Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Neill Blomkamp's ELYSIUM - Set Photos





Star Wars - XXX Parody !

Διάφανα Kινητά Τηλέφωνα

Η διαφάνεια ήταν πάντα ζητούμενο της βιομηχανίας ηλεκτρονικών συσκευών. Οθόνες, πληκτρολόγια και ολοκληρωμένα κυκλώματα που αποτελούνται από διάφανα υλικά είναι ήδη γεγονός. Το μόνο βασικό «συστατικό» για το οποίο δεν είχε επιτευχθεί κάτι ανάλογο ήταν οι μπαταρίες. Ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ κατάφερε τώρα να δημιουργήσει διάφανες μπαταρίες ρίχνοντας έτσι και το τελευταίο εμπόδιο στην κατασκευή διάφανων κινητών τηλεφώνων.

Η «διάφανη» τεχνική

Τις μπαταρίες δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ που είχαν να αντιμετωπίσουν δύο βασικά προβλήματα. Το ένα ήταν το θέμα των διάφανων υλικών που θα χρησιμοποιούσαν και το άλλο -το πιο δύσκολο - να υπερπηδήσουν το γεγονός ότι τα διάφανα εξαρτήματα είναι κατ' ανάγκην πολύ λεπτά, πράγμα διόλου βολικό αφού περιορίζει σημαντικά τον αποθηκευτικό χώρο μιας μπαταρίας.

Με δεδομένες τις μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων μια μπαταρία με λίγη ενέργεια δεν θα εξυπηρετούσε τελικά τους χρήστες. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι ερευνητές δημιούργησαν ένα δίκτυο ηλεκτροδίων, το ενσωμάτωσαν σε ένα διάφανο τζελ ηλεκτρολύτη και τελικά το σφράγισαν σε μια πλαστική ύλη.
Το δίκτυο των ηλεκτροδίων με αυτό τον τρόπο έγινε απαρατήρητο από το ανθρώπινο μάτι το οποίο βλέπει τον μηχανισμό ως «διάφανο». Ταυτόχρονα το τζελ έκανε την μπαταρία εκτός από διάφανη και εύκαμπτη.

Οι δυνατότητες

«Η διαφάνεια του υλικού είναι ανάλογη με εκείνη του γυαλιού. Βέβαια η διαφάνεια λειτουργεί σε βάρος της ενέργειας. Ένα αποδεκτό ποσοστό μειωμένης ενέργειας εξαιτίας της διαφάνειας είναι 30-50% σε σχέση με τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα. Οι μπαταρίες που φτιάξαμε προσφέρουν περίπου 70% λιγότερη ενέργεια από ότι οι συμβατικές μπαταρίες κινητών τηλεφώνων αλλά πιστεύουμε ότι αυξάνοντας το πάχος τους θα αυξήσουμε και την απόδοσή τους. Ευελπιστούμε ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών θα έχουμε καταφέρει να οδηγήσουμε την τεχνική που αναπτύξαμε σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής ώστε να ξεκινήσει η μαζική κατασκευή διάφανων κινητών τηλεφώνων» αναφέρει ο Γι Τσούι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας

tovima

Hunger Games: Η νέα εμμονή

Το Hunger Games είναι το next best thing του Χόλιγουντ. Ακολουθώντας την τελευταία τάση να προγραμματίζεται sequel προτού ακόμα η πρώτη ταινία δοκιμαστεί στα ταμεία, η συνέχεια με τίτλο Catching Fire έχει ήδη ημερομηνία κυκλοφορίας και αυτή είναι η 22η Νοεμβρίου 2013. Δεδομένου ότι η ιστορία βασίζεται σε μυθιστορηματική τριλογία δεν είναι η υπόθεση του sequel που απασχολεί τα δημοσιεύματα, όσο το αν θα δούμε το δεύτερο μέρος της τριλογίας (το υλικό των βιβλίων «σηκώνει» και τρίτη ταινία) να ενορχηστρώνεται από τον Γκάρι Ρος ή – αλα Λυκόφως – να έχουμε ανατροπές στη σκηνοθετική καρέκλα.

Τώρα αυτά δεν τα λέμε τυχαία, αφού πριν από μόλις λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αναλαμβάνει συμπληρωματικά γυρίσματα για την πρώτη ταινία, καθώς όλοι οι συντελεστές δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν την κυκλοφορία της εντός επτά μηνών. Από μόνο του αυτό δε λέει τίποτα, ειδικά αφού ο Σόντερμπεργκ είναι γνωστός για τις ταχύτητές του και φαίνεται να είναι καλή επιλογή για την παραγωγή που θέλει να εξασφαλίσει ότι η ταινία θα είναι έτοιμη εντός χρονικού προγραμματισμού. Επειδή όμως ένα τέτοιο όνομα δεν το συναντάς εύκολα σε βοηθητικό ρόλο, μας μπήκαν ιδέες για διάδοχη κατάσταση, ειδικά μετά την ανακοίνωση του sequel.

Παρεμπιπτόντως, έχουμε όλοι καταλάβει ότι οι φήμες για την απόσυρση του σκηνοθέτη από τα κινηματογραφικά πλατό, ήταν ανυπόστατες. Από τότε που κυκλοφορεί αυτό το ενδεχόμενο, ο Σόντερμπεργκ αναλαμβάνει το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο.

