Προσεχώς

Προσεχώς

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

The Pacific: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά

Στις 14 Μαρτίου, αρχίζει στην Αμερική μια νέα μίνι-σειρά που δεσμεύεται να μας καθηλώσει στην οθόνη. Το ΜΕΝ 24, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την πρεμιέρα, παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την πολλά υποσχόμενη καινούργια σειρά.

Η πολυαναμενόμενη μίνι σειρά, The Pacific, που θα προβληθεί από το κανάλι HBO, αφορά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ειδικότερα μερικές από τις πιο φημισμένες μάχες που έγιναν στην αμερικανική βάση που βρισκόταν στον Ειρηνικό ωκεανό, την PTO (Pacific Theater of Operations).

Ο θεατής παρακολουθεί τις ιστορίες τριών πεζοναυτών του αμερικανικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια της πολεμικής διένεξης μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ιαπωνίας.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη σειρά βασίζονται κατά μεγάλο ποσοστό στα μυθιστορήματα With the Old Breed του Ευγένιου Σλετζ και Helmet for My Pillow, του Ρόμπερτ Λέκι, και η σειρά χωρίζεται σε δέκα εντυπωσιακά επεισόδια.

Ας δούμε, όμως, τώρα μερικά από τα στοιχεία που θα θέλατε να ξέρετε πριν δείτε την επική αυτή σειρά:1) Παραγωγοί της σειράς είναι ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τέτοια ονόματα στην παραγωγή, η επιτυχία και η απήχηση στο κοινό είναι σχεδόν δεδομένη. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι δύο κύριοι βρίσκονταν πίσω από τη μεγάλη επιτυχία μιας άλλης πολεμικής σειράς, του Band of Brothers. Tα γυρίσματα ενώ αρχικά ήταν να γίνουν στη Χαβάη (εκεί όπου γυρίζεται και το Lost), τελικά ως κατάλληλα "σκηνικά" επιλέχθηκαν οι αυστραλιανές πολιτείες, Κουίνσλαντ και Βικτόρια. Συμπαραγωγός της σειράς είναι ο Μπρους ΜακΚένα, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς σεναριογράφους του Band of Brothers, ενώ οι εταιρίες παραγωγής είναι τέσσερις: HBO Films, Playtone, Dreamworks, και Seven Network.
2) Κάθε επεισόδιο αρχίζει με ένα μικρό μάθημα ιστορίας

Σε αντίθεση με το Band of Brothers, το The Pacific θέλει να δώσει μεγάλη σημασία στο ιστορικό περιεχόμενο. Με τη δραματοποίηση των σκηνών πολέμου αλλά και της ιδιαίτερης σημασίας τους, γίνεται μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο τηλεθεατής για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα και να μπορέσει να τα συνδέσει με τις ιστορίες των πεζοναυτών. Ο ίδιος ο παραγωγός, Τομ Χανκς, είχε δηλώσει πάνω σε αυτό το ζήτημα το εξής: "Σκεφτόμασταν ότι θα ήταν δύσκολο να κάνουμε το κοινό να ενδιαφερθεί για μια μάχη που συνέβη σε περιοχές "άγνωστες" όπως το Guadalcanal ή το Peleliu, χωρίς να του προσφέρουμε το ιστορικό υπόβαθρο έτσι ώστε να κατανοήσει γιατί οι αμερικάνοι πεζοναύτες πολέμησαν σε αυτά τα μέρη".3) Το καστ είχε υποβληθεί σε σκληρές δοκιμασίες

Αν νομίζετε ότι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στη σειρά έκαναν μίνι διακοπές στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Όπως έχει δηλώσει ένας από τους συμβούλους της σειράς και πρώην πεζοναύτης, ο Τομ Χανκς ήταν απόλυτος ως προς τον τρόπο επιλογής των ηθοποιών. Έπρεπε να μαζέψουν και να εκπαιδεύσουν τους βασικούς ηθοποιούς και να βρουν δευτερεύοντες ηθοποιούς με πολλές ικανότητες. Αυτό στην πράξη σήμαινε πως σχεδόν όλο το καστ ήταν υποχρεωμένο να ζει υπό "στρατιωτικές" συνθήκες. Η παραγωγή τους είχε πάρει τα κινητά τους τηλέφωνα, τους ξυπνούσε στις 5 το πρώι και τους υποχρέωνε να κάνουν θαλάσσιες επιδρομές σαν να ήταν πραγματικοί στρατιώτες. Φυσικά, όλο αυτό εξυπηρετούσε στο να γυρίσουν τις σκηνές όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν.
4) Τα γυρίσματα καθυστέρησαν λόγω δηλητηρίασης

