Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Cedar Rapids (2011) Trailer

The Resident (2011) Trailer

Let my Behind the Scenes Pic of the Day go!


Cecil B. DeMille’s THE TEN COMMANDMENTS

aintitcool.com

Super 8 ( 2011) 2nd teaser trailer

Star Wars Episode IV - Retold in iconoscope!

Μαθήματα σοφίας από 40 ταινίες σε 7 λεπτά!


The Prodigies (2011) Teaser Trailer


Τριάντα ένα χρόνια, από το θάνατο, του Νίκου Ξυλούρη

Tριάντα ένα χρόνια πέρασαν και ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» όπως τον αποκαλούν ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, συνεχίζει να υπάρχει.

Σαν σήμερα 8 του Φλεβάρη 1980 στο καλύτερο ίσως σημείο της καριέρας του, ο Νίκος αντάμωσε με την επάρατη, με το κακό -όπως λένε στην Κρήτη- με τον καρκίνο.

Μετά από σύντομο αλλά μεγάλο και δύσκολο αγώνα, μετά από πολλαπλές εγχειρήσεις και ταλαιπωρία ο Αρχάγγελος έχασε τη μάχη εκεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς.

Τα Ανώγεια, το ηρωικό αυτό χωριό του Μυλοποτάμου, με τους ανθρώπους του πνεύματος, των αγώνων, του πολιτισμού και της μουσικής, έλαχε να είναι η πατρίδα, ο τόπος όπου ο Νίκος Ξυλούρης 7 Ιουλίου 1936 θα γεννιόταν και θα ζούσε. Εκεί, στο ορεινό χωριό του Ρεθύμνου μια ολόκληρη οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες, ανέθρεψε τον Νίκο και τα αδέρφια του στα δύσκολα χρόνια λίγο πριν και αμέσως μετά τον πόλεμο. Μαζί με τα αδέλφια του που είναι επίσης γνωστοί μουσικοί της Κρητικής μουσικής, τον Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνης) και το Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννης) στα πέντε του χρόνια, που οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό τα Ανώγεια (13 Αυγούστου του 1941) έφυγαν σε άλλο τόπο, αλλά πάλι στον Μυλοπόταμο.

Τρία χρόνια μετά, στην απελευθέρωση, τα Ανώγεια άρχισαν και πάλι να ζωντανεύουν. Η οικογένεια Ξυλούρη, ο Νίκος, επιστρέφουν όλοι και μέσα στην φτώχεια προσπαθούν να ανασυντάξουν δυνάμεις και τις ζωές τους. Οι γονείς αποφασίζουν να στείλουν τον μικρό Νίκο στην πρωτεύουσα, στο Ηράκλειο, μπας και μάθει γράμματα, να φτιάξει η ζωή του… Όμως ήδη ο Νίκος Ξυλούρης είχε αρπάξει τη λύρα του… Ήταν 10 ετών. Δέθηκε με το όργανο στο οποίο είχε γίνει από μικρός ο γητευτής του, εκείνο που τον οδήγησε από πιτσιρικά να κερδίζει κάποια χρήματα από εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσια. Μάλιστα σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε στο Ηράκλειο πια να παίζει στο γνωστό της εποχής κέντρο διασκέδασης το ΚΑΣΤΡΟ.



Μόνος, έχοντας αναλάβει όλα τα έξοδα για την επιβίωση του σε μία Κρήτη μετακατοχική, μεταπολεμική, ο Νίκος Ξυλούρης ρουφάει τη ζωή, γεμίζει εμπειρίες, διοχετεύει την ενέργεια του στις 3 χορδές της Λύρας, ακούει τους δασκάλους του, κινείται έξυπνα ακολουθώντας τη μόδα της εποχής όπου τα ακούσματα τα μουσικά ήταν βαλς, ρούμπες και ταγκό και σιγά σιγά το όνομα του αλλά και η προσωπικότητα του αρχίζουν να ξεχωρίζουν, να γίνεται γνωστός και αναγνωρίσιμος.

