Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Melancholia (2011) International Trailer

Fall of the lich King - Video Game Trailer

Η γλώσσα των Dothraki

Μια νέα γλώσσα έρχεται στις ήδη υπάρχουσες που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το όνομά της Dothraki και δημιουργήθηκε για την τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Game of Thrones».

Πρόκειται για την τελευταία γλώσσα που εφευρέθηκε από τον David J Peterson, ο οποίος ανήκει στην Language Creation Society. Η γλώσσα που δημιούργησε ο Peterson βασίζεται στην γλώσσα που μιλούσαν οι αυτόχθονες κάτοικοι της Dothraki Θάλασσας στη σειρά A Song of Ice and Fire απο τον George R. R. Martin.

Όλο το λεξιλόγιο της συγκεκριμένης γλώσσας την γνωρίζει μόνο ο Peterson.

Το λεξιλόγιο Dothraki δημιουργήθηκε από Peterson πολύ πριν από την προσαρμογή στην τηλεόραση. Το κανάλι HBO προσέλαβε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τη δημιουργία της γλώσσας, και μετά από μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων που περιλαμβάνουν πάνω από τριάντα άτομα, ο David Peterson επιλέχθηκε για την ανάπτυξη της γλώσσας Dothraki.

Παρέδωσε πάνω από 1700 λέξεις στο HBO πριν από την αρχική λήψη. Ο Peterson εμπνεύστηκε από την περιγραφή George RR Martin για τη γλώσσα, καθώς και από άλλες γλώσσες όπως Ρωσικά, Τουρκικά, Εσθονικά, Inuktitut και Σουαχίλι.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της, αυτή η γλώσσα θα βοηθήσει τους ηθοποιούς να θυμούνται καλύτερα τα λόγια τους στο έργο λόγω της απλότητας της.

dothras chek λέξη προς λέξη σημαίνει "βόλτα καλά" αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει "να είσαι χαλαρός.

jin ave sekke verven anni m'orvikoon λέξη προς λέξη σημαίνει: αυτός ο πατέρας δικός μου πολυ βίαιος με ενα μαστίγιο. Δηλαδή ο πατερας μου είναι πολυ βίαιος όταν κρατά το μαστίγιο...
Μάλιστα υπάρχει και ιστοσελίδα που δέχεται μαθητές που θέλουν να μάθουν την γλώσσα.

tromaktiko

TV ΖΑΠΙΝΓΚ - 3 DVD NATIONAL GEOGRAPHIC



Ιστορία της κλασσικής μουσικής - Τόμος 19



In Time (2011) International Trailer


Drive & Star Wars MashUp Trailer !!!!

Apollo 18 (2011) New TV Spot & 2nd Trailer




The Avengers (2012) Promo Art



Fireflies in the garden (2008) Poster


Premiere Date: fall 2011

Fireflies in the garden (2008) Trailer



Premiere Date: fall 2011

Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011) Poster



Don't Be Afraid of the Dark (2011) Poster



Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους προσφέρουν οι «Νύχτες Πρεμιέρας»


Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους θα προσφέρει φέτος, στην 17η διοργάνωσή του (14 – 25 Σεπτεμβρίου) το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ θα μοιράσει συνολικά 1.500 εισιτήρια, αποκλειστικά σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ, για τις περισσότερες ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x.

Τα εισιτήρια θα κατανεμηθούν ως εξής:

- 100 δωρεάν διαπιστεύσεις ανέργων. Οι διαπιστεύσεις αυτές αντιστοιχούν σε πέντε δωρεάν εισιτήρια για ταινίες τις αρεσκείας του δικαιούχου. Αιτήσεις θα γίνονται στο γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ με την επίδειξη της - επικυρωμένης και εν ισχύ - κάρτα ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας από την Τετάρτη 7 μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση μιας φωτογραφίας ταυτότητας. Οι πρώτοι 100 που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση.

Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν ωστόσο, το Φεστιβάλ θα μοιράσει:

- 1.000 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 100 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (100 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 14 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ. Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας και θα δίνεται, από το γραφείο Τύπου, την προηγούμενη μέρα.

Το Γραφείου Τύπου του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στον δεύτερο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ διατηρεί σταθερή την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ για έβδομη συνεχή χρονιά, ενώ επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά οι πρωινές προβολές, με μειωμένο εισιτήριο (4 ευρώ).

Εκτός αυτού, θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10 και 25 προβολών και θα διατεθούν και κάρτες των 20 προβολών, με έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.

Επιπλέον, για τρίτη συνεχή χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από το κέντρο της Αθήνας και για τους πέντε κινηματογράφους του Φεστιβάλ (Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1, Δαναός 2, Άστορ).

Newsroom ΔΟΛ


Σάββατο 27/08/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Τυχερός στον έρωτα ANT1 Αισθηματική
21:00 Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ 3 Star Ξένη ταινία
21:15 Η κύρια Χέντερσον παρουσιάζει ΕΤ1 Κωμωδία
22:00 Η εποχή του θερισμού Πρίσμα+ Δράμα
22:45 Επικίνδυνες αποστολές Star Περιπέτεια
23:00 Ο Αλιγάτορας Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Μούμφορντ ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:10 Είσαι ελεύθερος Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:45 Οι αγγελιοφόροι του εφιάλτη 2 Alpha Θρίλερ
00:35 Το νόημα της ζωής Πρίσμα+ Δράμα
00:50 Ο προστατευόμενος Σπορ+ Περιπέτεια
01:00 Sky Captain: ο κόσμος του αύριο Star Ξένη ταινία
01:00 Ο κονφορμιστας ΕΤ1 Δράμα
01:30 Όπου υπάρχει καπνός (blue Smoke) Alter Ψυχολογικό θρίλερ
01:45 Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:00 Οφθαλμόν αντι οφθαλμού Star Θρίλερ

Ram - Τεύχος Αυγούστου 2011

Texas Killing Fields (2011) Poster



Fright Night (2011) Poster



The Avengers (2012) Loki VS Captain America Fight (filming 25/8/2011)

HBO's - A Game of Thrones Visual Effects