Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Julia’s Eyes trailer online

Nokia E7, νέο επαγγελματικό κινητό

Στην έκθεση Nokia World έγινε η παρουσίαση του νέου επαγγελματικού κινητού E7.

Από τη σειρά Communicator, το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με οθόνη αφής AMOLED 4 ιντσών, ανάλυσης 640x 360.

Διαθέτει κάμερα των 8 megapixels με full focus, dual-LED flash και δυνατότητα καταγραφής βίντεο ανάλυσης 720p.

Παράλληλα δεν απουσιάζουν τα Bluetooth 3.0, έξοδος HDMI, USB 2.0, Wi-Fi, GPS, ραδιόφωνο και πληκτρολόγιο τύπου QWERTY για ευκολότερη χρήση.

Για λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί το Symbian^3, ενώ εμφανισιακά είναι όμοιο με το N8.

Όσον αφορά τη τιμή του, αυτή θα αγγίζει τα 500 ευρώ, ενώ στην αγορά αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2010.

i live news

True Lies becoming a TV series?

James Cameron is looking to transform his Arnie-starring 1994 action movie True Lies into a TV series.


Hot on the heels of our feature on films that need small screen spin-offs, Deadline report that the concept of a True Lies series is currently being shopped around the US networks.

The 1994 explosion-racked movie starred Arnold Schwarzenegger as Harry Tasker, a family man by day and a government operative by... well day, as well, but he has to hide it. When Harry's bored wife (Jamie Lee Curtis) gets caught up in one of his operations, hijinks ensue.

Talk of a True Lies 2 has rattled around Hollywood corridors for years, but now it seems Cameron thinks the property’s future lies in the small screen.

Cameron’s first go at a TV series was in 2000 with Dark Angel, which starred Jessica Alba as a lab experiment action heroine in a futuristic dystopia. After a drab second season, the show was cancelled by network Fox.

Νύχτες Πρεμιέρας 2010

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

http://www.aiff.gr/

Με 14 ταινίες στο Διεθνές Διαγωνιστικό, με «τρύπες» -μαύρες ή λευκές-, με πρεμιέρες, αφιερώματα σε σπουδαίους κινηματογραφιστές και πολύ μουσική έρχονται από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι 16ες Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

Το Φεστιβάλ κάνει επίσημη πρεμιέρα με την ταινία The Kids Are Alright της Λίσα Τσολοντένκο με τους Ανέτ Μπένινγκ, Τζούλιαν Μουρ και Μαρκ Ράφαλο, ενώ ρίχνει αυλαία με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν Θα Συναντήσεις Έναν Ψηλό Μελαχρινό Άνδρα.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αθηνών, Άγγελος Μοσχονάς, δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ότι το Φεστιβάλ δεν αποτελεί «στατική έννοια», αλλά εξελίσσεται διαρκώς και τόνισε ότι μεγάλη σημασία έχει ότι διατηρείται το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πήρε το λόγο και σκιαγράφησε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ αναφέρθηκε και στις ανοιχτές συζητήσεις που θα διενεργηθούν, η πρώτη με όλα τα κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ελλάδας και η δεύτερη για το Ελληνικό Σινεμά και τον νέο νόμο για τον κινηματογράφο.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό περιλαμβάνονται 14 ταινίες από διάφορες χώρες του κόσμου. Από αυτές ξεχωρίζει το φιλμ Όπως Εξέρχεσθε από το Πωλητήριο του γνωστού-άγνωστου καλλιτέχνη street art Banksy, το οποίο ασχολείται με θέματα street art και τέχνης.

Οι υπόλοιπες ταινίες που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό είναι οι εξής: Ορεβουάρ Ταϊπέι, Είσαι Εκεί, Ο Πειρασμός του Αγίου Τόνι, Ο Μικρός Ιησούς της Φλάνδρας, Ο Ληστής, Μερικές Μέρες Είναι Καλύτερες Από Άλλες, Νότια Περιοχή, Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ, Σέμπε, Αδελφότητα, Σύμβολο, Τέσσερις Λέοντες και Freakonomics.

Last Year at Marienbad (1961)

Επανακυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 16/09/2010.


