Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Tango Acropolis 2011: Η μαγεία του tango σε ένα φεστιβάλ

Ένα πενθήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα στην Αργεντίνικη κουλτούρα και ο πρώτος επίσημος διαγωνισμός χορού στην Ελλάδα με την υπογραφή του Mundial del Tango του Buenos Aires.

To Tango Acropolis διοργανώνει τον πρώτο επίσημο διαγωνισμό Mundial Del tango του Buenos Aires που γίνεται στην Ελλάδα, έναν ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων.

Ένα πενθήμερο φεστιβάλ που ξεκινάει από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν μαθήματα tango, workshops, εκθέσεις ζωγραφικής, προβολή ταινιών, επιδείξεις μόδας, διαλέξεις και βραδινές μιλόγκες (βραδιές tango) όπου η μουσική και ο χορός δεν σταματούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το φεστιβάλ κορυφώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου με τη βραδιά του μεγάλου τελικού όπου αμέσως μετά την απονομή των βραβείων στους νικητές, το γνωστό nuevo tango γκρουπ, Otros Aires, θα μονοπωλήσει τη βραδιά με τις αργεντίνικες μελωδίες δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Την ίδια στιγμή, το θρυλικό ζευγάρι Gloria Υ Eduardo και η διεθνούς φήμης «μπαλαρίνα του tango» όπως την αποκαλούν, Mora Godoy, παραδίδουν μαθήματα αισθησιασμού δίνοντας ένα μοναδικό tango performance μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Tango fashion dance show

Μία πρωτότυπη επίδειξη μόδας καθώς στο ρόλο των μοντέλων θα βρεθούν επαγγελματίες χορευτές οι οποίοι θα εκτελέσουν tango χορογραφίες που έχουν ετοιμαστεί ειδικά για τη περίσταση, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό. Η βραδιά θα κορυφωθεί με την παρουσία της διεθνούς φήμης χορεύτριας, Mora Godoy, η οποία μαζί με τον παρτενέρ της θα δώσει ένα ξεχωριστό tango performance.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το κοινό θα μπορεί παράλληλα να γευτεί τοπικά εδέσματα και παραδοσιακό κρασί από τον αργεντίνικο μπουφέ.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, που κοστίζουν 50 ευρώ, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Έκθεση τέχνης «I Love Tango»

Στο χώρο του Ζαππείου, στα πλαίσια του Tango Acropolis, εγκαινιάζεται η έκθεση «I Love Tango» που συγκεντρώνει 25 -διακεκριμένους και νέους- Έλληνες εικαστικούς, που εμπνέονται από το Αργεντίνικο tango και την πολιτιστική κίνηση που δημιουργήθηκε κατά την εξέλιξή του από το 1880 έως σήμερα. Χέρια δεμένα σφιχτά που σε παρασύρουν στο χορό, σώματα κολλημένα που εκφράζουν πάθος (Σάμιος, Μυκονιάτη), πόδια που στροβιλίζονται στις φιγούρες του tango (Ρουμπίνα Σαρελάκου), μια χορεύτρια που χορεύει tango με μουσική υπόκρουση (Λίτη). Η ενέργεια των έργων έχει τόση ζωντάνια, κίνηση και πάθος που μας μαγεύει και μας ταξιδεύει.

Έκθεση Φωτογραφίας «Tango: 2 Heads, 4 Legs, one Heart»

Μέσα από τον φακό των Παγκράτη Παγκρατίδη, Θωμά Χρυσοχοίδη, Victor Obeid, Αλέξανδρου Τρούπη αλλά και τα σκίτσα του Λαυρέντη Χωραϊτη, αποτυπώνονται στιγμές tango μαγείας δείχνοντας ανθρώπους να ενδίδουν σε αυτό που το tango πρεσβεύει: την αγκαλιά, την επικοινωνία, την τρυφερότητα. Η έκθεση φωτογραφίας είναι βασισμένη σε κείμενο της Κατερίνας Κάντσου.

