Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Double Take (2010)

The Teaser Trailer for Megamind

Jennifer Aniston in The Switch Trailer

First Official Trailer for Eat, Pray, Love Starring Julia Roberts

Ημερησία - Σάββατο 20/03/2010

ΤΑ ΝΕΑ - Παρασκευή 19/03/2010

Χωρίς υποστήριξη για Windows XP ο επόμενος Internet Explorer

Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε κορυφαία στελέχη της Microsoft, η επόμενη υλοποίηση του Internet Explorer θα απευθύνεται μόνο σε χρήστες που διαθέτουν μια από τις τελευταίες εκδόσεις των Windows. Πιο συγκεκριμένα, ο Internet Explorer 9 θα εγκαθίσταται μόνο σε υπολογιστές με Windows 7 ή Windows Vista SP2. Έτσι, ο browser της Microsoft αποχαιρετά τα Windows XP, σχεδόν 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Ο αποκλεισμός των XP από το σχεδιασμό του IE9 οφείλεται στο γεγονός ότι ο επόμενος browser της εταιρείας θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Direct2D του DirectX. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έκανε ντεμπούτο στα Windows 7 και στη συνέχεια προστέθηκε και στα Vista SP2 και στα Server 2008 R2, όχι όμως και στα XP.

Από μια άποψη, είναι λογικό να μη συμπεριλαμβάνονται τα XP στο σχεδιασμό της εταιρείας, παρά τη δημοφιλία τους. Η Microsoft θέλει να δώσει κίνητρα στους καταναλωτές να εγκαταλείψουν το γερασμένο πλέον λειτουργικό και να περάσουν στα 7, εξ ου και η σταδιακή απαξίωση των XP.

Πηγή: Pc Magazine

Τηλεόραση: ο επόμενος στόχος της Google

Μπορεί να είναι εδώ και πολλά χρόνια η απόλυτη δύναμη στο χώρο του Internet, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Ο λόγος για τη Google, η οποία κάθε τόσο διευρύνει το πεδίο δράσης της και περνά σε νέους χώρους της αγοράς. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηγέτης του Internet ετοιμάζεται να μπει στο χώρο της τηλεόρασης, έχοντας μάλιστα συνάψει συμμαχίες με κορυφαίες εταιρείες κατασκευής hardware.

Η Google φέρεται να συνεργάζεται με την Intel, τη Sony και τη Logitech στο project που για την ώρα έχει την ονομασία Google TV. Πρόκειται για ένα set top box, το οποίο συνδέεται στην τηλεόραση και δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να μπαίνει στο Internet. Η συσκευή βασίζεται στο Android και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι η Google έχει ήδη αρχίσει να το δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες.

Βέβαια, καμιά από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δε θέλει σε αυτή τη φάση να κάνει κάποιο σχόλιο που να επιβεβαιώνει την είδηση, όπως λέει πάντως και η λαϊκή ρήση "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά".

Πηγή: Pc Magazine

7 Μέρες ΤV - Παρασκευή 19/3/2010

ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ
Aποκλειστικά με το περιοδικό το ΝΕΟ cd του - "Θα ζήσω για μένα"

Νόμιμα τα torrent σε Ισπανία με το νόμο!

