Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Real News - Kυριακή 30/01/2011


Αυτή τη κυριακή θα δωθει τo 2o cd


Έθνος - Κυριακή 30/01/2011




Ελευθεροτυπία - Κυριακή 30/01/2011



Βαρβάκης, ο επόμενος Greco του Γιάννη Σμαραγδή.

Ενας Ελληνας πειρατής και μετέπειτα μεγαλέμπορος στη Ρωσία είναι αυτός που σύστησε το χαβιάρι σε όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία ώς τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη, και το μετέτρεψε από λαϊκό μεζέ σε παγκόσμιο έδεσμα της υψηλής κοινωνίας.

Βρήκε τον τρόπο να το συσκευάζει έτσι ώστε να διατηρείται φρέσκο κατά τη μεταφορά και θησαύρισε. Εδωσε όμως όλη την περιουσία του στην Ελληνική Επανάσταση και στην εκπαίδευση των Ελλήνων. Εχτισε μία σχολή στην Αθήνα, η οποία κάηκε στον Εμφύλιο. Στη θέση της βρίσκεται μια κεντρική αγορά. Είναι ο Ιωάννης Βαρβάκης, ιδρυτής της Βαρβακείου Σχολής, στη θέση της οποίας βρίσκεται σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά.

Ο Ιωάννης Βαρβάκης, από τους πλουσιότερους Ελληνες του 18ου αιώνα, είναι το θέμα της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, με τίτλο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Πρόκειται για μια ελληνο-ρωσο-ισπανο-αμερικανική παραγωγή, με προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ και γυρίσματα στο Αιγαίο, την Κρήτη, αλλά και στα ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης, στην Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται σήμερα το Μουσείο Ερμιτάζ. Από ελληνικής πλευράς θα πρωταγωνιστούν οι Λάκης Λαζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Βούρος και Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, ενώ το καστ συμπληρώνουν 50 Ελληνες, Ρώσοι, Αγγλοι, Ισπανοί και Αμερικανοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο, που βραβεύτηκε για το ρόλο του ιεροεξεταστή Γκεβάρα, στην ταινία «El Greco». Τα κοστούμια θα σχεδιάσει η Λάλα Ουέτε που απέσπασε το βραβείο «Γκόγια» για τα κοστούμια του «El Greco».

Το σενάριο της ταινίας είναι ήδη έτοιμο: ξεκινά το 1770 και «βρίσκει» τον Ιωάννη Βαρβάκη, από τα Ψαρά, πειρατή στο Αιγαίο, όπου συμμετείχε στο κάψιμο της τουρκικής αρμάδας από τους Ρώσους στο Τσεσμέ. Αναζητείται ο πρωταγωνιστής, που θα είναι πάντως ξένος ηθοποιός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία έχει ήδη εξασφαλίσει διεθνή διανομή. Τα γυρίσματα θα γίνουν μέσα στο 2011, ενώ η ταινία θα βγει στις αίθουσες το 2012.

Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά δημόσια την ταινία του σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών, την ερχόμενη Τρίτη. Ο Γ. Σμαραγδής θα παραδώσει μάθημα σκηνοθεσίας στους φοιτητές της Σχολής κινηματογράφου του ΑΠΘ και στο κοινό. Το ίδιο βράδυ θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» το λεύκωμα «El Greco, η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή» (εκδόσεις «Μίλητος»), το οποίο έγραψε η παραγωγός της ταινίας και σύζυγος του σκηνοθέτη, Ελένη Σμαραγδή.

enet

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 30/01/2011


Το Βήμα - Κυριακή 30/01/2011


Μαζί

το 4ο cd με τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Submarine (2011)

Ένας ακόμη «Λόγος» για Όσκαρ -Νέα διάκριση για τον «Λόγο του βασιλιά»

«Ο λόγος του βασιλιά», η βρετανική ταινία του Τομ Χούπερ, κέρδισε το βραβείο της καλύτερης κινηματογραφικής παραγωγής της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών. Η διάκριση έδωσε στην ταινία «ώθηση» προς τα Όσκαρ, όπου θα αναμετρηθεί με τον βασικό της αντίπαλο «Τhe Social Network».