Είναι η εποχή που γνωρίζει και την Ουρανία του… τη γυναίκα που όπως ο ίδιος έλεγε λάτρεψε έτσι απλά… Την Ουρανία Μελαμπιανάκη, η οποία λόγω καταγωγής δεν μπόρεσε να μιλήσει με τον Νίκο για πολλούς μήνες. Όλα αυτό το διάστημα πως ο Νίκος Ξυλούρης οργάνωνε καντάδες και μέσα από τη διαδικασία αυτή του έρωτα και της επαφής, την κλέβει και την παντρεύεται χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό.

Η καριέρα του Νίκου δεν έχει σταματήσει. Στην οικογένεια του πια, έρχονται δύο παιδιά (Γιώργης και Ειρήνη ή Ρηνιώ), έρχονται ταξίδια, μουσικές περιπλανήσεις, διαγωνισμού, δισκογραφία. Γρήγορα όλη η Ελλάδα μιλάει για τον Νίκο Ξυλούρη… Η γνωριμία του με ανθρώπους του πνεύματος και της μουσικής, η καλή του σχέση με Μαρκόπουλο και Ξαρχάκο, δημιούργησαν ένα πεδίο μουσικό το οποίο σε συνάρτηση με τις δύσκολες πολιτικά εποχές (1969 - 1972) έφεραν το Νίκο Ξυλούρη να σφραγίζει τη σχέση του με όλους πλέον τους Έλληνες, και να καταγράφεται στο υποσυνείδητο τους ως ο προάγγελος της Δημοκρατίας, ο αητός της Κρήτης, ο Αρχάγγελος…

O Νίκος Ξυλούρης από το 1958 με το τραγούδι του «Μια μαυροφόρα που περνά» έως και το 2005, 25 χρόνια δηλαδή μετά το θάνατο του, με το δίσκο «Του Χρόνου Τα Γυρίσματα» υπήρχε και υπάρχει δισκογραφικά. Είναι ο μουσικός, ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος, ο Ανωγειανός εκείνος, που σήκωσε στην πλάτη του με την ερμηνεία του στα Τραγούδια «Πότε θα κάμει ξαστεριά» και «Αγρίμια κι Αγριμάκια μου», την ανάγκη ενός ολόκληρου λαού να μιλήσει ελεύθερα, να κυκλοφορήσει και να σκεφτεί με σύντροφο τη Δημοκρατία.

e-typos

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 13/02/2011

Kyocera Echo, νέο smartphone με διπλή οθόνη

Το πρώτο smartphone με διπλή οθόνη είναι γεγονός, ακούει στο όνομα Echo και θα κυκλοφορήσει στην αγορά από την Kyocera.

Εφοδιάζεται με δύο LCD oθόνες αφής 3.5 ιντσών, ανάλυσης 480 x 800 και για επεξεργαστή χρησιμοποιεί τον Qualcomm Snapdragon που τρέχει στο 1 GHz.

Η μνήμη RAM είναι στα 512 ΜΒ και ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει τα 32 GB με χρήση κάρτας microSD.

Διαθέτει κάμερα στα 5 megapixel με LED flash, autofocus και δυνατότητα καταγραφής βίντεο ανάλυσης 720p.

Παράλληλα δεν απουσιάζουν τα Wi-Fi, Bluetooth, USB, GPS, ενώ για λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί το Android 2.2 Froyo.

To Kyocera Echo θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά μέσα στον επόμενο μήνα.

i live news

FRINGE - Friday night re-animation

"Troglodytes" (2010) - Greek short Movie

Troglodytes from Thanos Kermitsis on Vimeo.


Η νέα μικρού μήκους ταινία της Underworld Films , με τίτλο "Troglodytes" μόλις έκανε την εμφάνιση της στο Διαδίκτυο.

Περίληψη: Στο γραφείο μιας ψυχολόγου,ένας Βετεράνος πολέμου αρχίζει να εξιστορεί τις ανείπωτες ως τώρα πολεμικές του εμπειρίες....μια φρικτή ιστορία θα αποκαλυφθεί..γιατί πολλές φορές,η φρίκη σε ακολουθεί ακόμα και όταν όλα έχουν τελειώσει..

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Θάνος Κερμίτσης

Παίζουν: Γιάννης Ρουμπούλιας,Ευτέρπη Παπαευθυμίου,Κώστας Κρίτσαλος,Θάνος Λιάκος,Δημήτρης Σταμούλης,Νίκος Σταθάκης,Κώστας Περίσσης,Γιώργος Κτιστάκης,Αντώνης Κουτελιάς,Θάνος Κερμίτσης,Κωσταντίνος Καλογρίδης,Νίκος Μανουσάκης

Εμπνευσμένο απο το "Tunnel Rats" του Gordon Rennie.



