Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

The Good Lie (2013) Trailer


Robosapien (2013) Trailer


Hannibal (2013) TV Series International Trailer


The Final Oz The Great and Powerful (2013) Trailer


National Geographic - 03/2013


Έθνος - Σάββατο 02/03/2013


Ελευθεροτυπία - Κυριακή 03/03/2013


Welcome to the Punch (2013) Trailer

Planes (2013) Trailer



Iron Man 3 (2013) New Poster


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 28/02/2013

Η γη της επαγγελίας / Promised Land
Του Γκας Βαν Σαντ.
Με τους Ματ Ντέιμον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζον Κρασίνσκι,
Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ
Δραματική / 2012 / ΗΠΑ


 Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στη συγγραφή σεναρίου (μετά τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ», για τον οποίο είχε κερδίσει το Οσκαρ Σεναρίου μαζί με τον Μπεν Αφλεκ και το «Gerry»). Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζέρι, ενός ανερχόμενου πωλητή σε εταιρεία φυσικού αερίου, ο οποίος πηγαίνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη μαζί με μια συνάδελφο (η πάντα αξιόπιστη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) για να πείσουν τους κατοίκους να τους παρέχουν τα δικαιώματα για το λεγόμενο fracking - την εξαγωγή φυσικού αερίου κάτω από τα κτήματά τους. Τότε αρχίζουν όμως οι πρώτες αντιρρήσεις, οι οποίες βασίζονται σε ευρήματα για περιβαλλοντική καταστροφή του τοπίου, οι οποίες ενισχύονται από την άφιξη ενός ακτιβιστή.



Είναι χαριτωμένος ο ρομαντισμός τόσο του Ντέιμον και του Κρασίνσκι (με τον οποίο έγραψε μαζί το σενάριο) όσο και του Βαν Σαντ, αλλά η ταινία δεν καταφέρνει να γίνει πειστική – ιδίως λόγω της δομής του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα (ποτέ δεν εμφανίζεται ως άτεγκτος κερδοσκόπος, αλήθεια) και της άνευρης κόντρας του με τον ανταγωνιστή του. Με λίγη αιχμή ακόμα η ταινία θα έβγαζε σπίθες. Αντ’ αυτού, στέκεται ως ένα χλιαρό διδακτικό παραμυθάκι.


Πειρατεία στον ωκεανό / A Hijacking
Του Τομπίας Λίντχολμ. Με τους Γιόχαν Φίλιπ Ασμπεκ, Σέρεν Μάλινγκ Δραματική / 2012 / Δανία

Ακρως ενδιαφέρουσα και καλοδουλεμένη ταινία για μια πειρατεία στα ανοιχτά της Σομαλίας. Με παράλληλη αφήγηση, ο Τομπίας Λίντχολμ πηγαινοέρχεται μεταξύ του μάγειρα στο πλοίο που τελεί υπό ομηρία και του υπεύθυνου της ναυτιλιακής εταιρείας που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους πειρατές. Ενα θρίλερ τόσο απτό που θέτει επιτακτικά τα ζητήματα ηθικής για την αξία της ζωής.



Χαμένος παράδεισος / Tabu
Του Μιγκέλ Γκόμεζ. Με τους Λάουρα Σοβεράλ, Ανα Μορέιρα, Καρλότο Κότα
Δραματική / 2012 / Πορτογαλία - Γερμανία - Βραζιλία - Γαλλία


Ξεκινώντας από έναν μύθο από το παρελθόν, ο Μιγκέλ Γκόμεζ περνά στη σύγχρονη πραγματικότητα με την ιστορία μιας γυναίκας η οποία αποφασίζει να βρει τον παλιό εραστή της ετοιμοθάνατης γειτόνισσάς της, για να πει στη συνέχεια ένα παραμύθι, μια ιστορία αγάπης βγαλμένη από το σινεμά - με όλο το πάθος, την αθωότητα και τη ματαιότητα που της αρμόζει.