Οι παραγωγοί του «Λόγου του βασιλιά» δήλωσαν «αιφνιδιασμένοι» από την διάκριση, λέγοντας ότι είχαν την εντύπωση πως «έτρεχαν τελευταίοι» στην κούρσα των 10 υποψηφίων για το κορυφαίο βραβείο της Ένωσης Παραγωγών, που έρχεται λίγο πριν από την ανακοίνωση -την Τρίτη- των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η δραματική ταινία περιγράφει την περιπέτεια του δούκα του Γιορκ, Αλβέρτου -τον οποίο υποδύεται ο Κόλιν Φερθ-, ο οποίος καλείται να αναλάβει τον θρόνο της Αγγλίας μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Ο μετέπειτα βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος πάσχει από οξύ τραυλισμό και ένας ιδιόρρυθμος λογοθεραπευτής -τον υποδύεται ο Τζέφρι Ρας- καλείται να τον θεραπεύσει.

Ο Φερθ κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού πριν από μία εβδομάδα, ενώ το «
The Social Network», που περιγράφει την ιστορία του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων της καλύτερης δραματικής ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου.

tanea

Evil Twins Horror 'Seconds Apart' (2011)

Husk (2011)

Apollo 11 - The truth about Moon










Cave of forgotten dreams (2011)

Cave of Forgotten Dreams from Nate Calloway on Vimeo.

Little Deaths: England's Horror Anthology

The horror anthology Little Deaths - featuring three of England's edgiest filmmakers and their tales of terror - is making its premiere at the Film4 Frightfest in Glasgow at the end of the month (click here for more details) and we've got a look at the poster art just past the breakdown of stories featured in the film.

Trailer for The Devil's Offspring

The First Teaser for James Wan's Insidious!

Βραβείο Σεζάρ στον Ταραντίνο για το σύνολο της καριέρας του

Βραβείο Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του θα αποδοθεί στον Αμερικανό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο, κατά την τελετή απονομής των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων, στις 25 Φεβρουαρίου.

Με την επιλογή του Ταραντίνο, η Ακαδημία σκοπεύει να τιμήσει «έναν μεγάλο διεθνή καλλιτέχνη» τονίζει ο πρόεδρός της, παραγωγός Αλαίν Τερζιάν.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της 36ης τελετής απονομής των Σεζάρ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόντι Φόστερ.

Μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο καλύτερης ταινίας περιλαμβάνονται η ταινία Οι άνθρωποι και οι Θεοί (Des Hommes et des Dieux), που πραγματεύεται την ιστορία Γάλλων μοναχών στην Τιμπεχιρίν της Αλγερίας και ο Αόρατος Συγγραφέας του Ρομάν Πολάνσκι.

Υποψήφιοι για βραβείο ανδρικής ερμηνείας είναι οι Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομαίν Ντουρίς, Ερίκ Ελμοζνινό, Ζακ Γκαμπλέν, Λαμπέρ Βιλσόν.

Οι επτά ηθοποιοί που θα διεκδικήσουν το Σεζάρ καλύτερου γυναικείου ρόλου είναι οι: Ιζαμπέλ Καρέ, Κατρίν Ντενέβ, Σάρα Φορεστιέ, Σαρλότ Γκαινσμπούρ, και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας.

Η Ακαδημία Σεζάρ συγκεντρώνει το σύνολο των εκπροσώπων του κινηματογραφικού χώρου -φέτος θα ψηφίσουν 3.812 άτομα-, ανεξάρτητα από το εάν είναι μπροστά, ή από πίσω από τις κάμερες.

in.gr

Κυριακή 23/01/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ο ατσίδας Star Κωμωδία
21:00 Edison ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Ρομπέν των δασών Alter Ξένη ταινία
22:15 Αντονιετα, το αίνιγμα μιας γυναίκας Πρίσμα+ Δράμα
22:45 Θηλυκή εταιρεία Star Κωμωδία
22:45 Για τη Λουσι Σινε+ Ξένη ταινία
23:10 Ηφαίστειο ANT1 Ξένη ταινία
23:30 Η υπόσχεση Alpha Ξένη ταινία
00:00 Terra incognita Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:15 Φάουστ Σινε+ Ξένη ταινία
01:00 Οι κατηγορούμενοι Star Ξένη ταινία
01:30 Μαύρη τρύπα Mega Ξένη ταινία
01:30 The dive from clausen's Pier ANT1 Κοινωνική
01:50 Ρωσική ρουλέτα Σινε+ Ξένη ταινία
02:00 Φρανκενστάιν : αθάνατη αγάπη Alter Φαντασίας
03:15 Childhood sweetheart? Star Ξένη ταινία
04:40 Επικίνδυνο μονοπάτι Σινε+ Ξένη ταινία
05:15 Curb Your enthusiasm Star Ξένη ταινία

Κυκλοφορίες Bluray - 02/02/2011 ODEON