Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Mad Men Meets The Walking Dead - Parody Video


Πρώτο Θέμα - Μεγάλο Σάββατο 14/04/2012







Καθημερινή - Μεγάλο Σάββατο 14/04/2012

ΤΑ ΝΕΑ - Μεγάλη Παρασκευή 13/04/2012

Όλη η ζωή του Χριστού: Η γέννηση, η βάπτιση, η ζωή, η διδασκαλία, η σταύρωση και η ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι γραμμένη με εκείνο το γλυκό, μητρικό ύφος της Πηνελόπης Δέλτα. Το έργο αυτό είναι πολύ κατανοητό προς το παιδί αλλά πάνω από όλα διδάσκει.

Ο Β' τόμος την Μεγάλη Παρασκευή μαζί με τα ΝΕΑ.

Μαζί το cd " ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ " με την ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ

Κινηματογραφικοί θησαυροί με ένα κλικ

Τα εγγεγραμμένα μέλη του Mubi.com πλησιάζουν τα 800.000 και ο όγκος των δεδομένων του αγγίζει αστρονομικά επίπεδα. Βλέπετε, οι ταινίες της σειράς Harry Potter μπορεί να είναι προσβάσιμες στο Διαδίκτυο, τι γίνεται όμως με τις ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι; Ή του Γιώργου Λάνθιμου;

Βεβαίως, υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές από τις συνηθισμένες κινηματογραφοφιλικές ιστοσελίδες που προσφέρουν κατέβασμα ταινιών. Με πρώτη απ' όλες, την προφανή: αυτό που συμβαίνει στο Mubi δεν γίνεται παρανόμως καθώς βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, οι ταινίες που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν έχουν διανεμηθεί στις ΗΠΑ θεωρούνται public domain, ανήκουν δηλαδή στο κοινό. Ετσι, δεν τίθεται κανένα ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων.

«Είναι πολλές αυτές οι ταινίες;», θα αναρωτηθείτε. Απειρες! Και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Οσον αφορά αυτές που έχουν διανεμηθεί, το Mubi συνεργάζεται με την ιδιαιτέρως δημοφιλή εταιρεία Criterion που διαθέτει μια ταινιοθήκη γεμάτη διαμάντια από όλο το φάσμα της ιστορίας του παγκόσμιου σινεμά, καθώς και με το Ιδρυμα Παγκόσμιου Κινηματογράφου που διευθύνει ο Μάρτιν Σκορσέζε, του οποίου οι ταινίες προσφέρονται επίσης στο site. Η προσβασιμότητά του επεκτείνεται όλο και περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια του 2010 στο Φεστιβάλ των Καννών η Sony ανακοίνωσε πως μια ξεχωριστή εκδοχή της ιστοσελίδας θα λειτουργεί μέσω του PlayStation 3 και έτσι θα εισαγάγει τα εκατομμύρια των κατόχων PS3 στον κόσμο του διεθνούς, κλασικού, ανεξάρτητου και cult κινηματογράφου αποκαλύπτοντας στους χρήστες του έναν θησαυρό που διαφορετικά θα έκαναν μια ολόκληρη ζωή για να ανακαλύψουν.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη διαδικτυακή εκδοχή μιας κινηματογραφικής λέσχης. Οι χρήστες του Mubi συζητούν αδιάκοπα για τις αγαπημένες τους ταινίες, παρακολουθούν τις επιλογές των «φίλων» τους, προτείνουν δημιουργούς και αφιερώματα, ενώ ξεψαχνίζουν τις φιλμογραφίες σκηνοθετών με… δυσπρόφερτα ονόματα.

Και αν κάποιοι σινεφίλ βρίσκουν την όλη διαδικασία όχι και τόσο… ρομαντική, εγώ σκεπτόμενος τα ποσά που είχα ξοδέψει κατά καιρούς για τέταρτης και πέμπτης γενιάς αντίγραφα ολοκληρωτικά άγνωστων ταινιών σε βιντεοκασέτες, συνήθως ορμώμενος από την ενημέρωση ενός εξίσου ζόρικα αποκτηθέντος κινηματογραφικού φανζίν, δηλώνω ένας από τους ευτυχείς εγγεγραμμένους χρήστες του Mubi. Αφήστε που επιτέλους μπορώ να μοιραστώ ταινίες αγαπημένων μου ελλήνων δημιουργών με σινεφίλ του εξωτερικού – και αυτοί, ταινίες που δεν θα έβλεπα ποτέ μου δίχως τη συνδρομή τους.

