Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κάντε τα τα βίντεο του Youtube 3D!

Ένα νέο εργαλείο από το Youtube επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν τα βίντεο σε 3D. Πριν λίγες μέρες το Youtube … ενεργοποίησε μία νέα υπηρεσία η οποία επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να επεξεργάζονται τα video που ανεβάζουν ή που ήδη έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό τους.

Τα εργαλεία αυτά όμως τα ενίσχυσε ακόμα περισσότερο με μία νέα δοκιμαστική, για την ώρα, επιλογή η οποία επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει 2D βίντεο απεριόριστου χρόνου σε 3D χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει κάποια κάμερα ή κάποιο μηχάνημα που να κάνει αυτή τη δουλειά.

Η μόνη προϋπόθεση είναι ο χρήστης να έχει τα ειδικά γυαλιά ή οθόνη που να υποστηρίζει τρισδιάστατη προβολή για να μπορέσει να δει το 3D βίντεο.

Από την πλευρά του το YouTube, παραδέχεται ότι για την ώρα το νέο εργαλείο του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα γυρίσματα που έχουν γίνει με 3D εξοπλισμό, όμως υποστηρίζει οτι μέχρι την τελική έκδοση του, θα γίνουν διάφορες μικροαλλαγές και βελτιώσεις.

Sonik - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2011

GoldenEye 007: Reloaded Video Game




RECORDING HUMAN DREAMS is A reality !



Ever wonder why you forget certain parts of movies? Maybe perhaps why you forgot a certain actor was in the film you were watching? Berkeley scientists at the University of California can show you why. The following video is a computer visual representation of human brain signals as they watch clips of movies, and the results are stunning.

Researchers say this moves them one step closer to actually being able to RECORD HUMAN DREAMS! Sounds awesome when you think of it in terms of being able to read the thoughts of coma patients and such, but even more awesome when you can actually get a glimpse into the warped artsy Sundance worthy escapades that is your mind.

Watch the video and be amazed. Learn more about the research going on here.

geektyrant

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το "διάβασμα του νου" έγινε από επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι για πρώτη μπόρεσαν να "δουν" κινούμενες εικόνες...
μέσα στο μυαλό των ανθρώπων, καθώς κατάφεραν να αναπαράγουν σε μια συσκευή εικόνες από βιντεοκλίπ, όπως αυτές καταγράφονταν στον εγκέφαλο, την ώρα που ο θεατής έβλεπε την ταινία.

Αν και σχετικά θολές, οι ανακατασκευασμένες εικόνες που προβάλλονταν στην οθόνη ενός υπολογιστή και είχαν δημιουργηθεί μέσω καταγραφής της εγκεφαλικής δραστηριότητας, είχαν αξιοσημείωτη ομοιότητα με τις εικόνες του βίντεο που την ίδια ώρα έβλεπε ο εθελοντής. Πρόκειται, στην ουσία, για το πιο πετυχημένο μέχρι σήμερα πείραμα που "μεταφράζει" τα εγκεφαλικά σήματα, τα οποία αντιστοιχούν σε κινούμενες εικόνες, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ (μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής Θωμάς Νασελάρης), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με τις βρετανικές "Τelegraph" και "Daily Mail", διευκρίνισαν ότι ακόμη δεν φθάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε το νου, όμως η τεχνολογία ανοίγει πλέον τον δρόμο να "μεταφράζονται" οι μνήμες μας -και ίσως τα όνειρά μας- σε μια οθόνη. "Ανοίγουμε πια ένα παράθυρο στις ταινίες του μυαλού μας. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την αναπαραγωγή των εσωτερικών μας εικόνων", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνικές λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης του εγκεφάλου (fMRI), την ώρα που οι εθελοντές παρακολουθούσαν "τρέιλερ" από ταινίες του Χόλιγουντ, και μπόρεσαν να αναδημιουργήσουν σε υπολογιστή νοητικές εικόνες παρόμοιες με αυτές που παίζονταν στο βιντεοκλίπ. Αναλύοντας τους τρόπους που το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου αντιδρά σε αυτά που βλέπει στην οθόνη, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο μαντεύει με μεγάλη ακρίβεια τι βλέπει ο άνθρωπος και το ανακατασκευάζει (προσομοιώνει) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι σαν να προβάλλεται ξανά σε μια οθόνη η νοητική ταινία που αντιστοιχεί στην πραγματική!

Το λογισμικό αξιοποιεί μια ψηφιακή βιβλιοθήκη από βίντεο του YouTube και άλλα, τα οποία αναμιγνύει, προκειμένου να αναδημιουργήσει, όσο γίνεται πιο πιστά, την ταινία που βλέπει ο θεατής. Προκύπτει, έτσι, τελικά ένα θολό αλλά συνεχόμενο βίντεο που αποτελεί την αναπαράσταση της πραγματικής ταινίας, όπως έχει καταγραφεί στο νου. Η μελλοντική διεύρυνση του μεγέθους της βιβλιοθήκης των διαθέσιμων βίντεο αναμένεται να αυξήσει και την ποιότητα της αναπαραγόμενης νοητικής ταινίας.

