Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ημερησία - Σάββατο 02/04/2011


Α' τόμος

ΟDEON - Συλλογή DVD - H ταινία της εβδομάδας

HiTECH -Tεύχος Απριλίου 2011

Informer - 31/03/2011




Τζον Τραβόλτα - Ο αρχιμαφιόζος

Τον διαβόητο αρχιμαφιόζο, Τζον Γκότι τον γηραιότερο, θα υποδυθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, ο Τζον Τραβόλτα.

Την ταινία, που θα τιτλοφορείται "Γκότι:Τρεις Γενιές", θα σκηνοθετήσει ο Νικ Κασαβέτης και θα επικεντρώνεται στη σχέση του Τζον Γκότι του γηραιότερου, επικεφαλής της γκαγκστερικής οικογένειας Γκαμπίνο, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2002, με τον γιό του Τζον Γκότι τον νεότερο, ο οποίος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα του, εξέτισε ποινή κάθειρξης, αλλά στη συνέχεια γλίτωσε την καταδίκη του σε τέσσερις επόμενες δίκες.

Fast Five (2011) tv spot

Πέντε κινηματογραφικά κοντσέρτα στην Αθήνα

Εικόνες παλιού πειραματικού και avant garde κινηματογράφου παντρεύονται με μουσικές σύγχρονης αισθητικής και το κράμα τους είναι πέντε κινηματογραφικά κοντσέρτα που θα φιλοξενηθούν από την 1η Απριλίου σε πολυχώρο, γκαλερί και μορφωτικό ίδρυμα.

Γερμανικές πειραματικές ταινίες μικρούς μήκους των αρχών του περασμένου αιώνα, φιλμ κινουμένων σχεδίων της ρωικής avant garde του '60 και του '70, σεκάνς ταινιών τρόμου, επιστημονικής φαντασίας, B-movies, σύγχρονες βωβές ταινίες θα προβάλλονται ταυτόχρονα με ζωντανές μουσικές, απο μουσικά σύνολα και ντιτζέι που εμπνέονται από τις εικόνες των ίδιων των ταινιών που θα βλέπει ο θεατής.

Στην προκειμένη περίπτωση τα φιλμ είναι τα οχήματα στα οποία θα βρεθούν να «οδηγούν» Γερμανοί και Έλληνες καλλιτέχνες με συνεπιβάτες τους σινεφιλ και τους μουσικόφιλους που θα κινηθούν μεταξύ του χώρου «Crypt», του πολυχώρου «Booze Cooperativa», της γκαλερί «M55 Projects» και του ινστιτούτου «Goethe» σε μια διαδρομή με εικόνες και μουσικές.

Ταινίες όπως τα «Ρυθμός 21» και «Η Διαγώνιος Συμφωνία» του Χάνς Ρίχτερ για παράδειγμα, με δυο λόγια αριστουργήματα του avant garde γερμανικού σινεμά, από εικαστικούς καλλιτέχνες που μετέτρεπαν τις δημιουργίες τους σε ταινίες, «ότι καλύτερο έχει δώσει ο γερμανικός πειραματικός κινηματογράφος που αναπτύσσεται παράλληλα με τον εξπρεσιονισμό», προβάλλονται υπο τους ήχους του μουσικού κουιντέτου MiniMaxiMuM Improvision των Θάλειας Ιωαννίδου, Τζελίνας Πάλλας, Δέσποινας Τσάφου, Ειρήνης Χριστοφάκη και Χριστίνας Κατσαρή.

«Ο μουσικός Μάρκο Μπαρόλο, ο κινηματογραφιστής Ματίας Φρίτς και ο παραγωγός Φεντερίκο Μπασέτι, ιδρυτές της Moving Silence, θέλουν να συνδέσουν τις ρίζες του σινεμά με τη σύγχρονη αισθητικη, να δέσουν τη νοσταλγία με τη δημιουργηκότητα, οργανώνοντας εκδηλώσεις σε συνεργασία κε καλλιτέχνες από όλο των κόσμο», ενημέρωνε η κ. Σοφία Μιχαηλίδου του ινστιτούτου Γκέτε.

Η Moving Silence, μια πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών, που ιδρύθηκε πριν από δύο χρονια στο Βερολίνο, έρχεται στην Αθήνα_ και χάρη στο ινστιτούτο Γκέτε_ για να παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο δημιουργικό τρόπο προβολής ιδιαίτερων, ξεχωριστών ταινιών.