H σειρά άρχισε τα γυρίσματα τον Αύγουστο του 2007, τα οποία τελείωσαν τον Μάιο του 2008 και τον Απρίλιο του 2009 τα πάντα ήταν έτοιμα για την προγραμματισμένη πρεμιέρα της το Μάρτιο του 2010. 'Ομως, αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι τα γυρίσματα διακόπηκαν για ένα μεγάλο διάστημα στις αρχές του 2008, λόγω μιας "μαζικής" δηλητηρίασης από σαλμονέλα. 30 μέλη του καστ και του συνεργείου δηλητηριάστηκαν από το μπέικον και τα αυγά που συμπεριλαμβάνονταν στο πρωινό τους γεύμα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραγωγή.

5) Είναι η πιο ακριβή παραγωγή που έχει κάνει ποτέ το κανάλι HBO

Οι αρχικές εκτιμήσεις υπονοούσαν ότι η σειρά θα έφτανε σε κόστος τα 120 εκατομμύρια δολάρια, όσο περίπου ήταν το budget της εφάμιλης, παλιότερης σειράς, Band of Brothers. Tώρα, ο αριθμός αυτός έχει ανέβει επικίνδυνα, με τους περισσότερους να μιλούν για μια παραγωγή που ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια δολαρία. Ο ίδιος ο παραγωγός, Τομ Χανκς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το κόστος μπορεί να ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια. Αν αυτό επαληθευτεί, το The Pacific θα είναι η πιο ακριβή μίνι-σειρά όλων των εποχών.

The Pacific (2010) HBO TV SeriesJustified (2010)180 Μοίρες (2010)

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

S1Digital Blu-ray Disc Changer + Media player


Το S1Digital Blu-ray Disc Changer δέχεται μέχρι και 100 δίσκους Blu-ray (ή DVD ή CD) και αποστολή τους είναι να τοποθετηθεί σε κάποιο σοβαρό σύστημα home cinema.

To S1Digital Blu-ray Disc Changer συνδέεται με τον υπολογιστή μας ή με κάποιο Windows Home Server και «αντιγράφει» αποθηκεύοντας σε σκληρό δίσκο μέχρι και 100 δίσκους Blu-ray ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι προς αναπαραγωγή.

Η συσκευή έρχεται με ειδικό λογισμικό «αντιγραφής» το οποίο φροντίζει ακόμη και να «βρει» τα εξώφυλλα του κάθε δίσκου για τη δημιουργία καταλόγου με τα περιεχόμενα.

Κάθε ταινία ή μουσικό άλμπουμ από τη στιγμή που αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο του S1Digital είναι διαθέσιμα απ΄όλο το οικιακό μας δίκτυο.

Η αναπαραγωγή του υλικού της συσκευής μπορεί να γίνει είτε από την ίδια, είτε από οποιοδήποτε PC ή από κάποιο media player.

Η τιμή του είναι 1499 δολάρια.

fullhd.gr

ASUS O!Play HD2 - Media Player με USB 3.0


Σίγουρα θα σπάσει ταμεία το νέο media player της ASUS. Kαι τι δε παίζει. Και το δε κάνει. Ονομάζεται ASUS O!Play HD2 και πρόκειται να παρουσιαστεί αυτές τις ημέρες στην έκθεση CeBIT 2010 που γίνεται στο Ανόβερο.

Η συσκευή έχει USB 3.0 για τάχιστες μεταφορές αρχείων, υποδοχή eSATA, υποδοχές για ποικίλες κάρτες-μνήμης και έξοδο HDMI 1080p (λέτε να είναι v1.4;).

Εννοείτε ότι το player είναι δικτυακό και παίζει τα πάντα...

fullhd.gr


Ο γαλάζιος βόλος Γη - Ερευνητές συνέθεσαν την πιο λεπτομερή απεικόνιση της Γης από το Διάστημα


Βαφτίστηκε «Γαλάζιος βόλος» και είναι η πιο λεπτομερής απεικόνιση του πλανήτη μας από το Διάστημα ως σήμερα. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία αποτελεί μια σύνθεση πολλών εικόνων της Γης η οποία αποτυπώνεται σε φυσικό χρωματισμό. Ομάδα επιστημόνων και ειδικών επέλεξε και επεξεργάστηκε πολλές εικόνες της επιφάνειας, των ωκεανών, των πάγων και των νεφών που ελήφθησαν από δορυφόρους. Μεγάλος αριθμός των εικόνων προέρχεται από το Ραδιοφασματόμετρο της ΝΑSΑ, το Μodis, ένα όργανο που βρίσκεται σε δορυφόρους που παρακολουθούν και μελετούν τη Γη.