Οι εξελίξεις όσον αφορά τις σελίδες διαμοιρασμού περιεχομένου και τα torrent sites τρέχουν. Μετά το κλείσιμο του gamato.info στην χώρα μας και την σύλληψη κάποιων από τους διαχειριστές του, άλλα και την διαπίστωση ότι παρά την αυστηρή νομοθεσία για την πειρατεία, στην Γαλλία είχαμε αύξηση του φαινομένου, έρχεται μια είδηση από την Ισπανία, που όμως είναι… αντίθετη από το “ρεύμα”! Πλέον ο διαμοιρασμός αρχείων είναι νόμιμος, αλλάζοντας τους συσχετισμούς για το τι είναι “νόμιμο” και τι “σωστό”.
Με μια απόφαση του που θα ξεκινήσει μια τεράστια ...
συζήτηση στην Ισπανία άλλα και ολόκληρη την Ευρώπη, o Raul N. García Orejudo, Ισπανός δικαστής στην υπόθεση εκδίκασης του Jesus Guerra, ιδιοκτήτη σελίδας απ’ όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει μουσική, έκρινε νόμιμες τις σελίδες που περιέχουν links προς περιεχόμενο, που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Επίσης θεωρεί νόμιμο και τον διαμοιρασμό τέτοιου περιεχομένου (μέσω torrent για παράδειγμα) αν γίνεται για μη κερδοσκοπικούς λόγους!
Ο παραπάνω λόγος ήταν αρκετός για τον δικαστή, ώστε να αρνηθεί το κλείσιμο της σελίδας του Guerra. Άλλωστε αν αγνοήσουμε αυστηρά το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, η σελίδα αυτή (όπως και άλλες παρόμοιες) δεν διαφέρουν σημαντικά… από το Google, μέσα από το οποίο επίσης μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε παράνομα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αρχεία.
Αυτό σημαίνει ότι τα torrent sites στην Ισπανία είναι πλέον νόμιμα, αφού όπως λέει ο ίδιος ο δικαστής: δεν υπάρχει νόμος, που να αποδεικνύει το αντίθετο.

Με πολύ απλά λόγια οι σελίδες μπορούν να φιλοξενούν torrents, οι χρήστες να τα κατεβάζουν ή και να ανεβάζουν τέτοια αρχεία, αρκεί κανένας να μην έχει κέρδος από όλη αυτή την διαδικασία.
Πόσο θα κρατήσει αυτό; Κανείς δεν ξέρει, άλλα οι Ισπανοί χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα και να κατεβάζουν άφοβα ότι αρχεία θέλουν.

troktiko

Rockwave Festival 2010

Στις 7, 10 και 11 Ιουλίου δίνεται φέτος το ετήσιο ραντεβού των μουσικόφιλων για το Rockwave Festival 2010 στο Terravibe Park της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ οι Massive Attack, Faithless και Fatboy Slim είναι τα μεγάλα ονόματα του φετινού Rockwave Festival , ενώ αναμένεται η οριστική επιβεβαίωση ή ακύρωση της εμφάνισης των Black Eyed Peas.

Στις 7 Ιουλίου στη σκηνή θα εμφανιστούν στη σκηνή οι Faithless, στις 10 Ιουλίου ο Fatboy Slim , ενώ την επόμενη μέρα στη σκηνή θα βρίσκονται οι Massive Attack με το καινούριο τους άλμπουμ.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η μέρα εμφάνισής τους, είναι οι White Lies, Gogol Bordello, Ska-P, DJ Shadow, Garcia plays Kuyss και Martina Topley Bird.

Οι τιμές των εισιτηρίων αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ η προπώληση θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Τηλεθεατής - Μυθικές ταινίες 19/3/2010


XpanD Χ103 3D γυαλιά

Η XpanD είναι γνωστή. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής 3D γυαλιών για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Πως θα μπορούσε να μην ασχοληθεί λοιπόν και με τα 3D γυαλιά για τις 3D τηλεοράσεις που μόλις κυκλοφόρησαν.

Η ΧpanD κατασκευάζει 3D γυαλιά σχεδόν για όλους τις εταιρίες τηλεοράσεων, χωρίς ωστόσο να βάζει το όνομα της επάνω.

Πρόκειται για ενεργά γυαλιά τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν, δηλαδή να συγχρονιστούν, με οποιαδήποτε 3D τηλεόρασης οποιοδήποτε κατασκευαστή.

Ο δέκτης υπερύθρων βρίσκεται στο κέντρο και τροφοδοτούνται με μπαταρίες.

Τα γυαλιά της XpanD αναφέρονται ως universal αφού θα μπορούν να συγχρονίζονται με τις διάφορες 3D τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν.

