Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η 17Ν γίνεται ταινία και προκαλεί αντιδράσεις


Το φιλμ «17Ν - η ταινία» αναμένεται να προβληθεί σε λίγους μήνες στις κινηματογραφικές αίθουσες σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου.

Αν η ταινία θα αποδώσει τη δράση μιας ένοπλης οργάνωσης που σκότωσε δεκάδες πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους ή θα περιέχει σειρά ανακριβειών προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων και αμφισβητήσεων μένει να το δούμε. Το ίδιο και αν θα είναι ένα εγχείρημα που θα συζητηθεί ή θα αποτελέσει μια εισπρακτική και καλλιτεχνική αποτυχία, όπως πιστεύουν αρκετοί.

Ηδη η προαναγγελία της έχει προκαλέσει αντιδράσεις ορισμένων από τους κατηγορουμένους ως μέλη της 17Ν, οι οποίοι έχουν στείλει σχετικά εξώδικα, ενώ αντιεξουσιαστές απειλούν ότι «θα κάψουν τους κινηματογράφους όπου θα προβάλλεται το φιλμ».

Επιπλέον ερωτηματικά για το περιεχόμενο της ταινίας διατυπώνουν πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που χειρίστηκαν την υπόθεση της 17Ν.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι συντελεστές της ταινίας αναφέρουν ότι «δεν θα ασχολείται με τις έρευνες της Αστυνομίας και θα παρουσιάζει τα μέλη της 17Ν – τα ονόματα θα είναι διαφορετικά – σαν ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έδρασαν με βάση την ιδεολογία τους».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους δημιουργούς, θα δοθούν ρόλοι σε πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί για τη δράση της 17Ν, αλλά στην ταινία εμφανίζονται ως στρατολόγοι της οργάνωσης ή άτομα που είχαν αφανή καθοδηγητικό ρόλο.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι δίδεται ρόλος και στην ηγετική μορφή του ελληνικού τροτσκιστικού κινήματος Μιχάλη Ράπτη ή «Πάμπλο» – τον υποδύεται ο Σπύρος Φωκάς – ο οποίος εμφανίζεται στην ταινία μία φορά (και ειδικά το 1984) όταν «ζητά από τα μέλη της οργάνωσης να σταματήσουν την ένοπλη δράση».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ το 1984 – αντίθετα με ό,τι παρουσιάζει η ταινία – η οργάνωση 17Ν είχε ουσιαστικά αποσυντεθεί, δεν προχωρούσε σε ένοπλες επιθέσεις και επιχειρείτο ευρεία στρατολόγηση νέων μελών της.

Ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, σκηνοθέτης της ταινίας και ένας από τους βασικούς σεναριογράφους, σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στην Αθήνα και από τη δεκαετία του '90 σκηνοθετεί τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Το 2009 έκανε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο «Εικόνα σου είμαι», ενώ σκηνοθετεί και την ομότιτλη εκπομπή ντοκιμαντέρ για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Οπως αναφέρει στο «Βήμα» «από το 2000 και προτού ακόμη εξαρθρωθεί η 17 Νοέμβρη, είχαμε μαζί με τον άλλο σεναριογράφο Μπάμπη Σπανό (έχει εργασθεί για την σειρά "Κόκκινος κύκλος", "Παιδιά της Νιόβης" και άλλα) την ιδέα να γυρίσουμε μία ταινία για τη δράση της οργάνωσης.

»Θέλαμε να γυρίσουμε μια ταινία και όχι ένα ντοκιμαντέρ. Θέλαμε να αναδείξουμε την ανθρώπινη πλευρά της δράσης τους. Οτι κυρίως στα πρώτα χρόνια της δράσης της οργάνωσης υπήρχε υποστήριξη στις επιθέσεις της από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Δεν πλούτισε κανένας από αυτούς. Ο,τι κάνανε, σωστό ή λάθος, το έκαναν από ιδεολογία και δεν είχαν κανένα δόλο.

»Τα τελευταία χρόνια και αφού αφήσαμε να τελειώσει η αστυνομική έρευνα αλλά και οι δύο δίκες των μελών της οργάνωσης, αποφασίσαμε να γυρίσουμε την ταινία. Μίλησα με περισσότερους από 100 ανθρώπους που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Εχουμε βεβαίως σαφείς επιρροές από την ταινία "σύνδρομο Μπάαντερ Μάινχοφ" με τη δράση της ομώνυμης ένοπλης οργάνωσης
».