Ξημέρωμα / Agon
Του Ρόμπερτ Μπουντίνα. Με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Μάρβιν Ταφάτζι,
Γκουλτζέμ Κοτόρι, Ισαβέλλα Κοτζεβίνα
Δραματική / 2011 / Αλβανία - Ελλάδα - Γαλλία - Ρουμανία


 Δυο αδέρφια έρχονται στην Ελλάδα από την Αλβανία κι ο καθένας ακολουθεί διαφορετικό τρόπο ζωής. Ο ένας προσπαθεί να δημιουργήσει οικογένεια κι ο άλλος μπλέκει με τη μαφία. Μια προβλέψιμη δυστυχώς ταινία, γεμάτη στερεότυπα.




Man at sea
Του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Με τους Αντώνη Καρυστινό, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκο Τσουράκη
Δραματική / 2012 / Ελλάδα


 Μ’ αρέσει το σινεμά του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Μου αρέσει πολύ η αυτοπεποίθησή του στη σκηνοθεσία, η ευαισθησία του (την οποία προσπαθεί να κρύψει δημοσίως, αλλά εκφράζει τόσο όμορφα στις ταινίες του), η κοινωνική παρατήρηση και η προσοχή που δίνει σε λεπτομέρειες όμορφες ή σκληρές. Στο «Man at sea», την ιστορία ενός καπετάνιου που βοηθά 30 λαθρομετανάστες, όλα τα παραπάνω είναι εκεί, αλλά οι εικόνες του δεν υποστηρίζονται επαρκώς από το σενάριο, που ήθελε ένα «τσικ» παραπάνω φροντίδα.






Ομορφα πλάσματα / Beautiful Creatures
Του Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενίζ. Με τους Αλις Ενγκλερτ, Αλντεν Ερενραϊχ, Τζέρεμι Αϊρονς, Εμα Τόμσον
Φαντασίας / 2013 / ΗΠΑ


Νεανική ταινία φαντασίας για μια νεαρή μάγισσα, η οποία ερωτεύεται ένα θνητό αγόρι τη στιγμή που τη διεκδικούν η φωτεινή και η σκοτεινή πλευρά.



 Δον Κιχώτης / Don Kikhot

Του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ.
Με τους Νικολάι Τσερκάσοφ, Γιούρι Τολουμπέγιεφ
 Δραματική / 1957 / Σοβιετική Ενωση


Το μυθιστόρημα του Θερβάντες διά χειρός του Ρώσου Γκριγκόρι Κόζιντσεφ.


Barbie,η μπαλαρίνα με τις μαγικές πουέντ / Barbie in the Pink Shoes
Του Οουεν Χέρλι.
Παιδική / 2013 / ΗΠΑ


Η ροζ κούκλα φορά τις ροζ πουέντ της και μεταφέρεται σε σύμπαν μπαλέτου, όπου πρέπει να κερδίσει την κακιά βασίλισσα του χιονιού.




protothema

Πρόεδρος στο Φεστιβάλ των Καννών ο Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ, θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, που θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 26 Μαΐου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκαναν την Πέμπτη οι διοργανωτές.

Ο 66χρονος σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει πολλές ταινίες του στο φεστιβάλ.

Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα «ανάμεσα σε ψυχαγωγικές ταινίες και σοβαρούς ιστορικούς στοχασμούς, ρατσισμό και ανθρώπινες ιστορίες», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Ο Τιερί Φρεμό της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ δήλωσε για τον Σπίλμπεργκ ότι «οι ταινίες του, αλλά και η μεγάλη γκάμα του, τον καθιστούν χρόνο με τον χρόνο ισάξιο με τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ. Είμαστε περήφανοι που τον υποδεχόμαστε».

Ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του «Λίνκολν» διαδέχεται στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής τον ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι.

Dark Skies (2013) Poster


Oblivion (2013) New Posters


The Cloudy With a Chance of Meatballs 2 (2013) Trailer


Tomb Raider (2013) Game Trailer


Πέμπτη 28/02/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Εις το φως της ημέρας ΕΤ1 Ελληνική ταινία
22:00 Το μούτρο Star Περιπέτεια
00:30 Φλάνδρα ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Δεσμοί διαζυγίου Mega Ξένη ταινία
03:00 Επικίνδυνες τάσεις Star Ξένη ταινία