Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Mary and Max (2009)

Σκηνοθεσία: Adam Elliot
Σενάριο: Adam Elliot
Ηθοποιοί: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana, Bethany Whitmore, Barry Humphries 

Ελληνική κινηματογραφική πρεμιέρα : 18/02/2010

Η Μαίρη είναι 8χρονο κορίτσι που ζει στην Αυστραλία. Στην προσπάθειά της να βρει απάντηση στο ερώτημα από πού έρχονται τα παιδια, αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα στην Αμερική. Το γράμμα θα λάβει ένας άντρας 44 ετών, που ονομάζεται Μαξ. 
Ο Μαξ είναι ένα παχύσαρκος και μοναχικός άνθρωπος, ιδιαίτερα ευφυής αλλά "μπουμπούνας" όσο αφορά τις κοινωνικές σχέσεις. Θα δεχτεί με ευχαρίστηση το γράμμα της Μαίρης και έτσι θα ξεκινήσει μια αλληλογραφία ανάμεσά τους. Στη διαδρομή θα ανακαλύψουν ότι τους συνδέουν τρία πράγματα: η αγάπη για τη σοκολάτα, η ίδια σειρά κινουμένων σχεδίων και η έλλειψη φίλων.










Μονάκριβη - Precious (2009)

Σκηνοθεσία: Lee Daniels
Σενάριο: Geoffrey Fletcher, Sapphire
Ηθοποιοί: Paula Patton, Mariah Carey, Sherri Shepherd, Nealla Gordon, Stephanie Andujar

Ελληνική κινηματογραφική πρεμιέρα : 18/02/2010

Η ταινία που κέρδισε την κριτική επιτροπή και το κοινό του Φεστιβάλ Σάντανς, των ανεξάρτητων ταινιών, αφηγείται τη σκληρή ιστορία μιας 16χρονης μαύρης και υπέρβαρης μαθήτριας, που ζει μια απόλυτα ανεπιθύμητη ζωή. Η Κλαρίς Πρέσιους Τζόουνς είναι ήδη έγκυος για δεύτερη φορά από τον απόντα πατέρα της, ενώ η μητέρα της είναι εξαιρετικά βίαιη λεκτικά και σωματικά απέναντι της. 

Στο σχολείο επικρατεί ένα χάος και η Πρέσιους, ενώ έχει καλούς βαθμούς, κρύβει καλά ένα απρόσμενο μυστικό: δεν ξέρει ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αμερικανίδας Σάφαϊρ, που κυκλοφόρησε το 1996 (και στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σπρώξε», από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»). 

Η συγγραφέας και ποιήτρια δίδασκε επί χρόνια σε σχολεία του Μπρονξ και του Χάρλεμ και έζησε από κοντά ιστορίες ανάλογες μ' αυτήν της Πρέσιους. Επιπλέον είχε πέσει και η ίδια θύμα βιασμού σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ δολοφόνησαν τη μητέρα και τον αδελφό της το 1986.

Ενας Αντρας Μόνος - A Single Man (2009)

Σκηνοθεσία: Tom Ford
Σενάριο: Tom Ford, Christopher Isherwood
Ηθοποιοί: ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ , ΚΟΛΙΝ ΦΕΡΘ,
ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ , ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΟΥΛΤ , ΤΖΟΝ ΚΟΡΤΑΧΑΡΕΝΑ , ΤΖΙΝΙΦΕΡ ΓΚΟΥΝΤΓΟΥΙΝ
Ελληνική Κινηματογραφική Πρεμιέρα : 18/02/2010 
Η ταινία «A Single Man» μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες του 1962, στην κορύφωση της κρίσης με την Κούβα, και παρακολουθεί τη ζωή του Τζορτζ Φάλκονερ, ενός 52χρονου Βρετανού καθηγητή πανεπιστημίου (Κόλιν Φερθ) καθώς πασχίζει να βρει νόημα στη ζωή του μετά τον θάνατο του επί σειρά ετών συντρόφου του, Τζιμ (Μάθιου Γκούντι). 

Ο Τζορτζ μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και δεν μπορεί να δει κανένα μέλλον. Παρακολουθώντας τον για μία ημέρα, βλέπουμε ότι μια σειρά γεγονότων και συναντήσεων τον οδηγούν τελικά στο να αποφασίσει αν η ζωή μετά τον θάνατο του Τζιμ έχει το οποιοδήποτε νόημα. 

Ο Τζορτζ δέχεται την παρηγοριά της στενότερης φίλης του, Τσάρλι (Τζούλιαν Μουρ), μιας 48χρονης καλλονής που και αυτή πρέπει να δώσει τις δικές της μάχες με τα διλήμματά της για το μέλλον. 

Ένας νεαρός φοιτητής του Τζορτζ, ο Κένι (Νίκολας Χουλτ), που συνειδητοποιεί και αποδέχεται την πραγματική φύση του, αρχίζει να παρακολουθεί στενά τον Τζορτζ καθώς διακρίνει την τρυφερή ψυχή του.

