Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Real Steel (2011) Movie Clips












Real Steel (2011) New Poster

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 02/10/2011

Καθημερινή - Κυριακή 02/10/2011



Κυκλοφορίες dvd & blu-ray - 04/10/2011 AUDIOVISUAL

ZOMBINLADEN: THE AXIS OF EVIL DEAD (2011) Trailer

The Flowers of War (2011) Poster

Clillerama Trailer




Game of Thrones Season 2 Teaser Trailer

Με τις βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 17ο φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας

«Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν, υπάρχει όμως πολιτισμός». Η φράση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας conn-x κ. Ορέστη Ανδρεαδάκη, ανήκει σε αυτές που χαράχθηκαν στην μνήμη το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια της τελετής λήξης της 17ης διοργάνωσης.

Γιατί το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε μια μέρα μετά την λήξη του φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας όπου μια ελληνική ταινία, ο «Αδικος κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου διακρίθηκε εις διπλούν για την σκηνοθεσία του και την ερμηνεία του Αντώνη Καφετζόπουλου (δείτε σελίδα του Βήματος http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=421620)
Εχοντας ενθουσιάσει το κοινό ,η ταινία «Μεσοτοιχίες» του αργεντίνου Γουστάβο Ταρέτο «Μεσοτοιχίες» απέσπασε την Χρυσή Αθηνά στο διαγωνιστικό τμήμα, ενώ το ντοκιμαντέρ «Michel Petruccianni» του βρετανού Μάικλ Ράντφορντ _σκηνοθέτη του «Ταχυδρόμου»_ απέσπασε την Χρυσή Αθηνά στο τμήμα Μουσική και Φιλμ. Ο «Michel Petruccianni» αναφέρεται στον σπουδαίο μουσικό της τζαζ Μισέλ Πετρουτσιάνι που πέθανε σε ηλικία 36 ετών

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας απέσπσε ο Γουίλιαμ Γιούμπανκ για την «Αγάπη» και το βραβείο σεναρίου ο Σάιμον Αρθουρ για τις «Ασημένιες γλώσσες».

Μια ημέρα πριν ,το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου είχαν δοθεί τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων ελλήνων που ήταν :καλύτερος σκηνοθέτης ο Σύλλας Τζουμέρκας για την «Χώρα προέλευσης», καλύτερος ηθοποιός ο Χάρης Μάρκου για το «Wasted youth» και καλύτερη ηθοποιός η Εφη Λογγίνου για τα «45 τετραγωνικά».

Σε γενικές γραμμές οι διοργανωτές των Νυχτών Πρεμιέρας είναι ικανοποιημένοι. Οι αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες ενώ σύμφωνα με τα ως σήμερα στοιχεία η κίνηση ήταν πάνω κάτω η ίδια με πέρσι. Επίσης ,εφέτος, το πρόγραμμα που αφορούσε την δωρεάν προσέλευση των ανέργων στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.

Μια μαγική συναυλία με τους ΠΥΞ- ΛΑΞ στο Ηράκλειο

Οι Πυξ Λαξ θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Ο.Φ.Η. “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

Οι Πυξ Λαξ επανενώθηκαν φέτος για περιορισμένο αριθμό συναυλιών στις μεγάλες ελληνικές πόλεις και στην Κύπρο. Σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία!



Η ανταπόκριση των θεατών σε όλες τις εμφανίσεις τους ήταν πολύ μεγάλη και συγκινητική. Το κοινό σε όλες τις πόλεις αποθέωσε το συγκρότημα, κάνοντας δικά του τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και χωρίς να σταματά ούτε στιγμή να τραγουδά και να χειροκροτεί.



…γιατί τα τραγούδια των Πυξ Λαξ μιλούν στην ψυχή όλων. Κάθε τραγούδι και μια προσωπική στιγμή, κάθε τραγούδι και μια προσωπική ιστορία.

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς. 



Μαζί με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Σπυρόπουλος ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Θεοδωρόπουλος πλήκτρα, Βασίλης Σπυρόπουλος ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Γιαννόπουλος τύμπανα, Νίκος Γιαν νάτος μπάσο και Νίκη Γρανά ακορντεόν.


ΠΥΞ ΛΑΞ 
Ένα όνομα που έγινε σύνθημα! 
Ένα σύνθημα που έγινε θρύλος! 



Για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς! 

ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 18:30 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: 21:30 



Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται 

Τιμή εισιτηρίου στην αρένα 11 ευρώ 
Τιμή εισιτηρίου στις κερκίδες 15 ευρώ 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, Οδός 1821, 10, τηλ.: 2810 227 500 
ΑΕΡΑΚΗΣ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ, Δαιδάλου 37, τηλ.: 2810 225 758 

Αθήνα 
Ticket House 
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) 
Τηλ.: 210 3608 366 

Online Sales ή αγορές με π ιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: 
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Μουσική και ταινίες θα φιλοξενεί από εδώ και στο εξής το Facebook

Την παρακολούθηση ταινιών σε πραγματικό χρόνο και την ακρόαση μουσικής, χάρη στο σύστημα streaming, εγκαινιάζει η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μετατρέποντάς τη σε προορισμό ψυχαγωγίας.

