Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η Κίνα απαγόρευσε το Αβαταρ

Οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στους κινηματογράφους να σταματήσει η προβολή από το Σάββατο της εμπορικής επιτυχίας Avatar, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά όχι η 3D (τρισδιάστατη) προβολή, μια απόφαση που έχει τόσο εμπορικά όσο και πολιτικά κίνητρα.

Δυο κινηματογράφοι στο Πεκίνο ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν την κανονική προβολή της ταινίας παρά το γεγονός ότι το Avatar είναι εξαιρετικά δημοφιλές.

Η εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Apple Daily γράφει ότι η κρατική εταιρία της Κίνας China Film Group έδωσε εντολή να σταματήσει άμεσα η προβολή της ταινίας του Τζέημς Κάμερον.

Πολλοί σχολιαστές στην Κίνα εκτιμούν ότι ο πολιτικός αντίκτυπος προέρχεται από το "στόρι" της ταινίας για τον αγώνα των Να΄βι να προστατέψουν την πατρίδα τους και τον πολιτισμό τους από τους εξωτερικούς εισβολείς, γεγονός που συγκρίνεται με τις προσπάθειες του κινέζων πολιτών να προστατέψουν τις περιουσίες τους από την κυβέρνηση και τις μεγάλες εταιρίες επενδύσεων.

"Με κάποιο τρόπο, η ταινία κινεί τις χορδές του κινεζικού κοινού και δεν δημιουργεί τίποτα άλλο παρά ένα κοινωνικό φαινόμενο", σημειώνει μεταξύ άλλων σε σχόλιο του ο Χουανγκ Κουνγκ στην China Daily.

Οι προβολές του Avatar στην Κίνα είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Περισσότερα διαβάστε εδώ.

Στην Αθήνα οι Pierce Brosnan και Uma Thurman

Δύο πραγματικοί stars του Hollywood πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα και μάλιστα στην Ακρόπολη στις 29 Ιανουαρίου. Ο Pierce Brosnan και η Uma Thurman θα δώσουν με την παρουσία τους την απαραίτητη λάμψη στην παγκόσμια παρουσίαση της ταινίας «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της Αστραπής», που θα γίνει στη χώρα μας.

Πρόκειται για τη μεταφορά του πρώτου ομότιτλου μυθιστορήματος από τα πέντε συνολικά που έγραψε ο Rick Riordan υπό το γενικό τίτλο «Percy Jackson And The Olympians» με ήρωα έναν έφηβο στη Νέα Υόρκη με άστατο χαρακτήρα που δεν μπορεί να στεριώσει σε σχολείο.

Ο Πέρσι (χαϊδευτικό του... Περσέα) μαθαίνει ότι είναι ο γιος του Ποσειδώνα και ότι οι θεοί του Ολύμπου ζουν και βασιλεύουν, μόνο που τώρα κατοικούν στον μυθικό 600ό όροφο του Empire State Building! Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο Δίας κατηγορεί τον Πέρσι ότι του έκλεψε την αστραπή, και έτσι ο μαχητικός έφηβος πρέπει ν’ αποδείξει την αθωότητά του αντιμετωπίζοντας θεούς και τέρατα από την ελληνική μυθολογία.

Καθ’ ότι το θέμα της ταινίας έχει, όπως καταλαβαίνετε, έντονες επιρροές από την ελληνική μυθολογία – μέσα από τα μάτια του Hollywood πάντα – επιλέχτηκε η Αθήνα και συγκεκριμένα ο χώρος κάτω από την Ακρόπολη για την παγκόσμια παρουσίασή της, λίγες μέρες πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της στις αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο «μετρ» σε τέτοιου είδους blockbusters (και σκηνοθέτης των δύο πρώτων Χάρρυ Πότερ) Chris Columbus, ενώ το πραγματικά ‘αστεράτο’ καστ εντυπωσιάζει: Sean Bean ως Δίας, Kevin McKidd ως Ποσειδώνας, Steve Coogan ως Άδης, Pierce Brosnan ως Κένταυρος Χείρων, Uma Thurman ως Μέδουσα, Rosario Dawson ως Περσεφόνη, Ray Winstone ως Άρης και Melina Kanakaredes ως Αθηνά, μεταξύ άλλων. Τον Πέρσι θα υποδυθεί ο νεαρός, αλλά όχι πρωτοεμφανιζόμενος, Logan Lerman και τη θνητή μητέρα του η αγαπημένη Catherine Keener.

