Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 10/11/2013


Ελευθεροτυπία - Κυριακή 10/11/2013


Έρχεται το 26o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Περισσότερες από 70 ταινίες σε 14 ημέρες

Με πρεμιέρες ταινιών που βραβεύτηκαν στα διεθνή φεστιβάλ και αρκετές εκπλήξεις, όπως η προβολή μέρους της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη και της εξαφανισμένης από τον ίδιο, κόπιας, του κινηματογραφικού ντεμπούτου του Stanley Kubrick αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις, ξεκινά στις 14/11 το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.
 
To αθηναϊκό κινηματογραφικό ραντεβού του Νοέμβρη, που περιμένουν κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες σινεφίλ, δεν απέχει πολύ. Το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, διεξάγεται φέτος από τις 14 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2013. 

Περισσότερες από 70 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία θα παρουσιαστούν στις 14 ημέρες της διάρκειας του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, από τις 14 έως και τις 20 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους ΛΑΪΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Capitol 3D Cinema, και από τις 21 έως και τις 27 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Όπως κάθε χρόνο, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν αγοραστεί από Έλληνα διανομέα θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Πανοράματος. Tο βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI) θα απονείμουν τρία μέλη της, από τη Ρουμανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια, το Πανόραμα έχει θεσπίσει και το βραβείο κοινού που απονέμει 5μελής επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού Αθηνόραμα.  


in.gr