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναμένεται να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και άλλες αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία «like», που θα μπορεί να συμπληρωθεί από άλλες, όπως «Θέλω», «Επιθυμώ» ή «Χρειάζομαι».

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανάδειξη της μουσικής σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούνε μουσική ενώ «σερφάρουν» στο Facebook. Η πρωτοβουλία του Ζούκερμπεργκ εντάσσεται στο πλαίσιο της δεδηλωμένης του φιλοδοξίας για δημιουργία «ηλεκτρονικού κοινωνικού ιστού», στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ενσωματώνουν ιστοσελίδες, κινηματογραφικές ταινίες και μουσική.

Οι 750 εκατομμύρια χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ταινίες, μουσική ή κείμενα, αλλά και να παρακολουθούν κατάλογο των προσφερόμενων θεαμάτων σε «ticker stream». Η ιστοσελίδα του Ζούκερμπεγκ αύξησε τους χρήστες της κατά 250.000 πέρσι, παρότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τη νέα υπηρεσία Google+.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε δύο σημαντικές αλλαγές στον τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν και οι επιτελείς του Facebook θέλουν οι χρήστες να παραμένουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στη σελίδα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η ιστοσελίδα του είναι «πλατφόρμα μοιρασιάς» με προορισμό άλλες εταιρίες media.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, η ιστοσελίδα του βρετανικού Independent σημείωσε αύξηση επισκέψεων της τάξης του 680% μέσα σε ένα χρόνο, χάρη στην ικανότητα των χρηστών του Facebook να μετακινηθούν από αυτό στην Independent.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Guardian

Real News - Κυριακή 02/10/2011






Με βραβεία στις βαλίτσες του επιστρέφει από το Σαν Σεμπαστιάν ο «Άδικος Κόσμος»

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά. Ο Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου κατέκτησε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν βραβείο σκηνοθεσίας και ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Αντώνη Καφετζόπουλο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης συνεργασίας Τσίτου-Καφετζόπουλου που οδήγησε στην ταινία Ακαδημία Πλάτωνος (φιναλίστ του ευρωπαϊκού βραβείου LUX και με Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο), ο Άδικος Κόσμος πραγματοποιεί παρόμοια επιτυχημένη πορεία στα διεθνή Φεστιβάλ.

Ο Φίλιππος Τσίτο κατέκτησε στο Σαν Σεμπαστιάν, το οποίο διοργανώνεται στην Ισπανία, Ασημένιο Κοχύλι Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ βραβείο κατέκτησε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συμμετείχαν ταινίες πολλών καταξιωμένων δημιουργών, όπως οι Αρτούρο Ριπστάιν, Τέρενς Ντέιβις, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, Ζιλί Ντελπί και Σάρα Πόλεϊ.

Η υπόθεση θέλει τον Σωτήρη, έναν άνδρα που δουλεύει στην αστυνομία, διενεργώντας προανάκριση, να αποφασίζει μια μέρα να γίνει δίκαιος. Αποφασίζει να αθωώνει όσους έκαναν έγκλημα επειδή «δεν είχαν στον ήλιο μοίρα». Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει κατά λάθος έναν άνθρωπο.

Η Δώρα (Θ.Τζήμου) είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Και ενώ δεν είναι ιδιαίτερα συμπονετική, ο Σωτήρης την νιώθει σαν τον μοναδικό του σύμμαχο. Η «άδικη» Δώρα θα σώσει τον «δίκαιο» Σωτήρη; Και ο έρωτας;

Συγχαρητήρια από τον υπουργό Πολιτισμού

«Επιτυχίες σαν του Φίλιππου Τσίτου στο Σαν Σεμπαστιάν δίνουν σε όλους μας δύναμη και ελπίδα, γιατί αποδεικνύουν ότι οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αυτές που θα τον βγάλουν από την κρίση, είναι όχι απλά ζωντανές αλλά πιο παρεμβατικές από ποτέ, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε μετά τη βράβευση ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις «σημαντικές διακρίσεις που σημειώνει ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια'».

Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 26/09/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Μίνι πράκτορες 2 Alpha Ξένη ταινία
22:00 Get Smart Star Ξένη ταινία
23:00 Jacknife ΕΤ3 Δράμα
23:00 Ξύπνησε Σπορ+ Ξένη ταινία
23:30 Επιχείρηση: Αθανασία Alter Περιπέτεια
23:45 Το κουράγιο μιας μάνας Πρίσμα+ Βιογραφία
00:30 Απατεώνες με ράσα ΝΕΤ Κωμωδία
00:30 Ο μεγαλοποδαρος Σπορ+ Ξένη ταινία
01:45 Η άγνωστη κυρία Alter Δράμα
02:15 Εγκλήματα πάθους Star Θρίλερ
02:30 Η τριλογία του τουλσε λουπερ (μέρος 2ο ) ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:45 Η αναζήτηση Alter Ξένη ταινία