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣ ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ
Σενάριο: ΚΡΕΓΚ ΤΙΤΛΕΙ, ΡΙΚ ΡΙΟΡΝΤΑΝ
Ηθοποιοί: ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ , ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ , ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ , ΡΟΖΑΡΙΟ ΝΤΟΟΥΣΟΝ , ΣΤΙΒ ΚΟΥΓΚΑΝ 

Ελληνική Κινηματογραφική Πρεμιέρα : 18/02/2010 

Ο επιρρεπής σε μπελάδες Πέρσι Τζάκσον παραλίγο να αποβληθεί από το σχολείο, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει. Οι θεοί του Ολύμπου καθώς και διάφορα τέρατα έχουν μπει στη ζωή του Πέρσι, ξεπηδώντας από τις σελίδες των βιβλίων μυθολογίας που έχει στη βιβλιοθήκη του. Ο κεραυνός του θεού Δία έχει κλαπεί και ο Πέρσι θεωρείται ύποπτος. Ο νεαρός ήρωας ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι, μαζί με τους φίλους του, προκειμένου να συλλάβουν τον πραγματικό κλέφτη, να σώσουν την οικογένεια του Πέρσι και να ξεδιπλώσουν ένα μυστήριο που είναι πιο ισχυρό κι από τους ίδιους τους θεούς.

Η άκρη του Νήματος - Edge of Darkness (2010)

Σκηνοθεσία: Martin Campbell
Σενάριο: William Monahan, Andrew Bovell
Ηθοποιοί: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Shawn Roberts, Denis O’Hare, Peter Hermann

Ελληνική κινηματογραφική πρεμιέρα  : 18/02/2010

Ο Τόμας Κρέιβεν είναι ένας βετεράνος αστυνομικός στη Βοστώνη. Όταν η κόρη του αποφασίζει να τον επισκεφθεί, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της μέσα στο ίδιο του το σπίτι… Όταν όλοι οι άλλοι πιστεύουν ότι ο πραγματικός στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο ίδιος και όχι η κόρη του, αυτός αποφασίζει να ψάξει και να βρει τον δολοφόνο της. Τα ίχνη τον οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, όπου ανακαλύπτει ότι όντως η κόρη του ήταν ο στόχος, η οποία ήταν μπλεγμένη σε διάφορες υποθέσεις συνομωσίας μαζί με κάποια από τα σημαντικότερα πρόσωπα της χώρας...

Tron Legacy Viral Back in Action - Flynn Lives Zero Hour Site

http://www.flynnlives.com/zerohour/

We're not sure what's going on at this Zero Hour site yet, but it looks like there's some Flash game we've got to play (or figure out) to get to the next step. Those little red stars are from the original Tron as well but I can't exactly remember what they do, although I think they're good guys. Anyone have any idea? A few of the stars on the right side of the grid keep changing back and forth between the orange diamond and the star. Maybe it's some sort of code? This is the most we've discovered so far in regards to this latest aspect of the Tron Legacy viral game

TO BHMA - Kυριακη 21/02/2010

 
 Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας  (1964)

Shutter Island New Featurette

Laeta Kalogridis on Adapting Ghost in the Shell


ComingSoon.net's ShockTillYouDrop.com talked with Laeta Kalogridis, screenwriter of Martin Scorsese and Leonardo Dicaprio's upcoming suspense thriller Shutter Island, based on the novel by Dennis Lehane, and she gave them a progress report on adapting Shirow Masamune's Japanese science fiction manga Ghost in the Shell into a live action feature film for DreamWorks:
 
 I've got "Ghost in the Shell," which is an adaptation of another manga and anime with DreamWorks and Steven's producing that and I'm hoping that the draft will come in pretty soon and I'm hoping he'll like it. DreamWorks had the material and I have loved it for years and years and years. They contacted me about it when they found out that I was interested. I mean, there's just no other property quite like it. It could actually be three two-hour movies, which is what I would vote for, but it's the seminal cyberpunk text as something like "Neuromancer." I mean, it really just is, and there's nothing else like it.

Kenny Chesney: Summer in 3D (2010)

The Crazies (2010)

Δευτέρα 15/02/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ο ξεχωριστός Γουίλ Xάντινγκ ΕΤ1 Δράμα
21:00 Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβς 3 Star Ξένη ταινία
21:00 Οταν γνώρισα την Πόλι Alter Ξένη ταινία
22:00 Οι τελευταίες μέρες της Εδέμ ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:40 Τα χρονικά του σκότους Alter Ξένη ταινία
22:45 Θάνατoς στην πόλη των αγγέλων Star Ξένη ταινία
23:00 Ησαία χόρευε ΕΤ3 Κωμωδία
23:40 Ερωτικά παιχνίδια 2 Mega Ξένη ταινία
00:00 Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών Πρίσμα+ Δράμα
01:15 Το σπίτι με τα μυστικά Alter Ξένη ταινία
01:20 Κοιτά τι φοράει ! Σινε+ Ξένη ταινία
03:00 Οικογενειακά μυστικά Star Ξένη ταινία
03:00 Το ακλόνητο άλλοθι Σινε+ Ξένη ταινία
03:15 Το μυστικό του Κόκκινου σπιτιού Alter Κοινωνική
04:00 Φόνος στο φεστιβάλ των Καννών Σινε+ Ξένη ταινία