Προβολές ταινιών

El ?ltimo bandone?n (2005), Σκηνοθεσία: Alejandro Saderman

Ο Alejandro Sanderman μας ξεναγεί με ένα πραγματικά επιδέξιο τρόπο στον μαγικό κόσμο του Tango μέσω του Bandoneon. H πρωταγωνίστρια σολίστ του Bandoneon παίρνει μέρος στην οντισιόν του Rodolfo Menderos, ενός θρύλου του Bandoneon που για πολλούς θεωρείται ισάξιος αντικαταστάτης του Astor Piazzolla και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συναντήσει όλους τους θρύλους της χρυσής αποχής του Tango, τις δεκαετίες του '40 και '50.

El Abrazo …. Life is a Tango (2005) Σκηνοθεσία: Alexandre Marc & Mathieu Mazza with Patricia I. Vasquez

Ένα ντοκιμαντέρ για το Tango σαν τρόπος ζωής στην Αργεντινή του σήμερα γυρισμένο στις παλιές γειτονιές του Buenos Aires. Σε μία Αργεντινή που αρχίζει να αναδύεται από τις στάχτες της οικονομικής κρίσης το Tango τονίζει ακόμα περισσότερο τις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Masterclass

Αναγνωρισμένοι διεθνώς για τον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας τους, οι κορυφαίοι στο είδος τους, Gloria Υ Eduardo εξακολουθούν, μετά από 50 χρόνια, να χορεύουν tango και να μαγεύουν το κοινό με το πάθος τους. Δεν είναι τυχαίο που οι μαθητές τους σε όλο τον κόσμο μιλούν για μία μοναδική εμπειρία…

Ακόμα, η Mora Godoy, η « Μπαλαρίνα του Tango», όπως την αποκαλούν θα μας αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά της τεχνικής που την έκαναν να χαρακτηρίζεται ως η πιο αισθησιακή και αέρινη χορεύτρια της σκηνής του Tango σε όλο τον κόσμο!

Διάλεξη - «La historia del tango danza»

Μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε την ιστορία του Tango βιώνοντας την εμπειρία του παθιασμένου χορού, σε μια ξεχωριστή διάλεξη με video, μουσική αλλά και χορευτικές αναπαραστάσεις με ομιλητές τους σημαντικότερους χορευτές του Tango, Gloria y Eduardo.

Τιμές Εισιτηρίων:

Ημερήσιο εισιτήριο: (10.00-21.00): 10 ευρώ
Βραδινό εισιτήριο (22.00 - λήξη): 20 ευρώ
Ολοήμερο εισιτήριο (10.00 - λήξη) : 25 ευρώ
Βραδινό εισιτήριο για 5 Ιουνίου (21.00 - λήξη ): 30 ευρώ
Τετραήμερο εισιτήριο: 70 ευρώ
Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 13 ετών

Προπώληση εισιτηρίων: Public, Metropolis. Online sales: www.ticketnet.gr

Οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά στις 10.00.

www.kathimerini.gr

Ξιφοµαχίες, ραδιουργίες, δολοφονίες και τέρατα κατακλύζουν τους τηλεοπτικούς δέκτες .

Πόλεµοι για την κατάκτηση του θρόνου σε κόσµους φανταστικούς. Ξιφοµαχίες, ιππότες και παντοδύναµοι µάγοι. ∆ωροδοκίες, ραδιουργίες, αιµοµιξίες, σφαγές και δολοφονίες µε δηλητήριο. Γιγάντιοι λύκοι, φαντάσµατα και τροµακτικά πλάσµατα βγαλµένα από µύθους. Η τηλεόραση επιστρέφει σε καιρούς σκοτεινούς, µε τρεις εντυπωσιακές σειρές που άρχισαν σχεδόν ταυτόχρονα να προβάλλονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα ονόµατα αυτών; «Παιχνίδι του Στέµµατος» (A Game of Thrones), «Κάµελοτ» (Camelot) και «Βοργίες» (Borgias). Τρανταχτά ονόµατα σε καστ και παραγωγή κάθε σειράς και εξωτικά σκηνικά έκαναν την επιτυχία τους εξασφαλισµένη.

