Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 25/11/2012


The Dark Skies (2013) Trailer


Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 22/11/2012

Cloud Atlas
Των αδελφών Γουατσόφσκι
και του Τομ Τίκβερ.

Με τους Χάλι Μπέρι, Τομ Χανκς, Χιου Γκραντ, Μπεν Γουίσο, Τζιμ Στέρτζες, Χιούγκο Γουίβινγκ.
Φαντασίας / 2012 / Γερμανία - ΗΠΑ - Χονγκ Κονγκ - Σιγκαπούρη

  Ενα μυθιστόρημα που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει ταινία. Μια ταινία που δεν θα μπορούσε να γίνει από κανέναν άλλον εκτός από τα αδέλφια Γουατσόφσκι (και τον Τομ Τίκβερ). Ενα rollercoaster διαφορετικών ιστοριών που πηγαινοέρχεται στον χωροχρόνο και συγκρατείται από στοιχεία που αποκαλύπτονται σταδιακά, όπως οι δεσμοί μεταξύ των χαρακτήρων και το αντίκτυπο των πράξεών τους στους παρελθοντικούς και μελλοντικούς εαυτούς τους. Μια υπερπαραγωγή προθέσεων, φιλοδοξίας και εκτέλεσης, εντυπωσιακή σε φόρμα, αν και επιφανειακή σε περιεχόμενο (ξεχάστε τις διακλαδώσεις του «Matrix») και χαλαρή σε κάποιες συνδεσμολογίες της, ψυχαγωγική καθ’ ολοκληρίαν. Μια παιδική χαρά για ηθοποιούς (ο Τομ Χανκς και ο Χιου Γκραντ όπως δεν τους έχετε δει ποτέ) και κοινό ταυτόχρονα.




 Frankenweenie

Του Τιμ Μπάρτον.
Με τις φωνές των Κάθριν Ο’Χάρα,
Μάρτιν Σορτ, Γουινόνα Ράιντερ.
Κινούμενα σχέδια / 2012 / ΗΠΑ

 Το stop-motion πρότζεκτ που ετοίμαζε με αγάπη τόσα χρόνια ο Τιμ Μπάρτον είναι ένας φόρος τιμής στις ταινίες τρόμου, καθώς και σε όλες τις προηγούμενες ταινίες του. Ενα κατάμαυρο, γοτθικό, μακάβριο, χαριτωμένο, αστείο, γλυκό παραμύθι για ένα αγόρι που φέρνει πίσω στη ζωή, ως φέρελπις Φράνκενσταϊν, το αγαπημένο του σκυλάκι όταν αυτό πεθαίνει. Είναι τόσο οικεία το περιβάλλον και οι χαρακτήρες (για όσους κατοικούν στο συμπάν του Μπάρτον) που σχεδόν χάνεται όλη η εφευρετικότητα με την οποία έχει ζωντανέψει ο «Frankenweenie».





Μπουένος Αϊρες σ’ αγαπώ / Superclasico
Του Ολε Κρίστιαν Μάντσεν.
Με τους Πάπρικα Στέεν, Αντερς Μπερτέλσεν.
Κομεντί / 2011 / Δανία

  Χαριτωμένη κομεντί εκ Δανίας για έναν άντρα που ταξιδεύει μέχρι το Μπουένος Αϊρες για να κατακτήσει εκ νέου τη γυναίκα του, η οποία τον χωρίζει για να παντρευτεί έναν Λατίνο ποδοσφαιριστή. Μια άλλη ευπρόσδεκτη και ευχάριστη πλευρά του σύγχρονου δανέζικου σινεμά.




Ποτέ δεν είναι αργά / Hope Springs

Του Ντέιβιντ Φράνκελ.
Με τους Μέριλ Στριπ, Τόμι Λι Τζόουνς, Στιβ Καρέλ.
Κομεντί / 2012 / ΗΠΑ

  Μια αποτυχημένη απόπειρα της συνέχισης του «Είναι μπερδεμένο», το «Ποτέ δεν είναι αργά» είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσει να διαιωνίζεται το συγκεκριμένο είδος της ρομαντικής κομεντί για μεσήλικες: πρόχειροι, χάρτινοι, εκνευριστικοί χαρακτήρες, σενάριο εκτός πραγματικότητας, αμηχανία για τους ηθοποιούς και το κοινό. Καμιά φορά είναι, πράγματι, αργά.





Holy Motors
Του Λεός Καράξ.
Με τους Ντενί Λαβάν, Κάιλι Μινόγκ, Εύα Μέντες, Εντίθ Σκομπ.
Δραματική / 2012 / Γαλλία - Γερμανία

 Εχει κάτι το ακαταμάχητο αυτή η παράξενη, εκνευριστική, ασυνάρτητη, καθηλωτική ταινία του Λεός Καράξ. Καθώς ο υπέρτατος πρωταγωνιστής Ντενί Λαβάν μεταφέρεται από προορισμό σε προορισμό στο Παρίσι και αναλαμβάνει διαφορετικούς ρόλους για διαφορετικούς πελάτες (οι «Αλπεις» στο ακόμα πιο αφαιρετικό και υπαινικτικό τους), η θλίψη και το παράλογο κυριαρχούν και τσιγκλούν υποθέσεις, απορίες και μια τεράστια γκάμα συναισθημάτων. Καθαρό σινεμά λέγεται αυτό και πρέπει να το δείτε.





protothema


Πέμπτη 22/11/2012 - Τανίες στην Ελληνική TV

20:00 Ο διαβολος και η ουρά του ΕΤ3 Ελληνική ταινία
22:00 Οι μπάτσοι της συμφοράς Star Ξένη ταινία
01:15 Απειλή στον ’Aρη Mega Ξένη ταινία
03:15 Το τέλος της βίας Star Ξένη ταινία