Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Qnap NMP-1000

Η Qnap είναι ένας κατασκευαστής με παγκόσμια απήχηση που ειδικεύεται κυρίως σε δικτυακά συστήματα επιτήρησης και σε δικτυακά αποθηκευτικά τύπου NAS.

Το NMP-1000 απλά είναι η πρώτη της προσπάθεια στο μαγικό κόσμο της εικόνας και του ήχου με βάση το δημοφιλές τσιπάκι SMP8635 της Silicon Design που έδειξε σε πολλούς κατασκευαστές το δρόμο προς το σαλόνι μας. Το Qnap NMP-1000 είναι ένα δικτυακό media player με ποιότητα κατασκευής, δυνατότητες και εξαιρετικής εμφάνισης γραφικά και μενού.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί τάξη και μαστοριά. Κάτω από τη ψύκτρα κατοικεί ο επεξεργαστής SMP8635 που υποστηρίζεται από μνήμη 256MB DDR RAM καθώς και από μνήμη φλας 64ΜΒ που λειτουργεί ως buffer. Η κορυφαία ιδιότητα του NMP-1000 είναι η δικτυακή του φύση.

Διαθέτει θύρα LAN που «τρέχει» σε ρυθμούς Gigabit και αναζητά αυτόματα στο οικιακό μας δίκτυο να βρει διαθέσιμα αρχεία προς αναπαραγωγή. MΠορεί με απίστευτη ευκολία να «ανεβάσει» ή να «κατεβάσει» αρχεία από τα σημεία του δικτύου που θα «δει».

Υποστηρίζει μέχρι και έξι δικτυακά «μοιράσματα» ως πηγές, ενώ μπορεί να «τραβήξει» υλικό από το YouTube, το Flickr, το Apple Movie Trailers και άλλα που θα έρθουν με επόμενες αναβαθμίσεις firmware. Για τους λάτρες του ιντερνετικού ραδιοφώνου έχουμε πλήθος σταθμών αλλά και το δημοφιλές SHOUTcast.

Για τους ανυπόμονους η συσκευή παρέχει «υπηρεσία» BitTorrent για on-line «παραγγελίες» μουσικής, ταινιών ή/και φωτογραφιών που θέλουμε. Η σύνδεση με το δίκτυο γίνεται καλωδιακά, ενώ υπάρχει και ασύρματη (Wi-Fi) υποστήριξη αρκεί να «καρφώσουμε» σε μια από τις δυο USB θύρες κάποιο dongle.

Η πρόσοψη της συσκευής φωτίζεται απλά από ένα γλυκό μπλε φως. Υπάρχει πλήκτρο on/off καθώς και πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων (jog) για πλοήγηση στα μενού. Το τελευταίο είναι χρήσιμο στη περίπτωση που χάσουμε (για λίγο) το τηλεχειριστήριο. Στη πίσω όψη έχουμε έξοδο HDMI v1.3 που παρέχει σήματα 1080p, καθώς και 2xUSB, 1xComponet, 1xVideo, 1xS-Video, 1xCoaxil, 1xUSB για PC, 1xeSATA, 1xOptical και 1xStereo audio. Το τροφοδοτικό βρίσκεται εξωτερικά.

H συσκευή θέλει το χρόνο της να ξεκινήσει (οn) και να σβήσει (off), αλλά απαιτεί ιδιαίτερη υπομονή στα fast forward, μια εντολή που μερικές φορές απλά δεν εκτελείται. Ελπίζουμε, λόγο της φύσης της συσκευής, όλα αυτά να διορθωθούν με κάποιο καινούριο firmware. Kατά τα άλλα η συσκευή συμπεριφέρεται άψογα και όμορφα. Όμορφο είναι επίσης και το τηλεχειριστήριο της, πλήρες και πλούσιο σε μέγεθος. Για ευρωπαίους και όχι για ταϊβανούς!

Η τοποθέτηση του σκληρού δίσκου στο εσωτερικό της συσκευής γίνεται από ένα ειδικό πορτάκι στο πλάι που ασφαλίζει με δυο βίδες. Είναι πανεύκολη η αφαίρεση και η αλλαγή σκληρών δίσκων στο εσωτερικό του NMP-1000. H δοκιμή έγινε με σκληρό δίσκο της Hitachi του 1TB, αν και υποστηρίζει σκληρό μέχρι και 2TB.

Η αναγνώριση των εξωτερικών δίσκων γίνεται εύκολα και γρήγορα όπως το δικτύου. Οι πληροφορίες επί της οθόνης είναι πλούσιες και καλαίσθητες. Το ίδιο και η ποιότητα του υλικού που αναπαράγει.

Προς το παρόν βέβαια δεν έχουμε ελληνικούς υπότιτλους, αλλά σύντομα θα λυθεί με νέο firmware.

Αντιπρόσωπος: Data.Noesis (http://www.datanoesis.gr)

Περισσότερα δείτε εδώ :

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lu-ray-players/2378-qnap-nmp-1000-review.html

To Bημα - Κυριακη 1/11/2009

Δευτέρα 26/10/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Ο κρυμμένος (η ταινία της Δευτέρας) ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Κέλι Η51 Σινε+ Ξένη ταινία
23:10 Αυτή είναι η ζωή μου ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση ΕΤ3 Κωμωδία
23:30 Η αδυναμία του μπολσεβικου Πρίσμα+ Δράμα
00:00 Αντιμέτωποι με την αλήθεια Σινε+ Δράμα
00:30 Ιερός καπνός ΕΤ3 Δράμα
01:45 Μεθυσμένος με γυναίκες και ζωγραφική Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Επιθεωρητής μπρουνέτι: πτυχίο μαϊμού Alter Αστυνομική
03:45 Το χωριό των τσιγγάνων Σινε+ Ξένη ταινία