Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καθημερινή - Κυριακή 13/06/2010



ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ 5 μοναδικά μενού για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει εύκολα finger food για τις ποδοσφαιρικές βραδιές του Μουντιάλ και η Ντίνα Νικολάου πρωτότυπες ιδέες για μπάρμπεκιου. Η Νένα Ισμυρνόγλου μας προσκαλεί σε ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες... και όχι μόνο, ενώ η Μυρσίνη Λαμπράκη ετοιμάζει ένα χορτοφαγικό γεύμα για όσους δεν αγαπούν το κρέας και τα ψαρικά. Ακόμη, ο Χριστόφορος Πέσκιας δημιουργεί με ταπεινά υλικά ένα ιδιαιτέρως γκουρμέ μενού για εκλεπτισμένους ουρανίσκους.

Επίσης, ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει δροσερά επιδόρπια με καλοκαιρινά φρούτα, για να συνοδεύσουμε τα μενού και η Εύη Βουτσινά σιρόπια και σος για να γαρνίρουμε τα παγωτά μας.



EΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ π.Χ.

Aυτή την Κυριακή πρόκειται να ολοκληρωθεί η σειρά «Επικές Μάχες π.Χ» με τίτλο «ΡΑΜΣΗΣ, Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ», με την Καθημερινή.

ΡΑΜΣΗΣ, Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ

Μια φαινομενικά ασήμαντη συνοριακή διαμάχη πυροδοτεί τη σφοδρή ένοπλη σύρραξη μεταξύ δύο υπερδυνάμεων του αρχαίου κόσμου: των Αιγυπτίων και Χετταίων. Ο Aιγύπτιος φαραώ Ραμσής Β΄ αποφασίζει να απλώσει τον στρατό του σε ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο. Πίστευε ακράδαντα ότι όποιος έφτανε πρώτος στην πόλη Καντές, μήλον της έριδος για τους δύο αντιπάλους, θα ήταν ο νικητής. Ατυχώς γι'αυτόν, ο στρατός των Χετταίων ήταν ήδη εκεί και στράφηκε εναντίον του όταν διαπίστωσε ότι ήταν ευάλωτος και ο στρατός του εξαντλημένος. Πολλοί στρατιώτες του Ραμσή αυτομολούν και ο αιγυπτιακός στρατός υφίσταται βαριές απώλειες. Οι εξασθενημένες δυνάμεις του περικυκλώνονται από τρεις μεριές. Πλην όμως, οι Aιγύπτιοι στρατιώτες επιδεικνύουν θαυμαστή αντοχή και θάρρος και εν τέλει, καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους Χετταίους και να σωθούν.

Καθημερινή - Σάββατο 12/06/2010



ΟΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟΥ Τ. 93

Ποιά προϊόντα καθημερινής χρήσης κρύβουν «χημικές απειλές» και πώς να τις αποφύγετε.

Δεκάδες χημικές ουσίες, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν ελεγχθεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία μας, κρύβονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ουσιαστικά, μέσα στο σπίτι μας συντελείται ένα χημικό πείραμα με εμάς πειραματόζωα. Το ΟΙΚΟ μίλησε με επιστήμονες και ανακάλυψε τις βασικές πηγές χημικών απειλών και με ποιούς τρόπους μπορείτε να τις αποφύγετε.

Διακοπές μέσα στη φύση για σας και τη... σκηνή σας.

Προορισμοί για σας και τη σκηνή σας.

Τέσσερις προτάσεις προορισμών για εσάς και τη σκηνή σας, μερικές συμβουλές για τον σωστό ελεύθερο κατασκηνωτή, μία εναλλακτική λύση για τους πιο προχωρημένους και... καλές διακοπές - μέσα στη φύση!

Οι προορισμοί είναι: Κεδρόδασος Χανιών, Ποτάμι Ευβοίας, Εριστος Τήλου, Βάθρες Σαμοθράκης.

Τα άγνωστα θύματα της μπανάνας

Ενας φιλόδοξος δικηγόρος, δώδεκα αποφασισμένοι εργάτες και ο αγώνας τους εναντίον μιας πολυεθνικής και του φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιούσε παράνομα, προκαλώντας στειρότητα και καρκίνους. Αυτή η πέρα για πέρα αληθινή ιστορία είναι το θέμα του «Bananas!», του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο φετινό φεστιβάλ Ecofilms και θα σας κάνει να μην ξαναφάτε μπανάνες για πολύ καιρό...

Συνέντευξη: Γιάννης Τσιπουρίδης

«Μπορούμε να γίνουμε κέντρο των ΑΠΕ»

Εάν ψάχνετε έναν αισιόδοξο άνθρωπο, σε μια υπεύθυνη θέση οικονομικής διαχείρισης, τότε μπορείτε να τον βρείτε στην έδρα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. Και όπως δηλώνει ο κ. Τσιπουρίδης, ο διευθύνων σύμβουλός της, η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη για το μεγάλο άλμα στις ανανεώσιμες πηγές.

Πώς θα φτιάξετε κομπόστ στο μπαλκόνι σας -βήμα βήμα

Το χρονικό μιας οικολογικής καστροπολιτείας που εκπορθήθηκε από... γαιοσκώληκες, με στόχο τη δημιουργία κομπόστ στο μπαλκόνι του σπιτιού του, μας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο συνεργάτης του ΟΙΚΟ Ραζμίκ Αγαμπατιάν.


H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ: Δέρμα

Αυτό το Σάββατο πρόκειται να κυκλοφορήσει το έκτο dvd με θέμα «ΔΕΡΜΑ» της νέας σειράς «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ», μαζί με την Καθημερινή.

«ΔΕΡΜΑ»

Aποτελεί το 16% του βάρους μας, είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, επιτρέπει στα πουλιά να πετούν και στα θηλαστικά να θηλάζουν τα μικρά τους, ενώ είναι η μόνιμη «ασπίδα» μας απέναντι στα αρπακτικά αλλά και σε παράσιτα. Τι είναι ? Το δέρμα. Από τις λεπτεπίλεπτες μεμβράνες που περιέβαλαν τα πρώτα ζώα του πλανήτη ως το σκληρό δέρμα που προστάτευε τους δεινόσαυρους, αυτό το επεισόδιο διερευνά πώς το δέρμα έχει αλλάξει και κυριολεκτικά προσαρμοστεί σε κάθε πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ανά τους αιώνες.

Harry Potter & the Deathly Hallows Trailer

Real News - Kυριακή 13/06/2010

This Movie Is Broken (2010)

Predators (2010)

Mother and Child (2010)

Δευτέρα 07/06/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ματωμένο διαμάντι Star Ξένη ταινία
21:00 Χαβάη - Όσλο ΕΤ1 Δράμα
21:20 Ο γιος του λιονταριού Σινε+ Δράμα
23:00 Ο Αχόρταγος ΕΤ3 Κωμωδία
00:00 Scary movie 4 ΝΕΤ Κωμωδία
01:30 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
02:45 Τα πλοκάμια του τρόμου 2 Star Θρίλερ
03:30 Ενοχές ψυχές Σινε+ Περιπέτεια