Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Splice (2010)

Με 2 οθόνες αντεπιτίθεται η Toshiba στο iPad

Τον Αύγουστο φτάνει στην ευρωπαϊκή αγορά το Toshiba Libretto W100, ένας φορητός υπολογιστής με διπλή αναδιπλούμενη οθόνη, ο οποίος θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την ταμπλέτα iPad της Apple αλλά και τις συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων.

Ο χρήστης μπορεί να κρατήσει τη συσκευή όρθια σαν βιβλίο, ή να την τοποθετήσει οριζόντια σαν κανονικό φορητό υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, ένα εικονικό πληκτρολόγιο εμφανίζεται στην δεύτερη οθόνη αφής.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα αποκαλυπτήρια του Libretto W100 έγιναν σήμερα Δευτέρα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Toshiba στο Τόκιο, για γιορτάσει τα 25 χρόνια από τότε που παρουσίασε το πρώτο λάπτοπ του κόσμου το 1985.

Σημείο κλειδί για την επιτυχία του Libretto W100 θα είναι πάντως η σύναψη αντίστοιχων συμβολαίων με τους εκδότες, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Η Toshiba υποστηρίζει ότι η δική της πρόταση πλεονεκτεί σε σχέση με το iPad, για το οποία πιστεύει ότι μετατρέπει τους χρήστες σε «παθητικούς καταναλωτές» πληροφορίας:

«Το iPad της Apple πιθανότατα δημιουργεί μια νέα αγορά όσον αφορά την κατανάλωση πληροφορίας, την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την ανάγνωση βιβλίων» δήλωσε ο Μασαχίκο Φουκακούσι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τμήμα ψηφιακών προϊόντων και δικτύων της Toshiba.

«Όσον όμως αφορά τη δημιουργία ή την παραγωγή [...] αυτό που κάναμε ως σήμερα εξακολουθεί να έχει αξία. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και τα δύο» είπε.

Η επιτυχία της νέας πρότασης θα εξαρτηθεί βέβαια και από την τιμή. Στην ιαπωνική αγορά, το Libretto W100 αναμένεται να κοστίζει 1.320 δολάρια, συγκριτικά με 499 δολάρια για το φθηνότερο μοντέλο του iPad και 489 δολάρια για το ακριβότερο μοντέλο του Kindle, του ηλεκτρονικού βιβλίου της Amazon.

Η Toshiba είναι σήμερα ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών μετά τις HP, Acer και Dell.

Avatar Sex Scene Parody

Real News - Kυριακή 27/06/2010



ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 26/06/2010


Σε μία σημαντική προσφορά προχωρά, από το Σάββατο 26 Ιουνίου, η εφημερίδα «Τα Νέα», δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό και να αποκτήσει όλη την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.


Οκτακόσιες αυθεντικές εκτελέσεις, μεταξύ των οποίων 60 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, περιλαμβάνονται σε 40 CD και 20 πολυτελείς τόμους.

Κάθε τόμος -που συνοδεύεται από 2 CD- περιγράφει την ιστορία κάθε περιόδου του ρεμπέτικου, τα βιογραφικά των δημιουργών, τους στίχους των τραγουδιών, καθώς επίσης ανέκδοτα ντοκουμέντα.

Πολλά από τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, πριν το 1922, άλλα ηχογραφήθηκαν στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες και άλλα στην Ελλάδα μετά το 1924.

Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε, λοιπόν, στην ηχητική επεξεργασία των παλαιών ηχογραφήσεων, που υπογράφει ο κ. Νίκος Διονυσόπουλος.

Πρόκειται για την πληρέστερη ιστορική αναδρομή στο λαϊκό αστικό τραγούδι μας, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συμβολή του μελετητή τού ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη και του Αρχείου Κουνάδη.

