασημοτήτων, όπως οι Στινγκ, Μέριλ Στριπ, U2, Στιβ Μάρτιν, Μελ Γκίμπσον, Μπεν Στίλερ, Ριζ Γουίδερσπουν, Χιου Χέφνερ, Ντένις Ρόντμαν, Μετάλικα, Λάρι Κινγκ, Λιζ Τέιλορ, Μάικλ Τζάκσον, 50 Cent, Αντρέ Άγκασι, Μάτζικ Τζόνσον και ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Στο 500ό επεισόδιο την εμφάνιση του έκανε ο Τζούλιαν Ασάνζ ως γείτονας της οικογένειας που έχουν εκδιωχθεί σε μια απομονωμένη περιοχή. Οι ατάκες του Ασάνζ ηχογραφήθηκαν στη Βρετανία όπου βρίσκεται ο ιδρυτής του WikiLeaks.

Μερικές πληροφορίες για τους Simpsons

  • Η σειρά έχει αποσπάσει 25 βραβεία Έμμυ, 22 βραβεία Άνι (Annie awards) κι ένα βραβείο Πιμπόντυ (Peabody award). Σύμφωνα με το περιοδικό Time (τεύχος 31, Δεκέμβριος 1999) οι Σίμσον είναι η καλύτερη σειρά του 20ού αιώνα.
  • Σύμφωνα πάλι με το Time, ο Μπαρτ Σίμπσον επιλέχθηκε στον κατάλογο των 100 προσώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον 20ό αιώνα. Ήταν το μοναδικό φανταστικό πρόσωπο.
  • Το μαλλί του Μπαρτ έχει εννέα καρφάκια.
  • Στις 14 Ιανουαρίου 2000, η οικογένεια Σίμπσονς απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.
  • Χαρακτηριστικές εκφράσεις όπως το «D'Oh!» του Χόμερ έχουν αποκτήσει δικό τους λήμμα στο λεξικό.
  • Η σειρά κέρδισε τον τίτλο της μακροβιότερης σειράς κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης. Βρίσκεται στην 23η της σεζόν και θα διαρκέσει για –τουλάχιστον- άλλες δύο σεζόν.
  • Ο Χανκ Αζάρια έχει δηλώσει ότι βάσισε τις φωνές των χαρακτήρων του σε εκείνες διασημοτήτων ή άλλων προσώπων που γνώριζε. Συγκεκριμένα, η φωνή του Ραλφ Γουίγκουμ βασίστηκε σε εκείνη του ηθοποιού Έντουαρντ Τζ.Ρόμπινσον, του Λου στον Σιλβέστερ Σταλόνε και του Comic Book Guy στον συγκάτοικο του Αζάρια στο κολέγιο.
  • Ο χάρτης του Σπρίνγκφιλντ που βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, δείχνει ότι η πόλη μοιάζει με την Κωνσταντινούπολη του Βυζαντίου. Υπάρχει, μάλιστα, και ένας μεγάλος δρόμος, ίδιος σχεδόν με τη Μέση Οδό.
  • Ο δήμαρχος του Σπρίνγκφιλντ, Τζο Κουίμπι, είναι βασισμένος στον Τζον Φ.Κένεντι.
  • Ο Χόμερ είναι ο μόνος χαρακτήρας που είχε ατάκες σε κάθε επεισόδιο. Η Μαρτζ και η Λίσα έχουν, επίσης, εμφανιστεί σε κάθε επεισόδιο, αλλά σε ένα επεισόδιο (διαφορετικό για την καθεμία) δεν είχαν διάλογο. Ο Μπαρτ δεν εμφανίστηκε στο επεισόδιο Four Great Women and a Manicure.
  • Πολλοί από τους χαρακτήρες φέρουν ονόματα της οικογένειας και των συγγενών του Γκέρινγκ. Χόμερ, Μαρτζ, Λίσα και Μάγκι είναι τα πραγματικά ονόματα των γονιών του και των νεότερων αδελφών του.
  • Η Μαρτζ και η Λίσα έχουν από τέσσερις βλεφαρίδες, ενώ η Μάγκι έχει τρεις.
  • Οι Simpsons έγιναν ταινία το 2007.

tanea

The FP (2012) Trailer

Fan-Made Dark Live-Action(ish) 'Akira' Teaser Trailer

Στις 7 Μαρτίου ξεκινάει το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ SFF-rated Athens

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ), ετοιμάζεται για πρεμιέρα.

Η 7η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Τετάρτη 7 Μαρτίου έως και Τετάρτη 14 Μαρτίου (8 ημέρες, αντί για 7) στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης - κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106, Φιξ, αλλά απλώνεται και σε ένα νέο σημείο σαν αποτέλεσμα της υψηλής επισκεψιμότητας που σημείωσε το φεστιβάλ πέρυσι. Έτσι, φέτος οι οπαδοί του συγκεκριμένου genre στην Αθήνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ (ταινίες διαγωνιστικού) και στην αίθουσα προβολών του ΝΙΧΟΝ, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός το διάστημα 8- 13 Μαρτίου.