Troglodytes (2010)

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς γίνεται «κακός» στον Νέο Μπάτμαν

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς θα είναι ο αντίπαλος του νέου Μπάτμαν στο φιλμ «The Dark Knight Rises» που θα βγει στις αίθουσες το 2012.

Ο 59χρονος κωμικός δήλωσε πρόσφατα πως αν του προσφερόταν ο ρόλος του κακού σε μια ταινία του Μπάτμαν θα δεχόταν αμέσως.

Οπως κι έγινε, φέρνοντας τον Γουίλιαμς στην επιφάνεια έπειτα από χρόνια απουσίας που οφειλόταν κυρίως στις περιπέτειες που είχε με το αλκοόλ.


Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου 2011

Σεξ, αστυνομικό μυστήριο, ναρκωτικά, αλλά και Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος... Ολα αυτά μαζί στο μίξερ του δημοφιλούς Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που επιστρέφει από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου, για 9η συνεχή χρονιά, στο Gagarin 205 Live Music Space. Αφιερώματα στους Λάκη Κομνηνό, Τέρη Χρυσό, Γιώργο Πετρόχειλο, Παύλο Παρασχάκη και Μάρκο Λεζέ απαρτίζουν τις προβολές του φεστιβάλ, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων:

Το «Ταγκό 2001», μία από τις πιο μυστήριες ταινίες του Κώστα Καραγιάννη, με τον Λάκη Κομνηνό σε ρόλο εραστή που σκοτώνει κατά λάθος τη λεσβία παρτενέρ της φιλενάδας του. Το «Καυτές διακοπές», ένα ελληνικό b-movie της δεκαετίας του ’70, με τον Κομνηνό στον ρόλο ενός πατέρα που παίρνει τον νόμο στα χέρια του όταν η κόρη του βρίσκεται νεκρή.

Τη «Συνωμοσία στη Μεσόγειο» του Βασίλη Γεωργιάδη, με τον ηθοποιό να πρωταγωνιστεί στην ελληνική απάντηση στον 007, μια διεθνή παραγωγή με τον Κώστα Γκουσγκούνη ως δολοφόνο!

Αλλά και το «Στη σκιά του Lemmy Caution» του Νίκου Ζερβού, που είδαμε στις αίθουσες το 2002. Ο Λάκης Κομνηνός πρωταγωνιστεί εδώ σε μια αναφορά στα φιλμ νουάρ, όπου τον ομώνυμο ήρωα υποδυόταν ο Εντι Κόνσταντιν.

Ο Ελληνας ήρωας είναι ένας αστυνομικός σε απόσυρση, λόγω του παρελθόντος του. Ενα στημένο όμως παιχνίδι τον επαναφέρει στη ζωή της αθηναϊκής κοινωνίας. Το αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του ηθοποιού συμπληρώνουν οι ταινίες «Οι απάνθρωποι» του Παύλου Φιλίππου και «Τράνζιτο» της Ισαβέλλας Μαυράκη (η σκηνοθέτις θα είναι παρούσα στην προβολή της ταινίας).

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα το «Μιρέλλα: η σάρκα της ηδονής» του Παύλου Παρασχάκη, με τους Γκιζέλα Ντάλι, Φαίδωνα Γεωργίτση και Νίκο Βανδώρο, όπως και το «Οι δαίμονες της βίας και του σεξ» - προβολές αφιερωμένες στη μνήμη της Ντάλι, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε το «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει» του Νίκου Αλευρά - μια ταινία «μαύρο πρόβατο» του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου (ΝΕΚ) που προκάλεσε μέγα σκάνδαλο το 1984, όταν κόπηκε ξαφνικά στον αέρα ενώ ήταν ήδη για 20 λεπτά σε εξέλιξη η προβολή της από το κρατικό κανάλι της ΥΕΝΕΔ.

