Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Phantom (2013) Poster


Iron Man 3 (2013) Poster


Destiny: Το νέο μεγάλο videogame από την εταιρεία που δημιουργησε το Halo


Ubuntu - Τώρα και για tablets !!!


Star Wars UK Limited Edition SteelBooks

APRIL 8, 2013

Sanitarium (2013) Trailer


Η ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2013


Ο ελληνικός τελικός του διαγωνισμού της Eurovision έφτασε στο τέλος του και μετά από την ψηφοφορία του κοινού , αλλά και της κριτικής επιτροπής, το εισιτήριο για την Σουηδία πήρε ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra και το «Alcohol is free»...

Σπουδαίοι ντοκιμαντερίστες στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

H αντίστροφη μέτρηση για το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα έχει ξεκινήσει. Ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν φέτος στο Φεστιβάλ είναι και η  αποκαλυπτική ταινία The Invisible War του ανατρεπτικού Κέρμπι Ντικ, υποψήφια στα φετινά Όσκαρ.

Το ντοκιμαντέρ σοκάρει φέρνοντας στο φως ένα καλά κρυμμένο μυστικό: τους βιασμούς γυναικών εντός του αμερικανικού στρατού.

Παράλληλα, δυο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες, η Bρετανίδα Κιμ Λοντζινότο και η Tσέχα Χελένα Τρεστίκοβα, γνωστές στο κοινό του Φεστιβάλ μέσα από αφιερώματα που έχει πραγματοποιήσει στο έργο τους, επιστρέφουν στο 15ο ΦΝΘ με τις νέες ταινίες τους.

Το ντοκιμαντέρ Salma της Κιμ Λοντζινότο αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της ομώνυμης ηρωίδας, η οποία αποδεσμεύτηκε από το σκληρό πεπρωμένο των γυναικών της Ινδίας κι έκανε τη φωνή της να ακουστεί μέσα από την ποίηση και την πολιτική.

Από την άλλη, η ταινία Private Universe της Χελένα Τρεστίκοβα παρακολουθεί με τη διεισδυτική της ματιά τη ζωή μιας οικογένειας κατά τη διάρκεια 37 ετών, εκθέτοντας τις κρυφές πτυχές της αλλά όσα διαμόρφωσαν το σύγχρονο πρόσωπο της Τσεχίας.

Φέτος στο Φεστιβάλ, δυναμικό «παρών» δηλώνει η Αγορά, πολύτιμο κομμάτι του Φεστιβάλ.


  • Φιλοξενεί αριθμό-ρεκόρ 520 ταινιών, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής, καθώς και μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που έχουν ταξιδέψει και σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού.
  • Την Αγορά θα επισκεφτούν περισσότεροι από 55 ξένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου.
  • Για πρώτη φορά στα φετινά Docs in Progress θα δοθεί βραβείο από την εταιρία οπτικοακουστικών υπηρεσιών Authorwave.
  • Συνεχίζονται τα επιτυχημένα Market Talks, ένας πρακτικός οδηγός για ντοκιμαντερίστες, στο πλαίσιο του οποίου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες στους δημιουργούς.
  • Φέτος, η Αγορά διοργανώνει μια νέα δράση, παρέχοντας συμβουλές σε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και παραγωγούς όσον αφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 24 Μαρτίου.

in.gr

Το Argo «κλειδώνει» τη νίκη στα Όσκαρ μετά τα βραβεία των σεναριογράφων;

Όπως όλα δείχνουν, το Argo μοιάζει να έχει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο «τσεπάκι» της. Μετά και το μεγάλο βραβείο του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής (εκείνο του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου), ο Μπεν Άφλεκ μπορεί να είναι μάλλον σίγουρος ότι τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου θα κατακτήσει τη μεγάλη κινηματογραφική διάκριση του Χόλιγουντ.

Έτσι, το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου κέρδισε το σενάριο του Κρις Τέριο για το Argo, ενώ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο Μαρκ Μπόουλ για το Zero Dark Thirty, ταινία που εξιστορεί το κυνήγι και τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.


  • Τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου προς Δευτέρα παρακολουθείστε στο in.gr τη ζωντανή περιγραφή της τελετής απονομής των Όσκαρ
Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε ο Μάλικ Μπεντζελούλ για το Searching for Sugar Man.

Τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής ήταν τα τελευταία μεγάλα βραβεία ένωσης πριν την τελετή απονομής των Όσκαρ της Κυριακής.

Στις 23 Φεβρουαρίου θα δοθούν τα Spirit Awards, βραβεία του ανεξάρτητου σινεμά, καθώς και τα Χρυσά Βατόμουρα που βραβεύουν τις χειρότερες ταινίες και ηθοποιούς της χρονιάς.

Το Argo δεν ήταν φαβορί εξαρχής. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του Μπεν Άφλεκ, παρόλο που έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και για τη σκηνοθεσία του, έμεινε εκτός της πεντάδας των σκηνοθετών στα Όσκαρ.

Πήρε την εκδίκησή του με μια σειρά κινηματογραφικών βραβείων και τώρα μοιάζει μια ανάσα μακριά από το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραγωγή του Argo έχει αναλάβει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Παρά το γεγονός ότι ο Λίνκολν του Σπίλμπεργκ παρουσιάσθηκε ως το μεγάλο φαβορί, το Argo κέρδισε τα μεγάλα βραβεία σχεδόν στο σύνολο των τελετών (από τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι τα βραβεία των ενώσεων των αμερικανικών ηθοποιών και παραγωγών, καθώς και τα βρετανικά BAFTA).
Δεν του απομένουν πλέον παρά τα Όσκαρ, όπου με δώδεκα υποψηφιότητες, ελπίζει να πάρει την εκδίκησή του.
Μάλλον δύσκολο, καθώς το Argo εμφανίζεται ως φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

in.gr

Τρίτη 19/02/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Demolition man Star Ξένη ταινία
22:00 Και αύριο μέρα είναι ΕΤ1 Ελληνική ταινία
00:30 Inesquecivel ΝΕΤ Δράμα
01:00 Κρυστάλλινες νύχτες ΕΤ1 Ελληνική ταινία
03:00 Fair play Mega Ξένη ταινία
03:15 Καταδίωξη Star Ξένη ταινία