Σε ένα μεγάλο μπαρόκ μέγαρο του Μάριενμπαντ, ένας άντρας δείχνει βέβαιος πως συνάντησε «πέρυσι» μια γυναίκα, που τη συνόδευε ο σύζυγός της. Η νεαρή γυναίκα δεν θέλει να μάθει τίποτα για αυτό, και έτσι ο άντρας αρχίζει να την παρακολουθεί όπου πηγαίνει και προσπαθεί να την πείσει να φύγει μαζί του. Aραγε λέει την αλήθεια ή ονειρεύτηκε αυτή την ανάμνηση; Το μοντάζ της ταινίας, τονίζοντας τον δαίδαλο του χώρου και του χρόνου, του παρελθόντος και του παρόντος, του πραγματικού και του φανταστικού, μας εμποδίζει να δώσουμε μια κατηγορηματική απάντηση...

Βραβείο Μelies, 1961.
Xρυσό Λιοντάρι στην Μπιενάλε της Βενετίας, 1963.

THE AMERICAN FRIEND (1977)

Επανακυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 16/09/2010.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Wim Wenders

ΣΕΝΑΡΙΟ: Wim Wenders

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Wim Wenders

ΜΟΥΣΙΚΗ: Jürgen Knieper

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Robby Müller

ΜΕ ΤΟΥΣ: Dennis Hopper, Bruno Ganz, Lisa Kreuzer, Gérard Blain, Nicholas Ray, Samuel Fuller, Jean Eustache

Η ΤΑΙΝΙΑ

Ο Τομ Ρίπλεϊ είναι ένας Αμερικανός, που ζει στην Ευρώπη. Ο Ρίπλεϊ συνεργάζεται με έναν πλαστογράφο έργων τέχνης στο Αμβούργο, αποκτώντας έτσι σχέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου. Ένας από αυτούς, ο Ραούλ Μινό, τον πλησιάζει μια μέρα και του προτείνει μια διαφορετική δουλειά. Όχι το συνηθισμένο εμπόριο πλαστών έργων, στο οποίο ειδικευόταν ο Ρίπλεϊ, αλλά τη δολοφονία ενός άντρα! Του ζητά λοιπόν να γίνει εκτελεστής και να σκοτώσει έναν μαφιόζο εχθρό του. Ο Ρίπλεϊ καταστρώνει τότε ένα σατανικό σχέδιο: σκέφτεται να μπλέξει στην υπόθεση τον Τζόναθαν Ζίμερμαν, έναν ήρεμο οικογενειάρχη και τεχνίτη κορνίζας, που γνωρίζει τυχαία σε μια δημοπρασία.

Όταν ο Ρίπλεϊ μαθαίνει ότι ο Τζόναθαν είναι βαριά άρρωστος, παραποιεί τα ιατρικά στοιχεία ώστε να δείχνουν ότι δεν έχει καθόλου χρόνο ζωής, για τον πείσει να διαπράξει φόνο. Ο Τζόναθαν ανακαλύπτει μια εντελώς καινούργια πτυχή του εαυτού του και δελεάζεται από το μεγάλο χρηματικό ποσό που του προσφέρει ο Μινό για να εξασφαλίσει την οικογένειά του. Και, μη γνωρίζοντας τίποτα για την ανάμειξη του Ρίπλεϊ σε αυτή τη δολοπλοκία, γίνεται σιγά σιγά φίλος με τον Ρίπλεϊ, σε μια περίεργη όσο και μοιραία φιλία και για τους δύο…

Casablanca (1942)


Επανακυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 16/09/2010.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Michael Curtiz

ΣΕΝΑΡΙΟ: Julius J. Epstein, Philip G. Epstein, Howard Koch, από το θεατρικό των Murray Burnett -Joan Alison "Everybody Comes to Rick's"

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Hal B. Wallis, Jack L. Warner .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Arthur Edeson

ΜΟΥΣΙΚΗ: Max Steiner (βραβευμένος 3 φορές με Όσκαρ)

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains, Sydney Greenstreet, Peter Lorre, Dooley Wilson

ΤΗΕ TOURIST- Trailer !


