Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Καθημερινή - Κυριακή 18/10/2009


Πώς η τέχνη έπλασε τον κόσμο 2

Ένα από τα πιο πετυχημένα ντοκιμαντέρ του BBC που ανατρέπει τα στερεότυπα για την τέχνη και αποκαλύπτει το βαθύτερο ρόλο της στον κόσμο.

Πώς φτιάχνουμε εικόνες, τι μας οδηγεί σε αυτό που εμείς ονομάζουμε δημιουργική ανάγκη; Ένα από τα συγκλονιστικότερα ευρήματα που φέρνει στο φως η σειρά «Πώς η τέχνη έπλασε τον κόσμο» είναι ότι στην πραγματικότητα δεν φτιάχνουμε εικόνες, επειδή έχουμε ελεύθερο χρόνο ή εξαιτίας του ταλέντου μας, αλλά γιατί είμαστε φτιαγμένοι. Είναι ένστικτο, η έμφυτη δημιουργική τάση που έχει ο καθένας μας από τη γέννησή του! Μέσα από την ξεχωριστή αυτή έρευνα αποκαλύπτεται πως βασικές αρχές και τεχνικές του σύγχρονου κόσμου άρχισαν στην πραγματικότητα να εφαρμόζονται 30.000 χρόνια πριν, αποδίδοντας στην τέχνη μια νέα, βαθιά δυναμική που ξεπερνά κάθε συμβατική αντίληψη για τον ρόλο της στη ζωή μας.

Το 2o DVD κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Μαζί και το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ.


Kαθημερινη - Σαββατο 17/10/2009

ΟΙΝΟΧΟΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Pizza time!

Η Μαργαρίτα αγαπάει τον Ροδίτη...Δοκιμάσαμε δέκα πίτσες γνωστών καταστημάτων και βρήκαμε τα κρασιά και τις μπίρες που τις απογειώνουν γευστικά.

Τα κρασιά του φθινοπώρου

Οι προτάσεις του Οινοχόου για τα φθινοπωρινά... τσουγκρίσματα της παρέας - από 6 έως 36 ευρώ.

Γευστική δοκιμή

Syrah & Κοτσιφάλι: Η Κρήτη στα κόκκινα! Στα ποτήρια μας ένα ενδιαφέρον ερυθρό χαρμάνι από το κρητικό Κοτσιφάλι και το κοσμοπολίτικο Syrah.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Aurelio Montes, ο πατριάρχης του αμπελώνα της Χιλής. Θανάσης Παρπαρούσης, ένας πρωτοπόρος οινοποιός από την Πάτρα

ΕΝΑΣ ΣΟΜΕΛΙΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ

Όσπρια στο πιάτο. Στο ποτήρι, τι; Φακές, φασόλια, φάβα, ρεβύθια, κουκιά + κρασί... σε γευστικούς συνδυασμούς που θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

**********

ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Χάιντι, Γιοχάνα Σπίρι

Ένα μικρό ορφανό κορίτσι, η Χάιντι, πηγαίνει να ζήσει με τον παππού της σε κάποιο ορεινό χωριό των Άλπε-

ων. Ο απομονωμένος και ιδιότροπος γέροντας δεν ενθουσιάζεται με τη συγκατοίκηση, στη συνέχεια όμως θα δεθεί με την εγγονή του και θα της μάθει πολλά πράγματα.

Η ζωή του μικρού κοριτσιού στα αλπικά λιβάδια θα γίνει ακόμη πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που θα γνωρίσει ένα νέο φίλο, τον Πέτερ.

Έτσι, όταν η θεία της θα την πάρει στη Φρανκφούρτη, παρότι θα γνωρίσει μια ακόμη πολύ καλύ φίλη, την Κλάρα, ο νους και η καρδιά της θα γυρίζουν διαρκώς στο βουνό και στον πολυαγαπημένο της παππού.

Οι ιστορίες της Χάιντι, του μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου, πρωτοεκδόθηκαν το 1880 σε δύο τόμους και από τότε συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες σε όλο τον

κόσμο. Χάρισαν την επιτυχία στη συγγραφέα τους, τη Γιοχάνα Σπίρι (1829-1901), ελβετικής καταγωγής, η οποία και η ίδια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα αλπικά τοπία, όπως και η ηρωίδα του βιβλίου της.