Ο ντιτζέι Αλφρεντ Χάκεπετερ (Alfred Hackepeter) έχει παιχνιδιάρικη διάθεση. Παίζει με μουσικές, παίζει με ταινίες, παίζει με το όνομά του στο πρόγραμμα «Gemischtes Hack» (Η μίξη του Χάκ) που ετοιμάζει. Την ώρα που θα προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και B-movies και οπτικό υλικό σε super 8 θα ακούγονται απο τα πλατώ του ντιτζέι παραδοσιακά τραγούδια, χιτ περασμένων δεκαετιών, ελεκτροποπ ήχοι σε απρόβλεπτους συνδυασμούς.

To ελληνιικό I.S.E. ensemble των Αλέξανδρου Δρυμωνίτη, Θόδωρου Βαζάκα, Guido De Flaviis, Μανώλη Μανουσάκη, Θοδωρή Ζιούτου παίζει μουσικές πάνω σε ταινιάκια κινουμενών σχεδίων της ρωσικής avant garde σχολή του '60 και του '70, εναλλάξ με τους Τηλέμαχο Μούσα και Sister Overdrive.

Σε μια επιλογή ασπρόμαυρων ταινιών του γερμανικού και του γαλλικού βωβού σινεμα απο κόπιες 16mm ο ντιτζέι Sad. Sad. Calzone και η ομάδα Stummfilm:DJ Team από την Κολωνία θα «ριξουν» μουσικές από δίσκους βινυλίου. Ανάλογη επινοητικότητα και δημιουργηκότητα θα διοχετεύσουν στην προβολή του κλασικού αριστουργήματος «Ο τελευταίος άνθρωπος» του σπουδαίου Φρίντριχ Μουρνάου με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Έμιλ Γιάνινγκς.

Κάτω από τον τίτλο «Berlin- Impressions» τρείς σκηνοθέτες καταθέτουν την οπτική του καθένας για την γερμανική πρωτεύουσα συνοδευόμενες από ζωντανες μουσικές των Free Piece of Tape, Red Chicken Soup και SYMEnsemble. Στο βίντεο «Landscape Nr2» ο Ματίας Φριτς προσκαλεί τις MiniMaxiMuM improvision για να ερμηνεύσουν το έργο του ως οπτική παρτιτούρα, «θα συνθέτουν, δηλαδή πάνω στις εικόνες της οθόνης» και στο πρότζεκτ «7 sources» επτά Έλληνες μουσικοί με διαφορετικό υπόβαθρο καθένας, καλούνται να συμπράξουν σε ένα αυτοσχεδιαστικό, οπτικοακουστικό δρώμενο συνοδεύοντας τα καρέ της γερνανικης ταινίας animation «Η ώρα των Ματρώνων» και φωτογραφικές παρτιτούρες της Αναστασίας Χ. εμπνευσμένες από το ίδιο φίλμ.

INFO

«Cinema Concerts» από την Moving Silence, 1-7 Απριλίου, σε «The Crypt» (Booze Cooperativa, Κολοκωτρώνη 57, τηλ. 211-4000863), «Goethe Institut» (Ομήρου 14, τηλ. 210-3661.000), «Μ55 Projects» (Μαυρομιχάλη 55, τηλ. 210-3624.856).

Είσοδος ελεύθερη

tanea

Trailer for Will Ferrell's 'Everything Must Go' (2011)

The Hangover Part II (2011) Trailer


Κόκκινος Ουρανός (2011)

Παρασκευή 01/04/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Φονικό κύμα Star Ξένη ταινία
22:30 Ο Αλιγάτορας Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Περπατώντας στα σύννεφα Alpha Ξένη ταινία
23:00 Πρωταπριλιά θανάτου Mega Τέχνες
23:00 Περσέπολις ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:15 Η πισίνα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:20 Φίλοι για πάντα Σινε+ Ξένη ταινία
00:45 Κραυγή αγωνίας Star Ξένη ταινία
02:00 Το σημάδι του σκορπιού Σινε+ Περιπέτεια
03:00 Μεγάλο έγκλημα στη μικρή πόλη Star Ξένη ταινία
03:30 Ο Κύριος αφηρημένος Σινε+ Ξένη ταινία

Source Code (2011)

The Killing (2011) New Tv Series