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ TRAILER ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΙΛΕΡ

ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ

Οι κινηματογραφόφιλοι που περιμένουν εναγωνίως την ταινία The Tourist” με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Αντζελίνα Τζολί, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο τρέιλερ της ταινίας στο διαδίκτυο την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου!

Το τρέιλερ θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά με ελληνικούς υπότιτλους πρώτα από το MSN.gr την Τετάρτη στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθώντας την αποκλειστική κυκλοφορία μέσω διαδικτύου, το τρέιλερ θα σταλεί μέσω δορυφόρου σε μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, ενώ θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής στις 17 Σεπτεμβρίου μαζί με τη νέα ταινία του Μπεν Άφλεκ, “The Town”.

Στην ταινία “The Tourist” ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται έναν αμερικανό τουρίστα, του οποίου οι ερωτικές περιπέτειες με μία ξένη, πλέκουν έναν ιστό ίντριγκας, ρομαντισμού και κινδύνου. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ευρώπη, με σκοπό να συνέλθει από μία ερωτική απογοήτευση ο Φρανκ (Ντεπ) ξεκινάει ένα απρόσμενο φλερτ με την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μία εντυπωσιακή γυναίκα που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του. Με φόντο μαγευτικά τοπία από το Παρίσι και τη Βενετία, το ρομάντζο τους σύντομα σοβαρεύει, καθώς βρίσκονται απρόθυμα μπλεγμένοι σε ένα θανατηφόρο κυνήγι ποντικού και γάτας.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας «Οι Ζωές των Άλλων» που το 2007 κέρδισε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και πολλά ακόμα διεθνή βραβεία. Το σενάριο υπογράφουν οι Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, Κρίστοφερ ΜακΚουάρι και Τζούλιαν Φέλοουζ. Η ταινία “The Tourist” είναι μία παραγωγή της GK Films σε συνεργασία με την Spyglass. Η παραγωγή της ταινίας είναι των Γκράχαμ Κινγκ, Τιμ Χέντινγκτον, Ρότζερ Μπίρνμπαουμ, Γκάρι Μπάρμπερ και Τζόναθαν Γκλίκμαν. Το Studio Canal, επίσης, συμμετέχει στην παραγωγή της ταινίας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2011 από την Audio Visual

Salt (2010)

Σκηνοθεσία: ΦΙΛΙΠ ΝΟΙΣ
Σενάριο: ΚΟΥΡΤ ΒΙΜΕΡ
Ηθοποιοί: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ , ΛΙΒ ΣΡΑΙΜΠΕΡ , ΑΝΤΡΕ ΜΠΡΑΟΥΕΡ , ΤΣΙΟΥΕΤΕΛ ΙΤΖΙΟΦΟΡ

Ελληνική Πρεμιέρα :
16/09/2010

Ως πράκτορας της CIA, η Έβελιν Σολτ (Αντζελίνα Τζολί) έχει ορκιστεί πίστη στο καθήκον, την τιμή και την πατρίδα. Η αφοσίωσή της θα δοκιμαστεί όταν ένας πρώην πράκτορας την κατηγορεί ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος και η Σολτ μπαίνει στο στόχαστρο της υπηρεσίας. Ένα ασταμάτητο ανθρωποκυνηγητό θα ξεκινήσει, όπου η Έβελιν θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και την πολύχρονη εμπειρία της για να διαφύγει. Οι προσπάθειές της για να αποδείξει την αθωότητά της απλώς συντηρούν τις αμφιβολίες για τα αληθινά της κίνητρα, καθώς η αναζήτηση για την αληθινή της ταυτότητα συνεχίζεται και ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: "Ποια είναι η Σολτ;"

David Fincher to Direct Black Hole Comic Book


http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Hole_%28comics%29

Variety reports that David Fincher will direct Black Hole for Paramount Pictures.
Alexandre Aja was previously attached to direct.

Based on Charles Burns' graphic novel, the project was set up at MTV Films but will now be developed at the parent studio. Roger Avary and Neil Gaiman were tapped to adapt the screenplay in March 2006.

