Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Haven (2010) Promo Trailer

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κυριακή 27/06/2010




Περιηγήσεις


Η Ελλάδα του 1806: Από το Παρίσι στην Ιερουσαλήμ
Συγγραφέας : Σατωμπριάν, Φρανσουά Ρενέ (Σατωβριάνδος)

Sonik - Tεύχος 59

Συλλογή Γιάννης Πουλόπουλος

Συλλογή Jane Austen

Tron Legacy (2010)

Haven (2010)

Mad Men (2010)

Εθνος - Κυριακή 27/06/2010



Εθνος - Πέμπτη 24/06/2010

Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» 2010


Λαχταριστό για κάθε «πεινασμένο» σινεφίλ είναι μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα του φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του οποίου ανακοινώθηκε χθες. « Θέλουμε το εφετινό πρόγραμμά μας να είναι ένα αντίδοτο στην κατήφεια των ημερών, γιατί ο κινηματογράφος παραμένει η κατ΄ εξοχήν αισιόδοξη τέχνη· των ταξιδιών και της φυγής » δηλώνει χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Νυχτών» Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα «Οπωροφόρα της Αθήνας», τελευταία δημιουργία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και μια από τις πιο αναμενόμενες σύγχρονες ελληνικές ταινίες, θα προβληθεί το τελευταίο Σάββατο του φεστιβάλ (25/9) στη βραδιά του ελληνικού σινεμά. Θυμίζουμε ότι το φιλμ βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Σωτήρη Δημητρίου και είναι μια ανατρεπτική κινηματογραφική ξενάγηση σε μια Αθήνα έτσι όπως δεν την είδαμε ποτέ. Στο φεστιβάλ την πρεμιέρα της θα κάνει και η τελευταία ταινία του Αγγελου Φραντζή «Μέσα στο Δάσος», τα «45m » του Στράτου Τζίτζη και το «Χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδου.

Ο μετρ της φίνας κωμωδίας

Οι στυλάτες αμερικανικές κωμωδίες του σπουδαίου γερμανο-ρωσοεβραίου σκηνοθέτη Ερνστ Λιούμπιτς απαρτίζουν ένα κινηματογραφοφιλικό- εκπαιδευτικό αφιέρωμα των Νυχτών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο και τη Γαλλική Ταινιοθήκη. Μάστορας της ιδιοφυούς κωμωδίας, ο Λιούμπιτς συνδυάζει την ανυπέρβλητη κινηματογραφική κομψότητα με το λουσάτο χιούμορ, ενώ οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί της εποχής ( Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέτα Γκάρμπο, Μάρλεν Ντίντριχ, Γκάρι Κούπερ, Μορίς Σεβαλιέ, κ.ά.) συνεργάστηκαν μαζί του σε κλασικές ταινίες που επηρέασαν εκατοντάδες σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο και συχνά ξαναγυρίστηκαν- σε επίσημα ή ανεπίσημα ριμέικ. Ανάμεσα στις ταινίες του αφιερώματος οι «Μonte Carlo» (1930), «Οne Ηour with you» (1932), «Design for Living» (1933), «Αngel» (1937) και η «Νinotchka» (1939), η μοναδική κωμωδία της Γκάρμπο.

Στο τμήμα «Μουσική και Φιλμ» ξεχωρίζει το ντοκυμαντέρ για τους κονγκολέζους μουσικούς «Βenda Βilili!», το «Strange Ρowers: Stephin Μerritt and the Μagnetic Fields», πάνω στη ζωή και στο έργο του Στίβεν Μέριτ, με τους Μagnetic Fields και βεβαίως το «Sex and Drugs and Rock n΄ Roll» ένα στιλάτο φιλμ για τον Ιαν Ντιούρι που κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της πολιομυελίτιδας και να γίνει μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση μουσικού.

http://www.aiff.gr/

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

15 ως 26 Σεπτεμβρίου η Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class και Δαναός 1 & 2 η 6 ευρώ η προβολή (4 ευρώ οι πρωινές προβολές)

το βημα


The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΣΛΕΙΝΤ
Σενάριο: ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕΓΕΡ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ
Ηθοποιοί: ΚΡΙΣΤΕΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ , ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ , ΤΕΙΛΟΡ ΛΟΤΝΕΡ

Ελληνική Πρεμιέρα : 30/06/2010

Στο "Eclipse", η Μπέλα βρίσκεται ξανά περικυκλωμένη από τον κίνδυνο μετά από μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Σιάτλ και ενώ μια μοχθηρή βρυκόλακας συνεχίζει την αναζήτησή της για εκδίκηση.