Τι ήταν αυτό που σόκαρε τόσο πολύ τους τηλεθεατές, που έσπασαν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα και μαζεύτηκαν έξω από το ραδιομέγαρο ενώ στις οθόνες τους έπαιζε... χιόνι; Μήπως ο γενειοφόρος Νίκος Αλευράς που γυμνός θήλαζε στην αγκαλιά της γυμνόστηθης μούσας του; Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

«Μου αρέσε ο ρόλος και τον έκανα»

Ο Λάκης Κομνηνός θα είναι παρών το ερχόμενο Σάββατο στο Gagarin για τη βράβευσή του από το φεστιβάλ. Ο ίδιος μας είπε σχετικά: «Εγώ ανήκω σε έναν κινηματογράφο που ο κόσμος αγάπησε, έμπαινε μέσα χωρίς εισιτήριο. Ανήκω σε μια ιδιόμορφη παραγωγή. Οι ταινίες που έπαιξα γίνονταν από τον αγώνα ενός παραγωγού και μιας ομάδας ανθρώπων. Και μάλιστα σε μια εποχή πολύ πιο δύσκολη τότε απ’ ό,τι τώρα. Τώρα, ό,τι εργαλεία έχουν οι μεγάλες χώρες παραγωγής, τα έχουμε κι εμείς κι ας υστερούμε σε χρήματα».

Παρ’ όλα αυτά, ο χαρακτηρισμός καλτ δεν τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. «Εγώ με τον χαρακτηρισμό καλτ διαφωνώ, έτσι όπως έχουμε μάθει να το ορίζουμε», εξηγεί. «Απλώς υπάρχει μια διάθεση επιλογής, υπάρχουν ταινίες που δεν παίζονται από την τηλεόραση ή δεν έκαναν αυτή την πορεία του ελληνικού συστήματος θεάματος... Στις ταινίες έπαιζα γιατί μου άρεσαν. Δεν κοιτούσα ποτέ το είδος. Μου άρεσε ο ρόλος και τον έκανα. Για να γίνει μια ταινία πετυχημένη, χρειάζεται και μια σειρά από μικρά θαύματα».

  • GAZEBO
  • Καλεσμένος του 9ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου είναι ο διασημότερος σταρ της ιταλο-ντίσκο της δεκαετίας του '80, ο αγαπητός στην Ελλάδα Gazebo
εθνος

Nitro - Τεύχος Φεβρουαρίου 2011


Δώρο : Θήκη Laptop

Το Άδυτο - Sanctum 3D (2011)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τζέιμς Κάμερον επιμελείται την παραγωγή σε μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη περιπέτεια, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Μια ομάδα δυτών υποβρυχίων σπηλαίων καταδύεται στο πιο όμορφο και ανεξερεύνητο σύστημα σπηλαίων του κόσμου. Την αποτελούν ο Φρανκ ΜακΓκίρ, ένας δεξιοτέχνης εξερευνητής, ο 17χρονος γιος του, Τζος, και ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης Καρλ Χάρλεϊ.

Όταν μια τροπική καταιγίδα ξεσπά ξαφνικά, η μόνη διέξοδος τους αποκόπτεται λόγω μεγάλης ροής νερού, αναγκάζοντάς τους έτσι να μετακινηθούν.

Πρέπει γρήγορα να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να βγουν ζωντανοί από το υποβρύχιο αυτό σπήλαιο που δεν συγχωρεί κανένα λάθος.


Ελληνική πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου 2011 στους κινηματογράφους σε 3D.

Η ταινία
είναι εμπνευσμένη από μια αληθινή εμπειρία του στενού συνεργάτη του Κάμερον, Αντριου Γουίτ, και γυρισμένη με το ίδιο σύστημα 3D κάμερας που χρησιμοποιήθηκε για το «Avatar».

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1988, ο παραγωγός και γνωστός εξερευνητής σπηλαίων, Αντριου Γουίτ, οδήγησε μια ομάδα σε ένα απομακρυσμένο σύστημα σπηλαίων, που βρίσκεται κρυμμένο στην πεδιάδα Νούλαρμπορ στην Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μια σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε την κατάρρευση της εισόδου του σπηλαίου, παγιδεύοντας την ομάδα των 15 πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος. Χάρη στην αποστολή διάσωσης που οργανώθηκε, όλοι επιβίωσαν.

