Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Cold Prey 3 (2010)


Cold Prey 3 (2010)

Trailer Debut for French Thriller 'High Lane'

Extraterrestre (2011)


Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)







The new Japanese teaser/trailer combo for Takashi Yamazaki's Space Battleship Yamato

http://www.yamato-movie.net/

Timecop Bluray Edition

Κυκλοφορεί 24/09/2010 από την AUDIOVISUAL

Μια μικρή αλλαγή και το μέλλον θα μπορούσε να εξαφανιστεί. Κανείς δεν θέλει ν’ ακούσει αυτή την προειδοποίηση. Ένας δυναμικός και φιλόδοξος πολιτικός (Ρον Σίλβερ) καταφέρνει να μάθει το μυστικό για τα ταξίδια στο χρόνο και μ’ αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει ν’ αλλάξει το παρελθόν του για να διασφαλίσει την πορεία του προς την Προεδρεία των ΗΠΑ.

Αυτό είναι κάτι που ο Μαξ Γουόλκερ (Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ) ειδικός αστυνομικός του μυστικού σώματος της κυβέρνησης Υπηρεσία Διασφάλισης Χρόνου θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει. Μήπως, όμως και ο ίδιος ο Γουόλκερ, θα προσπαθήσει νa αλλάξει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία της γυναίκας του 10 χρόνια πριν; Ο Βαν Νταμ κερδίζει τις εντυπώσεις – με όπλα, μαχαίρια, γροθιές, κλοτσιές, κι όποιο όπλο μπορείτε να φανταστείτε – και το μοναδικό φονικό κορμί του σε μια καθηλωτική περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον Πήτερ Χίαμς (Outland, 2010).

Το Γεράκι Της Μάλτας -The Maltese Falcon Bluray edition

Κυκλοφορεί 24/09/2010 από την AUDIOVISUAL

Η πιο ανατρεπτική ιστορία μυστηρίου!

Μετά τη δολοφονία του συνεταίρου του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ κινδυνεύει να συλληφθεί από την αστυνομία ως ύποπτος για το φόνο. Για να αποδείξει την αθωότητά του πρέπει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τη φαινομενικά απλή υπόθεση που του ανέθεσε μία μυστηριώδης πελάτισσα και σχετίζεται με το "γεράκι της Μάλτας", ένα χρυσό ομοίωμα διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους το οποίο οι ιππότες της Μάλτας φέρονται να έστειλαν στο βασιλιά της Ισπανίας το 1539.

Buried (2010)

Waiting for Superman (2010)

Megamind (2010)


Ξεκινάει το 33ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατόν πενήντα κινηματογραφιστών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκινάει σήμερα στη Δράμα, το 33ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Για πέντε συνολικά μέρες, από σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Δράμας θα φιλοξενεί μια μεγάλη γιορτή όπου η κινηματογραφική τέχνη των ταινιών μικρού μήκους έχει την τιμητική της.

Η πόλη της Δράμας για πέντε ολόκληρες μέρες θα γίνει το σημείο συνάντησης σκηνοθετών, θεατών, επαγγελματιών και ειδικών του κινηματογραφικού χώρου, καθώς και όλων των φίλων της ταινίας μικρού μήκους, για μια σειρά από νέες κινηματογραφικές αποτυπώσεις και εμπειρίες.

Τρία επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα, εννιά κινηματογραφικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εικαστικές, λογοτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις συνθέτουν αυτή τη μεγάλη γιορτή που έχει καταστεί θεσμός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με κεντρικό σύνθημα: "Κινηματογράφησε τη σκέψη σου" (Film your mind), οι διοργανωτές του φετινού Φεστιβάλ καλωσορίζουν, αναδεικνύουν, προτρέπουν και ενισχύουν τις αποτυπώσεις πάνω στο φιλμ και τη μεγάλη οθόνη, των ιδεών, των συναισθημάτων, των σκέψεων κινηματογραφιστών και θεατών.

Τα διαγωνιστικά προγράμματα του 33ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνουν: 34 ταινίες μικρού μήκους στο εθνικό τμήμα, 48 παραγωγές στο digi2010 και 57 συμμετοχές στο διεθνές τμήμα.

Το Φεστιβάλ Δράμας ως ένα από τα μέλη του δικτύου συνεργαζομένων φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει και φέτος τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους 2009 και υποψήφιες για το μεγάλο βραβείο της EFA 2009.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=205007

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 26/09/2010

Καθημερινή - Κυριακή 26/09/2010


Καθημερινή - Σάββατο 25/09/2010


POPULAR MEDICINE

1.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΡ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΑΜΠΛΙΝ «Το τεστ του PSA δεν ανιχνεύει τον καρκίνο του προστάτη»

Οι έρευνες του οδήγησαν τους επιστήμονες στη δημιουργία του τεστ ΡSA για τον καρκίνο του προστάτη κι όμως ο ίδιος ο εμπνευστής του τώρα αμφιβάλλει για την χρησιμότητά του!