Τα Νέα - Σάββατο 17/10/2009

Eλευθεροτυπία - Κυριακή 18/10/2009

Eλευθεροτυπία - Σάββατο 17/10/2009

Η 20th Century Fox ξαναφέρνει την ζωή του Μωυσή στην μεγάλη οθόνη

Variety reports that former News Corp. president Peter Chernin will take on his "first significant film project acquisition" for Fox as he aims to deliver a "retelling of the story of Moses, from his near death as an infant to his adoption into the Egyptian royal family, his defiance of the Pharaoh and deliverance of the Hebrews from enslavement." Well aren't we modest?

Of course, this doesn't sound like it's going to be your grandparent's Moses, because the story (written by Accepted writers Adam Cooper and Bill Collage) was conceived in the same vein as Cooper and Collage's Moby Dick script, which was pitched as a re-imagining in the same style as Zack Snyder's 300. And it's that level of visual story-telling that will really bring out the true epic nature of the life of Moses. But who can we get to fill the shoes of this Biblical hero? Immediately my mind says Ian McKellen, but it's just too close to Gandalf, and Michael Gambon has the same issue playing Dumbledore in the Harry Potter films.

So instead, maybe someone like Christopher Plummer or even Max von Sydow could fill it out nicely

Οι Pet Shop Boys στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη!

"Οι Pet Shop Boys είπαν "Yes" και έρχονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσουν το πολύ καλό τελευταίο album τους, αλλά και τις παλαιότερες επιτυχίες τους και κατά δεύτερον επιτέλους αποκτάμε... ένα σοβαρό, μεγάλο χώρο (Metropolitan Expo) για συναυλίες, εκθέσεις κ.α. στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" χωρητικότητας 12.000 ανθρώπων παρακαλώ!

Οι δύο συναυλίες θα γίνουν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo (Αθήνα) και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (Θεσσαλονίκη)."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Δευτερα 12/10/2009



Οι 300 της Βουλής - ENA ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ
µε όλα τα βιογραφικά στοιχεία, διευθύνσεις και τηλέφωνα,
για να ξέρετε τα πάντα για τη σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων

Real News - Κυριακή 18/10/2009

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 18/10/2009

Εθνος - Πέμπτη 15/10/2009

Προεγκατεστημένο σε νέους υπολογιστές το Office 2010

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι έτοιμοι υπολογιστές που διατίθενται στην αγορά από μεγάλους κατασκευαστές θα έχουν προεγκατεστημένο το Office 2010. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν τη διάσημη σουίτα εφαρμογών γραφείου. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μια περιορισμένη έκδοση του Microsoft Office 2010 και θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναβάθμιση για να έχουν το πλήρες πακέτο στον υπολογιστή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι νέων συστημάτων θα βρουν μια έκδοση του Word και μια του Excel, οι οποίες όμως δε θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων. Οι χρήστες θα μπορούν στη συνέχεια να αγοράσουν μια κάρτα αναβάθμισης, η οποία θα περιλαμβάνει τον κωδικό για την ενεργοποίηση της σουίτας [πλήρεις εκδόσεις Word, Excel, ενσωμάτωση PowerPoint, OneNote]. Σημειωτέον ότι το λογισμικό της full version του Office θα βρίσκεται ήδη στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, αλλά θα απαιτείται η ενεργοποίηση μέσω της κάρτας για να γίνει διαθέσιμο.

Οι δωρεάν εκδόσεις των Word και Excel θα εμφανίζουν διαφημίσεις, οι οποίες βέβαια θα εξαφανίζονται όταν γίνεται αναβάθμιση στο πλήρες πακέτο.

Πηγή: Pc Magazine

«This Is It» - To νέο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον.

Ένα νέο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον βγήκε σήμερα στον «αέρα». Έχει τίτλο This Is It και περιλαμβάνεται στο ομώνυμο διπλό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου.

Ακούστε το νέο κομμάτι.

Σύμφωνα με το BBC, το τραγούδι κυκλοφόρησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του τραγουδιστή και αμέσως εστάλη σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

Τον «βασιλιά της ποπ» συνοδεύουν στα φωνητικά τα αδέλφια του, αλλά δεν γνωρίζει κανείς εάν έκαναν την ηχογράφηση μαζί του, ή μετά τον θάνατό του.

