Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 1/11/2009


Moon (2009) - Trailer & official site

Το τρέιλερ της νέας ταινίας Moon, με τον απίθανο Σαμ Ρόκγουελ.

Στη σκηνοθεσία ο γιος του Ντ. Μπάουϊ, Ντάνκαν Τζόουνς.

Το επίσημο σάιτ ζαλίζει.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς στο «τιμόνι» των Village Cinemas

Ύστερα απο 13 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η εταιρεία των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών Village Roadshow αλλάζει χέρια. Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει πλέον ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εξαγόρασε το 100% των δραστηριοτήτων του Αυστραλιανού Ομίλου. Ο επιχειρηματίας μιλώντας για την εξαγορά της εταιρείας είπε ότι «η επένδυση που έγινε στην Village, ήταν της τάξης των 50 εκατομμυρίων και έχω αγοράσει το 100% της εταιρείας, πράγμα που με κάνει να είμαι πολύ αισιόδοξος, διότι μπορούμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά στο εγγύς μέλλον».

Στόχος της εταιρείας που δραστηριοποιείται και στην παραγωγή Ελληνικών ταινιών, είναι να συνεχίσει την δυναμική της πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Village Greece Έλντα Παυλογιαννοπούλου «θα συνεχίσουμε να διανέμουμε τουλάχιστον 50 ταινίες τον χρόνο και θα έχουμε δυναμική παρουσία στα φεστιβάλ των Κανών, της Αμερικής και του Βερολίνου». Παρά την οικονομική κρίση και την πειρατεία, ο κινηματογράφος παραμένει ο αγαπημένος τρόπος διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος των εισιτηρίων στην Αμερική παρουσίασε αύξηση 20%, ενώ στην Ελλάδα ξεπέρασε το 7%.


2810.GR

Liquid Image Scuba Series HD320 - Bουτιές ΗD.

Η μάσκα καταδύσεων της αμερικάνικης Liquid Image που έχει την ικανότητα να λαμβάνει βίντεο HD επιπέδου 720p (1280x720 @30fps) αλλά και να φωτογραφίζει στα 5 Μpixels.

Το μοντέλο είναι το Scuba Series HD320 που αντέχει σε βάθος 35 μέτρα. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποθηκεύονται σε κάρτα-μνήμη microSD/SDHC, υπάρχει θύρα USB, ενδεικτικό LED ότι έγινε η φωτογράφηση και σκόπευτρο.

Περισσότερα εδώ ! ( fullhd.gr)

Sony DPP-F700 - Σου αρέσει... τύπωσε την!

Το κάδρο αυτό της Sony, το DPP-F700, όχι μόνο δείχνει αλλά τυπώνει κιόλας. Αναμένεται στην αγορά με το νέο έτος, έχει οθόνη 7 ιντσών ανάλυσης WVGA (800x480) και είναι εξοπλισμένο με μονάδα εκτύπωσης φωτογραφιών διάστασης 4x6 ίντσες, επαγγελματικής ανάλυσης 300x300 dpi. Ο χρόνος εκτύπωσης μια φωτογραφίας είναι 45 δευτερόλεπτα.

Εξυπακούεται ότι η κορνίζα εμπεριέχει προγράμματα διόρθωσης και edit των φωτογραφιών με δυνατότητες όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση, αποκοπής, σφραγίδας ημερομηνίας ακόμη και εκτύπωσης χωρίς περιθώρια. Παράλληλα παρέχονται ρυθμιστικά φωτεινότητας, κοντράστ, χροιών και κόρου.

Από μια τέτοια συσκευή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν προγράμματα εκτύπωσης ημερολογίων, σελιδοποίησης της φωτογραφίας μας και 30 templates για να διαλέξουμε.

Η κορνίζα έχει εσωτερική μνήμη 1GB που σημαίνει περίπου 2.000 φωτογραφίες. Δέχεται τόσο JPEG όσο και TIFF αλλά και BMP. Οι φωτογραφίες μπορούν να φορτωθούν μέσω USB αλλά και καρτών-μνήμης όπως Memory Stick PRO, Memory Stick PRO Duo, Secure Digital (SD), SDHC, Multi-Media (MMC), CompactFlash και xD-Picture Card.