Από τον Απρίλιο που άρχισε η προβολή τους έχουν καθηλώσει εκατοµµύρια τηλεθεατές που... ορκίζονται σ’ αυτές πίστη. Τυχαίο; ∆εν νοµίζω!

Τα επεισόδια «κατεβάζονται» και υποτιτλίζονται από οργανωµένους φαν σε όλο τον κόσµο αµέσως µετά την προβολή τους στην τηλεόραση, διανέµονται στο ∆ιαδίκτυο και έπειτα βγαίνουν τα σπαθιά στο facebook και σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το Ιντερνετ έχει πάρει φωτιά και αναµένεται να πάρει ακόµη περισσότερη κατά τους καλοκαιρινούς µήνες των τηλεοπτικών επαναλήψεων...

Ο αµερικανός Τόλκιν
Το µεγαλύτερο φαν κλαµπ το έχει αποκτήσει ήδη το «Παιχνίδι του Στέµµατος». Σας άρεσε ο «Αρχοντας των δαχτυλιδιών»του Πίτερ Τζάκσον; Θα το λατρέψετε. Αποτελεί µεταφορά στην οθόνη του πρώτου βιβλίου της σειράς επτά βιβλίων «Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Ο 62χρονος συγγραφέας ήδη έχει αποκτήσει το... παρατσούκλι «αµερικανός Τόλκιν» και φέτος φιγουράρει στη λίστα του περιοδικού «Time» µε τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη µεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Η ιστορία διαδραµατίζεται στα Επτά Βασίλεια του Γουέστερος, µια φανταστική χώρα όπου τα καλοκαίρια κρατούν δεκαετίες και οι χειµώνες µια ζωή ολόκληρη. Το «Παιχνίδι τουΣτέµµατος» εξιστορεί τις βίαιες κόντρες ανάµεσα στους αριστοκρατικούς οίκους για την κατάκτηση του Σιδερένιου Θρόνου, ενώ παράλληλα αντιµετωπίζουν άγνωστες απειλές από τον Βορρά και πέρα από τη θάλασσα.

Οσο για την τηλεοπτική µεταφορά;

Πολλοί την ονοµάζουν...«Σοπράνος της Μέσης-γης» λόγω της σκοτεινής ατµόσφαιρας και της ίντριγκας. Με µπάτζετ που έχει ξεπεράσει τα 41 εκατ. ευρώ για ολόκληρο τον κύκλο (ο «πιλότος», το πρώτο επεισόδιο, κόστισε από µόνο του7 εκατ. ευρώ), θεωρείται από τις πλέον ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές. Το αµερικανικό δίκτυοHBO ρισκάρισε αρκετά αναλαµβάνοντας τέτοιο εγχείρηµα στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης, όµως τα εντυπωσιακά ποσοστάτηλεθέασης των πρώτων επεισοδίων έκαναντους επικεφαλής να δώσουν αµέσως το ΟΚ και για τον επόµενο κύκλο, που λογικάθα είναι η µεταφορά του δεύτερου βιβλίου της σειράς «Σύγκρουση βασιλέων».

Το «Κάµελοτ» είναι βασισµένο στον θρύλο του βασιλιά Αρθούρου. Το στόρι, λίγο ώς πολύ, γνωστό: Μετά τον ξαφνικό θάνατο του βασιλιά Ούθερ η Βρετανία απειλείται να κυλήσει στο χάος. Ο µάγος Μέρλιν εγκαθιστά στον θρόνο τον άγνωστο έως τότε γιο και κληρονόµο του Ούθερ, τον Αρθούρο, έναν παρορµητικό νεαρό. Λογαριάζουν όµως χωρίς τον ξενοδόχο: την αδελφή τού Αρθούρου τη Μόργκαν που δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του στέµµατος τόσο εύκολα... Στα ονόµατα πίσω από την παραγωγή του «Κάµελοτ» ξεχωρίζουν αυτό του Γκράχαµ Κινγκ (Οσκαρ 2006 για τον «Πληροφοριοδότη») και αυτό του Μάικλ Χιρστ («Elizabeth», «Elizabeth:

Η χρυσή εποχή» και «Tudors»). Η σειρά αποκτά ιδιαίτερο φαν κλαµπ στο τινέιτζερ κοινό, κυρίως χάρη στον νεαρό ζεν πρεµιέ πρωταγωνιστή του Τζέιµι Κάµπελ Μπάουερ και τον Τζόζεφ Φάινς στον ρόλο του Μέρλιν.