Τζένιφερ Λόρενς, Γούντι Χάρελσον, Γουες Μπέντλεϊ, Λένι Κράβιτς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Στάνλεϊ Τούτσι πρωταγωνιστούν στη μεταφορά του πρώτου από τα τρία βιβλία της τριλογίας της Σούζαν Κόλινς, η οποία συνολικά ονομάζεται επίσης «The Hunger Games» (στα ελληνικά «Αγώνες Πείνας» και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πλατύπους) Ηρωίδα αυτούς του μυθιστορήματος φαντασίας, είναι η 16χρονη Κάτνις Εβερντιν, η οποία ζει στην Πάνεμ, την περιοχή όπου υπήρχε η Βόρεια Αμερική πριν την καταστροφή του κόσμου. Μια πανίσχυρη κυβέρνηση ελέγχει τα πάντα, από τα γραφεία της στην πρωτεύουσα Κάπιτολ. Οι Αγώνες Πείνας είναι ετήσιοι αγώνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση, όπου η κυβέρνηση επιλέγει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε περιοχή και τα βάζει να μονομαχήσουν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσης.

cinemag



Eτοιμάζεται το σίκουελ του Dirty Dancing

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την τεράστια απήχηση που σημειώσε η ταινία Dirty Dancing με τον Πάτρικ Σουέιζι και την Τζένιφερ Γκρέι ετοιμάζεται το σίκουελ όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Lionsgate.

Σκηνοθέτης θα είναι ο χορογράφος της πρώτης ταινίας, ο οποίος σκηνοθέτησε και το This is it του Μάικλ Τζάκσον. Δεν έγινε γνωστό το σενάριο μέχρι στιγμής καθώς μέσα σε 25 χρόνια άλλαξαν πολλά.

Ο Πάτρικ Σουέιζι έφυγε από τη ζωή το 2009 χτυπημένος από καρκίνο ενώ η Τζένιφερ Γκάρνερ μετά από πολλές ταλαιπωρίες με την υγεία της στα 50 της αναδείχτηκε νικήτρια του αμερικάνικου Dancing with the stars.

Coriolanus (2011) Trailer



The Iceman (2011) Trailer


A Very Harold & Kumar Christmas (2011) Trailer

Vares - Sukkanauhakäärme (2011) Poster



We Need to Talk About Kevin (2011) Poster



Drive (2011) Poster



Griff the Invisible (2011) Poster



Φαραντούρη, Ιωαννίδης, Ξαρχάκος και άλλοι συμπράττουν στο Ηρώδειο για φιλανθρωπικούς σκοπούς


Οι Μαρία Φαραντούρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάρθα Φριντζήλα και Ηρώ Σαΐα, συμμετέχουν σε δύο συναυλίες που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό απέναντι στα κοινωνικά θέματα. Κοινός τόπος και για τις δύο μουσικές βραδιές θα είναι το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στις 30 Αυγούστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και μετά από συναυλίες ανά την Ελλάδα, η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, αφιερώνουν το πρόγραμμά τους για τους σκοπούς του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ Νόστος.

Με την συμμετοχή της Ντόρας Μπακοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Μίλτου Λογιάδη, στην διεύθυνση της Ορχήστρας, θα παρουσιάσουν κομμάτια από κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει στο Ηρώδειο ένα αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ποιητές ενώ και εδώ ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση Μαζί για το Παιδί. Πρόκειται για μια ένωση δέκα μη κερδοσκοπικών φορέων που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών ενώ έχει καταφέρει να βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά το χρόνο.

Όσον αφορά στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι αλλά και του ιδίου σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά. Τραγουδούν οι Έλλη Πασπαλά, Μάρθα Φριντζήλα και Ηρώ Σαΐα.

Πληροφορίες

Συναυλία 30/8/2011:
Τιμές Εισιτηρίων: 60, 45, 35, 20 ευρώ
Εισιτήρια προπωλούνται: Ticket services τηλ. 2107234567 www.ticketservices.gr Metropolis Πανεπιστημίου 54 (Αθήνα), Metropolis Ηρώων Πολυτεχνείου 30 (Πειραιάς)

Συναυλία 11/9/2011:
Τιμές εισιτηρίων:Διακεκριμένη: 120 ευρώ, Α Ζώνη: 70 ευρώ, Β Ζώνη: 50 ευρώ, Άνω Διάζωμα: 30 ευρώ, περιορισμένα φοιτητικά: 15 ευρώ Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου Δευτ. - Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00). Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. - Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00). Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.ticketservices.gr (όλο το 24ωρο)

in.gr

Πέμπτη 11/08/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 All The invisible children ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Καρχαρίας στη Βενετία Star Ξένη ταινία
22:10 Εξόριστοι Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Χάρισε μου τ Αστρα Σπορ+ Ξένη ταινία
00:30 Έρωτας για τρεις ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:45 Οι ωραίοι πεθαίνουν στο Ντένβερ Σπορ+ Ξένη ταινία
01:45 Η καρδιά του μαχητή (heart of The warrior) Alter Δράμα
01:45 Μαντ Μάξ 2 Star Περιπέτεια
02:15 Η μέρα του αετού ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:45 Αγγελοι στο γήπεδο Star Κωμωδία