«Το ρεμπέτικο είναι μουσικό γένος, που περιλαμβάνει μέσα του διάφορα είδη» δήλωσε ο Παν. Κουνάδης, κατά την παρουσίαση της προσφοράς, που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στo αμφιθέατρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ο κ. Κουνάδης μίλησε για το φαινόμενο του ρεμπέτικου, που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά αλλού στον πλανήτη, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του, αφού «μάς έκανε να προσεγγίσουμε με έναν άλλο τρόπο διάφορες πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας», όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και ο ξεριζωμός χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό, στην αναζήτηση καλύτερης τύχης.

«Όλοι όσοι κατηγόρησαν στο παρελθόν το ρεμπέτικο -είτε γιατί το θεωρούσαν 'αντεθνικό' και 'απεχθές' είτε γιατί πίστευαν ότι προβάλει το 'περιθώριο'- παραδέχονταν ότι είχε την αποδοχή του κόσμου» υπενθύμισε ο Παν.Κουνάδης, αναφερόμενος στον «εκατονταετή πόλεμο» εναντίον του ρεμπέτικου.

«Είμαστε περήφανοι γι' αυτήν την προσφορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μουσική εγκυκλοπαίδεια, που έκανε ο Παν.Κουνάδης» τόνισε από την πλευρά του ο διευθυντής των Νέων, κ. Χρήστος Μεμής.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος έκανε λόγο για «το πιο επαναστατικό μουσικό είδος που έχουμε στη διάθεσή μας».

Στην παρέμβασή του, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στη συμβολή του ρεμπέτικου στην καλλιτεχνική του πορεία και ευχαρίστησε τη διεύθυνση της εφημερίδας και τον Παν.Κουνάδη γι' αυτό το «τεράστιο δώρο» στον κόσμο, ένα δώρο που -όπως είπε- είναι «ισάξιο των ανθρώπων που έγραψαν αυτά τα τραγούδια».

Να σημειώσουμε ότι ο πρώτος τόμος μαζί με τα πρώτα δύο CD για την περίοδο 1850-1922 θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 26 Ιουνίου μαζί με «Τα Νέα», στην έκδοση των 3,50 ευρώ.

Οι υπόλοιπο τόμοι και τα υπόλοιπα CD θα πωλούνται κάθε Παρασκευή από τα περίπτερα, ανεξάρτητα από την εφημερίδα, έναντι 7,50 ευρώ.

Καθημερινή - Κυριακή 27/06/2010


Ελληνική Ιστορία Τόμος 2: Κλασικοί χρόνοι

Η σύγκρουση με τον περσικό επεκτατισμό υπήρξε σημείο τομής για την αρχαία ελληνική ιστορία. Στον Μαραθώνα (490 π.Χ.) και τις Θερμοπύλες (480 π.Χ.), στη Σαλαμίνα (480 π.Χ.) και τις Πλαταιές (479 π.Χ.) γράφτηκαν μερικές από τις λαμπρότερες σελίδες της. Σελίδες που άνοιξαν την αυλαία της Κλασικής περιόδου και του «Χρυσού Αιώνα» (479-431 π.Χ.). Ακολούθησαν η εμφύλια δοκιμασία του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ.) αλλά και η «Κάθοδος των Μυρίων», οι πόλεμοι της Σπάρτης εναντίον των Περσών και η άνοδος τη θηβαϊκής δύναμης, η μάχη της Μαντίνειας (362 π.Χ.) και η ισχυροποίηση του μακεδονικού κράτους.



MAISON & DECORATION - ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

Living: Κυκλάδες, Νότια Γαλλία, Τυνησία. Τρεις ιδιαίτερες καλοκαιρινές κατοικίες με αύρα διακοπών.

Στιλ: Έπιπλα, αντικείμενα και αξεσουάρ που μυρίζουν θάλασσα, διακοσμητικές ιδέες που μας ταξιδεύουν.

Τάση: H μοντέρνα πλευρά του εξωτισμού.

Shopping: Δροσερά, πολύχρωμα υφάσματα και τα πιο όμορφα μικροέπιπλα, που θα βάλουν τάξη στο σπίτι.

Αφιέρωμα: Πόρτες και παράθυρα. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε προτού διαλέξετε, και οι νέες προτάσεις της αγοράς.