Θα κυκλοφορήσουν σε 12 διαφορετικά χρώματα και σε τιμές από 100 έως 120 ευρώ.

fullhd

CyberLink PowerDVD 10


Ετοιμάζονται και εταιρίες λογισμικού να φέρουν το 3D Βlu-ray Disc στο PC μας. Όπως για παράδειγμα η CyberLink όπου η νέα έκδοση του PowerDVD 10 θα παίζει και δισκάκια 3D Blu-ray Disc. Τώρα αν θα βλέπουμε τη 3D εικόνα σε 3D τηλεόραση ή 3D μόνιτορ υπολογιστή αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Το PowerDVD 10 εμπεριέχει δυνατότητα μετατροπής 2D σε 3D σε επίπεδο αρχείων βίντεο. Δηλαδή θα μετατρέπει 2D υλικό σε 3D.

Το πρόγραμμα είναι «ρυθμισμένο» για επεξεργαστές Intel Core, Nvidia Cuda και ATI, ενώ υποστηρίζει HD ήχο, 8κάναλο ήχο surround και υποστήριξη HDMI v1.3.

Παράλληλα το PowerDVD 10 αναπαράγει ένα μεγάλο πλήθος αρχείων ήχου και εικόνας όπως MOV, RM, RMVB, FLV, MKV και 3GPP ενώ υποστηρίζει υπότιτλους smi, ass, ssa, psb, srt και sub.

fullhd

LOST 6x09 "Ab Aeterno" Sneak Peek #2


Star Wars - Deagostini Collection Tευχος 5

Στη Μαλακάσα θα τραγουδήσει στις 29 Μαΐου ο Μπομπ Ντίλαν

Έναν θρύλο της μουσικής, τον Μπομπ Ντίλαν, θα υποδεχθεί το Τerra Vibe της Μαλακάσας, στις 29 Μαΐου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο επίσημο site του καλλιτέχνη, καθώς στο πρόγραμμα της περιοδείας του φιγουράρει επισήμως και η χώρα μας!

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της προπώλησης των εισιτηρίων.

Ο Μπομπ Ντίλαν θα έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Νever Εnding Τour που έχει ξεκινήσει.

Repo Men (2010)

Thor Plot Synopsis Details

Paramount and Marvel have released an updated version of plot synopsis for Kenneth Branagh’s Thor, scheduled for theaters on May 6, 2011.

Paramount Pictures and Marvel Entertainment present the epic adventure, Thor, which spans the Marvel Universe from present day Earth to the realm of Asgard. At the center of the story is the mighty Thor (Chris Hemsworth), a powerful but arrogant warrior whose reckless actions reignite an ancient war. Thor is cast down to Earth by his father Odin (Anthony Hopkins) and is forced to live among humans. A beautiful, young scientist, Jane Foster (Natalie Portman), has a profound effect on Thor, as she ultimately becomes his first love. It’s while here on Earth that Thor learns what it takes to be a true hero when the most dangerous villain of his world sends the darkest forces of Asgard to invade Earth.

Cast: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Rene Russo, Stellan Skarsgard, Jaimie Alexander, Kat Dennings, Ray Stevenson, Josh Dallas, Tadanobu Asano, Idris Elba, Clark Gregg, Colm Feore

Centurion (2010)

The Expendables ! (2010)



The Mechanic (2010) Promo Trailer with Jason Statham


Scott Pilgrim vs. the World (2010)

The A-Team (2010)

The Greatest (2010)

Το μέλλον της πλοήγησης στο Διαδίκτυο όπως το φαντάζεται η Microsoft

Οι δικτυακοί τόποι θα μπορούσαν να βασίζονται σε εικονίδια πάνω στα οποία ο χρήστης κάνει ζουμ.

Η εμφάνιση και η λειτουργικότητα των δικτυακών τόπων θα αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια αν ευοδωθούν οι προσπάθειες και οι προβλέψεις των εργαστηρίων της Microsoft. Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να πηδάμε από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα, απλά θα κάνουμε ζουμ στις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν.