foxlifetv

LOST - Season 6 - February 2010

LOST Season 6 Promo from HOT HD (Israel)

HiTECH -Tεύχος Φεβρουαρίου 2010

Μαζί δώρο και 5 αφισέτες της ταινίας AVATAR

Παρουσίαση Προιόντων

Optoma HD86, Βιντεοπροβολέας 1080p

Philips 40PFL9704H, Τηλεόραση LCD 40 ιντσών

Focal Electra 1038 BE, Ηχεία Hi-End

Philips 40PFL9904H, Τηλεόραση LCD 40 ιντσών

Sanyo HD2000, Βιντεοκάμερα HD

Sony Ericsson Aino U10i, Κινητό τηλέφωνο


ΤΕΣΤ

ΤΕΣΤ 7 HD MEDIA PLAYER - The Surrogates
Ήρθαν, οι αντικαταστάτες. Τα μηχανάκια που αντικαθιστούν επάξια τα Blu-Ray και DVD Player, καθώς παίζουν τα πάντα και από παντού.

ΤΕΣΤ 11 ΗΧΕΙΑ L – C – R ΑΠΟ 1.500 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 3.500 ΕΥΡΩ The Real Deal

Δεν υπάρχει υποκατάστατο για μια ταιριασμένη τριάδα ηχείων L-C-R, ειδικά όταν αυτά ανήκουν στην entry level κατηγορία του hi-end. Διότι άλλο είναι να δηλώνουμε απλά τα ηχεία μας ως large και άλλο να διαθέτουμε ηχεία πραγματικά «large» σε ηχητικό όγκο, δύναμη και φινέτσα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

DIY* εγκατάσταση Home Theater. (*Do it Yourself)
Αν πιάνουν τα χέρια σας και δεν φοβάστε να ανοίξετε τρύπες στο ταβάνι, να κολλήσετε κανάλια στους τοίχους και να περάσετε δεκάδες μέτρα καλωδίων, τότε διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί ώστε να κάνετε καλύτερη την εγκατάστασή σας. Αν πάλι δεν πιάνουν τα χέρια σας, τότε πάλι διαβάστε ώστε να έχετε μια ιδέα γύρω από τις εργασίες που θα κάνει ο εγκαταστάτης σας.
Του Δημήτρη Λούκα

Να SSD κανείς ή να μην SSD; Ιδού η απορία!
Οι υποσχέσεις των SSD πολλές: υψηλή ταχύτητα, μικρή κατανάλωση, πλήρης απουσία θορύβου, αντοχή στη μεταφορά. Μήπως έφτασε η ώρα να αποσύρουμε τους σκληρούς δίσκους από τα Home Theater PC μας;
Του Βαγγέλη Βασιλόπουλου

Και το παλιό μου μηχανάκι τι να το κάνω;
Φτιάξτε έναν backup server. Επεκτείνετε τις δυνατότητες του ήδη υπάρχοντος οικιακού σας server: Ιδέες και λύσεις για χτισίματα, μετατροπές και επεκτάσεις παλαιών και νέων μηχανημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουν την ψηφιακή σας συλλογή.
Του Βαγγέλη Βασιλόπουλου

Kελί 211 - Cell 211 (2009)

Σενάριο - Σκηνοθεσία: ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΟΝΖΟΝ
Ηθοποιοί: ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ , ΚΑΡΛΟΣ ΜΠΑΡΔΕΜ , ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΑΜΑΝ , ΑΝΤΟΝΙΟ ΡΕΣΙΝΕΣ