Άντε η επόμενη κίνηση θα είναι να βάλουν και δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης σε κορνίζα ώστε, αν βαρεθούμε τις φωτογραφίες, να βλέπουμε κανένα ποδόσφαιρο.

Fullhd.gr


Ο "μυστικός δείπνος" με 4000 κύβους ρούμπικ !!

Είναι δυνατόν με κύβους του ρούμπικ να φτιάξει κάποιος ένα έργο σαν το "μυστικό δείπνο"; Κι όμως ειναι , το έκαναν στο Τορόντο. Μπορεί να τους πήρε 2 μήνες αλλά οι 5 τους τα κατάφεραν και μας το παρουσιάζουν.

Bored to Death (2009)


imdb

Πίθος: Nέα υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου online

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) ανακοίνωσε ότι, μέσω της ελληνικής Υποδομής Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων που λειτουργεί (HellasGrid), παρέχει τη νέα υπηρεσία Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου «Πίθος» ελεύθερα και δωρεάν, σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και τα λοιπά μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η υπηρεσία «Πίθος» προσφέρει σε κάθε χρήστη 50 GigaBytes δικτυακού αποθηκευτικού χώρου, προσβάσιμα από παντού, πάντοτε και με ασφάλεια. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους και να τα μοιραστούν με άλλους χρήστες ή/και ομάδες χρηστών. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, αρχειοθέτησης (versioning), συγχρονισμού και τήρησης αντιγράφων εφεδρείας (sync/backup), καθώς και αξιοποίησής της ως αποθηκευτικού μέσου από άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για ένα εργαλείο, που διευρύνει τις δυνατότητες εργασίας και έρευνας για φοιτητές και ερευνητές, επιτρέποντάς τους την ασφαλή πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, από όπου και αν βρίσκονται. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί και διατίθεται με άδεια ανοιχτού κώδικα και η υπηρεσία διαθέτει ανοιχτό τρόπο διασύνδεσης (API) για συνεργασία με άλλες εφαρμογές.

H υπηρεσία «Πίθος» υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με τα παρακάτω συμμετέχοντα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών - Ερευνητική Μονάδα 6, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Καλαμάτας, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Χαλκίδας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Για τα λοιπά ιδρύματα, εκκρεμεί η σύνδεση τους με το σύστημα «Πίθος».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία «Πίθος», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το http://pithos.grnet.gr/, το φόρουμ του ΠΙΘΟΣ https://pithos.grnet.gr/forum/ ή να απευθυνθούν στο pithos@grnet.gr.

Η ΕΔΕΤ ΑΕ έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδέει περισσότερους από 90 φορείς, στους οποίους περιλαμβάνονται όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, καθώς και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εξυπηρετώντας συνολικά περί τους 500.000 χρήστες. Λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής Κοινωνίας της Πληροφορίας, προωθεί την ευρυζωνικότητα στη χώρα μας και συμβάλλει στην προώθηση του ηλεκτρονικού επιχειρείν στις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η ΕΔΕΤ ΑΕ λειτουργεί επίσης την ελληνική Υποδομή Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων ΗellasGrid (www.hellasgrid.gr), υποστηρίζοντας προηγμένες εφαρμογές Ηλεκτρονικής Επιστήμης (e-science). Το HellasGrid διατίθεται δωρεάν στην ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα και είναι πλήρως ενσωματωμένο στην Πανευρωπαϊκή υποδομή Πλέγματος EGEE (www.eu-egee.org).

Η υποδομή του επιτρέπει τη συγκέντρωση, τον υπολογισμό και το διαμοιρασμό επιστημονικών δεδομένων σε κλίμακα που δεν θα ήταν εφικτή στα μεμονωμένα ερευνητικά εργαστήρια.

www.kathimerini.gr

Σε πολλαπλές πλατφόρμες το μέλλον της Disney

Ένα βήμα παραπέρα φιλοδοξεί να πάει η εταιρεία του Γουόλτ Ντίσνεϊ, δημιουργώντας ένα κοινό format για πολλαπλές πλατφόρμες.

