Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΟ ΒΗΜΑ - Παρασκευή 21/05/2010

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 22/05/2010

The Order (2010)

Early Promo Art for David Cronenberg's Cosmopolis

Charlie St. Cloud Trailer with Zac Efron

The Last Airbender (2010)



True Blood - Season 3


The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Όλιβερ Στόουν και «Γουόλ Στριτ» στο 63ο Φεστιβάλ των Καννών

Μπορεί η πραγματικότητα να έχει ξεπεράσει τη μυθοπλασία, όμως η ταινία Γουόλ Στριτ, το χρήμα δεν κοιμάται ποτέ του Όλιβερ Στόουν, που προβλήθηκε την Παρασκευή εκτός συναγωνισμού στο επίσημο τμήμα του 63ου Φεστιβάλ των Καννών, παραμένει ένα αρκετά ενδιαφέρον ντοκουμέντο του πώς λειτουργεί το αμερικανικό χρηματιστήριο και όχι μόνο.

Ήδη στην πρώτη ταινία του γύρω από τη Γουόλ Στριτ, που γύρισε πριν από 23 χρόνια, ο Όλιβερ Στόουν παρουσίασε την ιστορία ενός τραπεζίτη που χρησιμοποιούσε το σύστημα για δική του κερδοσκοπία και που για το λόγο αυτό τελικά δικαζόταν και φυλακιζόταν.

Εξαιτίας της πρόσφατης σοβαρής οικονομικής κρίσης, ο Όλιβερ Στόουν και οι σεναριογράφοι του αποφάσισαν να επανέλθουν στη Γουόλ Στριτ και τη λειτουργία της που οδήγησε σε ένα νέο, άκρως επικίνδυνο κραχ, ο αντίκτυπος του οποίου άγγιξε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Όλιβερ Στόουν μάλιστα δεν παράλειψε να αναφέρει την Ελλάδα ως παράδειγμα, μαζί με χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας του.

Η ταινία ακολουθεί από τη μια τον ίδιο ήρωα, τον Γκέκο (που ερμηνεύει και πάλι ο Μάικλ Ντάγκλας) από τη στιγμή που αποφυλακίζεται μέχρι τη νέα του πορεία, το 2008. Από την άλλη, παρακολουθούμε την πορεία ενός νέου γιάπη του χρηματιστηρίου (Σάια Λαμπέφ), ερωτευμένου με την αποξενωμένη κόρη του Γκέκο, που, όντας ιδεαλιστής, προσπαθεί να κάνει μια πιο έντιμη στο χώρο καριέρα.

Σε έναν άλλου είδους κινηματογράφο ανήκει ο Πορτογάλος Μανοέλ ντε Ολιβέιρα. Παρά τη μεγάλη του ηλικία (τον Δεκέμβρη θα κλείσει τα 102!), με τη νέα του ταινία, Η παράξενη υπόθεση της Αντζέλικα, αυτός ο αστείρευτος σε ιδέες δημιουργός έφτιαξε ένα όμορφο ποίημα γύρω από ένα εβραϊκής καταγωγής φωτογράφο που ανακαλύπτει ξαφνικά πως η νεαρή νεκρή γυναίκα στη φωτογραφία που τράβηξε για λογαριασμό της αρχόντισσας μητέρας της ζωντανεύει και του χαμογελάει.

Η φαντασία, ο έρωτας, αλλά και η ίδια η ζωή σμίγουν σε μια ταινία γεμάτη εκπλήξεις (σε μερικά όμορφα πλάνα ο φωτογράφος αφήνεται να παρασυρθεί από τη νεκρή και να πετάξει μαζί της πάνω από την πόλη), που μας δείχνει, για μια ακόμη φορά, πως ο Ολιβέιρα εξακολουθεί να έχει τη φαντασία και τη νεανικότητα που δυστυχώς λείπουν από πολλούς νεότερους σκηνοθέτες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 08/05/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ταξίδι στο νησί της φαντασίας Star Ξένη ταινία
22:20 Το αλικο γράμμα Σινε+ Ξένη ταινία
22:30 Τα αντίθετα έλκονται Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Λαός και Κολωνάκι ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Ο παρουσιαστής : O μύθος του Rον Mπεργκέντι Star Ξένη ταινία
23:00 Κομάντο Alpha Ξένη ταινία
23:45 Καλύτερα δεν γίνεται Mega Ξένη ταινία
00:30 Μαφία ΕΤ3 Περιπέτεια
01:00 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
01:00 Μπατμαν για πάντα Star Ξένη ταινία
02:00 Μάρτυρες ΕΤ1 Δράμα
03:30 Έρωτας μετά εμποδίων Star Αισθηματική κομεντί
04:00 Η κόρη του ντ' αρτανιαν Alter Περιπέτεια