Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

The Darkest Hour (2011) New Poster

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) New Poster

Ο Spielberg μιλάει για το 4ο Jurassic Park

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από την εμφάνιση του Jurassic Park 3 στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά όπως φαίνεται οι προετοιμασίες για το τέταρτο μέρος της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο Steven Spielberg σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε μεγάλο site του εξωτερικού, στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας The Adventures of TinTin. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «τον τελευταίο καιρό είναι απασχολημένος με διάφορες ταινίες και μέσα στο πρόγραμμα είναι και ένα νέο Jurassic Park».

Όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να πάρει μια πιο συγκεκριμένη απάντηση, είδε τον Spielberg να λέει απλά «είναι κάτι που ξέρετε πως δεν μπορώ να σας αναλύσω περαιτέρω».

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 18/12/2011





Συνεργασία Will.i.am. με JLo & Mick Jagger

«Πειρατική» πρωτιά για τη βρετανική ταινία για τα Μάλια!



Θεωρήθηκε ως το βρετανικό «American Pie» και βρέθηκε στην κορυφή του box-office, ενώ ήδη αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες βρετανικές ταινίες των τελευταίων ετών...

Και προτού κυκλοφορήσει σε DVD βρέθηκε ήδη στην κορυφή των πιο δημοφιλών ''πειρατικών'' ταινιών σε πολλά sites όπως το Piratebay, με εκατοντάδες χιλιάδες downloads...

Το «The Inbetweeners» αποτελεί ουσιαστικά τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της επιτυχημένης ομότιτλης βρετανικής σειράς του Channel 4 που προβάλλεται από το 2008.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, τέσσερις νεαροί φίλοι, ταξιδεύουν για διακοπές χωρίς τους γονείς τους και επισκέπτονται τη χώρα μας για να ξεφαντώσουν, αλλά και να μπλέξουν σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Και βρίσκονται βέβαια στα πανέμορφα, όπως λένε και οι ίδιοι Μάλια της Κρήτης, όπου ζούν έντονες διακοπές...

Βέβαια η απεικόνιση της χώρας μας δεν είναι πάντα και η πιο θετική, καθώς στην ταινία μένουν σε ένα άθλιο ξενοδοχείο ενώ προβάλεται κυρίως η 'άγρια διασκέδαση' στα Μάλια...

Πάντως η επιτυχία της ταινίας οδήγησε πολλούς Βρετανούς να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κρήτη...



Δημοκρατία - Κυριακή 18/12/2011


Η Αρχαία Ελληνική Ιστορία σε πέντε πολυτελείς τόμους του National Geographic.
Μην χάσετε τον τρίτο τόμο!

Exit Humanity (2011) Poster

Exit Humanity (2011) Trailer

2011 : The Cinescape

«Χούντα είναι. Θα περάσει;» νέα σειρά στη ΝΕΤ



Η δικτατορία των συνταγματαρχών (1967- 1974) σε μία τηλεοπτική σειρά 13 επεισοδίων που αναδεικνύει την τραγική φαιδρότητα μιας αυτόκλητης εξουσίας, η οποία θεώρησε ότι με «θεϊκή εντολή» όφειλε να σώσει την Ελλάδα .

Κατά το «Μπόρα είναι, θα περάσει», ο τίτλος της τηλεοπτικής σειράς-ντοκυμαντέρ «Χούντα είναι. Θα περάσει;», που ωστόσο έχει προστεθεί ένα ερωτηματικό, δηλώνει αμέσως τις προθέσεις των δημιουργών της: «Είναι πάνω απ' όλα μια διασκεδαστική ματιά πάνω στην περίοδο της δικτατορίας, μια σειρά που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται» είπε στο «Βήμα» ο σκηνοθέτης και επικεφαλής της δημιουργικής ομάδας Φώτος Λαμπρινός για τη σειρά που επρόκειτο να αρχίσει να μεταδίδεται την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου από την ΝΕΤ, αλλά λόγω απεργίας μετατίθεται για την Τρίτη 20 του μηνός.

«Προβάλλοντας ολοζώντανη την εικόνα ενός ευτράπελου όσο και καταπιεστικού καθεστώτος, η σειρά επιδιώκει να καταδείξει αφενός μεν την ακραία ηλιθιότητα των αυτόκλητων σωτήρων μας, αφετέρου δε τη συμπεριφορά ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας που ανέχθηκε το καθεστώς προκειμένου να "περνάει καλά" και να μην ενοχλείται» είπε ο κ. Λαμπρινός.
Κατά τον Φώτο Λαμπρινό το ερωτηματικό που υπάρχει στο τέλος αναφέρεται ευθέως στη συμπεριφορά του κοινωνικού σώματος, δηλαδή των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της χούντας. «Συμπεριφορά αδράνειας και ανοχής, αν όχι βολέματος, την οποία εντέχνως και επιδέξια σπρώξαμε κάτω από το χαλί όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και δεν μας απασχόλησε ποτέ ως βασική αιτία της σημερινής κατάστασης».

Κάθε ημίωρο επεισόδιο, που καλύπτει κατά κανόνα ένα εξάμηνο, περιλαμβάνει κυρίως εικόνες από τη δραστηριότητα του χουντικού καθεστώτος, διάφορες αντιστασιακές ενέργειες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνή γεγονότα που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα που καλύπτει το συγκεκριμένο επεισόδιο και, τέλος, τα «ποικίλα» θέματα των εβδομαδιαίων ειδήσεων, όπως η καλλιτεχνική κίνηση, η μόδα, διάφορες φολκλορικές εκδηλώσεις, τα σπορ κτλ.