Ο Δρ Ρίτσαρντ Αμπλιν μιλά αποκλειστικά στο «Ρ.Μ» για τα προβλήματα του προστάτη, τα φάρμακα και τις επεμβάσεις, τονίζοντας πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνδρες υποβάλλονται σε άχρηστες θεραπείες με πολλές και δυσάρεστες παρενέργειες.

Τον Μάρτιο του 2010 ο Αμερικανός γιατρός Ρίτσαρντ Άμπλιν έγραψε ένα συνταρακτικό κείμενο για τους «Νew York Times», όπου εξηγούσε γιατί το τεστ του PSA δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του προστάτη. Αν και τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα έχει αρχίσει να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του τεστ και η συζήτηση για το θέμα αυτό έχει οδηγήσει σε αναρίθμητες αντιπαραθέσεις - εντοπίζει ή όχι τον καρκίνο; - η δημόσια παραδοχή του Ρίτσαρντ Άμπλιν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ο γιατρός που ανακάλυψε το ειδικό προστατικό αντιγόνο που αργότερα οδήγησε στη δημιουργία του τεστ. Ο Δρ. Άμπλιν δέχτηκε να μιλήσει στο «Popular Medicine», να αναλύσει τις απόψεις του και να μας εξηγήσει γιατί πιστεύει τώρα πως το τεστ του PSA δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο, να κάνει δηλαδή αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί.

2. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Μήπως το παιδί σας απειλείται από τους συμμαθητές του;

Η άσκηση βίας στο σχολείο, από ανήλικους προς τους συμμαθητές τους, φαινόμενο γνωστό στην Ευρώπη ως «bullying», παρατηρείται και στην χώρα μας σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης, αποκτώντας τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις...

Αν όχι όλοι, σίγουρα αρκετοί θυμόμαστε χωρίς καμία νοσταλγία τον «ορκισμένο» εφιάλτη των σχολικών μας χρόνων, κάποιο παιδάκι ή και τους φίλους του, που έκαναν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν τη ζωή, καθότι αυτή η τακτική τους πρόσφερε μια «αρρωστημένη» ικανοποίηση. Σήμερα, τα πράγματα έχουν προσομοιάσει στα δεδομένα των σύγχρονων κοινωνιών, που σημαίνει ότι τα παιδιά που ενοχλούν ή και τρομοκρατούν τα άλλα, είναι πολύ πιο αποφασισμένα να ξεπεράσουν τα όρια της απλής «καζούρας» και να φτάσουν στα άκρα.

Ένα φαινόμενο που σε Ευρώπη και Αμερική έχει πάρει σχεδόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με πρωταγωνιστές ανήλικους που λειτουργούν απειλητικά, βίαια και πολλές φορές σαδιστικά τόσο με τους συνομήλικους τους όσο και με τους παιδαγωγούς τους.

3.Γυμναστείτε και τραφείτε ανάλογα με τον σωματότυπο σας

Ο σωματότυπος μας δεν τροποποιείται μιας και είναι γενετικά προκαθορισμένος. Μια μεγάλη λεκάνη ή ένας στενός ώμος δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά όση προσπάθεια και αν καταβληθεί. Είναι ψευδαίσθηση λοιπόν να πιστεύετε πως μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του σώματος σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τον βελτιώσετε.

Dark World 3d (2010)


Pirammmida (2010)

Chain Letter (2010)

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα : 23/09/2010

Στην αρχέγονη μάχη μεταξύ γάτας και σκύλου, ένα τρελαμένο αιλουροειδές πάτησε πατούσα και το παρατράβηξε. Η Κίτι Γκαλόρ, πρώην πράκτορας του οργανισμού αντικατασκοπείας των γατών ΜΙΑΟΥ, αυτονομήθηκε και κατέστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο που θα γονατίσει όχι μόνο τους σκύλους, αλλά και τους πρώην αιλουροειδείς συναδέλφους της, καθηλώνοντας όλο τον κόσμο υπό τα γαμψά και ακονισμένα νύχια της.

Αντιμέτωποι με την αναπάντεχη και άνευ προηγουμένου απειλή, γάτες και σκύλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία, σχηματίζοντας μια μάλλον απίθανη συμμαχία προκειμένου να σώσουν, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους στην ταινία "Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η Εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ", μια 3D κωμωδία που συνδυάζει live δράση με μαριονέτες τελευταίας τεχνολογίας και computer animation. Ήρθε η ώρα να δείξουν όλοι τα νύχια τους.



The Killer Inside Me (2010)

Σκηνοθεσία: ΜΑΙΚΛ ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΠΟΤΟΜ
Σενάριο: ΤΖΙΜ ΤΟΜΣΟΝ, ΤΖΟΝ ΚΙΟΥΡΑΝ

Ηθοποιοί:
ΚΕΙΤ ΧΑΝΤΣΟΝ , ΚΕΙΣΙ ΑΦΛΕΚ , ΜΠΙΛ ΠΟΥΛΜΑΝ , ΤΖΕΣΙΚΑ ΑΛΜΠΑ , ΛΙΑΜ ΕΙΚΕΝ , ΕΛΙΑΣ ΚΟΤΕΑΣ , ΣΑΙΜΟΝ ΜΠΕΙΚΕΡ , ΝΕΝΤ ΜΠΙΤΙ

Ελληνική Πρεμιέρα : 23/09/2010


Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του θρυλικού συγγραφέα παλπ ιστοριών, Τζιμ Τόμσον, η κινηματογραφική μεταφορά του «The Killer Inside Me», από τον Μάικλ Γουίντερμπότομ, αφηγείται την ιστορία ενός όμορφου, γοητευτικού και σεμνού βοηθού σερίφη μιας μικρής πόλης, του Λου Φορντ. Ο Λου έχει ένα κάρο προβλήματα. Προβλήματα σχέσεων. Προβλήματα με το νόμο.

Έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό δολοφονηθέντων στο δικής του δικαιοδοσίας κομμάτι του Δυτικού Τέξας. Όπως και το γεγονός ότι είναι σαδιστής, ψυχοπαθής και δολοφόνος. Όταν οι υποψίες αρχίζουν να στρέφονται προς τα εκείνον, είναι απλά θέμα χρόνου πριν ξεμείνει από άλλοθι. Όμως, στο άγριο, ψυχρό, σκοτεινότερο από νουάρ σύμπαν του Τόμσον, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Κι όπως θα αποδειχθεί, αυτοί που κυνηγούν τον Λου, μπορεί και να έχουν ένα δικό τους μυστικό.

Les Aventures Extraordinaires d' Adele Blanc-Sec (2010)

Ελληνική κινηματογραφική πρεμιέρα : 23/09/2010

Μια απολαυστική περιπέτεια φαντασίας, γεμάτη μυστήριο και χιούμορ, βασισμένη στα γνωστά κόμικ του Ζακ Ταρντί, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λικ Μπεσόν ("The Fifth Element").

Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη? Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Ελληνική κινηματογραφική πρεμιέρα : 23/09/2010

Το sequel στην κλασική ταινία "Wall Street" δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, δεδομένου του σημερινού οικονομικού κλίματος. Ο Όλιβερ Στόουν επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται ξανά τον Γκόρντον Γκέκο, έναν από τους πιο θρυλικούς του ρόλους, που του χάρισε Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1988. Στο cast προστίθενται οι υποψήφιοι για Όσκαρ Τζος Μπρόλιν ("Milk") και Κάρεϊ Μάλιγκαν ("An Education") και ο Σάια Λα Μπεφ ("Transformers"). Το σενάριο υπογράφει ο Άλαν Λόεμπ ("Things We Lost in the Fire", "21"), ο οποίος πέρα από σεναριογράφος είναι και πτυχιούχος χρηματιστής. Ταινία έναρξης στο 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών.

Έχοντας μόλις αποφυλακιστεί, ο Γκόρντον Γκέκο βρίσκεται ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε. Στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την κόρη του Γουίνι, θα συνεργαστεί με τον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ. Θα μπορέσουν όμως ο Τζέικομπ και η Γουίνι να εμπιστευτούν πραγματικά τον πρώην μεγιστάνα του χρήματος, του οποίου οι επίμονες προσπάθειες να επανέλθει στο προσκήνιο θα έχουν απροσδόκητα αποτελέσματα;

Real News - Κυριακή 26/09/2010


LoneStar (2010)

Kate Beckinsale Joining Wahlberg in Contraband

Latino Review reports that Kate Beckinsale is joining Mark Wahlberg in the thriller Contraband, which was previously titled "Reykjavik-Rotterdam."

A remake of an Icelandic thriller, the movie centers on a security guard and former alcohol smuggler on the Iceland-Netherlands route who is tempted back into illicit business by a dubious friend after encountering financial problems.

Baltasar Kormakur, who starred in and produced the 2008 original, will direct for Working Title.

Aaron Guzikowski is writing the script.

Read more: Kate Beckinsale Joining Wahlberg in Contraband - ComingSoon.net http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=69917#ixzz102Yym0k3

Ghost Rider: Spirit of Vengeance Set for February 17, 2012

Sony's Columbia Pictures has set a February 17, 2012 release date for Ghost Rider: Spirit of Vengeance, directed by Mark Neveldine and Brian Taylor.

The sequel, again starring Nicolas Cage, has started shooting in Bucharest, Romania.

The first film hit theaters on February 16, 2007 and earned $228.7 million worldwide.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance will be released in both 3D and 2D theaters.


Read more: Ghost Rider: Spirit of Vengeance Set for February 17, 2012 - ComingSoon.net http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=69919#ixzz102Y3GKQ1

Δευτέρα 20/09/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Νικίτα ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Lara Croft: Tomb raider Star Ξένη ταινία
21:00 Καμουφλάζ Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Η ομολογία της Μπέτυ Λου ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Έλεν και Τζορτζ Πρίσμα+ Περιπέτεια
23:00 Μπετόβεν και μπουζούκι ΕΤ3 Κωμωδία
01:30 Deadly Love Σινε+ Ξένη ταινία
02:00 Ραντεβού με μια άγνωστη Star Θρίλερ
03:05 Κυνηγώντας τους δράκους Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Ελβις και Πάρκερ Σινε+ Δράμα