Αγνωστο είναι, επίσης, το πότε γράφτηκε και ηχογραφήθηκε το κομμάτι από τον Μάικλ Τζάκσον.

Το «This Is It» πιθανότατα είναι ένα από τα πολλά κομμάτια που άφησε πίσω του και τα οποία τώρα οι κληρονόμοι του και η δισκογραφική του εταιρεία θα βγάλουν στην κυκλοφορία.

HTC HD2: «Yπάκουη» οθόνη

Tο πιο πρωτοποριακό κινητό τηλέφωνο που κατασκεύασαν ποτέ χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της HTC, το HD2.

H συσκευή, η οποία βασίζεται στα Windows Mobile 6.5, διαθέτει μία οθόνη αφής 4,3 ιντσών, η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία capacitive με αποτέλεσμα η οθόνη να χαρακτηρίζεται ως «υπάκουη». O λόγος είναι ότι πολλές λειτουργίες γίνονται με ένα απλό άγγιγμα των δακτύλων, παράλληλα, όμως υπάρχουν και χαρακτηριστικά για την αποφυγή ακούσιων πατημάτων. Σημειωτέον ακόμη πως το HD2 διαθέτει έναν επεξεργαστή χρονισμένο στο 1 GHz!

www.htc.com.gr

Ένα φύλλο χαρτί, παίζει μουσική!

Panasonic Full HD 3D

H Apple έχει το iPod/iPhone, η Sony το Walkman και τα Vaio, η Samsung τις LED τηλεοράσεις.... Η Panasonic τι; Έντονα ψάχνει τελευταία αυτός ο γίγαντας των ηλεκτρονικών, η κορυφαία ιαπωνική εταιρία, να βρει το προϊόν σύμβολο. Το έχει βρει και είναι μελλοντικό. Ονομάζεται τρισδιάστατη τηλεόραση ή τρισδιάστατο «οικοσύστημα» και θέλει πολύ να το συνδέσει με το όνομα της.

Κάνει επιδείξεις Full HD 3D ανά τον κόσμο, κάνει roadshows στις μεγάλες χώρες, blogάρει, γράφει στο Twitter και κοινωνικοποιείται στo facebook.
Η Panasonic χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία ώστε να δηλώσει ότι αυτή και η τρισδιάστατη εικόνα είναι ένα.

Ρίξετε μια ματια εδώ http://3d.panasonic.net για να καταλάβετε τι εννοούμε.

H τεχνολογία plasma που χρησιμοποιεί η Panasonic στις τηλεοράσεις της είναι αρκετά γρήγορη για να προβάλει 2xFull HD εικόνες το φορά, μια για το αριστερό και μια για το δεξί μας.

Με τα κατάλληλα γυαλιά και με το κατάλληλο Blu-ray player η Panasonic έχει όλα τα εχέγγυα να στεφτεί ως η βασίλισσα του 3D... So far.

fullhd

RIESE Web Series



Riese is a truly original looking new web-series that blends steampunk and fantasy with our genre of choice. It was filmed using the cutting-edge technology of the RED One camera system so is looks stunning and much more along the lines of something you'd find on SyFy than on the web. Though that feeling could just be because the show's cast includes such SyFy tv luminaries as Sanctuary's Christine Chatelain and Stargate: Atlantis' Ben Cotton.

Synopsis:
Riese is a Sci-Fi/Fantasy web series chronicling the journey of a traveler named Riese. A seemingly random wanderer, she flees across the dying lands of Eleysia with her father’s wolf, Fenrir, at her side. On her trail is The Sect, a terrifying religious organization who have spread throughout the world. Sent by Empress Amara, new ruler of Eleysia, she and The Sect will stop at nothing to find her. Their reasons for hunting her, however, are unknown.

The show's cast also includes Sharon Taylor (Stargate: Atlantis, Smallville), Patrick Gilmore (Stargate: Universe, Battlestar Galactica, Intelligence) and Ryan Robbins (Sanctuary, Battlestar Gallactica, The Guard).

Episodes begin airing November 2nd so keep watch at the series' official website.

Splice New Footage

Saw VI (2009)


The Box (2009)


IMDB

Δευτέρα - 12/10/2009 Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Ed Wood ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:00 Πιάσαμε την καλή ΕΤ3 Ελληνική ταινία
00:30 Αδιόρθωτοι γλεντζέδες ΕΤ3 Κωμωδία