Τα τελευταία χρόνια, μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση «έσπασε τα δεσμά» των κινηματογραφικών ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών, που απελευθερώθηκαν από τα «παραδοσιακά» τους formats και έγιναν διαθέσιμα σε μία πληθώρα νέων μέσων.

Η Disney φιλοδοξεί να πάει ένα βήμα παραπέρα, με το Keychest: πρόκειται για έναν κώδικα πρόσβασης ο οποίος θα επιτρέπει στους κατόχους του να αποκτούν πρόσβαση σε υλικό της εταιρείας- ανεξαρτήτως της πλατφόρμας την οποία κατέχουν. Οι λογαριασμοί που έχει κάποιος σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ή υπηρεσίες video-on-demand θα αναβαθμίζονται όταν αυτός αγοράζει μία ταινία της Disney, έτσι ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε μέσο επιθυμεί.

Μέσω αυτού του «ελιγμού» η εταιρεία προσπαθεί να παρακάμψει όλα τα θέματα συμβατότητας τα οποία προκύπτουν από τη χρήση διαφορετικών συσκευών και προγραμμάτων. Όπως αναφέρθηκε από τη Wall Street Journal, η Disney έχει ήδη προωθήσει την τεχνολογία σε στούντιο παραγωγής ταινιών, καθώς και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας- ενδεικτικά, έχουν κάνει την εμφάνισή τους φήμες ότι στο όλο πρόγραμμα θα συμμετέχει και η Apple.

Ωστόσο, θα υπάρξει αντίπαλος: ο λόγος για το DECE, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πέντε εταιρείες- μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, η Comcast και η Intel.

Όποια από τις δύο τεχνολογίες και αν επικρατήσει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: η συνέχιση- και εδραίωση- της τάσης που θέλει τη διαθεσιμότητα υλικού κάθε είδους σε κάθε πλατφόρμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο e-reader της Barnes&Noble, Nook, επιτρέπει στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στα ψηφιακά βιβλία τους μέσω οποιασδήποτε συσκευής έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή της εταιρείας. Επίσης, κατά τα τέλη του 2008, οι L.A Times είχαν δημοσιεύσει άρθρο όπου γινόταν λόγος για απόπειρες δημιουργίας μουσικών DVD, τα οποία, αντί να μεταφέρουν μόνο τα τραγούδια σε κλασική μορφή audio, έχουν μαζί και τις ψηφιακές εκδόσεις τους, σε ποικιλία formats.

Ήδη, η ιδέα της κατοχής μίας εξολοκλήρου ψηφιακής κόπιας ενός προϊόντος (όπως για παράδειγμα η αγορά ενός παιχνιδιού μέσω της υπηρεσίας Steam της Valve) είναι οικεία σε μεγάλο τμήμα του καταναλωτικού κοινού- κάτι που άλλωστε αποτελεί και το δεδομένο στο οποίο «ποντάρει» η Disney για την επιτυχία της κίνησής της.

www.kathimerini.gr

Σκληραίνει τη στάση απέναντι στην πειρατεία η Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως στα κράτη μέλη που επιθυμούν τη διακοπή της σύνδεσης στο Ίντερνετ των χρηστών που επιμένουν να μοιράζονται αρχεία παράνομα. Συγκεκριμένα, απέσυρε διάταξη του Πακέτου Τηλεπικοινωνιών που θα καθιστούσε δύσκολη την αντιμετώπιση της πειρατείας για τις κρατικές αρχές.

Η κίνηση αυτή θεωρείται αποτέλεσμα της πίεσης των χωρών της Ε.Ε. που επιθυμούν την υιοθέτηση σκληρής στάσης απέναντι στην πειρατεία. Η γαλλική κυβέρνηση εξάλλου, μόλις ενέκρινε σχέδιο που προβλέπει τη διακοπή σύνδεσης των πειρατών για διάστημα μέχρι και ένα χρόνο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν αρχικά αντίθετο σε μια τέτοια προοπτική, υποστηρίζοντας ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ σχετική διάταξη είχε σχεδιαστεί με σκοπό την προστασία του δικαιώματος αυτού. Η απόσυρσή του, ουσιαστικά σημαίνει ότι τα κράτη με΄λη θα μπορούν να ζητήσουν από τους παρόχους να «παγώνουν» τη σύνδεση των χρηστών που ανταλλάσουν παράνομα αρχεία στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Forrester, 14% των χρηστών στην Ευρώπη διαμοιράζουν αρχεία παράνομα. Ωστόσο, η απαγόρευση μέσω της νομοθεσίας δεν είναι απαραίτητα η λύση, σύμφωνα με τον Μάρκ Μούλιγκαν, αναλυτή της εταιρείας. «Η πειρατεία δεν θα καταπολεμηθεί μόνο μέσω της νομοθεσίας. Χωρίς ικανοποιητικές υπηρεσίες, η πειρατεία δεν θα νικηθεί», δήλωσε.