Οπως ανέφεραν οι συντελεστές του φιλμ, «από τις δεκάδες επιθέσεις της οργάνωσης στην ταινία θα αποτυπώνονται η δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975 (πρώτο κτύπημα της οργάνωσης), η ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα και η δολοφονία του αστυνομικού Χρήστου Μάτη (το όπλο του πρόδωσε τα μέλη της 17Ν), η δολοφονία του βιομηχάνου Δημήτρη Αγγελόπουλου το 1986 και του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη το 1989, η καταδίωξη μελών της οργάνωσης στα Σεπόλια το 1991.

»Ομως σημαντικό τμήμα της ταινίας θα αφορά την απόπειρα δολοφονίας – στις 14 Ιουλίου 1992 – με εκτόξευση ρουκέτας κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, από τα θραύσματα της οποίας σκοτώθηκε ο διερχόμενος Θάνος Αξαρλιάν. Στην ταινία υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στο ρήγμα που υπήρχε στην οργάνωση λόγω αυτού του τραγικού συμβάντος. Ακόμη θα υπάρχουν αναφορές για χορήγηση ύποπτων φαρμάκων στον νοσηλευόμενο στον ''Ευαγγελισμό'' Σάββα Ξηρό η οποία, όμως, αποδίδεται σε ενέργειες ξένων πρακτόρων που συμμετέχουν στις έρευνες
».

Γυρίσματα θα γίνουν στο Παρίσι, όπου έδιναν το ''παρών'' τη δεκαετία του '60 ηγετικά μέλη της οργάνωσης, ενώ υπάρχουν σκηνές σε περιοχή της Θεσπρωτίας από όπου κατάγονται άλλα μέλη της 17Ν.

Τον ρόλο ορισμένων μελών της οργάνωσης θα ενσαρκώσουν ο Νίκος Ψαρράς (Δ. Κουφοντίνας), ο Δημήτρης Αλεξανδρής (Σάββας Ξηρός), η Ναταλία Δραγούμη (Αγγελική Σωτηροπούλου), ο Πασχάλης Τσαρούχας (Χριστόδουλος Ξηρός) και ο Ηλίας Λογοθέτης (Αλέξανδρος Γιωτόπουλος), ενώ τον ρόλο του «στρατολόγου» θα παίξει ο Αλέξης Μαρτζούκος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν ρόλους για τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά ούτε για αξιωματικούς και δικαστικούς όπως οι κ.κ. Φ. Νασσιάκος, Ι. Διώτης, Στ. Σύρρος και άλλοι που είχαν βασικό ρόλο στην έρευνα.

Οι συντελεστές της μιλούν για «μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για την ταινία και για συμμετοχή δύο πολυεθνικών εταιρειών παραγωγής σε αυτήν».

Μια συμμετοχή που πιθανόν θα οδηγήσει σε ανανέωση σκηνών. Επίσης είναι πιθανόν τον ρόλο του Ζαν Πολ Σαρτρ να υποδυθεί τελικά γνωστός αμερικανός ηθοποιός.

tovima

Penumbra (2012) Trailer

Apartment 143 (2012) New Trailer

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κυριακή 01/04/2012


Deutche Grammophon
Την Κυριακή 1 Απριλίου ΤΟ ΒΗΜΑ παρουσιάζει Τα κλασικά της κλασικής!

DEUTSCHE GRAMMOPHON: THE MASTERPIECES

Από τα ορατόρια του Μπαχ, στα έργα για πιάνο του Σοπέν, και από τα κονσέρτα γκρόσι του Χέντελ, στις συμφωνίες του Μπετόβεν.

Το πανόραμα τεσσάρων αιώνων μουσικής, μέσα από τα αποσπάσματα των κορυφαίων έργων, που έγιναν κομμάτι της ζωής μας!

Την Κυριακή 1 Απριλίου η τριπλή κασετίνα και τα τρία πρώτα CD

The Cabin in the Woods (2012) New Poster

Unholy Night (2013) Trailer

Triple Gamer - Τεύχος Νο 5

The Giant Mechanical Man (2012) Trailer

Man of Steel (2013) Promo Banner

Step Up Revolution (2012) Trailer

Step Up Revolution (2012) Poster

Dark Shadows (2012) Banner

Bel Ami (2012) Poster

Οι Dead Can Dance για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Μετά την ανακοίνωση της επανένωσής τους και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, το γνωστό «ατμοσφαιρικό» σχήμα από την Αυστραλία Dead Can Dance έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα.

