Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Four Lions (2010)

Space Battleship Yamato (2010)

Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec (2010)

The Dead (2010)

The Dead (2010)

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 29/08/2010


Kασετίνα 4 cd με τις μεγαλυτερες επιτυχιες του ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ (2o cd )

+

10 χρονια ΟΛΑ ( 8ο dvd )

+

Sony Playstation 3, νέα έκδοση το φθινόπωρο

Στην ετήσια έκθεση Gamecon βρήκε την ευκαιρία η Sony για να ανακοινώσει τις ημερομηνίες διάθεσης και την τιμή της νέας έκδοσης του Playstation 3 στην Ευρώπη.

Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούν φήμες για την ανανεωμένη παιχνιδομηχανή της διάσημης εταιρίας, όμως η επίσημη τοποθέτηση ήρθε από την ίδια τη Sony.

H νέα έκδοση θα έρχεται με σκληρό δίσκο στα 160 GΒ, αντικαθιστώντας αυτή των 120 GB.

Στην Ευρώπη θα κάνει την εμφάνιση της τον Οκτώβριο με τη τιμή της να ανέρχεται στα 299 ευρώ.

Παράλληλα από τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη και μία έκδοση των 320 GB, μέρος του πακέτου Move, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ένα χειριστήριο Move, το Playstation Eye και ένα παιχνίδι, με τη τιμή του να αγγίζει τα 349 ευρώ.

Newslink

Τι θα δούμε το φετινό κινηματογραφικό χειμώνα


Με την περιπέτεια «Οι αναλώσιμοι» του Σιλβέστερ Σταλόνε το τρισδιάστατο καρτούν «Σρεκ, κι εμείς καλύτερα» και το πολυσυζητημένο θρίλερ φαντασίας «Inception» να «στρώνουν το χαλί» αυτές τις μέρες, ο κινηματογραφικός χειμώνας προδιαγράφεται ιδιαίτερα ελκυστικός όχι μόνο για εκείνους που αδημονούν για τα υπέρογκα μπλοκμπάστερ (βλέπε «Χάρι Πότερ»), αλλά κυρίως για τους θεατές που αρέσκονται σε πιο «ενήλικα» θεάματα, μια και η σεζόν 2010 - 2011 είναι πλούσια σε δράματα ή θρίλερ επικού περισσότερο χαρακτήρα. Πάνω από 180 ταινίες έχουν προγραμματιστεί για το οκτάμηνο που ακολουθεί, από τις οποίες εμείς επιλέξαμε τις 20 που νομίζουμε πως θα συζητηθούν περισσότερο, όπως και κάποιες από την υπόλοιπη στουντιακή παραγωγή ή τις διεθνείς κινηματογραφίες που αξίζουν προσοχής.

TA ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Το «Σρεκ, κι εμείς καλύτερα» είναι μονάχα το προοίμιο σε μια σεζόν που έχει πολλά ακόμα να προτείνει σε κινούμενα σχέδια, πραγματευόμενα μύθους είτε ολοκαίνουργιους είτε παλιούς και κλασικούς μέσα από το κατάλληλο «πείραγμα». «Κακοί» επιστήμονες με σατανικούς σκοπούς είναι οι πρωταγωνιστές των τρισδιάστατων ψηφιακών καρτούν «Εγώ ο απαισιότατος», των Πιερ Κοφέν και Κρις Ρενό και «Megamind» του Τομ Μακ Γκραθ, ενώ στοιχεία κινουμένου σκίτσου έχει και το «Marmaduke», οικογενειακή κωμωδία με ζώα. Στο «Tangled» της Disney επιχειρείται μια παραλλαγή του μύθου της πριγκίπισσας Ραπουνζέλ των αδελφών Γκριμ όπως και στο «Gnomeo and Juliet» όπου το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ αντιμετωπίζεται ως άδοξη ιστορία αγάπης μεταξύ... νάνων. Ακόμη, προς το τέλος της χειμερινής περιόδου περιμένουμε συνέχεια στις περιπέτειες τόσο του «Kung fu Panda» (με υπότιτλο «The Kaboom of doom») όσο και στους μηχανοκίνητους ήρωες του «Cars».