Ιντριγκες στο Βατικανό
Οι «Βοργίες» είναι η µόνη σειρά από τις τρεις που έχει ως βάση ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Εξιστορεί τα... πάθη της οικογένειας Βοργία στην Ιταλία του 15ου αιώνα. Η φαµίλια κατέλαβε υψηλές θέσεις και διαδραµάτισε σηµαντικό ρόλο στην ιστορία της εποχής. Μεταξύ των σηµαντικότερων µελών της ήταν ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’, ο Καίσαρας Βοργίας και η διαβόητη Λουκρητία Βοργία. Για τους Βοργίες γράφτηκαν τόσο πολλά από τους διάφορους χρονικογράφους, ιστορικούς και ιστοριοδίφες ώστε έχει δηµιουργηθεί ολόκληρη φιλολογία στηριζόµενη τόσο σε ιστορικές µαρτυρίες και έγγραφα όσο και σ’ ένα πλήθος θρύλων που περιλαµβάνουν ραδιουργίες, βιασµούς, αιµοµιξίες, µέχρι και δολοφονίες. Και όλα αυτά µε φόντο το µεσαιωνικό Βατικανό και µε πρωταγωνιστή τον Τζέρεµι Αϊρονς που µηχανορραφεί για να γίνει Πάπας. Και σε αυτήν την παραγωγή έχει βάλει το χεράκι του ο Χιρστ.

tanea

Captain America (2011) Posters



True Blood Season 4 (2011) Promo Video

Blitz (2011) Poster

X-Men: First Class (2011) Clips







Spy Kids 4: All the Time in the World (2011) Poster

A Love Affair of Sorts (2011) Poster

Δέκα κινηματογραφικές προτάσεις για το καλοκαίρι



Κωμωδίες, συνέχειες επιτυχημένων κινουμένων σχεδίων και τρισδιάστατες περιπέτειες επιφυλάσσει στους κινηματογραφόφιλους το φετινό καλοκαίρι -εκτός από την πληθώρα επανεκδόσεων. Παρακάτω αναφέρονται δέκα ταινίες που θα φωτίσουν τις καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές.

The Hangover II

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, μια συνέχεια ήταν απλά αναμενόμενη. Οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζακ Γαλιφιανάκης και Εντ Χελμς, επιστρέφουν για ένα επικό «χανγκόβερ». Στη νέα ταινία η δράση μεταφέρεται στην Ταϊλάνδη. Ο Στου έχει αποφασίσει ένα ήρεμο μπάτσελορ, τα πράγματα όμως στραβώνουν όταν αποφασίζει να «σπάσει» το αυστηρό του πρόγραμμα, επιτρέποντας ένα μπουκάλι μπίρας σε κάθε φίλο του. Και εκεί κάπου τα πράγματα στραβώνουν...

Kung Fu Panda 2

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγάπησαν ιδιαίτερα την ιστορία του μικρού πάντα που μαθαίνει κουνγκ φου. Οι φωνές των Τζακ Μπλακ και Αντζελίνα Τζολί σίγουρα βοήθησαν στην μεγάλη επιτυχία της ταινίας.

X-men: First Class

Πριν ο Τσαρλς Εξέβιερ και ο Ερικ Λένσερ επιλέξουν τα ονόματα Καθηγητής Χ και Μαγκνέτο, υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες. Τα πρώτα βήματα τους «παρακολουθεί» ο Μάθιου Βον (Kick Ass), ενώ τους βασικούς ρόλους αναλαμβάνουν οι Τζέιμς ΜακΑβοϊ και Μάικλ Φάσμπεντερ.

