Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

O Leonardo Di Caprio σε ρόλο serial killer

Serial killer ο Leonardo Di Caprio στη νέα του ταινία η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1983 στα πλαίσια του World’s Fair: Columbian Exposition (μια εκδήλωση που γιόρτασε τα 400 χρόνια από την ανακάλυψη της Αμερικής).

Σε αυτή τη νέα του δουλειά ο Di Caprio θα υποδυθεί τον Dr.Holmes, τον πρώτο καταγεγραμμένο δολοφόνο κατ’ εξακολούθηση της Αμερικής, ο οποίος έδρασε εκείνη τη χρονιά και είχε στο ενεργητικό του 27 φόνους – τουλάχιστον αυτούς που ομολόγησε – γιατί στοιχεία στο δικαστήριο υπήρχαν μόνο για τους 9.

Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο του Erik Larson, “The Devil In The White City: Murder, Magic and Madness At The Fair That Changed America”, και στο οποίο φανερώνεται πως ο συγκεκριμένος είχε ανοίξει ένα ξενοδοχείο για να στεγάσει τους επισκέπτες, και προσποιούμενος τον γιατρό δολοφονούσε αθώα θύματα, στην πλειοψηφία τους νεαρές γυναίκες. Πραγματικά ενδιαφέρον ρόλος για τον Leonardo Di Caprio, ο οποίος είναι από τις ελάχιστες φορές που θα υποδυθεί έναν πραγματικά κακό στη μεγάλη οθόνη.

Guzaarish (2010)

Ζητείται Ψεύτης (2010)

Ολογράμματα: Το μέλλον της τρισδιάστατης ψυχαγωγίας

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη «ολόγραμμα», η εικόνα που έρχεται στο μυαλό τις περισσότερες φορές προέρχεται κατευθείαν από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, και δη του σινεμά: ο λόγος για το Star Wars, και το σήμα κινδύνου της πριγκίπισσας Λέια, η οποία, στην αρχή του διαστημικού έπους του Τζωρτζ Λούκας, εμφανίζεται να ζητά τη βοήθεια του γέρου ιππότη Τζεντάι, Όμπι Ουάν Κενόμπι.

Ωστόσο, σήμερα, η εικόνα αυτή δεν βρίσκεται σε «έναν γαλαξία πολύ μακρινό», αλλά μάλλον στο κοντινό μας μέλλον. «Είμαστε πολύ πολύ κοντά στο να το κάνουμε πραγματικότητα. Έχουμε αποδείξει ότι η όλη ιδέα λειτουργεί. Δεν πρόκειται πλέον για κάτι που αποτελεί αποκλειστικά επιστημονική φαντασία» είπε ο Νάσερ Πεϊγκαμπαριάν, του πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο Πεϊγκαμπαριάν θυμίζουν μάλλον slide show, παρά βίντεο: η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει την προβολή μίας εικόνας ανά δύο δευτερόλεπτα- το 1/60 της ταχύτητας που απαιτείται για μία προβολή «κανονικού» βίντεο. Επίσης, το εύρος της γωνίας προβολής ήταν 45 μοίρες, καθώς η λήψη έγινε με 16 κάμερες τοποθετημένες σε «καμάρα».

Αλλά ο Πεϊγκαμπριάν πιστεύει ότι με περισσότερη έρευνα και περισσότερες κάμερες, η ομάδα του είναι σε θέση να δημιουργήσει μία πλήρως τρισδιάστατη οθόνη, που ενδεχομένως να βρει το δρόμο της στα…σαλόνια του καταναλωτικού κοινού εντός δεκαετίας- και χωρίς να αποτελούν προϋπόθεση για τη χρήση της τα ειδικά γυαλιά.

Επίσης, πέραν των εφαρμογών στην ψυχαγωγία, αναμένεται να ανοίξουν νέοι ορίζοντες και στην ιατρική, επιτρέποντας τη συνεργασία γιατρών από όλο τον κόσμο σε, λ.χ, μία εγχείρηση. Ακόμη, υπάρχουν και οι προοπτικές χρήσης της τεχνολογίας ολογραμμάτων σε διαφημίσεις, καθώς και στρατιωτικές εφαρμογές (για εκπαίδευση στρατιωτών ή παραπλάνηση αντιπάλων).

Ο τρόπος που βλέπουμε ένα αντικείμενο είναι ουσιαστικά η αντίληψη του φωτός που πέφτει πάνω του. Αυτό που κάνει η τεχνολογία της ομάδας του Πεϊγκαμπαριάν είναι να προβάλλει το φως το οποίο θα έπρεπε να ανακλάται στο αντικείμενο, αν αυτό βρισκόταν πραγματικά εκεί, παρέχοντας μία τρισδιάστατη εικόνα.

Δεν ασχολείται μόνο η ομάδα του Πεϊγκαμπαριάν με τα ολογράμματα: σε όλο τον κόσμο υπάρχουν και άλλα γκρουπ που προσπαθούν να δώσουν νέα δύναμη στην τρισδιάστατη ψυχαγωγία, όπως αυτή του Μάικλ Μποβ Τζούνιορ, του ΜΙΤ Media Lab. Κατά τα λεγόμενά του, αρκετές ομάδες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν βίντεο ολογραμμάτων, που αγγίζουν τα 30 frames/ δευτερόλεπτο- ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για βίντεο μικρού μεγέθους.

Την έρευνα του Πεϊγκαμπαριάν χρηματοδοτούν το National Science Foundation και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, τα πράγματα, κατά τον Μποβ, βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο επίπεδο- ο παραλληλισμός που χρησιμοποίησε ήταν με την τηλεόραση πριν από 80 χρόνια. Διαφορετικές ομάδες προσεγγίζουν το θέμα με διαφορετικούς τρόπους, και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ποια μέθοδος θα αποδειχτεί καλύτερη. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, «το σύστημα της ομάδας της Αριζόνα δημιουργεί λαμπερές, ακριβείς ολογραφικές εικόνες…είναι πανέμορφο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

Real News - Κυριακή 14/11/2010



Ελευθεροτυπία - Κυριακή 14/11/2010

Ram - Τεύχος Νοεμβρίου 2010

Tivo - Κασετίνα Παύλος Σιδηρόπουλος

OPERA DVD - Tευχος 45

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 14/11/2010



THE PACK (La Meute) (2010)


La Meute - Bande annonce FR
Ανέβηκε από _Caprice_. - Κλασικές σειρές από την TV και βραδινά σόου online.

Worthington & Knightley Star in 'Last Night'

DreamWorks' First Fun 'Kung Fu Panda 2' Teaser Trailer

Rare Exports (2010)

The Brest Fortress (2010)

The Way Back (2010)

Δευτέρα 08/11/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Τα χρόνια της φωτιάς ΕΤ1 Δράμα
21:00 Διπλή ομηρία Star Περιπέτεια
21:15 Το δάσος με τις σημυδες Σινε+ Δράμα
22:30 Στην κόρη μου με αγάπη Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Ένα αθώο ψέμα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Ο Επιθεωρητής μαρλοου ξαναχτυπά! Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Ο ροζ ρινόκερος Star Κωμωδί