TA ΡΙΜΕΪΚ ΚΑΙ TA ΣΙΚΟΥΕΛ

Η Μίλα Γιόβοβιτς επιστρέφει ως δυναμική... τερατοφάγος Αλις στο τέταρτο «Resident evil» με υπότιτλο «Afterlife», ο Γουές Κρέιβεν επαναφέρει τον μύθο του «Scream», μια δεκαετία σχεδόν μετά το τρίτο φιλμ, ο Ρόουαν Ατκινσον επιτίθεται για δεύτερη φορά με τις γκάφες του ως «Johnny English». Ακόμη, τα σαρκοβόρα «Πιράνχα» του Τζο Ντάντε ανασταίνονται (και μάλιστα σε 3D) από τον Αλεξάντερ Αζά, το ίδιο και ο «Κόναν ο βάρβαρος» από τον Μάρκους Νίσπελ και διά της περιβολής του Τζέισον Μομόα. Στα ριμέικ πάντως την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση μοιάζει να έχουν οι αδελφοί Κοέν με το γουέστερν «Αληθινό θράσος» (και τον Τζεφ Μπρίτζες να διαδέχεται τον Τζον Γουέιν, πρωταγωνιστή του φιλμ του 1969) ενώ στα σίκουελ ξεχωρίζει η περιπέτεια φαντασίας «Tron: Legacy», συνέχεια μιας καλτ ταινίας του 1982, με τους Γκάρετ Χέντλαντ και Τζεφ Μπρίτζες (και πάλι).

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Η συνήθης κυριαρχία του αμερικανικού σινεμά δεν συνεπάγεται απαραίτητα παραγκωνισμό των διεθνών κινηματογραφιών - ίσα ίσα που η φετινή πολυηπειρωτική λίστα προδιαγράφεται ιδιαίτερα πλούσια. Από την Ευρώπη οι Βρετανοί μας στέλνουν τον Κόλιν Φερθ ως... τραυλό βασιλιά Γεώργιο 6ο στο δράμα εποχής «The king's speech», την Ελεν Μίρεν ως θηλυκή... Πρόσπερο στη διασκευή της σεξπιρικής «Καταιγίδας» και τους Στίβεν Φρίαρς, Φίλιπ Ρίντλεϊ και Αντον Κόρμπιν με τις νέες του σκηνοθετικές δουλειές (αντίστοιχα την κομεντί «Τamara Drewe», το νεανικό δράμα «Σκοτεινή καρδιά» και την περιπέτεια «Τhe American» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ), ενώ από τον γαλλικό σινε-χάρτη ξεχωρίζουν το νέο θρίλερ μυστηρίου του Γκιγιόμ Κανέ «Little white lies» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, το βραβευμένο στις Κάνες ιστορικό δράμα του Ξαβιέ Μποβουά «Θεοί και άνθρωποι», η κομεντί του Φρανσουά Οζον «Potiche» με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Κατρίν Ντενέβ όπως και το βιογραφικό έπος του Ολιβιέ Ασαγιάς «Carlos» πάνω στη ζωή και τη δράση του διαβόητου Βενεζουελιανού τρομοκράτη Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντεζ, με τον Εντγκμαρ Ραμίρεζ στον ομότιτλο ρόλο. Δυνατοί φέτος και οι Σκανδιναβοί με νέες ταινίες από τους Τόμας Βίντερμπεργκ («Submarino»), Σουζάν Μπίερ («Ιn a better word») και Λόνε Σέριγκ («Οne day»), αξιοπρόσεχτοι και οι Ιταλοί με αγγλόφωνες προτάσεις - ο Πάολο Σορεντίνο με το θρίλερ αυτοδικίας «The must be the place» με τον Σον Πεν και ο Λούκα Γκουαντίνο με το ρομαντικό δράμα «Είμαι ο έρωτας» με την Τίλντα Σουίντον.