Στο μεταξύ, αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας πως η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρυκόλακες και λυκάνθρωπους.

Toy Story 3 (2010)

Σκηνοθεσία: ΛΙ ΟΥΝΚΡΙΤΣ
Σενάριο: ΜΑΙΚΛ ΑΡΝΤ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: , ΓΟΥΠΙ ΓΚΟΛΝΤΜΠΕΡΓΚ , ΤΙΜ ΑΛΛΕΝ , ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ , ΤΖΟΑΝ ΚΙΟΥΖΑΚ , ΓΟΥΑΛΑΣ ΣΟΝ , ΜΑΙΚΛ ΚΕΙΤΟΝ , ΤΖΟΝ ΡΑΤΖΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ , ΝΤΟΝ ΡΙΚΛΣ

Ελληνική Πρεμιέρα :
24/06/2010

Οι δημιουργοί των λατρεμένων ταινιών 'Toy Story', ξανανοίγουν το κουτί με τα παιχνίδια και φέρνουν κοντά μας τον υπέροχο κόσμο της πιο αγαπημένης παρέας των παιχνιδιών. Καθώς ο ’ντι ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο, ο Μπαζ, ο Γούντι και τα υπόλοιπα πιστά του παιχνίδια, προβληματίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους.

Στο 'Toy Story 3' τα παιχνίδια θα βρεθούν σε ένα δωμάτιο γεμάτο ασυγκράτητα νήπια που ανυπομονούν να βάλουν το μικρά, βρώμικα χεράκια τους στα καινούργια τους παιχνίδια. Επικρατεί πανδαιμόνιο καθώς τα παιχνίδια προσπαθούν να μείνουν ενωμένα και "κανένα παιχνίδι να μην μείνει πίσω".Την ίδια στιγμή, η Μπάρμπι έρχεται πρόσωπο με πλαστικό πρόσωπο με τον Κεν (ναι, αυτόν τον Κεν)! Στο 'Toy Story 3' η γνωστή παρέα των παιχνιδιών μεγαλώνει με την προσθήκη του Κεν και ενός ξεκαρδιστικού σκαντζόχοιρου, του Μίστερ Πρίκλπάντς.

From Paris with Love (2010)

Σκηνοθεσία: Pierre Morel
Σενάριο: Adi Hasak, Luc Besson
Ηθοποιοί: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden

Ελληνική Πρεμιέρα :
24/06/2010

Νεαρός υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρίσι συνεργάζεται με εκκεντρικό κατάσκοπο προκειμένου να σταματήσουν επικείμενο χτύπημα. O προστατευόμενος του Luc Besson που ακούει στο όνομα Pierre Morrel («Banlieu 13», «Taken») ξαναχτυπά συνεργαζόμενος αυτή τη φορά με τον John Travolta.

Scar 23 (2011)

Alexandre Aja's Piranha 3D (2010)

Τετάρτη 23/06/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Ο φυγάς Star Ξένη ταινία
23:30 Ο γουιλμπουρ δεν θέλει τη ζωή του Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:50 71 συμπτώσεις Σινε+ Ξένη ταινία
01:00 Οι καυγατζήδες ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:30 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
01:30 Έρωτας στο Δουβλίνο Alter Ξένη ταινία
02:30 Στοιχειωμένη πόλη Star Τρόμου
03:30 Ζήλεια σαν δηλητήριο Alter Ξένη ταινία
04:15 11:59 Star Θρίλερ
04:30 Τρομοκρατικό χτύπημα Σινε+ Περιπέτεια