Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ελευθεροτυπία - Σάββατο 29/01/2011

Star Wars Saga Ultra Edition Books & Dvd Documentary




New and latest version of the box in which to propose the purchase of the Star Wars saga. George Lucas, along with his colleagues, working in five years it has selected about 200 thousand frames for each of the six films in the saga, collected in a box very special for the fans who want to spend the $ 3,000 needed to get their hands, from January 2011.

On the 'Star Wars Frames Box'. The casket will be available in limited edition of only 1138 pieces, many inspired by Lucas' first feature film, The Man Who fled from the future (1971, original title 'THX 1138'). Fine wood, two medallions depicting Darth Vader and Yoda on the sides, the box will also contain a DVD where Lucas and his collaborators describe these five years of work are used to select the images and the philosophy behind all his work.

CIRCULATION 1138 COPIES - PRICE ABOUT 3000 DOLLARS

May The Behind the Scenes Pic of the Day be with you. Always.


Madison County (2011)

Death of the virgin (2011) Trailer

Something Left, Something Taken Short Movie

Something Left, Something Taken- Full Version from Tiny Inventions on Vimeo.

Brotherhood (2011) Trailer

Unknown (2011) Trailer


Καθημερινή - Κυριακή 30/01/2011


Καθημερινή - Σάββατο 29/01/2011


J.J Abrams - Alcatraz New Tv Series


Όλα εδώ μαζεμένα για τη νέα τηλεοπτική δουλειά του J.J Abrams.

Δεν ξέρουμε αν θα είναι το νέο Lost, πάντως ότι κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος τραβάει την προσοχή.

http://io9.com/5739027/

Χρυσά Βατόμουρα 2011



Τα φιλμ Twilight Saga: Eclipse, The Last Airbender, Sex and the City 2, Bounty Hunter φαίνεται πως θα μοιραστούν τα περισσότερα από τα φετινά Χρυσά Βατόμουρα.

Εδώ όλες οι υποψηφιότητες.

IMDB - HD Trailers Gallery


Lazy Teenage Superheroes: $300 short superhero movie kicks ass

Ironclad (2011)

Cast: James Purefoy, Paul Giamatti, Brian Cox, Kate Mara, Charles Dance
Director: Jonathan English

Summary: Follows the siege of Rochester Castle in 1215 when the despised King John reneged on his signing of the Magna Carta and led a mercenary army to force the rebel barons of England to come back under his tyrannical rule.

Analysis: A big old castle under siege movie about one of the bloodiest battles in world history, this $25 million British indie production shot in Wales takes the knights genre and gives it "visceral and stylized action combined with impassionate heroism and romance" according to producers ContentFilm.

Insidious (2011) Photo

Johnny English Reborn (2011) Photo

Immortals (2011)


Το αρχαιοελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο που ετοιμάζεται για την ερχόμενη σεζόν είναι ενδιαφέρον. Οι «Αθάνατοι» βασίζονται, πολύ χαλαρά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με αυτές τις ταινίες, στην ιστορία του Θησέα και της Φαίδρας.

Εδώ ο Θησέας συνεργάζεται με τους θεούς του Ολύμπου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση των Τιτάνων. Μην προσπαθήσει κανείς να βρει αντιστοιχία στα ονόματα των χαρακτήρων με τους ήρωες της μυθολογίας. Δεν πρόκειται να βρει άκρη. Στην ταινία η Φαίδρα είναι μια ιέρεια και ο Τιτάνας Υπερίων γίνεται βασιλιάς. Τουλάχιστον ο Δίας και η Αθηνά παραμένουν πατέρας και κόρη.

Στο καστ βρίσκουμε τον Μίκι Ρουρκ (ως βασιλιά Υπερίωνα), τον Τζον Χαρτ στον ρόλο του Δία, τον Χένρι Καβίλ (από τη σειρά «The Tudors») ως Θησέα, τη Φρίντα Πίντο (του «Slumdog millionaire») ως Φαίδρα και τον Στίβεν Ντορφ στον ρόλο ενός ληστή, του Σταύρου. Οσο άλλα αντ' άλλων κι αν είναι το σενάριο που έχουν γράψει οι Ελληνοαμερικανοί αδελφοί Τσάρλι και Βλας Παρλαπανίδη, η ταινία θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οπτικά.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ταρσέμ Σινγκ, γνωστός από δεκάδες βιντεοκλίπ και κυρίως το «Losing my religion» των REM, αλλά και από το εικαστικά ευρηματικό «Κελί» με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο ίδιος, χωρίς ίχνος μετριοπάθειας, δήλωσε ότι το εικαστικό ύφος των «Αθάνατων» συνοψίζεται στη φράση «Το «Oldboy» συναντά τον Καραβάτζιο». Οσο εξωφρενική κι αν είναι αυτή η φράση, η αλήθεια είναι ότι ο Ταρσέμ Σινγκ είναι εξαιρετικά ικανός στη δημιουργία εντυπωσιακών εικόνων. Αρκεί αυτήν τη φορά να έχουν και ανάλογο περιεχόμενο.