Το SFF-rated Athens του 2012 γίνεται ακόμα πιο αυστηρό στα κριτήρια επιλογής των ταινιών με στόχο την παρουσίαση ενός πιο compact αποτελέσματος, αλλά αισθητά ανώτερου σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Έτσι, από τις παραπάνω από 290 φετινές υποψηφιότητες (έναντι 225 πέρυσι), θα προβληθούν μόνο 53 ταινίες από όλον τον κόσμο που αποθεώνουν κυριολεκτικά τη δύναμη της φαντασίας και όπως διαμόρφωσε το περιεχόμενο η πλειοψηφία των διαγωνιστικών συμμετοχών της φετινής διοργάνωσης, κυρίως τη δύναμη της επιστημονικής φαντασίας.

Στους νεωτερισμούς της φετινής εκδήλωσης περιλαμβάνεται έμφαση στο Διαγωνιστικό πρόγραμμα Μεγάλου Μήκους, όπου φέτος για πρώτη φορά πέρα από τα γνωστά Βραβεία Κοινού, εγκαινιάζονται και Βραβεία Κριτικής Επιτροπής (για Μεγάλου Μήκους Ταινίες) με την πενταμελή (5μελή) κριτική επιτροπή να απαρτίζεται από αναγνωρισμένες προσωπικότητες του κινηματογράφου τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές στερέωμα του είδους. Τα βραβεία κριτικής επιτροπής θα είναι: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου.

Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους

10 ταινίες, αντί για 8 τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη θεματική γκάμα του κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας, από τη space opera και τη μετακαταστροφική περιπέτεια μέχρι τον κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, το χιούμορ και το τεχνολογικό τετ-α-τετ.

Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους

40 ταινίες που θα προβληθούν σε 4 Ζώνες (ο διαχωρισμός σε Διαγωνιστικό Τμήμα και Θεματικές Ενότητες διακόπτεται).

Συμμετέχουσες χώρες

Πορτογαλία, Ισπανία Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Η.Π.Α., Μεξικό, Κούβα, Κροατία, Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Αυστραλία, Ελλάδα, αλλά και Σιγκαπούρη και Σρι-Λάνκα.

Ειδικές Προβολές

- Τετάρτη, 7 Μαρτίου, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ (Έναρξη του Φεστιβάλ):
Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το ευρύ κοινό της μεγάλης παραγωγής του Hollywood “JOHN CARTER”, πριν την επίσημη πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες (ΠΕ 8/3) και πριν το ντεμπούτο της ταινίας για το ευρύ κοινό στις ΗΠΑ (ΠΑ 9/3) και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Η πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή της Walt Disney σκηνοθετημένη από τα χέρια του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη Andrew Stanton (ο άνθρωπος πίσω από τα Finding Nemo & WALL-E της Pixar κάνει το live-action ντεμπούτο του) αποτελεί το πολυαναμενόμενο blockbuster του 2012. Θα είναι άραγε «Η» επική διαστημική περιπέτεια των τελευταίων ετών και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε συγκρίσεις με το AVATAR ή τον Πόλεμο των Άστρων που πολλοί περιμένουν;

- Δευτέρα 12 Μαρτίου:
Προβολή της πλήρους κόπιας του METROPOLIS (Fritz Lang) συνοδεία ειδικά σχεδιασμένου live dj set. Το πιο σημαντικό βουβό φιλμ της Γερμανικής ιστορίας, θα προβληθεί όπως συμπληρώθηκε πρόσφατα με σκηνές που θεωρούνταν χαμένες για σχεδόν 80 χρόνια, στην πλήρη εκδοχή των 164’.

Πρόσθετα στοιχεία

-Διοργάνωση διάλεξης από το διεθνή προσκεκλημένο του φεστιβάλ, Louis Savvy, Διευθυντή του κινηματογραφικού Φεστιβάλ SCI-FI LONDON και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Νο Budget Science Fiction».

-Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα της ταινίας RADIO FREE ALBEMUTH παρουσία του σκηνοθέτη της, John Alan Simon από τις Η.Π.Α. βασισμένης στο τελευταίο μυθιστόρημα του εμβληματικού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick, στο έργο του οποίο έχει βασιστεί μια πληθώρα ταινιών του Hollywood, όπως Blade Runner, Total Recall, Minority Report κ.α. Έκπληξη η συμμετοχή της τραγουδίστριας Αlanis Morissette στην ταινία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

-Μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας «ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», χιουμοριστικής ταινίας υπερηρώων από τη Θεσσαλονίκη (Σούπερ Δημήτριος εναντίον Κάπταιν Φύρομ) η οποία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011.

