Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 02/10/2011

«1ος Ευρωπαϊκός Ροκ Μαραθώνιος».

Τι εστί «1ος Ευρωπαϊκός Ροκ Μαραθώνιος»;

Μέσα από εκατοντάδες ανερχόμενα ροκ συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, επιλέχτηκαν συνολικά 8 φιναλίστ, αυτούς που θα δούμε live στην Αθήνα. Η αρχική επιλογή έγινε από την Ενωση Ευρωπαϊκών Μορφωτικών Ινστιτούτων (στην Ελλάδα συμμετέχει και το Ινστιτούτο Γκέτε). Η εκλογή των νικητών για την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα γίνει από το κοινό στη συναυλία και την κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από επαγγελματίες του διεθνούς μουσικού χώρου. Ο πρώτος νικητής θα πάρει 5.000 ευρώ , ο δεύτερος 3.000 και ο τρίτος 2.000. Ολοι τους κερδίζουν αυτόματα και τη συμμετοχή τους στο «2ο Eurock Marathon», του χρόνου στο Βερολίνο.

29 Οκτωβρίου 2011, στο κλειστό Φαλήρου του Τάε Κβον Ντο.

Apocalyptica

Στο site του διαγωνισμού www.eurockmarathon.com μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα οχτώ συγκροτήματα (βλέπετε στη διπλανή στήλη ποια είναι) ώστε να έχετε σκεφτεί από πριν ποιο γκρουπ μπορεί να ψηφίσετε όσοι θα βρεθείτε στο live. Μην το παίξετε... Ελληνάρες και ψηφίσετε απαραιτήτως τους δικούς μας. Στη συναυλία θα δούμε ως guest star και τους Apocalyptica, το περίφημο rock metal συγκρότημα από τη Φινλανδία που παίζει αποκλειστικά με... τσέλα! Ξεκίνησαν σαν μια παρέα από τέσσερις τσελίστες που έπαιζαν κομμάτια των Metallica για τους φίλους τους στην Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι και έκαναν ένα cd που πίστευαν ότι θα πουλήσει το πολύ 1.000 αντίτυπα. Εφτασαν, τελικά, στο ένα εκατομμύριο. Εκτοτε έχουν κυκλοφορήσει έξι δίσκους και συνεργάστηκαν με σημαντικούς τραγουδιστές της ροκ σκηνής.

info:Πρόγραμμα: 19.30-20.30 Ελληνας guest star, 20.30-22.45 εμφάνιση 8 φιναλίστ -απονομή βραβείων, 23.00-00.30 συναυλία των Apocalyptica.

Εισιτήρια: αρένα 35 ευρώ , κερκίδα 45 ευρώ , VIP 60 ευρώ

Ticket House, Πανεπιστημίου 42, τηλ.: 210-3626540 και ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr

SAMARAH

Γερμανία: πιο indie ο ήχος τους, με πολλές heavy προεκτάσεις. Δεν είναι άσχημοι. Η μπάντα δηλώνει ότι πιστεύει στην αληθινή μουσική και απεχθάνεται κάθε τι «μοδάτο».

EMBASSY

Τσεχία: στη γλώσσα τους τραγουδούν και ακούγεται ευχάριστα. Εφηβικό rock, με αρκετά electro-pop στοιχεία, θυμίζουν τους 30 Second Το Mars. Τους αρέσει να εφευρίσκουν πάντα κάτι ξεχωριστό στις ζωντανές εμφανίσεις τους...

MAXIMUM POWER

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: ηχούν τόσο μπάσα και τόσο ώριμα όταν τραγουδούν, που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι τα μέλη αυτής της μπάντας είναι παιδιά 13 και 14 ετών! Πότε προλαβαίνουν να πάνε σχολείο άραγε; Μέτρια πράγματα τα δείγματα που άκουσα. Εχουν δρόμο ακόμα βέβαια να διασχίσουν...

STEREOVERVE

Αυστρία: όλα τα μέλη τού (alternative) γκρουπ σπούδασαν αστροφυσική και βιολογία! Ο ήχος τους ωστόσο είναι πιο γήινα ροκ και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε απαραιτήτως για κακό, μην μπερδευτείτε.