Οι συναυλίες αυτές θα είναι οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις τους μετά την «απουσία» τους από την παγκόσμια μουσική σκηνή, από το 2005 και μετά, οπότε και πραγματοποίησαν την τελευταία τους περιοδεία. Η παγκόσμια περιοδεία τους ξεκινά το 2012 -με 22 συναυλίες στην Ευρώπη- και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, καθώς θα επισκεφτούν τέσσερις ηπείρους μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.

Οι Dead Can Dance θα κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ τους (το πρώτο μετά το Spiritchaser του 1996), το οποίο θα παρουσιάσουν στην παγκόσμια περιοδεία τους.

Ο Μπρένταν Πέρι δήλωσε σχετικά: «Η Λίζα (Τζέραλντ) και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011 και στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της ηχογράφησης στα στούντιο Quivvy στην Ιρλανδία.

» Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκρότημα ξανασμίγει την εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται. Τα σχέδια της περιοδείας έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ, αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις».

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει με τα πρώτα εισιτήρια να κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν 35 ευρώ. Όταν εξαντληθούν, η τιμή τους θα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήρια από το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς), για την Αθήνα και το Musicland (Μητροπόλεως 102) για την Θεσσαλονίκη. Ηλεκτρονικά διατίθενται από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για το Rockwave Festival


Με το ισπανικό συγκρότημα «The Locos» ανοίγει τις πύλες του το Rockwave Festival στις 30 Ιουνίου και θα συνεχιστεί με πολύ γνωστά ονόματα από τον χώρο της ροκ μουσικής σκηνής. Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το μαγικό χαρτάκι για να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες μπορούν να το κάνουν από σήμερα, Πέμπτη, καθώς η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε.

Οι «The Locos», το νέο αίμα της σκα-πανκ μουσικής σκηνής, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό με επιρροές από τους Mano Negra, Mighty Mighty Busstones, Ranhid και φυσικά τους Ska-P.

Οι «The Locos» έχουν ήδη τρία άλμπουμ: το «Jaulla de Grillos», το «Energia Inagotable», και το ολοκαίνουριο «Tiempos Dificiles». Με τους στίχους τους μιλούν για πανανθρώπινες αξίες, διαμαρτύρονται κατά του συστήματος και προσπαθούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • Σάββατο 30 Ιουνίου: The Locos και άλλοι καλλιτέχνες
  • Κυριακή 1 Ιουλίου: Ozzy Osbourne & friends, Machine Head, Paradise Lost, Unisonic, Planet of Zeus, Lucky Funeral
  • Δευτέρα 2 Ιουλίου: Τhe Prodigy, Iggy and the Stooges, Everlast, Peter Hook and The Light
Το κοινό μπορεί να αγοράζει τα εισιτήρια από το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς), για την Αθήνα και το Musicland (Μητροπόλεως 102) για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ηλεκτρονικά διατίθενται από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr

Τα πρώτα εισιτήρια για τις συναυλίες της Δευτέρας 2 Ιουλίου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ τα επόμενα της ίδιας μέρας κοστίζουν 35 ευρώ. Το τριήμερο εισιτήριο ανέρχεται στα 85 ευρώ.

Όσο για την Κυριακή 1 Ιουλίου, το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους, θα κοστίζει 58 ευρώ και στο ταμείο της συναυλίας θα είναι 65 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 30/03/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:45 Μην πυροβολείτε τη γιαγιά 2 Alpha Ξένη ταινία
22:00 Ημέρα καταστροφής: Tυφώνας 6ου βαθμού Star Ξένη ταινία
23:10 Πρωταπριλιά θανάτου Mega Τέχνες
01:15 Η αναγέννηση Mega Τρόμου
01:45 Ακραίες καταστάσεις Star Θρίλερ

Safety Not Guaranteed (2012) Poster

House at the End of the Street (2012) Trailer

Game of Thrones Season 2 - 6 New Clips












Battleship (2012) New Behind The Scenes Video