Η ανεξίτηλη αυτή εμπειρία έδωσε πρώτης τάξης υλικό στον Γουίτ για μια ταινία. Με τη βοήθεια του σεναριογράφου Τζον Γκάρβιν ύφανε μια κλασική ιστορία ενηλικίωσης, για έναν νεαρό που δεν τα πάει καλά με τον πατέρα του έως ότου οι δυο τους έρθουν κοντά μέσα από τον αγώνα της επιβίωσης. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Κάμερον. «Πριν από πέντε χρόνια, ο Αντριου Γουίτ μού ανέφερε την ιδέα για το ''Αδυτο'' και τη λάτρεψα», εξηγεί ο σκηνοθέτης των δύο μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών στο κινηματογραφικό στερέωμα. «Με τον Αντριου είχαμε ζήσει στο παρελθόν μεγάλες περιπέτειες. Είχαμε καταδυθεί βαθιά στον ωκεανό, σε ανεξερεύνητα βάθη, για να ερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε άγνωστα σημεία του ωκεανού, αλλά και άγνωστους θαλάσσιους οργανισμούς, για το ''Aliens of the Deep''. Εχουμε εξερευνήσει, επίσης, τον ''Τιτανικό'' (για τα ''Φαντάσματα της αβύσσου'') και το ''Bismarck''».

Με τον καιρό, οι δύο συνεργάτες, με πρωτεργάτη τον μηχανικό Βινς Πέις, ανέπτυξαν ένα φωτογραφικό σύστημα που θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτω από ακραίες συνθήκες. Αυτό δεν είναι άλλο από το Cameron/Pace Fusion 3D Camera System - ένα στερεοσκοπικό σύστημα κάμερας υψηλής ανάλυσης που ο Κάμερον χρησιμοποίησε στο «Avatar». Για το φόντο της δράσης χρησιμοποιήθηκε η Παπούα - Νέα Γουινέα, πατρίδα για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά υποβρύχια περιβάλλοντα στον κόσμο, με τα πελώρια σπήλαια, τους επιβλητικούς καταρράκτες και τους μοναδικούς σταλακτίτες. Πέρα από τη δημιουργία μιας σειράς υποβρύχιων σπηλαίων, ο σκηνογράφος Νίκολας ΜακΚάλουμ κατασκεύασε κι έναν τεράστιο υπόγειο καταρράκτη, ύψους 14 μέτρων, με πραγματικό αναβλύζοντα νερό από την κορυφή του, μέσω μιας αντλίας που μπορούσε να παρέχει 20.000 λίτρα νερού το λεπτό.

Συμπέρασμα; Δώστε... νερό στον Τζέιμς Κάμερον και εκείνος θα κάνει θαύματα. Είναι θέμα χημείας... δύο μέρη υδρογόνου και ένα οξυγόνου.

  • Σε δεξαμενή νερού
  • Γυρίσματα για «Το άδυτο» έγιναν και σε πραγματικά σπήλαια της Νότιας Αυστραλίας, ενώ υποβρύχιες σκηνές έλαβαν χώρα στο Κουίνσλαντ, σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως δεξαμενές νερού, μήκους 40 μέτρων και χωρητικότητας 7,2 εκατ, λίτρων νερού.

Απώλεια - Rabbit Hole (2010)

Ελληνική πρεμιέρα 10/02/2011.

Είναι ο τίτλος της ταινίας του Τζον Κάμερον Μίτσελ με τους Νικόλ Κίντμαν, Άαρον Έκχαρτ, Σάντρα Ο, Νταιάν Γουέστ, Τάμι Μπλάνσαρντ, Τζον Τένεϊ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Μάιλς Τέλερ.

Η Μπέκα (Νικόλ Κίντμαν, βραβευμένη με Όσκαρ για την ταινία «The Hours») και ο Χάουϊ Κορμπέτ (Άαρον Έκχαρτ) είναι ένα ευτυχισμένο, παντρεμένο ζευγάρι. Ο τέλειος κόσμος τους γκρεμίζεται μια για πάντα, όταν ένα αυτοκίνητο σκοτώνει τον γιο τους, Ντάνι.

Η Μπέκα, πρώην στέλεχος σε μεγάλη εταιρία που εγκατέλειψε τη θέση της για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή της στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι καλοπροαίρετοι συγγενείς και φίλοι.