Ο Μούλιγκαν θεωρεί ότι η νομοθεσία θα είναι πολύ αργή για να σταματήσει τους πειρατές. «Η τεχνολογία κινείται πολύ πιο γρήγορα. Βλέπουμε ήδη περίπου 20 εναλλακτικούς τρόπους στο διαμοιρασμό αρχείων εκτός από το peer-to-peer».

Η νέα προτεινόμενη νομοθεσία βασίζεται σε ένα σύστημα τριών προειδοποιήσεων προς τους χρήστες, όπου με την τελευταία προειδοποίηση θα κόβεται και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

www.kathimerini.gr

Την τέταρτη συνέχεια του «Mad Max» ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ

Τα γυρίσματα της τέταρτης συνέχειας του «Mad Max» θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2010 ο Αυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του πριν 30 χρόνια με την συγκεκριμένη ταινία.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην ίδια τοποθεσία του Αουτμπακ, όπου ο διάσημος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον καθιερώθηκε στο κινηματογραφικό στερέωμα, ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μαχητή των δρόμων.

«Βρίσκομαι στα μέσα περίπου της διαμόρφωσης του καταλόγου του επιτελείου των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ταινία και η προσπάθεια συνεχίζεται» δήλωσε ο Μίλερ σε συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ και πρόσθεσε: «Ακόμα δεν ξέρω ποιο θα είναι το τελικό καστ».

Ο Μελ Γκίμπσον δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην τέταρτη συνέχεια του Mad Max «The Funny Road», η οποία θα γυριστεί στην πόλη των ορυχείων Μπρόουκεν Χιλ της Νέας Νότιας Ουαλίας και στο Σίδνεϊ.

Για τον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει επιλεγεί η Σαρλίζ Θέρον και για τον ανδρικό ο Bρετανός ηθοποιός Τομ Χάρντι.

Ο Τζορτζ Μίλερ γνώρισε τεράστια επιτυχία με την ταινία των κινουμένων σχεδίων «Happy Feet», αλλά ήταν και ο ουσιαστικός δημιουργός, καθώς σε δική του ιδέα βασίστηκε η επιτυχημένη ταινία «Μπέιμπ το γουρουνάκι».

in.gr

Κυριακή 25/10/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Φωνάζει ο κλέφτης Star Κωμωδία
21:00 Μόνα Λιζα (μεγάλοι δημιουργοί του κιν/φοy) ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Μια καλή χρόνια ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Τιτανικός Alpha Ξένη ταινία
21:00 Κώδικος: Μέρκιουρι Alter Ξένη ταινία
21:50 Ο Πύργος των φαντασμάτων Σινε+ Ξένη ταινία
22:30 Ο.Π.Α. : ομοσπονδία πολιτειών της Αμερικής Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:10 Παραφροσύνη Σινε+ Ξένη ταινία
23:30 Ανατελλων ήλιος ANT1 Ξένη ταινία
23:45 Αντιμέτωπος με το θάνατο Star Ξένη ταινία
00:00 Πέρα από το παράδεισο (cinecinema στην ετ-1) ΕΤ1 Δράμα
00:45 Νεκρή ζώνη Mega Ξένη ταινία
01:45 Μεσάνυχτα στον Κήπο του καλού και του κακού Star Θρίλερ
02:00 Τελευταία ελπιδα Alter Περιπέτεια
02:00 Ο αρχών του κακού ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:30 Η ώρα της κρίσης Mega Περιπέτεια
04:30 Η καταδίωξη Σινε+ Περιπέτεια