Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Star Wars - Deagostini Collection Tευχος 10

Εθνος - Πέμπτη 27/05/2010

Έθνος - Σάββατο 29/05/2010


More Lost at Complete Series DVD set


While the Lost series finale has already aired, the story isn’t completely over. Lost fans can look forward to a bonus 12-14 minute epilogue on the Lost Complete Series DVD set. What might it involve? Details after the jump (and yes, spoilers if you havent yet watched the finale).

If you’ve watched the Lost finale, then you know that Hurley took over as the guardian of the island, and asked Ben to help him out with his experience and knowledge of the mysterious location. Years later, in the moments “after life,” Hurley thanked Ben for being his #2 while entering the church — a tease of Hurley and Ben’s years protecting the island. Believe it or not, this storyline has actually been filmed, and will be released as a 12-14 minute epilogue on the upcoming Complete Series box set.

Upside Down (2011)

Mikael Håfström's 'Shanghai' Trailer

New Trailer for Warner Bros' Jonah Hex

IGN Video: Jonah Hex Movie Trailer - Trailer #2

Josh Duhamel & Katherine Heigl's Life as We Know It Trailer

White Material (2010)

Shanghai (2010)

Ιταλίδες δημιουργοί στον κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδας από τις 27 Μαΐου έως της 2 Ιουνίου.

Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις Ιταλίδες δημιουργούς του σινεμά.

Το αφιέρωμα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ταινιοθήκης του Μιλάνο (Fondazione Cineteca Italiana), της εταιρείας διανομής PCV, και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή έναρξης την Πέμπτη 27 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία Κοσμοναύτης (Cosmonauta, 2009) της Σουζάννα Νικιαρέλι, που απέσπασε δύο βραβεία στο περσινό (2009) Φεστιβάλ της Βενετίας, παρουσία του διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Gherardo Gossi, ο οποίος θα προλογίσει και θα συζητήσει με το κοινό.

Τις ταινίες που πραγματοποιούνται υπό τη σκιά της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας της δεκαετίας του 1970, διαδέχονται ταινίες μιας γενιάς σκηνοθετών που επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από επίμαχα κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα, στρεφόμενη σε έναν κινηματογραφο που απλά διηγείται ιστορίες: μικρές, καθημερινές, ρεαλιστικές, προσωπικές ιστορίες για κοινούς ανθρώπους.

Οι σκηνοθέτες αυτοί, που ανήκουν στη λεγόμενη «μεσαία γενιά» (la generazione di mezzo) του ιταλικού κινηματογράφου (Κριστίνα Κομεντσίνι, Φραντσέσκα Κομεντσίνι, Φραντσέσκα Αρκιμπούτζι, Κάρλο Ματσακουράτι, Γκαμπριέλε Μουτσίνο, Γκαμπριέλε Σαλβατόρες, Σίλβιο Σολντίνι, Τζουζέπε Τορνατόρε, Πάολο Βίρτσι) δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν «χαριτωμένες» ταινίες.

Αντίθετα χρησιμοποιούν το μελόδραμα ως τρόπο αφήγησης που δραματοποιεί τα συναισθήματα και εκφράζει τις κινηματογραφικές αναπαραστάσεις μιας μεταβατικής κοινωνίας, την αμηχανία και αγωνία της για κοινωνική τάξη, και τη διάθεσή της για αλλαγή και επανεξέταση του ιδιωτικού και δημόσιου.

Αν η Ιταλία είναι γνωστή κυρίως για τους άνδρες σκηνοθέτες και τις γυναίκες ηθοποιούς-σταρ, με εξαιρέσεις όπως οι Λίνα Βερτμίλερ και Λιλιάνα Καβάνι, μία νέα γενιά γυναικών σκηνοθετών αποδεικνύει ότι η θηλυκή παρουσία επικρατεί στο ιταλικό σινεμά.

Πρόκειται για δημιουργούς που στις ταινίες τους αναπαριστούν μορφές σύγχρονης κωμωδίας, δράματος και μελοδράματος.

«Βλέπω τον εαυτό μου σαν τη δισέγγονη του νεορεαλισμού, την εγγονή της commedia all’ italiana, και την κόρη των 70s» σημειώνει χαρακτηριστικά η Φραντσέσκα Αρκιμπούτζι.

Η επιλογή των ταινιών κινείται σε δύο άξονες:

-Περιλαμβάνει καταρχήν επτά ταινίες παραγωγής 2000-2009 που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων τρεις ταινίες της Κριστίνα Κομεντσίνι, δυο ταινίες της Φραντσέσκα Κομεντσίνι, μια ταινία της Φραντσέσκα Αρκιμπούτζι και μια ταινία της νεότερης Σουζάννα Νικιαρέλι.

-Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με μια σύντομη ανασκόπηση σε ταινίες ιταλίδων δημιουργών που έχουν προβληθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής PCV, ξεκινώντας από την ταινία Ο άντρας που αγαπά (2008) της Μαρίας Σόλε Τονιάτσι, εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, με τη Μόνικα Μπελούτσι σε έναν απρόσμενο ρόλο.

Την παλαιότερη γενιά, εκπροσωπούν η «κυρία του ιταλικού κινηματογράφου» Λίνα Βερτμίλερ με την τολμηρή για την εποχή της κωμωδία γύρω από την πάλη των δύο φύλων Η κυρία και ο ναύτης (1974) αλλά και την δημοφιλή τραγικοκωμωδία Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας (1973), και η Λιλιάνα Καβάνι με το σπάνιο Πέρα από το καλό και το κακό (1977).

Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 27/05/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η εποχή των παγετώνων 2 ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Η συνομωσία της σκιάς Star Ξένη ταινία
23:30 Φόνος στο φεστιβάλ των Καννών Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:50 Man το man (AKA he got GAME) Σινε+ Ξένη ταινία
00:45 The Mechanik Star Ξένη ταινία
02:00 Η κατάληψη της εξουσίας από τον Λουδοβίκο τον 14o ΕΤ1 Δράμα
02:00 Το σπίτι με τα μυστικά Alter Ξένη ταινία
02:10 Η πρώτη νύχτα Σινε+ Δράμα