This is how the book is described:

Suburban Seattle, the mid-1970s. We learn from the out-set that a strange plague has descended upon the area's teenagers, transmitted by sexual contact. The disease is manifested in any number of ways - from the hideously grotesque to the subtle (and concealable) - but once you've got it, that's it. There's not turning back.

As we inhabit the heads of several key characters - some kids who have it, some who don't, some who are about to get it - what unfolds isn't the expected battle to fight the plague, or bring heightened awareness to it , or even to treat it. What we become witness to instead is a fascinating and eerie portrait of the nature of high school alienation itself - the savagery, the cruelty, the relentless anxiety and ennui, the longing for escape.

And then the murders start.

As hypnotically beautiful as it is horrifying, Black Hole transcends its genre by deftly exploring a specific American cultural moment in flux and the kids who are caught in it- back when it wasn't exactly cool to be a hippie anymore, but Bowie was still just a little too weird.

To say nothing of sprouting horns and molting your skin...


Read more: David Fincher to Direct Black Hole - ComingSoon.net http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=42214#ixzz0zV46YtvN

Tron Legacy (2010)

La Rafle (2010)

Κυκλοφορεί σε dvd στις 20/09/2010 απο την ODEON.

Ο Ζαν Ρενό ("L?on") και η Μελανί Λοράν ("Inglourious Basterds") πρωταγωνιστούν σε μια συγκλονιστική δραματική ταινία, όπου όλοι οι χαρακτήρες είναι πραγματικοί, ενώ όλα τα γεγονότα, ακόμα και τα πιο ακραία, συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Στις 6 Ιουνίου 1942, στη Γαλλία, ο 11χρονος Τζόζεφ Βάισμαν μαθαίνει πως θα πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο με ένα κίτρινο αστέρι ραμμένο πάνω στο ρούχο του. Το νέο αντι-εβραϊκό διάταγμα της γαλλικής κυβέρνησης είναι πλέον σε ισχύ. Ο Τζόζεφ, όπως όλοι οι Εβραίοι στη Γαλλία, απαγορεύεται να πηγαίνει σε πάρκα, κινηματογράφους, δημόσιους κήπους. Στις 16 Ιουλίου 1942, μαυροφορεμένοι άντρες εισβάλλουν στο σπίτι της οικογένειάς του και τους οδηγούν στο χειμερινό ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού, όπου κρατούνται για 5 μέρες χωρίς νερό και τροφή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική σύλληψη Εβραίων στην Ιστορία που διεπράχθη από... Γάλλους αστυνομικούς. Η ταινία διηγείται τις πραγματικές συγκλονιστικές ιστορίες των θυμάτων αλλά και των διωκτών τους.

Chloe (2009)

Κυκλοφορεί σε dvd στις 20/09/2010 απο την ODEON.

Η νέα δημιουργία του Ατόμ Εγκογιάν ("Ararat") είναι ένα ερωτικό θρίλερ μυστηρίου, με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους για Όσκαρ Λίαμ Νίσον ("Batman Begins") και Τζούλιαν Μουρ ("The Hours"), καθώς και την Αμάντα Σίφριντ ("Mamma Mia").

Η Κάθριν και η Χλόη δουλεύουν σε γειτονικές επιχειρήσεις. Το ιατρείο της Κάθριν βρίσκεται απέναντι από το μπαρ "Four Seasons", όπου η Χλόη απασχολείται ως πόρνη πολυτελείας. Όταν ο σύζυγος της Κάθριν, Ντέιβιντ, χάνει μια πτήση και το πάρτι- έκπληξη για τα γενέθλιά του, η Κάθριν, υποψιαζόμενη ότι την απατά, αναθέτει στην Χλόη να τον σαγηνεύσει ερωτικά, ώστε να δοκιμάσει τις αντοχές του συζύγου της. Δεν μπορεί να φανταστεί όμως τα γεγονότα που ακολουθούν, αλλά και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ίδια και την οικογένειά της.