Η φωτογραφία είναι ένα ακριβές μωσαϊκό κάθε τετραγωνικού χιλιομέτρου του πλανήτη μας. Οι πρώτες εικόνες της Γης από το Διάστημα ελήφθησαν από την αποστολή «Αpollo 8» τον Δεκέμβριο του 1968 και δημοσιεύτηκαν λίγους μήνες αργότερα.

Κατεβάστε την φωτογραφία σε ανάλυση 2048χ2048 απο τα παρακάτω links.

http://visibleearth.nasa.gov/view_rec.php?id=2429

http://veimages.gsfc.nasa.gov/2429/globe_west_2048.jpg

http://veimages.gsfc.nasa.gov/2429/globe_east_2048.jpg

Η ζωή της Μαρινέλλας έγινε μιούζικαλ

Αν υπάρχει σημερινή ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ, τότε το συγγραφικό δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου έχει τουλάχιστον μια πολύ μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του. Την παράσταση «Βίρα τις Αγκυρες», που πρωτοανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1997 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Και να που η ίδια ομάδα, οι δύο συγγραφείς και ο σκηνοθέτης δηλαδή, αναλαμβάνουν φέτος, στο «Παλλάς» αυτή τη φορά, ένα εξίσου φιλόδοξο εγχείρημα. Την παρουσίαση (από τις 15 Απριλίου) ενός μιούζικαλ που, βασισμένο σε σταθμούς της ζωής της Μαρινέλλας, έχει πρωταγωνίστρια την ίδια.

Η Μαρινέλλα είχε πάντα σχέση με το θέατρο. Απόδειξη η κινησιολογία, το «στήσιμο» και η σκηνική άνεση της σπουδαίας κυρίας του ελληνικού τραγουδιού που, όμως, από το θέατρο ξεκίνησε την καριέρα της, όταν νεότατη ντεμπουτάρισε στον θίασο της Μαίρης Λωράνς. Πολύ αργότερα την είδαμε και στην τηλεόραση, όταν ο Κώστας Κουτσομύτης ανέλαβε τη μεταφορά του μυθιστορήματος «Υστερα ήρθαν οι μέλισσες» του Γιάννη Ξανθούλη.

Τώρα, όμως, οι υποκριτικές απαιτήσεις είναι πολλαπλασιασμένες. Κυριολεκτικά. Γιατί στην παράσταση «Μαρινέλλα-Το μιούζικαλ» δεν θα υποδυθεί μόνο τον εαυτό της, είτε αφηγούμενη χαρακτηριστικά «επεισόδια» της ζωής της είτε ερμηνεύοντας 21 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο τραγούδι. Θα αναλάβει και μερικούς άλλους ρόλους-κλειδιά για την εξέλιξη της διπλής θεατρικής αφήγησης.

Το έργο, που αναπτύσσεται σε 24 «εικόνες», έχει ως κεντρικό πρόσωπο τη Μαρινέλλα, αλλά μέσω της ζωής της διατρέχει διαφορετικές εποχές, παρακολουθώντας παράλληλα τη ζωή δύο ακόμα ηρωίδων. Η Ειρήνη και η Μαρία είναι φανταστικά πρόσωπα. Η μία είναι γυναίκα από την επαρχία, η άλλη Αθηναία. Οι ζωές τους διασταυρώνονται λόγω μιας ιστορίας έρωτα στην οποία εμπλέκονται δύο ακόμα πρόσωπα, ο Γιάννης και ο Ηλίας.

Τα βιογραφικά στιγμιότυπα που αφορούν τη Μαρινέλλα και η μυθοπλασία αναπτύσσονται παράλληλα. Επειδή όμως και οι ζωές των φανταστικών ηρώων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα τραγούδια της, εμβόλιμα η ίδια ερμηνεύει τουλάχιστον 21 επιτυχίες της, από το «Πίσω από τις καλαμιές» (1967), μέχρι το «Είσαι παντού και πουθενά» (1985). Κι ενδιαμέσως τα «Πέτρα», «Πάλι θα κλάψω», «Κρίμα το μπόι σου», «Τα λόγια είναι περιττά» κ.ά. Εκτός από τα δικά της, ακούγονται κι άλλα τραγούδια των δεκαετιών '50, '60 και '70: από τους «Τρεις Καμπαλέρος» μέχρι τα «Rock around the clock», «Crazy Love» κ.ά.

