Προσεχώς

Προσεχώς

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

THE HUNGER GAMES (2012) OFFICIAL Teaser Trailer

The Ides of March (2011) PosterThe Skin I Live In (2011) PosterThe Debt (2011) PosterWarrior (2011) PosterSamsung ChatON, νέα υπηρεσία μηνυμάτων για όλα τα τηλέφωνα

Σε λίγες μέρες ξεκινά η IFA 2011 και η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει μεταξύ άλλων τη νέα υπηρεσία μηνυμάτων της, ChatON, η οποία προορίζεται για όλα τα κινητά τηλέφωνα!

Με άλλα λόγια, την υπηρεσία ChatON δε θα υποστηρίζουν μόνο τα λειτουργικά συστήματα των συσκευών Samsung (Samsung Bada και Android OS) αλλά και αυτά των ανταγωνιστικών εταιριών (iOS και BlackBerry). Εκτός των άλλων, η Samsung θα κυκλοφορήσει και ειδική έκδοση για υπολογιστές.

Η υπηρεσία ChatON θα διατίθεται ως βασική έκδοση για τα συμβατικά κινητά και ως πλήρης έκδοση για τα smartphones. Μεταξύ άλλων, θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες (smartphones ή μη) να επικοινωνούν μέσω chat (ατομικές και ομαδικές συνομιλίες) και γραπτών μηνύματων, ενώ θα υποστηρίζει κείμενο, φωτογραφίες, ημερολόγιο και επαφές.

Από την πλευρά τους, οι χρήστες smartphones θα μπορούν να απολαμβάνουν επιπλέον δυνατότητες όπως προσθήκη σχολίων, animated μηνύματα καθώς και λειτουργία ενημέρωσης σχετικά με το βαθμό χρήσης της υπηρεσίας (Interaction Rank).

Από τον επόμενο κιόλας μήνα το ChatON θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 120 χώρες και 62 γλώσσες.

Πηγή: techgearΚαθημερινή - Κυριακή 04/09/2011
Καθημερινή - Σάββατο 03/09/2011Το «Νησί» βούλιαξε την Ελούντα

500.000 τουρίστες, διπλάσιοι από πέρυσι, κατέφθασαν φέτος στην περιοχή για να επισκεφτούν όχι μόνο τη διάσημη πλέον Σπιναλόγκα, αλλά και την Πάνω Ελούντα, όπου στήθηκαν τα σκηνικά και έγιναν τα περισσότερα γυρίσματα.

Σε "παγκόσμια ατραξιόν" μετατράπηκαν τα σκηνικά του δημοφιλέστατου σίριαλ το "Νησί". Ηταν τέτοια η δύναμή του, που κατάφερε να οδηγήσει ήδη μισό εκατομμύριο επισκέπτες όχι μόνο στη Σπιναλόγκα, που θεωρείται το κατεξοχήν σύμβολο της σειράς, αλλά και στο παλιό χωριό της Ελούντας, όπου γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Οι λιγοστοί, μόλις 50, κάτοικοι του παραδοσιακού χωριού Πάνω Ελούντα, έχασαν αυτό το καλοκαίρι την ησυχία τους. Στα σοκάκια περιδιάβαιναν όλες τις ώρες της ημέρας τουρίστες που ήθελαν να δουν από κοντά τα σκηνικά της πολύκροτης σειράς! Στόχος τους ήταν να πάρουν γεύση από το αληθινό "Νησί", καθώς σ' αυτό το χωριό στήθηκε από τον σκηνογράφο η Πλάκα που είδαμε όλοι στο σίριαλ.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κρήτη, που δεν είχαν δει ποτέ από κοντά τη Σπιναλόγκα, αλλά και ξένοι, βούλιαξαν την Ελούντα, που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής διπλάσιο κόσμο από πέρσι.

Η παλαιά Ελούντα, μέχρι χθες, άλλωστε, δεν υπήρχε καν στον "τουριστικό" χάρτη της περιοχής. Κι όμως, κλείνοντας το φετινό καλοκαίρι, περισσότεροι από 500.000 τουρίστες θα έχουν αγγίξει τα γύψινα σκηνικά της σειράς στο χωριό και θα έχουν ξεναγηθεί στη Σπιναλόγκα. Κι όλα αυτά ενώ έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες από τη στιγμή που το "Νησί" έριξε αυλαία!

