Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 22/04/2012


Follow Me: The Yoni Netanyahu Story (2012) Poster

The Raven (2012) New Poster

The Cold Light of Day (2012)

«Έφυγε» ο τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος

Μία σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου έσβησε την Τρίτη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας πίσω μία σημαντική διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

«Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή» αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 1948. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, επισκέφθηκε την εταιρεία Κολούμπια. Εκεί γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα στον οποίο δούλεψε στα «Ξημερώματα». Όταν αναφερόταν στον Γ.Ζαμπέτα έλεγε πως ήταν «ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».

Το 1966 συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το 1967 ηχογράφησε τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι «Θεσσαλονίκη».

Το 1972, χρονιά-σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία, συνεργάστηκε με τον Δήμο Μούτση και τον Μάνο Ελευθερίου στον «Άγιο Φεβρουάριο».

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.

Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου και Νίκου Πορτοκάλογλου ανέδειξαν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προανήγγειλαν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που οδήγησε σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.

Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, ήταν η στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο «έντεχνες» διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.

in.gr

Τρίτη 17/04/2012 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Φίλησέ με τώρα Alpha Ξένη ταινία
22:00 Φονικό όπλο 4 Star Ξένη ταινία
23:00 Στέλλα ΕΤ3 Δράμα
00:00 Οι στυλοβάτες της γης Alpha Ξένη ταινία
00:30 Romanzo criminale - α΄ μετάδοση ΝΕΤ Κοινωνική
00:30 Κυνοδοντας (α' τηλεοπτική μετάδοση) ΕΤ1 Ελληνική ταινία
02:30 Ξεκαθάρισμα λογαριασμών Star Περιπέτεια

Real News - Kυριακή 22/04/2012

Καθημερινή - Κυριακή 22/04/2012


QUEEN - «A Night at The Opera»

Ένα από τα καλύτερα album όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone, το Q Magazine αλλά και το βιβλίο Guinness, που πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία των αδελφών Μαρξ (Marx Brothers).

Το τέταρτο album των Queen που κυκλοφόρησε τέλη του 1975, ήταν εκείνη τη εποχή, το πιο ακριβό σε παραγωγή album όλων των εποχών -στοίχισε 45.000 λίρες, που με σημερινούς υπολογισμούς φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Εδώ οι Queen πειραματίζονται για μια ακόμη φορά και βάζουν στο blender διάφορα μουσικά είδη: rock, opera, heavy metal, pop, sci-fi, folk, music hall, traditional jazz, ακόμη και τον Εθνικό Ύμνο!

Στο «Bohemian Rhapsody», το πιο γνωστό ροκ τραγούδι όλων των εποχών, παντρεύουν την όπερα με το ροκ. Το «Bohemian Rhapsody» παρέμεινε 14 βδομάδες στο No. 1 του UK chart, ψηφίστηκε Τραγούδι της Χιλιετίας, κι ήταν το μόνο τραγούδι στην Ιστορία που έφθασε 2 φορές την περίοδο των Χριστουγέννων στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας πωλήσεις εκατομμυρίων. Για την προώθηση του τραγουδιού το συγκρότημα γύρισε το πρώτο στην ιστορία σκηνοθετημένο βιντεοκλίπ!

MAZI και το περιοδικο ΓΥΝΑΙΚΑ