Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά;

Ένα ισπανικό βίντεο -με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων- το οποίο μιλά για την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία πρόταση φυσικά και εναντιώνεται. Ενώ η υποστήριξη του ελληνισμού στο βίντεο είναι συγκινητική, ταυτόχρονα η ανάγνωσή του αποκλείει κάθε εθνικισμό και μάλιστα προτρέπει τον θεατή σε μια στάση ουμανιστική. 


 

 Μόλις πατήσετε το κουμπί του play, περιμένετε λίγο, μέχρι να φορτώσει η ταινία. Τότε εμφανίζεται η ένδειξη cc, στο δεξιά τμήμα της οθόνης, που υποδεικνύει τη λειτουργία υποτίτλων, όταν υπάρχουν. Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους της επιλογής σας | Μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλυση του video, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας, κάνοντας κλικ στην επιλογή ανάλυσης (240p, 360p, 480p κλπ) Πατώντας το εικονίδιο του ηλεκτρικού λαμπτήρα, πάνω δεξιά, μαυρίζετε το φόντο της οθόνης για πιο άνετη παρακολούθηση.

lifo.gr


Καθημερινή - Κυριακή 20/01/2013


ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - 1983

Real News - Κυριακή 20/01/2013


Έθνος - Κυριακή 20/01/2013


Epic (2013) Poster


Detention of the Dead (2013) Poster


Η Ελλάδα θα πάει και φέτος στο διαγωνισμό της Eurovision

Τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή το ΔΣ της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η συμμετοχή στη Eurovision αποφασίσθηκε κατ΄αρχήν, δεδομένης της υψηλής τηλεθέασης της διοργάνωσης και με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση. Αντιθέτως, θα επιδιωχθεί να υπάρξει κέρδος.

Ο τρόπος συμμετοχής θα αποφασιστεί, αφού διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και προτάσεις και κατατεθεί σχετική εισήγηση στο ΔΣ.

Θριαμβευτής ο Μπεν Άφλεκ κέρδισε με την «Argo» τις Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας

Θολώνει αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα φετινά Όσκαρ καθώς ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θεωρούνται προάγγελός τους. Σε ρόλο-έκπληξη εμφανίστηκε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον για να παρουσιάσει την ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπιλμπεργκ, όμως ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο Μπεν Άφλεκ που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας αλλά και Καλύτερης δραματικής ταινίας για την «Argo» στην οποία πρωταγωνιστεί κιόλας και το παράδοξο είναι ότι δεν έχει προταθεί για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Ενας αμερικανός Πρόεδρος οδηγούσε, αρχικά, την κούρσα των υποψηφιοτήτων καθώς είχε προταθεί για επτά, ενώ ακολουθούσαν για τις 70ές Χρυσές Σφαίρες τόσο το «Argo» του Μπεν Αφλεκ όσο και το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου, που διεκδικούσαν μαζί με το «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ τις υποψηφιότητες καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

Η Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε, τελικά, στον Μπεν Άφλεκ και λίγο αργότερα προς το τέλος της 70ης απονομής η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας.

«Δε με νοιάζει ποιο είναι το βραβείο. Όταν βάζουν το όνομά σου δίπλα σε αυτά που ακούστηκαν πριν από λίγο είναι μία εξαιρετική στιγμή» δήλωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφερόμενος στους συνυποψήφιούς του Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο, Λι και Μπίγκελοου, που είχε να ανταγωνιστεί και κατάφερε να κερδίσει.

Τιμώμενο πρόσωπο στις φετινές Χρυσές Σφαίρες η αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζόντι Φόστερ, που βραβεύτηκε για τη συνολική της προσφορά στην έβδομη τέχνη με το βραβείο Σεσίλ ΝτεΜιλ. 

Τα πρώτα βραβεία που ανακοινώθηκαν ήταν η Χρυσή Σφαίρα δεύτερου γυναικείου ρόλου στην αγέραστη Μάγκι Σμιθ για το ρόλο της στην τηλεοπτική σερά ο Πύργος του Ντάουντον «Downton Abbey» και η Χρυσή Σφαίρα δεύτερου ανδρικού ρόλου στον Κρίστοφ Βαλτς για το ρόλο του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Django Unchained».

Η ίδια ταινία χάρισε στον Ταραντίνο την Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου.

Τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις που ενσαρκώνει τον Λίνκολν , στην ομώνυμη ταινία.

Για το ρόλο της στο μιούζικαλ «Άθλιο» (δεύτερος γυναικείος) βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα η Αν Χάθαγουεϊ ενώ η Τζένιφερ Λόρενς για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο «Silver Linings Playbook» στην ίδια κατηγορία μιούζικαλ ή κωμωδία.

Οι Άθλιοι κέρδισαν και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ και ο πρωταγωνιστής τους Χιου Τζάκμαν της Χρυσή Σφαίρα του καλύτερου ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ.

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης μουσικής κέρδισε ο καναδός συνθέτης Μίκαελ Ντάννα για την ταινία «Η ζωή του Πι» ενώ Χρυσή Σφαίρα Τραγουδιού το «Skyfall» από την Αντελ για την καινούργια ταινία του Τζειμς Μποντ. 

Χρυσή Σφαίρα για τον πρώτο γυναικείο ρόλο σε μίνι σειρά κέρδισε η ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ ενώ τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής τηλεοπτικής σειράς κέρδισε η σειρά «Homeland» και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας η αυστριακή «Amour».


TANEA



Δευτέρα 14/01/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

20:00 Το Τρελοκόριτσο ΕΤ3 Ελληνική ταινία
21:00 Το καλοκαίρι της Τέρι Alpha Αισθηματική
22:00 Στη σκιά των κατασκόπων Star Ξένη ταινία
22:45 Ο πατέρας των παιδιών μου (α τηλεοπτική μετάδοση) ΕΤ1 Δράμα
00:30 Τουρνέ στο Παρίσι - α΄μεταδοση ΝΕΤ Ξένη ταινία