kathimerini

«Μαύρος κύκνος»: Είναι το θρίλερ της χρονιάς;

H Νάταλι Πόρτμαν βάζει υποψηφιότητα για τα Οσκαρ με την ερμηνεία της στο «δυνατό» ψυχολογικό δράμα του Ντάρεν Αρoνόφσκι.

Ακόμη κι αν μέσα στα επόμενα χρόνια o «Μαύρος κύκνος» ξεθωριάσει στη μνήμη των θεατών, για τη Νάταλι Πόρτμαν θα είναι για πάντα μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της. Είναι η ταινία για την οποία ίσως κερδίσει ένα Οσκαρ, καθώς η ερμηνεία της είναι από τις καλύτερες της χρονιάς - έντονη, πολύπλοκη και χωρίς πολλές δυνατές αντιπάλους. Αποτελεί, όμως, και ορόσημο για τη ζωή της. Στη διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισε και ερωτεύτηκε τον χορευτή Μπέντζαμιν Μιλεπιέντ, ο οποίος έκανε τις χορογραφίες. Μπορεί να χρειάστηκαν δέκα μήνες εντατικής προετοιμασίας μέχρι εκείνη να φτάσει να «πείθει» στις πολλές και απαιτητικές σκηνές χορού, όμως το ζευγάρι δεν ασχολήθηκε μόνο με αυτό... Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν ότι περιμένουν παιδί και θα παντρευτούν σύντομα. «Πάντοτε προστάτευα την προσωπική μου ζωή, όμως αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι είμαι απερίγραπτα ευτυχισμένη», είπε ανακοινώνοντας την εγκυμοσύνη της.

Ευτυχώς για την 29χρονη Πόρτμαν, δεν έχει τόσο έντονες εμμονές με την καριέρα της, όσο η ηρωίδα την οποία υποδύεται. Στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα της Βενετίας και φιγουράρει στις λίστες των καλύτερων φιλμ της χρονιάς, η Νίνα, μια μπαλαρίνα, βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της: να ερμηνεύσει τον διπλό ρόλο του λευκού και του μαύρου κύκνου στο πιο εμβληματικό έργο του κλασικού ρεπερτορίου, τη «Λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι.

Για τη Νίνα το μπαλέτο είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι της ζωής της που απολαμβάνει πραγματικά. Μεγαλώνοντας με μια μητέρα (Μπάρμπαρα Χέρσεϊ) με πολλά απωθημένα, ζει σε ένα δωμάτιο γεμάτο ροζ αρκουδάκια, έχει καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και αγωνιά να ικανοποιήσει τις απαιτητικές προσδοκίες του Τομά (Βενσάν Κασέλ), του επικεφαλής της χορευτικής ομάδας, ενός άντρα σκληρού και γοητευτικού, που καταπιέζει αλλά και σαγηνεύει τις χορεύτριές του. Μέσα σε αυτό το ήδη αγχωτικό σκηνικό, προστίθεται η παρουσία της Λίλι (Μίλα Κούνις), μιας τολμηρής νέας χορεύτριας με έντονη σεξουαλικότητα, που είναι το αντίθετο της Νίνα. Τότε, οι ιδεοληψίες της βγαίνουν εκτός ελέγχου. Νιώθει να περιτριγυρίζεται από σκιές, φωνές, απειλές και ανθρώπους που δεν έχουν ξεκάθαρες προθέσεις. Ή μήπως είναι απλώς η φαντασία της;

Για τον Αρονόφσκι, ο κόσμος των εμμονών δεν είναι άγνωστος. Χαρακτηρίζει όλες τις ταινίες του. Από το «Π» και το «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» μέχρι το «Fountain» και τον «Παλαιστή», οι ήρωές του καταδιώκονται από τις εμμονές τους και χάνονται μέσα σε αυτές. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης είχε στο μυαλό του εδώ και 15 χρόνια μια ιστορία για τα παρασκήνια του κλασικού μπαλέτου. H αρχική του ιδέα ήταν η ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια μπαλαρίνα και έναν παλαιστή - ένας συνδυασμός του «Παλαιστή» και του «Μαύρου κύκνου». Ομως κατέληξε ότι θα επρόκειτο για έναν υπερβολικό συνδυασμό, κι έτσι οι ιστορίες διαχωρίστηκαν σε δύο ταινίες για δύο ανθρώπους που θυσιάζονται για την τέχνη τους και το θέαμα αντίστοιχα.