Το χιούμορ πάντως είναι το όπλο της σειράς. Ο Λαμπρινός δεν θέλησε να ντύσει τη σειρά με τις γνωστές συνεντεύξεις και τις ατέλειωτες (και ενίοτε βαρετές) αφηγήσεις. Οι εικόνες μιλούν μόνες τους: «Οταν πηγαίνει ο Γιώργος Παπαδόπουλος στη Λάρισα και έχει μια συγκέντρωση μεγαλύτερη από του Ανδρέα Παπανδρέου ή του Κωνσταντίνου Καραμανλή θέλουμε κι άλλα;». Ακόμη και τα ζενερίκ του κάθε επεισοδίου είναι σκηνές από τη στρατιωτική κωμωδία του Νίκου Περάκη «Λούφα και παραλλαγή», η οποία τοποθετείται στην περίοδο της επταετίας (τα συνοδεύουν οι φωνές των ηθοποιών Γιώργου Μοσχίδη και Γιώργου Μιχαλακόπουλου). «Στο πρώτο επεισόδιο, για παράδειγμα, που έχει χριστουγεννιάτικο προφίλ, υπάρχει το θέμα των αλεξιπτωτιστών Αγιοβασίληδων που κάποιος σκαρφίστηκε επί χούντας!» είπε ο Λαμπρινός.

Η ιδέα της σειράς γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2009 όταν ο Αριστείδης Μανωλάκος, τον οποίο ο Λαμπρινός γνωρίζει από τη δεκαετία του 1960, του είπε ότι ενώ έχει ασχοληθεί με αμέτρητα θέματα στον χώρο του ντοκυμαντέρ (η δουλειά για τον Αρη Βελουχιώτη είναι η διασημότερή του), δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη χούντα των συνταγματαρχών. «Η κουβέντα έμεινε στον αέρα, αλλά το μυαλό δουλεύει από μόνο του, οπότε έπειτα από λίγο καιρό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρότερα. Ετσι μου ήρθε η ιδέα να κάνω τη χούντα έτσι όπως έκανα το Πανόραμα».

Τα προπαγανδιστικά κινηματογραφικά Επίκαιρα που κατασκεύαζε το ίδιο το καθεστώς, σκηνοθετώντας κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό του, υπήρξαν η πρώτη ύλη της σειράς, η οποία ολοκληρώνεται σε 13 ημίωρα επεισόδια, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 1967 ως την 31η Δεκεμβρίου 1974. Υπάρχει δηλαδή ένας πρόλογος (1η Ιανουαρίου 1967 με 21η Απριλίου 1967) με αυτά που προηγήθηκαν του πραξικοπήματος, όπως και ένας επίλογος (24 Ιουλίου 1974 με 31 Δεκεμβρίου 1974) με αυτά που ακολούθησαν την πτώση της χούντας.

Τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια έχει ο Γιώργος Παπαδάκης, το μοντάζ η Μυρτώ Λεκατσά και ο Μιχάλης Παπαδογιαννάκης, την ηχοληψία ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ τις μακέτες φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Αρβανίτης. Αφηγήτρια είναι η Γεωργία Μηλιώτη και υπεύθυνη για το αρχειακό υλικό η Χριστίνα Κατσιαδάκη. Βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Παναγιώτης Πορτοκαλάκης. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Γιώργου Κυριάκου και η παραγωγή της PLK Film Productions με παραγωγό τον Γιώργο Παπαδάτο.

Ο Φώτος Λαμπρινός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μια συμπυκνωμένη εκδοχή της σειράς να διανεμηθεί στις αίθουσες. Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι για λόγους αδιευκρίνιστους το τρέιλερ της σειράς δεν έχει προς το παρόν μεταδοθεί από το ίδιο το κανάλι που θα τη μεταδώσει!

Κυκλοφορεί ωστόσο στο Διαδίκτυο.

tovima

MUST SEE : Scifi short ROBOTS OF BRIXTON

Perfect Sense (2011) Trailer

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) Imax Poster

ParaNorman (2012) Trailer

<a href='http://video.uk.msn.com/?mkt=en-gb&vid=b7edd03d-8873-446f-b043-a43d359e229c&from=&src=FLPl:embed::uuids' target='_new' title='ParaNorman trailer (MSN Exclusive)' >Video: ParaNorman trailer (MSN Exclusive)</a>

G.I.Joe : Retaliation (2012) Trailer


Being Human (2012) 2nd Season TV Series Promo Poster

Intruders (2011) New Poster

Contraband (2012) Poster

Τρίτη 13/12/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Διπλοπενιες ANT1 Ελληνική ταινία
22:00 Ξεχωριστή μέρα Star Ξένη ταινία
23:00 Ρόδινα ακρογιάλια ΕΤ1 Ελληνική ταινία
23:00 Κοφτερό λεπιδι Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Η κόρη μου η σοσιαλίστρια ΕΤ3 Αισθηματική κομεντί
23:00 Ξενοδοχείο τρόμου Σπορ+ Ξένη ταινία
23:30 Κυνηγός εξωγήινων Mega Ξένη ταινία
00:25 Το θαυματουργό μωρό Σπορ+ Ξένη ταινία
00:30 Μυστικός πράκτορας ΝΕΤ Περιπέτεια
02:15 Το "αυτό" Star Τρόμου
04:15 Ο Μπατμαν & το κορίτσι-αίνιγμα Star Ξένη ταινία