Και φυσικά site όπως το Mubi έρχονται να καλύψουν το κενό της κινηματογραφικής διανομής: από τα χρόνια που οι πολυεθνικές πήραν το πάνω χέρι (μέχρι το 1984 η αμερικανική νομοθεσία απαγόρευε στις εταιρείες παραγωγής να έχουν στην κατοχή τους κινηματογραφικές αίθουσες, κάτι που άλλαξε ο πρόεδρος Ρίγκαν) και οι ανεξάρτητοι αμερικανοί δημιουργοί είδαν τις ταινίες τους να εξαφανίζονται και τους ίδιους να αναζητούν παραγωγούς στη... Γαλλία (βλ. Τζιμ Τζάρμους), το κενό αυτό όλο και μεγάλωνε. Οι δε ξένες παραγωγές μπορεί να... καταλήξουν σε ένα ευρύτερο κύκλωμα διανομής μόνο με τη βοήθεια ενός μεγαλοδιανομέα (όπως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν). Στο Internet αυτές οι «αδικίες» καταργούνται. Γι’ αυτό και τα διάφορα που ακούγονται περί «προστασίας από την πειρατεία» και τα σχετικά, δείχνουν ολοένα και πιο ύπουλα...

tanea

Drake - Take Care ft. Rihanna


Ξανά στις αίθουσες η «Κάλπικη Λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα

Μία ταινία-σταθμός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, η Κάλπικη Λίρα (1955) θα είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επανακυκλοφορεί στις αίθουσες, μετά από ειδική ψηφιακή επεξεργασία που επιμελήθηκε ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης-Καρατζόπουλος Α.Ε. Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στα σινεμά την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου.

Η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα αποτελεί ένα καθαρόαιμο λαϊκό έργο και μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της εποχής της. Είχε, μάλιστα, ταξιδέψει και σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, η Κάλπικη Λίρα είχε βραβευτεί στα φεστιβάλ Βενετίας, Μόσχας και Μπάρι, ενώ συμμετείχε στο φεστιβάλ των Καννών και του Κάρλοβι Βάρι.

Πρόκειται για την πρώτη σπονδυλωτή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία αποτελείται από τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες. Όλες συνδέονται με μία «κάλπικη λίρα».

Η ταινία γυρίστηκε το 1955 από τον Γιώργο Τζαβέλλα (Ο ζηλιαρόγατος, Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, Αντιγόνη) και αποτέλεσε την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία εκείνης της χρονιάς.

Το τετράπτυχο των ιστοριών ζωντανεύει από την αφρόκρεμα των ερμηνευτών, θεατρικών και κινηματογραφικών, της εποχής: ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Ίλυα Λιβυκού, ο Μίμης Φωτόπουλος και η Σπεράντζα Βρανά, ο Δημήτρης Χορν και η Έλλη Λαμπέτη, καθώς και ο Ορέστης Μακρής. Τη μουσική στην “Κάλπικη λίρα“ έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

«Ο Παράς είναι πάντα Κάλπικος»

Αυτό είναι το μοτίβο που σφραγίζει το τέλος κάθε αυτοτελούς επεισοδίου, και αποτελεί το κεντρικό νόημα γύρω από το οποίο περιστρέφονται οι ζωές των πρωταγωνιστών: ότι δηλαδή η άνευ όρων αναζήτηση του χρήματος μπορεί να μετατρέψει τη ζωή των ανθρώπων από γνήσια, ως προς τα αισθήματα και τις σχέσεις, σε κάλπικη.

Για το λόγο αυτό, Η Κάλπικη Λίρα αποτελεί μια ανεκτίμητη ηθογραφία της δεκαετίας του ’50 στην Ελλάδα, και καθόλου τυχαία ο Γάλλος θεωρητικός Ζορζ Σαντούλ την ενέταξε ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

«Ιστορία Πρώτη: Ο παραχαράκτης που με αγάπησε»

Η ιστορία της κάλπικης λίρας ξεκινάει όταν ο Βασίλης Λογοθετίδης, ένας έντιμος και νομοταγής χαράκτης, πέφτει θύμα της ωραίας και μοιραίας Ίλυας Λιβυκού και του απατεώνα φίλου της (Βαγγέλης Πρωτόπαπας).

Οι δύο τους θα πείσουν τον δειλό αλλά εύπιστο τεχνίτη να ξοδέψει όλα του τα χρήματα για ένα σύστημα παραχάραξης λιρών. Το σχέδιο θα αποτύχει, ο σχεδόν παραχαράκτης θα χάσει τις οικονομίες, και το μόνο που απομένει από την περιπέτεια αυτή είναι μια κάλπικη λίρα που δεν ξεγελάει κανέναν…

«Ιστορία Δεύτερη: Αόμματος»

Η κάλπικη λίρα δεν ξεγελά ούτε καν τυφλό. Γι' αυτό και όταν πέφτει στα χέρια του «τυφλού» ζητιάνου Μίμη Φωτόπουλου, εκείνος καταλαβαίνει αμέσως ότι η λίρα είναι τόσο κάλπικη όσο και ο ίδιος, αφού στην πραγματικότητα βλέπει όλα όσα γίνονται πίσω από τα μαύρα γυαλιά του.