Η Σπιναλόγκα έγινε το δεύτερο σε επισκεψιμότητα, μετά την Κνωσό, μνημείο της Κρήτης. Μπλόκαραν τα ταξιδιωτικά γραφεία με την απαίτηση των τουριστών να επισκεφθούν την Πλάκα, την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα! Μόνο τα καραβάκια που πηγαινοέρχονται στο νησί αύξησαν φέτος την πελατεία τους κατά 40%!

"Δεν χωράει ο κόσμος στα πλοιάριά μας φέτος. Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα μεταφέραμε χιλιάδες τουρίστες. Ολοι με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, ψάχνουν να βρουν να φωτογραφήσουν την πύλη από όπου έμπαινε στο νησί ο Στέλιος Μάινας...", λέει χαρακτηριστικά ο καπετάν Νίκος από το καΐκι "Αγ. Ειρήνη", που κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Πλάκα-Σπιναλόγκα.

"Ετησίως υποδεχόμαστε περί τους 250.000 επισκέπτες σε αυτή την περιοχή. Αλλωστε ο τόπος μας είναι μοναδικής ομορφιάς και φιλοξενίας. Το "Νησί" όμως εκτίναξε φέτος σε 500.000 τους επισκέπτες", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Το "Εθνος της Κυριακής" βρέθηκε στα μέρη όπου άναψαν κι έσβησαν τα φώτα του "Νησιού". Στο αληθινό σκηνικό της Σπιναλόγκα και στο τεχνητό που φτιάχτηκε για τη σειρά στην Πάνω Ελούντα.

Οι κάτοικοι στο παλιό χωριό, μένουν αποσβολωμένοι από τα λεφούσια των τουριστών. Δεν περίμεναν ποτέ ότι η σκηνογραφία μιας τηλεοπτικής σειράς θα αποτελούσε τέτοιο πόλο έλξης.

Δεκάδες τουρίστες επίσης περιμένουν στην ουρά για εισιτήριο εισόδου στη Σπιναλόγκα.

Η μοναδική απορία όλων είναι: "Πώς μπορεί ένας τέτοιος παράδεισος ομορφιάς, όπως είναι η Σπιναλόγκα, να ήταν συνώνυμο του πόνου και του διωγμού".

"Είναι διπλάσιος ο κόσμος που θέλησε να δει φέτος από κοντά την Ελούντα. Το βιβλίο της Χίσλοπ, που μεταφράστηκε σε πολλές χώρες, υπήρξε προπομπός. Ερχονται και ψάχνουν την Πλάκα και τη Σπιναλόγκα, ξένοι με το βιβλίο στο χέρι. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό αυτό που μου μετέφεραν οι αρχαιολόγοι από τη Σπιναλόγκα, ότι στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σειράς υπήρχε μια λεμονιά που φαινόταν στις σκηνές και λίγο καιρό μετά οι τουρίστες την είχαν μαδήσει... Εξαφάνισαν τα φύλλα της, που τα έπαιρναν για ενθύμιο από το νησί. Επαιρναν ακόμη και πέτρες ή κομμάτια χώμα", λέει ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου, Δ. Κουνενάκης.

Η Πλάκα έγινε φέτος σημείο αναφοράς για πλήθος κόσμου. Στην ψαροταβέρνα "Παλίρροια" του Γιάννη Ανδρουλάκη, εκεί όπου ξεχειμώνιασαν οι ηθοποιοί του "Νησιού", εκεί όπου έκαναν Πρωτοχρονιά πέρσι με 24 βαθμούς θερμοκρασία, εκεί όπου ο Τάκης Νούσιας (ο τηλεοπτικός πρόεδρος της Σπιναλόγκας) βάπτισε το παιδί του, συναντήσαμε τον 11χρονο Μανώλη Τσαγκαράκη. Ο Δημητράκης της σειράς, είναι φανατικός Ολυμπιακός αλλά και άριστος μαθητής.

Οι ξένοι που τον αναγνωρίζουν ζητούν επιμόνως να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο μικρός, αν και δεν είναι ηθοποιός, καθήλωσε με την ερμηνεία του. Ο Δημήτρης του "Νησιού" είναι βαφτισιμιός του Γιάννη Ανδρουλάκη.

"Τον Μανώλη τον βαφτίσαμε εμείς. Είμαστε περήφανοι για αυτόν.


Τώρα όμως ανοίγουν πάλι τα σχολεία και προέχει η μάθηση", μας λέει ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης. "Με όλους τους συντελεστές του σίριαλ γίναμε φίλοι. Αγάπησαν την Πλάκα.