Η Μπέκα ανοίγεται διστακτικά στην ισχυρογνώμων, στοργική μητέρα της (Νταιάν Γουίστ) και προσεγγίζει κρυφά τον έφηβο που ήταν υπαίτιος για το ατύχημα που άλλαξε τα πάντα (Μάιλς Τέλερ). Την ίδια στιγμή ο Χάουι βρίσκει ανακούφιση σε μια άλλη γυναίκα (Σάντρα Ο).

Κι ενώ όλα δείχνουν πως απομακρύνονται, το ζευγάρι συνεχίζει να προσπαθεί, προκειμένου να βρει τον δρόμο για ένα μέλλον που κρύβει ευκαιρίες για γέλιο, όμορφες στιγμές και ευτυχία.

Το ταξίδι τους είναι μια οικεία ματιά, σε δυο ανθρώπους που μαθαίνουν να ξαναπλησιάζουν ο ένας τον άλλο, μέσα σε έναν κόσμο που έχει χάσει την ισορροπία του.

i-live

Burlesque (2010)

Ελληνική πρεμιέρα 10/02/2011

Είναι ο τίτλος της ταινίας του Στίβεν Άντιν με τους Κριστίνα Αγκιλέρα, Σερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρίστεν Μπελ, Καμ Τζίγκαντετ, Άλαν Κάμινγκ, Έρικ Ντέιν, Τζούλιαν Χάου.

Η Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) έρχεται στο Λος Άντζελες, και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque Lounge, ένα πολυτελές κέντρο μιας άλλης εποχής που φιλοξενεί ένα εμπνευσμένο μουσικό σόου.

Τα σέξι κοστούμια και οι τολμηρές χορογραφίες συνεπαίρνουν την Άλι που ορκίζεται να βρεθεί πάση θυσία πάνω στη σκηνή.

Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εντυπωσιακής και αποφασιστικής ιδιοκτήτριας του κλαμπ, Τες (Σερ), και να ξεκαθαρίσει τη σχέση της με τις άλλες χορεύτριες (Τζούλιαν Χαφ, Κρίστεν Μπελ), τον όμορφο μπάρμαν (Καμ Γκιγκάντετ), τον υπεύθυνο σκηνής (Στάνλεϊ Τούτσι), τον πορτιέρη (Άλαν Κάμινγκ).

Τελικά το αστέρι της Άλι, μετά από πολλές προσπάθειες, θα λάμψει στο Burlesque Lounge.

Όμως, ακόμα και με τη νέα ζωή που δίνει το ταλέντο της Άλι, οι μέρες του κλαμπ ίσως να είναι μετρημένες.

i-live

Όταν Θέλω να Σφυρίξω, σφυρίζω - If I Want to Whistle, Ι whistle (2010)

Ελληνική πρεμιέρα 10/02/2011

Είναι ο τίτλος της ταινίας του Φλόριν Σερμπάν με τους Καταλίν Μιτουλέσκου, Φλορίν Σερμπάν, Γκεόργκε Πιστερεάνου.

Ο Σίλβιου είναι 18 χρονών. Τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται έγκλειστος στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων, ενώ του απομένουν μόνο πέντε ημέρες για να αφεθεί ελεύθερος.

Οι πέντε όμως αυτές ημέρες μοιάζουν με έναν ατέλειωτο εφιάλτη, όταν η μητέρα του εμφανίζεται μετά από απουσία χρόνων για να πάρει μαζί της στην Ιταλία τον μικρό του αδερφό, που ο Σίλβιου έχει μεγαλώσει σαν γιό του.

Παράλληλα, στη ζωή του Σίλβιου, εμφανίζεται η Αννα , μία όμορφη συνομήλικη του που εργάζεται σαν κοινωνική λειτουργός. Με έντονα συναισθήματα να τον κατακλύζουν και τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα, ο Σίλβιου οδηγείται σταδιακά στα άκρα…

i-live

Ψηλά τα Χέρια - Les Mains en l’air (2009)

Ελληνική πρεμιέρα 10/02/2011

Είναι ο τίτλος της ταινίας του Ρομέν Γκουπίλ με τους Βαλερί Μπρούνι Τεντέσκι, Λίντα Ντουντάεβα, Ζιλ Ριτμάνικ.

22 Μαρτίου 2067. Η Μιλάνα θυμάται τι της συνέβη πριν από εξήντα χρόνια… Παρίσι, 2009.