Από την Ασία, έχουμε τους Ιάπωνες Τακέσι Κιτάνο και Τακάσι Μίικε με τις αιματηρές περιπέτειες «Outrage» και «13 assassins» αντίστοιχα, τους Κορεάτες Ιμ Σανγκ - Σου και Λι Τσανγκ-Ντονγκ με το θρίλερ μυστηρίου «Η υπηρέτρια» και το δράμα «Poetry», τον Ταϊλανδό Απιτσατπόνγκ Βερασετακούλ με το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα αλληγορικό του παραμύθι «Ο θείος Μπούνμε» και τον Ιρανό Αμπάς Κιαροστάμι με την πολυγλωσσική του κομεντί περιπλάνησης «Πιστοποιημένο αντίγραφο» με τη Ζιλιέτ Μπινός. Οσο για τον Αργεντίνο Αλεχάνδρο Γκονζάλες Ινιάριτου, φέτος τον συναντάμε στη Βαρκελώνη με το σκοτεινό δράμα «Βiutiful», με τον Χαβιέ Μπαρδέμ στον ρόλο ενός παρακμιακού μικροκακοποιού και οικογενειάρχη.


Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες στο άρθρο του CINEMAG

Google : Η ιστορία της εταιρείας στην μεγάλη οθόνη

Μετά τον Mark Zuckerberg και το Facebook άλλο ένα ονόμα από το χώρο του Internet που θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα μιας ακριβής παραγωγής του Hollywood.

Ο παραγωγός John Morris και η εταιρεία Groundswell Productions πρόκειται να αγοράσουν τα δικαιώματα του βιβλίου «Googled: The End of the World As We Know It», το οποίο πραγματεύεται την ιστορία των Sergey Brin και Larry Page.

Οι ιδρυτές της Google αναμένεται να είναι τα κεντρικά πρόσωπα στη νέα ταινία, η οποία θα ξεκινά χρονικά από το διάστημα πριν τη δημιουργία της εταιρείας και θα συνεχίζει στην περίοδο της ευημερίας της.

Ο ιδιοκτήτης της Groundswell Productions, Michael London, είναι ενθουσιασμένος με το βιβλίο, το οποίο «περιγράφει πώς δύο νεαροί έφτιαξαν μια εταιρεία που άλλαξε τον κόσμο και πώς μετά ο κόσμος άλλαξε τους ίδιους».

Το σύνθημα της Google «Don’t be evil» αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά σημεία της ταινίας, καθώς ανακύπτουν ηθικά ερωτήματα όταν κάποιος αποκτά μεγάλη ισχύ.

Newslink

Nova : Eγκαινιάζει κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD)

Το συνδρομητικό κανάλι της Nova θα πραγματοποιήσει τις πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας στη χώρα.

Η πρώτη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας θα είναι ο φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Αμερικής ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου στις 19:00.

Από τη 1 Σεπτεμβρίου, η Nova θα προσθέσει στη γκάμα των καναλιών της πλατφόρμας της 3 HD κανάλια και πιο συγκεκριμένα το novacinema HD, το novasports HD και Eurosport HD.

Στο novacinema HD θα προβάλλονται ταινίες από τα μεγαλύτερα στούντιο του Hollywood πάντα σε υψηλή ευκρίνεια.

Το novasports HD θα προβάλει τουλάχιστον 2 αγώνες της Superleague σε κάθε αγωνιστική όπως επίσης αγώνες από Premier League, Champions League, Uefa Europa League και επιλεγμένους αγώνες NBA, Βόλεϊ, Πόλο κ.α

Τέλος το Eurosport HD θα μεταδίδει πάνω από 100 διαφορετικά σπορ όπως Australian Open, US Open, Tour de France, Sony Ericsson WTA Tout, ATP Tour, Superbike World Championshop, Golf κ.α

Για την θέαση των νέων καναλιών απαιτείται ο αποκωδικοποιητής Nova Box HD 831 ο οποίος διατίθεται στην τιμή των 129€ μέσω των καταστημάτων Forthnet και άλλων συνεργατών της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι κανένας άλλος δέκτης High Definition δεν θα είναι σε θέση να αναπαράγει τα νέα κανάλια.