Κι εμείς οι Πλακιώτες τους ανοίξαμε τα σπίτια μας, τους αγκαλιάσαμε με πολλή αγάπη, όπως κι όλο τον κόσμο. Φέτος, μάλιστα, δεν προλαβαίναμε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας. Πρωτοφανής κοσμοσυρροή".

Φωτίζεται το Νησί

Η τρίτη φάση αναστήλωσης του οικισμού της Σπιναλόγκας ξεκινάει. Μάλιστα, σε λίγους μήνες, το πιθανότερο στα τέλη Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται και το έργο ηλεκτροφωτισμού του νησιού. Ο ηλεκτροφωτισμός θα προσθέσει μαγεία στις νύχτες των κατοίκων της Πλάκας, που θα βλέπουν την ομορφιά του από απέναντι. Το νησί μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής καταμεσής στο πέλαγος. Αλλωστε ο κόλπος του Μιραμπέλλου, στον οποίο βρίσκεται, μεταφράζεται, ως... "η ωραία θέα"!

Με γύψο και χαρτόνι κάλυψαν τα σπίτια

Η πάνω Ελούντα βρίσκεται 5,5 χιλιόμετρα από τον Αγιο Νικόλαο. Οι κάτοικοί της που παραμένουν για χρόνια τώρα μακριά από την κοσμοπολίτικη πλευρά του χωριού τους, φέτος μπήκαν σε μια πρωτοφανή γι' αυτούς διαδικασία. Υποδέχτηκαν πλήθη τουριστών που ζητούσαν επιμόνως να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Η ταμπέλα που υπάρχει στο πάρκινγκ του χωριού (δημιουργήθηκε για τους... επισκέπτες της σειράς), μας πληροφορεί για το πού βρίσκονται στημένα τα σκηνικά. Πλήθος τουριστών οδηγείται εκεί. Μπαίνοντας στο δρομάκι της Ζωοδόχου Πηγής αμέσως νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς στο "Νησί".

Αλλάζει ο χρόνος και βρίσκεσαι αυτομάτως στην πόλη με την αδελφότητα των Χανσενικών, το καφενείο "Ο βασιλικός", την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και τον δρόμο που με πόνο διάβηκε την πρώτη της μέρα στο νησί των λεπρών η Κατερίνα Λέχου. Τα γύψινα σκηνικά έχουν καλύψει τις προσόψεις των σπιτιών των κατοίκων. Πίσω από το χρυσοκόκκινο ντεκόρ της πέτρας κρύβονται γύψος και χαρτόνι. Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες των σκηνικών που φεύγουν με κομμάτια γύψου για σουβενίρ!

"Ο χώρος αναπλάστηκε για να προσιδιάζει στην εποχή και στη Σπιναλόγκα. Βέβαια τα σκηνικά είναι προσωρινά, γιατί έχουν καλύψει σπίτια κι επιπλέον είναι δύσκολο να συντηρηθούν", λέει ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι προλάβουν... θα τα δουν. Οι πρώτες βροχές του φθινοπώρου μάλλον θα σβήσουν το σκηνικό της Σπιναλόγκας.

ethnos


The 10 best fake trailers !!!Trailers are incredibly easy to satirise. The hyperbolic voiceover, the manipulative use of Coldplay songs and the apparent belief that the makers think you genuinely haven't seen it all before; it's almost comfortably predictable.

It makes a lot of sense then that they'd receive such a ribbing from the very types that make them in the first place. This week, Ben Stiller announced that he would be bringing together his famous friends for The Fake Trailer Project, a collection of pretty self-explanatory digital shorts.

We're understandably excited.

Here are 10 pre-existing reasons why

American Horror Story (2011) Tv Series Promo

Death Valley (2011) TV Series
Premiere Date 29/08/2011 MTV


Circumstance (2011) PosterΔευτέρα 29/08/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Ο φυγάς Star Ξένη ταινία
22:00 Στις πέντε το απόγευμα Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Το τσεκούρι Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Στο φως του φεγγαριού ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:40 Το παγκάκι Πρίσμα+ Δράμα
00:30 Ζωή σαν Λούνα Παρκ ΝΕΤ Αισθηματική κομεντί
01:00 Αγκάθα Κριστι : στα ίχνη του δολοφόνου Σπορ+ Ξένη ταινία
01:10 Το νόημα της ζωής Πρίσμα+ Δράμα
01:45 Αρσέν λουπεν: μάσκα παλενκε Alter Ξένη ταινία
02:30 Παράνομα δεμένες ΝΕΤ Θρίλερ
02:45 Ο σωματοφύλακας Star Περιπέτεια
04:30 Αγάπη μου... την πατησες! Star Ξένη ταινία