Καθημερινή - Σάββατο 26/06/2010



Popular Medicine, Η Ιστορία της Εξέλιξης: Πεπτικό Σύστημα

Πόσο ασφαλές είναι το νερό που πίνουμε;

Τι να προτιμήσουμε ανάμεσα στο εμφιαλωμένο νερό κι εκείνο της βρύσης; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή αυτή; Ας ενημερωθούμε για να ξέρουμε επιτέλους με τι ακριβώς ξεδιψάμε.

Είναι συμβουλή των γιατρών, αλλά και δική μας ανάγκη: Τις μέρες της ζέστης, το νερό δεν πρέπει να λείπει ποτέ από δίπλα μας. Ως απαραίτητο… αξεσουάρ, το πλαστικό μπουκαλάκι φιγουράρει σε κάθε έξοδο, ενώ «κονταροχτυπιέται» με το νερό της βρύσης στα γραφεία και τα σπίτια μας. Τι ξέρουμε για αυτά; Πώς διαβάζουμε την ετικέτα ενός εμφιαλωμένου, πώς επιλέγουμε το ποιο κατάλληλο, και πόσο ασφαλείς είμαστε πίνοντας το νερό της βρύσης, που απολυμαίνεται με χλώριο;

ΠΑΙΔΙ: Αντιμετωπίστε τα ατυχήματα του καλοκαιριού

Ενα διάστρεμμα πάνω στο παιγχνίδι, το τσίμπημα μιας μέλισσας ή μιας τσούχτρας, ένα έγκαυμα από την πολύωρη παραμονή στον ήλιο, είναι μερικά μόνο από τα συνήθη μικροατυχήματα που ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι. Για να μην χαλάσουν οι διακοπές τους λάβετε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και εξοπλιστείτε κατάλληλα.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Όταν κόβονται οι μισθοί διπλασιάζεται η κατάθλιψη!

Η οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που ανακοινώθηκαν, εγείρουν ποικίλα αρνητικά συναισθήματα αλλά και συμπεριφορές, στην ελληνική οικογένεια. Τα συνηθέστερα είναι η ανασφάλεια, ο φόβος, η απελπισία, η επιθετικότητα και το υπέρμετρο άγχος για το μέλλον. Ας προσπαθήσουμε να τα χειριστούμε πριν μας καταβάλουν.


«Πεπτικό σύστημα»

Το πεπτικό σύστημα, που μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και επικράτηση των ισχυρότερων όντων στη Γη, όπως οι τυραννόσαυροι, τα φίδια, οι αγελάδες και άλλα όντα. Σε αυτό το επεισόδιο θα κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο, που θα διαρκέσει δισεκατομμύρια χρόνια, από την εμφάνιση των πρώτων πολυκυτταρικών οργανισμών στον πλανήτη έως. . το τραπέζι μας!

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Memphis Beat (2010)

Tomorrow, When the War Began (2010)

«Σπάει ταμεία» το Toy Story 3

Οι νέες περιπέτειες του Μπαζ Λάιτγιαρ και του σερίφη Γούντι συγκέντρωσαν στο αμερικάνικο box-office περισσότερα από 109 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο διήμερο προβολής τους. Έσπασαν έτσι το ρεκόρ ανοίγματος για ταινία της Pixar.

Το Toy Story 3, μια ταινία γυρισμένη σε 3D, αναζωογόνησε τις πωλήσεις εισιτηρίων που κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα.

Την πρώτη ημέρα προβολής της, η ταινία συγκέντρωσε 41 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι βρήκε το κοινό της όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους... παλιούς θεατές της, όσους το 1995 -οπότε προβλήθηκε η πρώτη ταινία- ήταν παιδιά και τώρα έχουν μπει στην δεύτερη δεκαετία της ζωής τους.

Το φιλμ έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων για ταινία της Pixar, που είχαν κάνει οι Απίθανοι -άνοιγμα 70,5 εκατομμύριων δολαρίων το 2004.

Η ταινία δεν έχει συγκεντρώσει μόνο το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και θετικές κριτικές.

