Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Jim Carrey - Kαταπληκτικό Site !!

http://jimcarrey.com/

AΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Ψηφιακό οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ

Από τις 5 σήμερα το απόγευμα οι χρήστες του internet θα μπορούν να μπαίνουν δωρεάν στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www.ert-archives.gr), προκειμένου να δουν το ψηφιοποιημένο από την ΕΡΤ αρχείο της, όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Κώστας Κέκης.

Ο κ. Κέκης υπογράμμισε ότι "το τρένο μπήκε στις ράγες, ξεκινήσαμε, έχουμε την υποδομή και την τεχνογνωσία. Έχουμε ψηφιοποιήσει μέχρι στιγμής το 7-8% του συνόλου του αρχείου μας. Η ψηφιοποίηση και του υπόλοιπου θα εξαρτηθεί από τις νέες θέσεις εργασίας που πρέπει να εξασφαλιστούν".

Αναφερόμενος στο συνολικό κόστος της δημιουργίας αρχειακού χώρου 2.500 τετραγωνικών μέτρων για την αποθήκευση, συντήρηση, επισκευή, ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση του αρχείου της ΕΡΤ, ο κ. Κέκης έκανε λόγο για 910.000 ευρώ.
Το κόστος αυτό αναλύεται σε 200.000 ευρώ για τις οικοδομικές εργασίες, 380.000 για τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και 330.000 ευρώ για τον λοιπό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φέτσας, διευθυντής του μουσείου και του αρχείου της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι "η ΕΡΤ πλέον θα μπορεί να αξιοποιήσει το αρχείο της" και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το BBC, ποσοστό 25% της παραγωγής του προγράμματός του το παίρνει από το αρχείο του.

Στα 2.500 τετραγωνικά μέτρα του αρχειακού χώρου περιλαμβάνονται σύγχρονα συστήματα αρχειοθέτησης, ειδικό σύστημα εξαερισμού και υγρασίας, σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας και σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης.
Εξάλλου, το αρχείο της ΕΡΤ σε αριθμούς περιλαμβάνει την ταινιοθήκη της τηλεόρασης με 90.000 εκπομπές σε βίντεο και 18.000 ταινίες φιλμ, το αρχείο ειδήσεων της τηλεόρασης από το 1910 μέχρι σήμερα, τα δελτία ειδήσεων από τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ του τελευταίου χρόνου, το αθλητικό αρχείο της τηλεόρασης, το κοινοβουλευτικό αρχείο, το αρχείο των ειδήσεων του ραδιοφώνου, το αθλητικό αρχείο ραδιοφώνου, τη θεατρική βιβλιοθήκη ραδιοφώνου με 1.600 θεατρικά έργα που πρόκειται να εισαχθούν και αυτά στην ιστοσελίδα παράλληλα με εικόνα, τη δισκοθήκη-ταινιοθήκη του ραδιοφώνου, τη μουσική βιβλιοθήκη με 15.000 παρτιτούρες και το φωτογραφικό αρχείο με 300.000 φωτογραφίες από το 1909 και μετά.

Τέλος, χαρακτήρισε "ευτύχημα" το γεγονός ότι η ΕΡΤ πέρασε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας ότι "η ΕΡΤ είναι που διαθέτει στο αρχείο της την ιστορία του πολιτισμού της Ελλάδας".

Τα 100 καλύτερα φιλμ της δεκαετίας σύμφωνα με το TimesOnline.

http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/film/article6902642.ece

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 15/11/2009


Spiderman Trilogy

Αυτη τη κυριακη η 1η ταινια μαζι με την κασετινα

Alien vs Ninja (2010)

Extraordinary Measures (2010)




IMDB

From Paris with Love (2010)


Family-focused TV spot for James Cameron's Avatar:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Κυριακή 15 Νοεμβρίου


ΓΥΝΑΙΚΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

H πρώτη κυρία της Ευρώπης Η βιογράφος της, Εβελιν Ρολ, αποκαλύπτει τη γυναικεία πλευρά της «σιδηράς φράου»