-Ταυτόχρονη με τις προβολές παρουσία σκηνοθετών για υποβολή ερωτήσεων από το κοινό.

-Επίσημη πρώτη κυκλοφορία του νέου διπλού DVD-συλλογή με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από τα SFF-rated ATHENS 2010 και 2011 (συνολικά 18 ταινίες).

-Δώρα για το κοινό

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι ξένες ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Τιμή εισιτηρίου: ενιαίο ημερήσιο 8 ευρώ, φοιτητικό 5 ευρώ.

www.kathimerini.gr

Καθημερινή - Κυριακή 26/02/2012


Στον ιταλικό «Καίσαρα» η Χρυσή Άρκτος

Η ταινία «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει», των ιταλών αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, απέσπασε την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Παράλληλα, ο γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτσολ απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη για την ταινία «Μπάρμπαρα».

Συνολικά, 18 ταινίες ήταν υποψήφιες για διάφορες διακρίσεις στην 62η Μπερλινάλε, η οποία αποτελεί το πρώτο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ του έτους.

Ο ούγγρος σκηνοθέτης Μπένεντεκ Φλίγκαουφ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής - Ασημένια Άρκτος - για την ταινία του «Just The Wind». Το βραβείο αυτό θεωρείται το δεύτερο καλύτερο μετά τη Χρυσή Άρκτο για την καλύτερη ταινία.

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού έλαβε η Ρέιτσελ Μουάνζα για την ερμηνεία της ως παιδί-στρατιώτης στην ταινία «Μάγισσα του πολέμου».

Η ταινία «A Royal Affair», που βασίζεται στο βασιλικό σκάνδαλο του 18ου αιώνα στη Δανία, απέσπασε δύο βραβεία: του καλύτερου ηθοποιού για τον Μικέλ Φόλσγκααρντ και του καλύτερου σεναρίου για τους σεναριογράφους Νικολάι Άρσελ και Ράσμους Χέιστερμπεργκ.


Έθνος - Κυριακή 26/02/2012


Real News - Κυριακή 26/02/2012


Από ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε τύφλωση πάσχει η Τζούντι Ντεντς

Η Τζούντι Ντεντς πάσχει από εκφυλιστική ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε τύφλωση. Η σπουδαία ηθοποιός δήλωσε ότι δεν μπορεί πια να διαβάζει σενάρια και ότι δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει ακόμα και κάποιον που κάθεται απέναντί της.

Οι γιατροί διέγνωσαν μια εκφυλιστική ασθένεια, γνωστή ως νόσος της ωχράς κηλίδας. Από την ίδια ασθένεια έπασχε και η μητέρα της.

Η ασθένεια προκαλεί προβλήματα στην όραση και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλειά της.

Η 77χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι υπόκειται σε θεραπεία που θα την βοηθήσει να συνεχίσει την καριέρα της και να έχει μια κανονική ζωή. Η ίδια ξεκαθαρίζει, άλλωστε, ότι δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την υποκριτική, καθώς λατρεύει την δουλειά της.

«Εάν αποσυρθώ, τίποτα πια δεν θα πάει καλά και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ήδη» δήλωσε.

Μιλώντας στην Daily Mail, η ηθοποιός είπε ότι μαθαίνει τα σενάρια με τη βοήθεια φίλων. «Κάποιος έρχεται και μου τα διαβάζει σαν παραμύθι. Είναι συνήθως η κόρη μου ή ο μάνατζέρ μου ή κάποιος φίλος και συνήθως μου αρέσει αυτό γιατί κάθομαι εκεί και φαντάζομαι την ιστορία στο μυαλό μου» είπε.

Μέχρι στιγμής, η Ντεντς στηρίζεται στην κόρη της ή στο μάνατζέρ της, που τη βοηθούν να κατανοήσει το κείμενο. Ωστόσο το πιο ενοχλητικό είναι όταν βγαίνει έξω. «Ούτε τον κατάλογο μπορώ να δω καλά, ούτε το πρόσωπο που κάθεται απέναντί μου. Αυτό είναι κάτι που το ζω για πρώτη φορά στην ζωή μου», επισημαίνει.

Το 1998 η ηθοποιός τιμήθηκε με Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για την ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ.

Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 20/02/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Ξανθοί μπελάδες Alpha Ξένη ταινία
22:00 Εκτός ελέγχου Star Ξένη ταινία
23:00 Το πέρασμα του χειμώνα ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Σχεδόν έρωτας Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Ληστεία με γοητεία Σπορ+ Ξένη ταινία
00:25 Έλεν και Τζορτζ Σπορ+ Περιπέτεια
00:30 Κωδικός enigma ΝΕΤ Περιπέτεια
02:30 New Jack city Star Ξένη ταινία