Η χρέωση των HD καναλιών είναι €4,99 για τους νέους συνδρομητές με τους 2 πρώτους μήνες δώρο και 12 μήνες δώρο για τους υφιστάμενους συνδρομητές.

Newslink

Καθημερινή - Σάββατο 28/08/2010


Ελευθεροτυπία - Κυριακή 29/08/2010

Καθημερινή - Κυριακή 29/08/2010


Το 2ο απο τα 3 dvd.

Εξερεύνηση-Βόρνεο: Ο τελευταίος άγνωστος παράδεισος

Τρεις ώρες περιπέτειας. Πλάνα που κόβουν την ανάσα. Σπάνια είδη ζώων που για πρώτη φορά βλέπουν το φώς της δημοσιότητας. Η συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC έρχεται να σας καθηλώσει, να σας μαγέψει, να σας ταξιδέψει στον τελευταίο χαμένο παράδεισο της Γής. Μια ριψοκίνδυνη ομάδα ορειβατών, βιολόγων και κινηματογραφιστών διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του κεντρικού Βόρνεο.έρχεται αντιμέτωπη με απόκρημνα βουνά, βαθιά φαράγγια και υψηλά οροπέδια. Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτό το αδιαπέραστο τείχος; η ομάδα των εξερευνητών είναι αποφασισμένη να το ανακαλύψει και να συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας, γιγάντιας προστατευόμενης περιοχής στον τελευταίο «Χαμένο Κόσμο» της Γης.

Μαχαιροβγάλτης (2010)

Oblivion The Movie

Awesome concept trailer for invasion film THE LAST DEFENDER

Monsters terrorize Edinburgh in Colm McCarthy’s OUTCAST

An epic scifi saga stuffed into a music video !

COHEED & CAMBRIA "The Broken" directed by WEWEREMONKEYS from Vision Entertainment on Vimeo.

Make this a film !

Ironclad (2010)

Gun-Rule in the awesome scifi short SYNTHETIC WORLD

The Event (2010) TV Series

Καθημερινή - Κυριακή 12/09/2010

Ιστορική επανέκδοση των σημαντικότερων ηχογραφήσεων του Μάνου Χατζιδάκι, σε 17 δίσκους με πολυσέλιδα βιβλιάρια, προσφέρει η κυριακάτικη «Καθημερινή» στους αναγνώστες της, εντελώς δωρεάν, από την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Δεκαέξι χρόνια από τον θάνατό του, η κληρονομιά του Μάνου Χατζιδάκι, καλλιτεχνική, πνευματική, αισθητική, ηθική παραμένει ανθοφορούσα και λαμπερή, αρδεύουσα παλαιότερες και νεότατες γενιές.

Με αυτή την αφορμή, εξέχοντες άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, εκθέτουν τις σκέψεις τους για τη δεσπόζουσα θέση του χατζιδακικού έργου στον ελληνικό 20ό αιώνα.



Η σειρά περιλαμβάνει 17 δίσκους (τρία διπλά και 14 μονά CD) του μεγάλου συνθέτη, που θα διατεθούν δωρεάν μαζί με την κυριακάτικη «Καθημερινή».
Τα CD θα διατεθούν σε πολυτελείς θήκες με πολυσέλιδα ένθετα βιβλιάρια.
Χορηγός του αφιερώματος είναι η Alpha Bank.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Α * Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Β * ΑΘΑΝΑΣΙΑ * ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ * ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΚΡΗ ΓΗ * ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ

30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ Α * 30 ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ Β * ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ * ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Α

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Β

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ * ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ * ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ * ΟΡΝΙΘΕΣ.