Η Μιλάνα είναι μια μαθήτρια της έκτης δημοτικού από την Τσετσενία. Όταν η οικογένεια ενός παιδιού από την παρέα απελαύνεται, τα παιδιά διαισθάνονται τον κίνδυνο ότι έρχεται και η δική τους σειρά και αποφασίζουν ότι είναι ώρα για δράση.

Ορκίζονται ότι θα μείνουν για πάντα μαζί και καταστρώνουν τρόπους για να σώσουν τη Μιλάνα.

i-live

Ζουμπαίος και Ιουλιέτα - Gnomeo and Juliet (2011)


Ελληνική πρεμιέρα 10/02/2011

Είναι ο τίτλος της ταινίας της Κέλι Άσμπερι με τις φωνές των Τζέισον Στείθαμ, Έμιλι Μπλαντ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Κέιν, Μάγκι Σμιθ, Πάτρικ Στιούαρτ, Τζούλι Γουότερς.

Δύο γειτονικοί κήποι – δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα! Χρόνια τώρα, μια αδυσώπητη βεντέτα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μπλε νάνους που διακοσμούν τον κήπο της κυρίας Μοντέγι και τους κόκκινους νάνους από τον πλαϊνό κήπο του κυρίου Καπουλέτι.

Οι μεν ακολουθούν πιστά τις διδαχές της λαίδης Μπλούμπερι, οι δε ρούπι δεν κάνουν δίχως την καθοδήγηση του λόρδου Ρέντμπρικ.

Ωστόσο, η τυχαία γνωριμία της Ιουλιέτας, της δυναμικής κόρης του αρχηγού των κόκκινων, με τον Ζουμπαίο, τον παράτολμο πρωταθλητή των μπλε στους αγώνες ταχύτητας με μηχανές κουρέματος του γκαζόν, θα έρθει να δώσει μια ολότελα νέα διάσταση στην πολυετή αυτή διαμάχη.

Οι δυο νέοι, όχι μόνο θα ερωτευτούν με πάθος, αλλά κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα, προκειμένου το ρομάντζο τους να έχει το αίσιο τέλος που αρμόζει σε δύο… νανάκια κήπου!

Είμαι ο Άγγελος του Θανάτου - Pusher 3 (2005)

Ελληνική πρεμιέρα 10/02/2011

Είναι ο τίτλος της ταινίας του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν με τους Ζλάτκο Μπούριτς, Μαρινέλα Ντέκιτς, Ιλίας Άγκατς, Βάνια Μπάτζιτιτς.

Ο Μίλος, μεσήλικας σέρβος μεγαλέμπορος ναρκωτικών, ετοιμάζει πυρετωδώς το πάρτι για τα 25α γενέθλια της κόρης του όταν αντιλαμβάνεται ότι η θέση του απειλείται από μια συμμορία νεαρών αλβανών μεταναστών που μπαίνει λίγο-λίγο στα χωράφια του.

Σε διάστημα 24 ωρών, ο Μίλο θα πρέπει να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του, να παλέψει για να επανακτήσει τη θέση του στον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης, και να παρευρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναντήσεις των Ανώνυμων Ναρκομανών για να μην ξανακυλήσει στα ναρκωτικά ο ίδιος.

i.live

First Look at Meryl Streep as Margaret Thatcher



Terra Nova (2011) Promo Trailer

Concept Art for Darren Aronofsky's 'Noah's Ark' Epic Discovered?



You can visit Henrichon's own website, or visit Bleeding Cool for few more shots.

Warner Bros Goes for Dracula Re-Imagined Detective Script 'Harker'

Deadline reports that WB is closing a deal to acquire a spec script called Harker, with Collet-Serra attached to helm again, written by relative newcomers Lee Shipman & Brian McGreevy. Harker is a re-imagining of Bram Stoker's Dracula, following a story of a Scotland Yard detective named Jonathan Harker who is tracking Dracula. So kind of a mix between Sherlock Holmes and Van Helsing? Appian Way partners Leonardo DiCaprio and Jennifer Davisson Killoran, will be co-producing with Mad Hatter Films.

http://www.firstshowing.net/2011/warner-bros-goes-for-dracula-re-imagined-detective-script-harker/