The Kings of Mykonos (2009)

Κυκλοφορεί σε dvd στις 20/09/2010 απο την ODEON

Με ένα διεθνές καστ πολύ καλών ηθοποιών και επικεφαλής τον δημοφιλή Ελληνοαυστραλό Νικ Γιαννόπουλο, τους βραβευμένους Άλεξ Δημητριάδη και Βινς Κολόσιμο, τη σαγηνευτική Ιταλίδα σταρ Κοσίμα Κόπολα, τον Αμερικανό Κέβιν Σόρμπο, και από την Ελλάδα τη λαμπερή Ζέτα Μακρυπούλια, τον ξεκαρδιστικό Δημήτρη Σταρόβα, αλλά και τους Μάνο Γαβρά, Κώστα Κίλια, Γαλήνη-Μαρία Τσεβά , Γιάννη Αναστασάκη κ.ά., η ταινία "The Kings of Mykonos" γυρίστηκε στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου στη Μελβούρνη και τη Μύκονο .

Ο δημοφιλής κωμικός Νικ Γιαννόπουλος επιστρέφει στον κινηματογράφο 10 χρόνια μετά το "The Wog Boy", την πρώτη του μεγάλη επιτυχία το 2000, αλλά για πρώτη φορά και στην πατρίδα του την Ελλάδα, μέσα από ένα έξυπνο σενάριο που έγραψε μαζί με τον Κρις Αναστασιάδη .

Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Ελληνοαυστραλού Στηβ (Νικ Γιαννόπουλος) που έρχεται στη Μύκονο παρέα με τον κολλητό του Φρανκ (Βινς Κολόσιμο), για να παραλάβει την κληρονομιά που του αφήνει ένας "άγνωστος" σε αυτόν θείος: μία ολόκληρη παραλία (το Paradise beach) και μια ταβέρνα στην Μύκονο!!! Πιστεύοντας ότι επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του, καταφτάνει στο νησί, αγνοώντας την ελληνική νοοτροπία και κουβαλώντας την "αφέλεια" του μετανάστη. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες, που θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν και να του βάλουν "τρικλοποδιές".

Η Εφορία του ζητάει να πληρώσει ως φόρο κληρονομιάς ένα εκατομμύριο ευρώ και σιγά -σιγάθα ανακαλύψει πως αν δεν αποδεχθεί τις τοπικές "συνήθειες" και τη "βοήθεια" που του προσφέρεται από τους ντόπιους, δεν θα καταφέρει να αγγίξει τη δελεαστική κληρονομιά ... Η γοητευτική τραγουδίστρια Ζωή (Ζέτα Μακρυπούλια), ο πλούσιος τοπικός μεγαλοπαράγοντας Μιχάλης (Άλεξ Δημητριάδης), ο Έλληνας "κλασσικός" ταβερνιάρης Τζίμη (Δημήτρης Σταρόβας), η γυναίκα του Βούλα (Γαλήνη Τσεβά) , ο γυναικοκατακτητής με την "απολλώνια" ομορφιά Πιερλουίτζι (Κέβιν Σόρμπο), η Μις Ιτάλια Ένζα (Κοσίμα Κόπολα), ο τοπικός αστυνομικός(Μάνος Γαβράς)και πολλές ακόμη "προσωπικότητες" του νησιού μπλέκονται με διάφορους τρόπους στην ιστορία δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ανατροπές.

Σινεμά - Τεύχος Οκτωβρίου / Δεκεμβρίου 2010

Los ojos de Julia (2010)

Agnosia (2010)

Boardwalk Empire (2010)




Τρίτη 14/09/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Κακιά πεθερά Star Ξένη ταινία
21:10 Ώρα μηδέν: έτοιμοι προς εφοδον Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Οι φυγάδες ΝΕΤ Δράμα
22:00 Εθελοντής στον έρωτα Alpha Κωμωδία
23:30 Λόγος για να πεθάνεις Πρίσμα+ Περιπέτεια
00:00 Ο ατζαμής ΕΤ3 Κωμωδία
02:00 Δον Ζουάν ντε Μάρκο Star Αισθηματική κομεντί
02:00 Ένας απ τις κοπέλες Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Ξενή ταινία Alter Ξένη ταινία
03:35 Επικίνδυνες επιθυμίες Σινε+ Ξένη ταινία

Hatchet II (2010)