Κλασικές ταινίες στο «Σινέ Στέλλα» Από την Πέμπτη 26 Αυγούστου

Ενας μήνας με προβολές κλασικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου ξεκινάει την Πέμπτη 26 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο του Δήμου Αθηναίων «Σινέ Στέλλα», στην οδό Τενέδου 34, στην Κυψέλη. Το αφιέρωμα χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες αρχίζοντας με ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ από τη δεκαετία του 1950 (Σιωπηλός μάρτυρας, Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων, Δεσμώτης του ιλίγγου, 26-29/8).

Ακολουθεί, αφιέρωμα στην Οντρεϊ Χέπμπορν (Ραντεβού στο Παρίσι, Διακοπές στη Ρώμη, Πρόγευμα στο Τίφανις, 30/8-5/9). Σειρά έχει μετά, το αφιέρωμα στη γαλλική νουβέλ βαγκ (6-12/9) με ταινίες του Γκοντάρ (Ο τρελός Πιερό, Περιφρόνηση) και του Ντασσέν (Ριφιφί). Η τελική ενότητα αφορά θεατρικά έργα μεταφερμένα στη μεγάλη οθόνη (Θείος Βάνιας του Κοντσαλόφσκι, Δεσποινίς Τζούλια του Σιόμπεργκ, Αμλετ του Λόρενς Ολίβιε και Τρικυμία του Ντέρεκ Τζάρμαν, 13-19/9).

Παράλληλα με τις προβολές, έχει προγραμματιστεί και ημερολόγιο ειδικών εκδηλώσεων. Την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Οντρεϊ Χέπμπορν, οι κριτικοί κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης (Mad TV) και Παναγιώτης Παναγόπουλος («Καθημερινή») προλογίζουν την προβολή της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις» του Μπλέικ Εντουαρντς και συνομιλούν με το κοινό για τη ρομαντική κομεντί στο σινεμά.

Την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, στο αφιέρωμα για τη γαλλική νουβέλ βαγκ, θα είναι παρόντες για να προλογίσουν την ταινία «Ριφιφί», ο κριτικός κινηματογράφου και συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Νότης Φάρσος και ο κριτικός και διευθυντής του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Βασίλης Κεχαγιάς. Θα συζητήσουν για το γαλλικό σινεμά της δεκαετίας του 1950.

Τέλος, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο συγγραφέας Μήτσος Κασόλας θα προλογίσει την προβολή της ταινίας «Δεσποινίς Τζούλια» και θα συνομιλήσει με το κοινό για την τέχνη της μεταφοράς θεατρικών έργων στο σινεμά.

Καθημερινή

Devil (2010)

Alien Anthology Bluray Packaging Trailer

3 Clips From Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - Clip #1: The Adventure Begins from NarniaFans.com on Vimeo.


Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - Clip #2: Greedy Eustace from NarniaFans.com on Vimeo.


Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - Clip #3: Sea of Lilies from NarniaFans.com on Vimeo.

Κυριακή 22/08/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ο τρελοπενηντάρης Star Κωμωδία
21:00 Ο ελληνάρας ANT1 Κωμωδία
21:30 Στην υγεία σας! Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Goal ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Όμορφη τρέλα Πρίσμα+ Περιπέτεια
23:00 Άγριος ωκεανός Star Ξένη ταινία
23:00 Σε κατάσταση πολιορκίας 2 ANT1 Περιπέτεια
23:05 Θεώρημα Σινε+ Ξένη ταινία
23:30 Σε τεντωμένο σχοινί Alter Ξένη ταινία
00:00 Η κληρονομιά ΕΤ1 Δράμα
00:45 Ροκ σταρ Star Ξένη ταινία
01:45 Δύο αδέλφια Alter Περιπέτεια
03:00 Οι Ντιούκς σε νέες περιπέτειες Star Περιπέτεια
03:45 Δρόμος προς τον έρωτα Alter Δράμα

VETO - Κυριακή 22/08/2010


Lethal Weapon 1 - 4 Collection Box Set (5 Discs) (Blu-ray)






Κυκλοφορουν 15/11/2010 με ελληνικούς υπότιτλους απο το play.com

Seven ( 1995) Bluray Edition







Κυκλοφορεί 4/10/2010 με ελληνικούς υπότιτλους απο το play.com