Η αφήγηση της ζωής της Μαρινέλλας ξεκινάει από την αρχή, όταν ζούσε ακόμα στη Θεσσαλονίκη ως Κυριακή Παπαδοπούλου. Τον ρόλο της μικρής Κυριακής θα παίξει μια ηθοποιός. Τα δραματοποιημένα βιογραφικά στιγμιότυπα εναλλάσσονται με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση, πράγμα που δίνει στους δύο συγγραφείς τη δυνατότητα να αποφύγουν τον σκόπελο της σκηνικής παρουσίας προσώπων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της Μαρινέλλας. Ποιος ηθοποιός θα μπορούσε να υποδυθεί τον Στέλιο Καζαντζίδη χωρίς το αποτέλεσμα να είναι αντιαισθητικό;

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η προσωπικότητα της Μαρινέλλας: οι δύο συγγραφείς έχουν βρει τον τρόπο να φωτίσουν τη χειραφετημένη γυναίκα. Την πρώτη που τόλμησε να σηκωθεί από τον πάλκο και να τραγουδήσει όρθια. Εκείνη που είχε το θάρρος να μεγαλώσει την κόρη της μόνη της, σε μια εποχή που οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν υπήρχαν ούτε ως όρος. Εκείνη που φόρεσε πρώτη παντελόνι στην Eurovision, όταν δεν νοείτο γυναικεία παρουσία χωρίς τουαλέτα.

Τη Μαρινέλλα πλαισιώνουν επί σκηνής στους τέσσερις βασικούς ρόλους του μυθοπλαστικού κομματιού οι Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής και Τζένη Μπότση. Τα σκηνικά, που δίνουν έμφαση σε αποχρώσεις του κόκκινου (ως ιδανικό «φόντο» στα μαύρα ή λευκά που συνήθως φορά η Μαρινέλλα), έχει κάνει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη. Οι χορογραφίες είναι του Δημήτρη Παπάζογλου και οι ενορχηστρώσεις του Αλέξιου Πρίφτη.

* Τα εισιτήρια (στα ταμεία του «Παλλάς» -Βουκουρεστίου 5, με πιστωτική κάρτα στο 210-8108181 και μέσω Ιντερνετ στο www.elthea.gr) στοιχίζουν 20, 25, 30, 40, 45, 50, 60, 70 και 80 ―. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη, προτού ανακοινωθούν λεπτομέρειες, έχουν προπωληθεί 4.000. *

enet


Mickey Rourke Goes Bad In Tarsem's WAR OF THE GODS!!

Mickey Rourke will play villainous 'King Hyperion' in WAR OF THE GODS, a Greek-myth driven Tarsem Singh film set to roll 'round April.

Story follows a young warrior Theseus who leads his men into battle with the immortal Greek gods to defeat evil elder gods of the Titans in order to save mankind.

...says Variety HERE.

Πέμπτη 04/03/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 The terminal Star Ξένη ταινία
21:10 Ο πορτοφολάς Σινε+ Δράμα
23:00 Θέα στον Ωκεανό ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Ο κυνηγημένος Star Ξένη ταινία
00:00 Η ντοτι κι εγώ Σινε+ Ξένη ταινία
00:30 Πέντε φορές το δυο Σινε+ Ξένη ταινία
02:00 Τρελό δίδυμο Alter Κωμωδία
02:00 Trust Σινε+ Δράμα
03:15 Cookie Star Αισθηματική κομεντί
03:45 LAN yu Σινε+ Αισθηματική
04:00 Ιπποται του Αλλάχ Alter Περιπέτεια

Warner Bros. to Make Space Invaders Movie?


The Los Angeles Times reports that Warner Bros. Pictures is negotiating to acquire feature rights to classic video game "Space Invaders from Taito, the Japanese company that originally manufactured the game.

"Space Invaders" was designed by Tomohiro Nishikado and released in 1978. The game was later licensed for production in the United States by Midway.

The project would be produced by Mark Gordon (The Day After Tomorrow, Saving Private Ryan), Jason Blum (Paranormal Activity) and Guymon Casady.

Movie versions of "Missile Command" and "Asteroids" are also in development at Fox and Universal, respectively.

A Nightmare on Elm Street (2010)