Αν και σε πρώτη φάση η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να επεξεργαστεί μόνο βιντεοκλίπ που οι άνθρωποι ήδη έχουν δει, στο μέλλον ίσως καταστεί δυνατό να βελτιωθεί το λογισμικό έτσι ώστε να μπορεί να αναπαράγει όνειρα και αναμνήσεις, με το σκεπτικό ότι και αυτά αντιστοιχούν σε νοητικές "ταινίες" που έχει καταγράψει ο εγκέφαλος, όπως όταν βλέπει μια πραγματική ταινία. Πάντως οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι θα χρειαστούν όμως ακόμα δεκαετίες μέχρι ένα μηχάνημα να φθάσει στο σημείο να διαβάσει τις σκέψεις των ανθρώπων.

Στο μέλλον η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους, λόγω εγκεφαλικού ή κώματος.

Battlefiled 3 - Video Game Teaser Trailer

Insane Office Escape - Short Movie


Trou Story (2011) Poster

The Rum Diary (2011) Poster

Justice (2011) Poster

Το Schoolwave πάει... Μέγαρο Μουσικής σήμερα το βράδυ.

Με νιάτα και ροκ μουσικές θα πλημμυρίσει αύριο, Σάββατο (ώρα έναρξης 21:00) ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα... αστέρια του Schoolwave Festival ξαναστήνουν εκεί το δικό τους μουσικό εργαστήρι.

Έξι μαθητικά συγκροτήματα που αναδείχτηκαν μέσα από το ομώνυμο Φεστιβάλ, οι υπερκινητικοί Overjoyed 32, οι ήρεμα δυναμικοί World Conquerrors, οι καταλυτικοί Chick n' Blues, οι Chinese Basement, οι Rosebleed και Musica Ficta θα ξεσηκώσουν μέσα από τους πρωτότυπους ροκ, πανκ και μπλουζ ήχους τους,

Θα επιχειρήσουν ταυτόχρονα το πάντρεμα της δημιουργικότητάς τους με διαχρονικές αξίες του παρελθόντος, όπως τις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι.

Η συναυλία αποτελεί συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Φεστιβάλ Schoolwave και εντάσσεται στη Σειρά «Γέφυρες», την οποία διευθύνει καλλιτεχνικά ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Η γνωστή μαθητική διοργάνωση (με εμπνευστή τον Χρήστο Ιωαννίδη) που φέτος κλείνει επτά χρόνια ζωής στην Αθήνα προσφέρει βήμα έκφρασης στο νέο αίμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Οι Overjoyed 32 είναι το πρώτο από τα τρία συγκροτήματα του φετινού Schoolwave που θα δώσουν το στίγμα τους στο πρώτο μέρος της βραδιάς.

Ακολουθούν οι World Conquerrors, ένα γκρουπ με σήμα-κατατεθέν έναν ήρεμα δυναμικό stoner ήχο. Πέρα από τη μουσική τους, στο Μέγαρο Μουσικής θα παίξουν με το δικό τους τρόπο το «Riders on the storm» των Doors, αλλά και το «Μην τον Ρωτάς τον Ουρανό» του Μάνου Χατζιδάκι.

Όσο για τους Chinese Basement, τρία 16χρονα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουν ότι αγαπούν κυρίως τις αυτοσχέδιες συναυλίες στους πεζόδρομους καθώς «εκεί κανείς δεν τους λέει πόση ώρα πρέπει να παίξουν». Ανάμεσα στα άλλα θα παίξουν και τραγούδια από τη Λιλιπούπολη.

Τη μουσική συνεύρεση Schoolwave-Χατζιδάκι, προκαλούν στο δεύτερο μέρος της συναυλίας δύο ακόμη συγκροτήματα: οι Rosebleed, το πενταμελές εναλλακτικό ροκ συγκρότημα από την Αθήνα με τα ανδρικά φωνητικά, γνωστό για τα support του στον Carlos Santana, στον Craig Walker και στους Cranberries, και οι Musica Ficta.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 24/09/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

14:50 Evolution Mega Ξένη ταινία
15:45 Ψωμι, έρωτας και ΕΤ1 Ξένη ταινία
17:05 Σαντα τσικιτα ΕΤ3 Κωμωδία
17:05 Η συμφιλίωση Alpha Δράμα
18:00 Ένας άφραγκος Ωνάσης ANT1 Κωμωδία
21:00 Το σμόκιν της συμφοράς ANT1 Περιπέτεια
21:00 Ο ήσυχος αμερικανός ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Η κόρη του προέδρου Star Αισθηματική κομεντί
21:00 Οικογενειακοί δεσμοί Alpha Δράμα
21:30 Το ναυάγιο του Ποσειδώνα (Poseidon adventure) Alter Περιπέτεια
22:10 Η ιστορία του γιου μου Πρίσμα+ Δράμα
22:30 Ο ελεεινός ιππότης της ασφάλτου Mega Κωμωδία
23:00 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Μονομαχία στον ήλιο Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Φεύγω ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:00 Τρόμος στο μετρό Alpha Θρίλερ
23:10 Ινδική περιπέτεια 2 ANT1 Περιπέτεια
23:15 Κατ' οίκον παρενόχληση Star Θρίλερ
00:30 Ο θρύλος του Αλ, Τζον και Τζακ Alter Κωμωδία
01:00 Ανύπαντρη μητέρα 2 Mega Δράμα
01:00 Ένα ζόμπι ανάμεσα μας Star Ξένη ταινία
01:05 Η νταντά Σπορ+ Ξένη ταινία
01:10 Τυχερή και ευτυχισμένη ΕΤ1 Κωμωδία
01:45 Μπαζίλ ΝΕΤ Δράμα
02:45 Ξενή ταινία Alter Ξένη ταινία
02:45 Οι άντρες με τα άσπρα Star Κωμωδία