Κι εφόσον δε βρίσκει κανένα κορόιδο να του αλλάξει τη λίρα με γνήσια λεφτά, αποφασίζει να πληρώσει μ’ αυτή την Σπεράντζα Βρανά, μια έξυπνη κοκότα η οποία όμως τελικά, και θα ξεγελαστεί, και ούτε θα χαρεί το κάλπικο νόμισμα, αφού έχει κυλήσει από μια τρύπια τσέπη.

«Ιστορία Τρίτη: Το κοριτσάκι με τη λίρα»

Τη λίρα βρίσκει η Φανίτσα (Μαρία Καλαμιώτου), μια φτωχή και ορφανή κορασίδα που πουλάει λουλούδια και παλεύει να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα της.

Η αφελής και αγνή Φανίτσα πιστεύει ότι με τη λίρα θα μπορέσει να πληρώσει τα νοίκια που χρωστάει στον τσιγκούνη σπιτονοικοκύρη της Ορέστη Μακρή, κανείς όμως δε φαίνεται να την πιστεύει.

Στο τέλος, ο ίδιος ο σκληρός σπιτονοικοκύρης θα δεχτεί να αλλάξει τη λίρα με χρήματα, όχι όμως γιατί ξεγελιέται αλλά γιατί για μια φορά αποφασίζει να βγάλει προς τα έξω τον, βαθιά θαμμένο μέσα του, αυθεντικό, καλό του εαυτό. Μην έχοντας τι να κάνει με το ψεύτικο νόμισμα, το βάζει στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

«Ιστορία Τέταρτη: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»

Το φλουρί πέφτει στο νιόπαντρο ζευγάρι: την Έλλη Λαμπέτη και το Δημήτρη Χορν. Εκείνη, κόρη πλουσίας οικογενείας που την αποκήρυξε γιατί παντρεύτηκε κρυφά εκείνον, πτωχό πλην τίμιο καλλιτέχνη.

Η συζήτηση είναι διαφωτιστική για το τι θα επακολουθήσει μετά το πρώτο πάθος:

Χορν: «Και τι θα φάμε σήμερα;»
Λαμπέτη: «Δεν ξέρω. Εσείς είστε ο σύζυγός μου και αναλάβατε πλέον τη διατροφή μου, δεν συμφωνείς;»
Χορν: «Συμφωνώ απολύτως, αλλά προχθές το βράδυ που κλεφτήκαμε, δεν το σκέφτηκα πως πρέπει και να τρώμε».

Και κάπως έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν...

tanea

Charlie - Short Movie

Self Help - Short Movie

Traps - Short Movie

Miracle Fish - Short Movie

Pac Man THE MOVIE - Fan Made

Amazing Island Festival Floating Screening 'Room'








Film on the Rocks, in Yao Noi, Thailand

Έθνος - Μεγάλο Σάββατο 14/04/2012

Real News - Μεγάλο Σάββατο 14/04/2012


Lockout (2012) The 1st 5 minutes

Murder Capital of the World (2012) Poster

Ted (2012) New Poster

Με τον ρόλο της Γκρέις Κέλι «φλερτάρει» η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν


Σε συζητήσεις για να υποδυθεί την Γκρέις Κέλι βρίσκεται η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν, σύμφωνα με το περιοδικό Variety.

Η ζωή της Γκρέις Κέλι άλλωστε προσφέρεται για τη μεγάλη οθόνη, καθώς δεν ήταν μόνο η καριέρα της στο Χόλιγουντ και το παραμύθι του βασιλικού της γάμου με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό που φαντάζουν άκρως κινηματογραφικά, αλλά και το ξαφνικό τέλος της σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο Ολιβιέ Νταάν μετά την επιτυχία «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» για την ζωή της Εντίθ Πιαφ, ρόλος που χάρισε το Όσκαρ στη Μαριόν Κοτιγιάρ, καταπιάνεται με τη ζωή της Κέλι, σε σενάριο του Αράς Αμέλ και με τη Νικόλ Κίντμαν να συζητά να αναλάβει το ρόλο.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ κορυφαίων ηθοποιών του Χόλιγουντ, για τον ρόλο της Κέλι.

Η ταινία, με τίτλο «Grace of Monaco», επικεντρώνεται σε μόλις έξι μήνες της ζωής της το 1962, όταν η παρασκηνιακή συμμετοχή της στη διαμάχη του πρίγκιπα Ρενιέ με τον στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ ήταν καταλυτική στη διαχείριση μιας πολιτικής κρίσης.

Newsroom ΔΟΛ

Μεγάλη Δευτέρα 02/04/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Ο ήρωας του βυθού - μεταγλωττισμένη Star Κινούμενα Σχέδια
21:45 Κυρίαρχο αρσενικό Alpha Δράμα
22:45 Wild wild West Star Ξένη ταινία
23:00 Ουρανός ΕΤ3 Δράμα
00:30 Πράγα- α΄μεταδοση ΝΕΤ Δράμα
01:00 Γέννηση Star Δράμα
03:00 Πριν το ξημέρωμα Star Ξένη ταινία