Βέβαια, όσο διαφορετικές κι αν φαίνονται οι δύο ταινίες, τόσο μοιάζουν. Ανεξάρτητα από το αν διαδραματίζονται στο ρινγκ ή στη σκηνή, οι ήρωές τους δίνουν μια παράσταση μπροστά στο κοινό, αγωνιούν για το αποτέλεσμα και ξεπερνούν τα όρια των σωματικών τους αντοχών - είτε όταν τραυματίζονται με ξυράφια και συνδετήρες, όπως έκανε ο Ρουρκ, είτε όταν «λιώνουν» τα δάχτυλά τους κάνοντας πιρουέτες, όπως κάνει η Πόρτμαν. Η διαφορά είναι στον τόνο της ταινίας. Ο «Παλαιστής» ήταν ένα δράμα «τελευταίας ευκαιρίας» για τον ήρωά του, ενώ ο «Μαύρος κύκνος» ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαλύει την ηρωίδα του στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Οπως λέει ο σκηνοθέτης, «μερικοί θεωρούν την πάλη την κατώτερη μορφή τέχνης και κάποιοι άλλοι βλέπουν το μπαλέτο ως την υψηλότερη έκφρασή της. Ομως, στην ουσία, είναι το ίδιο. Είναι και οι δύο καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τα σώματά τους για να εκφραστούν. Και οι δύο απειλούνται από τραυματισμούς στο σώμα τους, επειδή είναι το μοναδικό «εργαλείο» τους. Δύο ιστορίες που συνδέονται, σε δύο κόσμους που φαίνονται ασύνδετοι».

Πώς είναι η ταινία, λοιπόν;

Το ταλέντο και η ικανότητα του Αρονόφσκι να δημιουργεί ατμόσφαιρα είναι αδιαμφισβήτητα. Στον «Μαύρο κύκνο» κινηματογραφεί τη σκηνή του μπαλέτου σαν έναν μαγικό χώρο πέρα από την πραγματικότητα. Οι σκηνές του χορού είναι εξαιρετικά γυρισμένες, με την κάμερα να κινείται κυκλικά, και με τους ηθοποιούς, κυρίως Πόρτμαν και Κούνις, να δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες. Εκεί όπου πάσχει το φιλμ είναι στο κομμάτι του ψυχολογικού θρίλερ. Είναι τόσο βαθιά η ψύχωση στην οποία ο σκηνοθέτης ρίχνει την μπαλαρίνα, ώστε είναι αδύνατον να διακρίνει κανείς αν κάτι από όσα φαντάζεται ότι τη διώκουν, έχει βάση στην πραγματικότητα. Είναι προφανής η επιρροή από το «Ολα για την Εύα», τα «Κόκκινα παπούτσια» και ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι, όπως η «Αποστροφή» και ο «Ενοικος». Μόνο που ο «Μαύρος κύκνος» απλώς τις θυμίζει. Ούτε τις ξεπερνά ούτε στέκει επάξια δίπλα τους.


kathimerini

Big Rumor: Keanu Says Two More 'Matrix' Movies Are in the Works?


Ain't It Cool News posted a report from a Q&A in London after Henry's Crime where Matrix star Keanu Reeves spoke about a lot of upcoming projects, including the Wachowski's Hood and, supposedly, two more Matrix films.

http://www.firstshowing.net/2011/big-rumor-keanu-says-two-more-matrix-movies-are-in-the-works/

Nikita - Season 1


Hidden Beauty: A Love Story That Feeds the Earth (2011)

Δευτέρα 24/01/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Αντιμέτωποι με το θάνατο Star Ξένη ταινία
21:15 Χειραψία με το διάβολο ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:15 Ένα απόγευμα μετά τον πόλεμο Πρίσμα+ Δράμα
23:40 Επικίνδυνο μονοπάτι Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 Η συμμορία των πέντε ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:05 Μαρία Στιούαρτ Σινε+ Δράμα
03:05 Ο έρωτας στα είκοσι Σινε+ Δράμα
04:30 Έκπτωτος Αγγελος Σινε+ Ξένη ταινία