Ελληνική Πρεμιέρα :
21/01/2010

Ο Χουάν θέλοντας να κάνει καλή εντύπωση στη νέα του δουλειά στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ζαμόρα, παρουσιάζεται μια ημέρα νωρίτερα, αφήνοντας την έγκυο γυναίκα του Έλενα στο σπίτι. Ενώ δύο συνάδελφοί του τον ξεναγούν στις εγκαταστάσεις ένα ατύχημα τον αφήνει αναίσθητο. Οι φρουροί τον μεταφέρουν στο άδειο Κελί 211, όπου προσπαθούν να τον συνεφέρουν. Την ίδια στιγμή στον τομέα ύψιστης ασφάλειας, εκεί όπου φυλάσσονται οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες και οι Βάσκοι τρομοκράτες, ξεσπά βίαιη εξέγερση. Τρομαγμένοι οι συνάδελφοι του Χουάν τον εγκαταλείπουν μόνο καθώς οι κρατούμενοι καταλαμβάνουν ολόκληρη την πτέρυγα. Όταν ο Χουάν συνέρχεται, συνειδητοποιεί ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει είναι όχι απλά να προσποιηθεί τον εγκληματία, αλλά και να πείσει για αυτό τον αδίστακτο αρχηγό των εξεγερμένων...

Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων - Where the Wild Things Are (2009)

Σκηνοθεσία: Spike Jonze
Σενάριο: Spike Jonze, Dave Eggers
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΑΝΤΟΛΦΙΝΙ , ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ , ΜΑΡΚ ΡΑΦΑΛΟ , ΦΟΡΕΣΤ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ , ΚΑΘΡΙΝ ΟΧΑΡΑ , ΜΑΞ ΡΕΚΟΡΝΤΣ , ΛΟΡΙΝ ΑΜΠΡΟΖ

Ελληνική Πρεμιέρα :
21/01/2010

Η ταινία διηγείται την ιστορία του Μαξ, ενός ατίθασου και ευαίσθητου παιδιού, που επειδή νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων. Ο Μαξ μεταφέρεται σε ένα νησί όπου συναντά μυστηριώδη και παράξενα πλάσματα, των οποίων τα συναισθήματα είναι εξίσου τρελά και απρόβλεπτα με τις αντιδράσεις τους. Από τη μία, τα Μαγικά Πλάσματα αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει. Όταν στέφεται βασιλιάς, τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Πολύ σύντομα όμως, ο Μαξ ανακαλύπτει ότι η διακυβέρνηση του βασιλείου του δεν είναι εύκολη δουλειά και οι σχέσεις που αναπτύσσει εκεί αποδεικνύονται πιο περίπλοκες απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει.

Universal Flipper Blu-ray + Dvd Discs

NIGHTSCAPE (2011)

Buried (2010)



imdb

The Ghost Writer (2010)



imdb

Avatar Reaches $1.64 Billion Worldwide !

The ComingSoon.net Box Office Report has been updated with studio estimates for the weekend. Click here for the full box office estimates of the top 12 films and then check back on Tuesday for the final figures based on actual box office.

James Cameron's Avatar will soon sink Titanic's global record of $1.843 billion, as the 20th Century Fox release earned yet another $54.6 million domestically over the four-day holiday weekend, claiming first place for a fifth weekend in a row. The film has reached $505.1 million in North America and passed up the $500 million mark in just 32 days, a new record. That record was held by The Dark Knight, which reached the mark in 45 days, and Avatar is expected to surpass the The Dark Knight in total domestic box office ($533.3 million) as well next weekend to become the second-biggest title of all time behind Cameron's own Titanic ($600.8 million). Avatar also set a new record for the biggest fifth weekend ever domestically, beating Titanic's $30 million by earning $41.3 million over the Friday-to-Sunday frame.

Internationally, Avatar earned $125 million from Friday to Sunday for a total of $1.115 billion (not counting Monday). The worldwide total has reached an amazing $1.64 billion already!

Alexandre Aja's Piranha 3-D First Teaser Trailer

Τρίτη 19/1/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η μάσκα Alter Ξένη ταινία
21:00 Η κόρη του στρατηγού Star Ξένη ταινία
21:10 Εμπιστευσου την αγάπη Σινε+ Δράμα
23:00 Μικροκύματα Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:30 Εταιρία θανάτου ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:30 Επικίνδυνες υποσχέσεις Star Ξένη ταινία
01:10 Ένας Καλός αστυνομικός Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Σίσσυ Alter Ξένη ταινία
02:50 Ο άνθρωπος της σοφιτας Σινε+ Ξένη ταινία
03:45 Ο άνδρας που μισούσαν οι γυναίκες Star Αισθηματική κομ