KIRMIZI

Τουρκία: το όνομά τους σημαίνει «Κόκκινο». Γυναικείο συγκρότημα που παίζει heavy metal αλλά ακούγεται σαν αντρικό! Ειδικά στην ερμηνεία που είναι πολύ... βαρβάτη. Ακούγεται με ενδιαφέρον. Γιατί όχι;

ROSEBLEED

Ελλάδα: Είναι καλοί και pure ροκ. Ξεκίνησαν από το Schoolwave το 2006 και ήδη μετρούν ένα άλμπουμ, 3 singles και ένα ΕΡ. Καλή επιτυχία τους ευχόμαστε.

SINGLETON

Ουκρανία: είναι και τα γυναικεία φωνητικά που τους δίνουν ξεχωριστή γοητεία. Ενα indie-rock γκρουπ από το Κίεβο που, στις πρώτες ακροάσεις, μου άρεσε περισσότερο από όλα. Την ψήφο μου παρακαλώ σε αυτούς.

ΝΟΤΕ ΤΟ ΑΜΥ

Ολλανδία: κι άλλο metal γκρουπ. Και emo, στους στίχους τους, «ισορροπούν ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, την ελπίδα και το φόβο». Ετσι κι έτσι η μουσική τους...

National Geographic - Τεύχος Οκτωβρίου 2011

Deagostini - Σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - Τεύχος 2

Contraband (2012) Trailer

The Thing (2011) New Trailer




I Melt with You (2011) Trailer


The Walking Dead - Season 2 New Trailer

John Dies at the End (2012) Teaser Poster

Hell on Wheels (2011) TV Series

Machine Gun Preacher (2011) Poster

Με το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη θα πάει η Ελλάδα στα φετινά Όσκαρ

Tο Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 'Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού, έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει βραβεία.

Μάλιστα η σκηνοθέτις ήταν παραγωγός της ταινίας Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου, της οποίας το σενάριο βραβεύτηκε προ ημερών στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Το περιβάλλον του μινιμαλιστικού και συμμετρικού Attenberg είναι το βιομηχανικό τοπίο και ο οικισμός που είχε κατασκευάσει στην παραλία του Διστόμου η εταιρεία διυλιστηρίων της Πεσινέ για τους εργαζόμενους της.

Στον πυρήνα αυτού του κελύφους ζει αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο η νεαρή ηρωίδα της ταινίας, προκαλώντας τον θεατή να στοχαστεί και να συγκινηθεί από την προσπάθειά της «να ακουμπήσει» σε μια σχέση, να νιώσει ότι ανήκει κάπου, με την παρότρυνση του άρρωστου πατέρα της.

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη έχει στο ενεργητικό της μια πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ, γυρισμένη σε εννέα πόλεις του κόσμου και με πολλές διακρίσεις.

Ήταν συνιδρύτρια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Cinematexas στο Όστιν του Τέξας, σκηνοθέτησε τις προβολές και το βίντεο της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών 2004 στην Αθήνα, όπως και τις animation προβολές μεγάλης κλίμακας στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Η επιτροπή που εισηγήθηκε την εκπροσώπηση της Ελλάδας με το Attenberg αποτελείται από τους Μισέλ Δημόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου) ως Πρόεδρο, Δημήτριο Εϊπίδη (Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ως Αντιπρόεδρο, Χριστίνα Αδάμου, (Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου), Χρήστο Μήτση, (Κριτικό Κινηματογράφου), Τάσο Μπουλμέτη (Σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Παρασκευή 30/09/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Superman: Η επιστροφή Star Ξένη ταινία
23:00 Σαν Τζενάρο, η ληστεία ενός Αγίου Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 28 μέρες μετά Alpha Ξένη ταινία
00:30 Η συνωμοσία της σκιάς ΝΕΤ Θρίλερ
00:40 Μια αναπάντεχη αλλαγή Σπορ+ Ξένη ταινία
01:15 Οργισμένα χρόνια Star Δράμα
02:45 Ρομασαντα: το κυνήγι του λυκάνθρωπου Alter Τρόμου
03:45 Γρουσούζηδες, μα τρέλα ερωτευμένοι Star Κωμωδία