ΜΟΔΑ

Κάρι Μάλιγκαν: Πέντε διάσημοι σχεδιαστές ντύνουν το νέο αστέρι του σινεμά

SEX ΜΕ ΤΟΝ EX

Σαν το παλιό καλό κρασί...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Χορτοφάγοι Vs Κρεοφάγοι-Δυο κουζίνες στο ίδιο σπίτι

ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΖΟΥΝ

4 Ελληνίδες ηθοποιοί σε τροχιά ανόδου

ΚΟΣΜΗΜΑ Οι νέες «πολύτιμες» τάσεις

ΟΜΟΡΦΙΑ 40+ Καλλυντικά νέας γενιάς για τη δεύτερη εφηβεία των γυναικών

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Σαββατο 14/11/2009


To ΟΙΚΟ μέτρησε την ακτινοβολία που δεχόμαστε

Πώς μπορεί να μας βλάπτει το κινητό, το ασύρματο τηλέφωνο ή το ρούτερ του Ιντερνετ και η ακτινοβολία που αυτά εκπέμπουν; Η ρύπανση δεν είναι μόνο ατμοσφαιρική, θαλάσσια ή βιομηχανική. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ολοένα και αυξανόμενη είναι η ηλεκτρομαγνητική. Οι νέοι μετρητές που κυκλοφόρησαν στην αγορά για τη μέτρησή της στο σπίτι ήταν μόνο η αφορμή ώστε το ΟΙΚΟ να ανοίξει το φάκελο. Πόση ακτινοβολία εκπέμπει η κάθε συσκευή, ποια είναι τα όρια ασφαλείας και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Το ΟΙΚΟ μετράει την ακτινοβολία των συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δίνει 23 χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή χρήση.

Κινητό - τηλεόραση - ασύρματο τηλέφωνο - Wifi - μικροκύματα - baby phone

Επίσης έχουμε συνέντευξη της νέας υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη

Δηλώνει Αθηναία και αποφασισμένη να ανοίξει το μέτωπο της πόλης στη θάλασσα. Δείχνει έτοιμη να συγκρουστεί, αλλά με διάθεση να βρει τη «χρυσή οδό» και όχι να έλθει σε ρήξεις. Προαναγγέλλει την αλλαγή του πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να τις ξεμπλοκάρει και ενδιαφέρεται να ενισχύσει το ρόλο της ΔΕΗ στην ανάπτυξή τους. Πιστεύει στην ανάσχεση της επέκτασης της πόλης και σημειώνει ότι ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης οικοδόμησης των νησιών είναι στις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου. Τέλος, αποκαλύπτει ότι ο Ασωπός θα είναι το πρώτο case study με το οποίο θα ασχοληθεί συστηματικά η νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ώστε να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στο σύστημα ελέγχου της ρύπανσης και επιβολής ποινών. Και ζητά από τους πολίτες... να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να πιέσουν τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον! Η νέα υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη μιλά στο ΟΙΚΟ για τις προτεραιότητές της.









Τρίτη 10/11/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Εντιμότατοι κληρονόμοι Alter Κωμωδία
21:00 Απόλυτη διαγραφή Star Ξένη ταινία
21:30 Ο έρωτας στα είκοσι Σινε+ Δράμα
22:00 Μικροκύματα Κανάλι της Βουλής Ταινία
22:30 Emotion Pictures: γεννήθηκα στα δεκάξι Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Κέλι Η51 Σινε+ Ξένη ταινία
00:30 Το ωτοστόπ του τρόμου Star Ξένη ταινία
01:50 Πόθος & εκδίκηση Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Επιθεωρητής Βαλαντέρ: ένοχο μυστικό Alter Θρίλερ
03:15 Οι ώρες Star Δράμα
03:20 Και Ένας και δυο οικογενειακοί ρυθμοί Σινε+ Δράμα