Shawn Levy to Direct James Cameron Produced 'Fantastic Voyage'

Deadline says 20th Century Fox and producer James Cameron have hired the Night at the Museum director to helm the new 3D remake of Fantastic Voyage based on the 1966 sci-fi flick of the same name. After Paul Greengrass fell away from this last year, Darren Aronofsky, Timur Bekmambetov & Louis Leterrier all met with Cameron before he chose Levy for the job.


http://www.firstshowing.net/2011/shawn-levy-to-direct-james-cameron-produced-fantastic-voyage/

'Animated History of the Oscars' Infographic

1st Fantastic UK Trailer for Fest Favorite 'Submarine'

Sunset Limited (2011)

The Music Never Stopped (2011)

H Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο συναυλίες θα δώσει η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 20:30), υπό τη διεύθυνση του Βρετανού αρχιμουσικού της, Ντάνιελ Χάρντινγκ.

Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ στο πόντιουμ, η Ελέν Γκριμό στο πιάνο και η Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Η LSO θα παρουσιάσει στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στο πλαίσιο του Κύκλου «Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι», έργα Ρίχαρντ Στράους, Σούμαν, Βάγκνερ και Μπραμς.

Η συναυλία της πρώτης βραδιάς κάνει έναν διάλογο ανάμεσα στον Ρίχαρντ Στράους («Δον Χουάν» και «Τάδε έφη Ζαρατούστρα») και τον Σούμαν (κοντσέρτο για πιάνο, έργο 54), με την χαρισματική, Ελέν Γκριμό, στο πιάνο.

Στη δεύτερη συναυλία συνομιλούν ο Ρίχαρντ Βάγκνερ («Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ»), ο Ρίχαρντ Στράους («Θάνατος και Εξαΰλωση») και ο Γιοχάνες Μπραμς («Κοντσέρτο για βιολί»), με την εξαιρετική Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί.

Από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, η περίφημη LSO (London Symphony Orchestra), στα εκατό και πλέον χρόνια ζωής της έχει να επιδείξει, πέραν της λαμπρής καλλιτεχνικής της πορείας, με εμφανίσεις στην έδρα της -το Μπάρμπικαν του Λονδίνου- αλλά και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και ηχογραφήσεις που έχουν αφήσει εποχή.

Με την Ορχήστρα έχουν συνεργαστεί μεγάλοι μουσικοί, όπως ο Μπέρναρντ Χάιτινκ, ο Πιερ Μπουλέζ, ο Αντρέ Πρεβέν και ο Σάιμον Ρατλ.

Ο Βρετανός αρχιμουσικός της, Ντάνιελ Χάρντινγκ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το κοινό του Μεγάρου Μουσικής. Ο κορυφαίος αυτός μαέστρος επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ

Ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες ο «Κυνόδοντας» από 17 Φεβρουαρίου

Λίγο πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ, η ταινία Κυνόδοντας -υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας- βγαίνει ξανά στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 17 Φεβρουαρίου.

Το ελληνικό κοινό θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που κέρδισε πολλές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Στοκχόλμη, Σαράγεβο, Λιουμπλιάνα), αλλά και διθυραμβικές κριτικές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

TRON & TRON Legacy Exclusive Collectors Bluray Edition


Play.com Exclusive Collectors Edition
Limited to 1000 individually numbered units!
Due for release on 18 April 2011
preorder here !

Τρίτη 08/02/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Πιάσε με, αν μπορείς Star Ξένη ταινία
21:00 Κάτι κουρασμένα παλικαριά Alpha Κωμωδία
21:30 Τελευταίες μέρες Σινε+ Δράμα
23:00 Το γέλιο βγήκε από τον παράδεισο ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Κακές συνήθειες Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Θέλω πίσω το σώμα ΜΟΥ... Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 Tickets ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:10 Απρόσμενος έρωτας Mega Αισθηματική
00:30 Heaven's Fire Σινε+ Περιπέτεια
02:00 Ghostwood Σινε+ Ξένη ταινία
02:45 Πολίτης υπεράνω υποψίας Star Κοινωνική
03:30 Τελευταίες μέρες Σινε+ Δράμα
05:00 Στιγμές από ένα Μακρύ ταξίδι: 1o φεστιβάλ ECM Σινε+ Ελληνική ταινία