Super 8

Όταν ο Τζ.Τζ.Άμπραμς του Lost συνάντησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, το αποτέλεσμα ήταν το Super 8. Το καλοκαίρι του 1979, μια ομάδα πιτσιρικάδων σε μια επαρχιακή πόλη του Οχάιο γίνεται μάρτυρας μιας καταστροφικής σύγκρουσης τρένου, στη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας Super 8. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά μια σειρά εξαφανίσεων και ανεξήγητων γεγονότων, που θα τους κάνουν να πιστέψουν ότι δεν πρόκειται για ατύχημα. Την ίδια ώρα οι τοπικές Αρχές προσπαθούν να μάθουν την αλήθεια.

The Company Men

Τρεις άνδρες προσπαθούν να «επιβιώσουν» μιας μείωσης προσωπικού σε μια μεγάλη εταιρεία. Αυτά που συμβαίνουν επηρεάζουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους. Η πολύ επίκαιρη ταινία του Τζον Γουέλς με τους Μπεν Άφλεκ, Τόμι Λι Τζόουνς και Κρις Κούπερ.

Cars 2

Ο Κεραυνός ΜακΚουίν, ο Μακ και η Σάλι επιστρέφουν στο σίκουελ της ταινίας κινουμένων σχεδίων Αυτοκίνητα. Η ταινία των Τζον Λάσετερ και Μπραντ Λιούις παρακολουθεί τον Κεραυνό ΜακΚουίν και τον Μπάρμπα, καθώς αποφασίζουν να διεκδικήσουν την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα.

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε με το πρώτο μέρος της έβδομης περιπέτειας του μαθητευόμενου μάγου Χάρι Πότερ. Στο δεύτερο μέρος, παρακολουθούμε τις προσπάθειες των τριών φίλων (Χάρι, Ρον, Ερμιόνη) να ανακαλύψουν τους Πεμπτουσιωτές και την τελική αναμέτρηση του Χάρι με τον προαιώνιο εχθρό του, τον Βόλντεμορτ. Η ταινία υπόσχεται πολύ περιπέτεια, πολύ δράση και μαγικές τιμές.

Rise of the planet of the apes

Ο Πλανήτης των Πιθήκων αποτελεί το σκηνικό για μια νέα ταινία. Στο Σαν Φραντσίσκο επιστήμονες πραγματοποιούν πειράματα γενετικής, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της νοημοσύνης των πιθήκων. Έτσι ξεκινά ένας πόλεμος υπεροχής έναντι των ανθρώπων. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Φράνκο, Τομ Φέλτον, Άντι Σέρκις, Φρίντα Πίντο. Η σκηνοθεσία είναι του Ρούπερτ Γουάιατ.

Green Lantern

Ένας ακόμα σούπερ ήρωας με πράσινα (μετά τον Green Hornet) έρχεται στη μεγάλη οθόνη). Ο Χαλ (Ράιαν Ρέινολντς) είναι ένας προικισμένος, αν και λίγο υπερόπτης, πιλότος νέων αεροπλάνων. Όταν ανακαλύπτει ένα δαχτυλίδι που διαθέτει υπερδυνάμεις, ο Χαλ θα κληθεί να σώσει την ανθρωπότητα από τον Πάραλλαξ. Όλο αυτό με τη βοήθεια της συναδέλφου και παιδικής του αγάπης, Κάρρολ Φέρις (Μπλέικ Λάιβλι).

Habemus Papam

Ένας αναποφάσιστος Πάπας είναι ο ήρωας της νέας ταινίας του Νάνι Μορέτι. Ο Πάπας έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της θέσης του και ζητά τη βοήθεια ψυχιάτρου για να τα βγάλει πέρα. Η ταινία προβλήθηκε στο πρόσφατο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Με τον Μισέλ Πικολί.

in.gr

Τετάρτη 01/06/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Το τσακάλι Star Ξένη ταινία
22:00 Η κόλαση ΕΤ1 Δράμα
23:00 Η πισίνα Σπορ+ Ξένη ταινία
01:00 Μαύρο πρόβατο Σπορ+ Ξένη ταινία
01:15 Ξενή ταινία ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:35 ’Αγουρα σταχια Πρίσμα+ Ξένη ταινία
03:20 Εμπιστευσου την αγάπη Πρίσμα+ Δράμα