Όσο για την υπόθεση; Καθώς ο Άντι ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο, ο Μπαζ, ο Γούντι και τα υπόλοιπα παιχνίδια, προβληματίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους...

Στο Toy Story 3 τα παιχνίδια θα βρεθούν σε ένα δωμάτιο γεμάτο ασυγκράτητα νήπια. Επικρατεί πανδαιμόνιο καθώς τα παιχνίδια προσπαθούν να μείνουν ενωμένα και «κανένα παιχνίδι να μην μείνει πίσω». Την ίδια στιγμή, η Μπάρμπι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κεν.

Για τη δημιουργία του φιλμ η Pixar συγκέντρωσε και πάλι την ομάδα πίσω από τις δύο πρώτες ταινίες: τον Τζον Λάσιτερ (σκηνοθέτη των Toy Story και Toy Story 2), τον Άντριου Στάντον (συν-σεναριογράφο των Toy Story και Toy Story 2), τον Πιτ Ντόκτερ (σκηνοθέτη/σεναριογράφο των ταινιών Μπαμπούλας Α.Ε. και Ψηλά στον Ουρανό) και την παραγωγό Ντάρλα Άντερσον.

Η ομάδα συναντήθηκε σε ένα μικρό παραλιακό σπίτι στην Καλιφόρνια, εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα για την πρώτη ταινία και είδε με προσοχή τα δύο πρώτα έργα για να μυηθεί ξανά στον κόσμο τους.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σίκουελ εφάμιλλο των δύο πρώτων ταινιών, κάτι που σπάνια συμβαίνει στον κινηματογράφο» παρατηρεί ο σκηνοθέτης Λι Άνκριτς.

«Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα έργο που θα δημιουργεί μαζί με τα άλλα δύο μια μεγάλη ιστορία, όπως στην περίπτωση της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Η προσπάθειά μας να "δέσουμε" τις τρεις ταινίες ήταν η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του Toy Story 3».

Στην Ελλάδα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις 24 Ιουνίου.

in.gr

Εγκαινιάστηκε στη Φλόριντα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον Χάρι Πότερ

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από το νέο θεματικό πάρκο στα στούντιο της Universal στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που είναι αφιερωμένο στον νεαρό μάγο Χάρι Πότερ.

Τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου στο Ορλάντο της Φλόριντα προσέλκυσαν χιλιάδες φίλους του Χάρι Πότερ που θέλησαν να είναι από τους πρώτους που θα θαυμάσουν τον κόσμο του νεαρού μάγου.

Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ είχαν την τύχη να δουν από κοντά τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στη μεγάλη οθόνη τους ήρωες της ιστορίας, μεταξύ των οποίων ο Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Σε ορισμένα τμήματα του θεματικού πάρκου οι επισκέπτες περίμεναν περίπου δύο ώρες για την είσοδο. Στο πάρκο εκτός από τους χώρους που αναπαριστούν τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, υπάρχουν εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το πάρκο που είναι αφιερωμένο στον Χάρι Πότερ, έχει φτιαχτεί σε έκταση 80 στρεμμάτων, βρίσκεται κοντά στο πάρκο του Ντίσνεϊ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το κόστος του ανέρχεται σε 265 εκατομμύρια δολάρια.

Το εισιτήριο κοστίζει 79 δολάρια για τους ενήλικες και 69 δολάρια για παιδιά κάτω των 10 ετών.

IN.GR

Δευτέρα 21/06/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 V for Vendetta Star Ξένη ταινία
21:00 Η κληρονομιά ΕΤ1 Δράμα
21:30 Ζεις για μια στιγμή Σινε+ Δράμα
01:00 Το καμάρι των Σέλτικς ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:50 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
02:30 Η πύλη των νεκρών Star Θρίλερ
03:40 Αδιέξοδο Σινε+ Δράμα
04:00 Στο έλεος της Φύσης Alter Θρίλερ
04:15 Οι Ντιούκς στο Χόλιγουντ Star Κωμωδία

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 27/06/2010