Τα Microsoft Live Labs, λίγα χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφεία της Microsoft κοντά στο Σιάτλ, αναπτύσσουν νέους τρόπους πλοήγησης που βασίζονται σε τρεις διαφορετικές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες τεχνολογίες:

To Photosynth, ένα σύστημα που δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα και χάρτες συνδυάζοντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από διαφορετικές εικόνες λήψης· το Pivot, μια πλατφόρμα που οργανώνει μεγάλες συλλογές δεδομένων· και το Seadragon, ένα σύστημα συνδυασμού και προβολής φωτογραφιών εξαιρετικά μεγάλης ανάλυσης.

Ο δικτυακός τόπος Monday Note, που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια επίδειξη των τεχνολογιών αυτών στις εγκαταστάσεις των Live Labs.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Monday Note, η εμφάνιση των δικτυακών τόπων του αύριο θα μπορούσε να βασιστεί στην κεντρική ιδέα που κρύβεται πίσω από το Seadragon: το απεριόριστο ζουμ.

Παράδειγμα της αξιοποίησης του Seadragon ως interface για πλοήγηση δίνει ο πειραματικός δικτυακός τόπος του Εθνικού Πάρκου Γιόσεμαϊτ στις ΗΠΑ: Ολόκληρος ο δικτυακός τόπος απεικονίζεται ως μια και μόνο εικόνα γιγαντιαίων διαστάσεων. Για να δει αυτό που τον ενδιαφέρει, ο χρήστης μπορεί να κάνει ζουμ σε μια περιοχή της εικόνας. Για να επιστρέψει στην αρχική σελίδα, απλά απομακρύνεται για να δει το γενικό πλάνο.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πειραματική ψηφιακή συλλογή της εφημερίδας Seattle Post Intelligencer (η οποία έκλεισε οριστικά πριν απο μερικούς μήνες). H Microsoft κατάφερε να συγκεντρώσει σε μία μόνο σελίδα όλες τις ειδήσεις που δημοσίευσε η εφημερίδα σε διάστημα ενός έτους.

Η πρώτη οθόνη εμφανίζει μόνο ακατάληπτα εικονίδια. Με το πρώτο κλικ, τα εικονίδια ταξινομούνται ανά μήνα, με ένα δεύτερο κλικ μπαίνουν στη σειρά ανά εβδομάδα. Όταν ο χρήστης φτάσει στο φύλλο που τον ενδιαφέρει, μπορεί να περιηγείται στα άρθρα χρησιμοποιώντας μόνο το ροδάκι του ποντικιού για να κάνει ζουμ και ζουμ-άουτ.

Η απεικόνιση πληροφοριών ή ολόκληρων δικτυακών τόπων σε μια μόνο σελίδα θα μπορούσε να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε πληροφορίες, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των διαδικτυακών διαφημίσεων.

Οι σημερινές καταχωρήσεις παροτρύνουν το χρήστη να τις κλικάρει και να οδηγηθεί σε μια άλλη διεύθυνση για να μάθει περισσότερα. Στο μέλλον, όλες οι πληροφορίες που μπορεί να περιλαμβάνουν οι διαφημίσεις θα βρίσκονται στα «ψιλά γράμματα» της ίδιας της αρχικής σελίδας, στα οποία ο χρήστης θα μπορεί να κάνει ζουμ εφόσον το επιθυμεί.

Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 18/03/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

1:00 Τριαντάρης από σπίτι Star Ξένη ταινία
21:30 Η ξύλινη κάμερα Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Το τσακάλι Star Ξένη ταινία
23:15 He got game ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:00 Ένοχα μυστικά Σινε+ Δράμα
02:00 Πράκτορας Κριστι Λοβ Σινε+ Περιπέτεια
02:00 Ο πυρετός της ζούγκλας Alter Δράμα
03:15 Η νυχτερίδα του διαβόλου Σινε+ Ξένη ταινία
03:30 Η δύναμη του εννέα Star Θρίλερ
04:30 Λάθος πυροβολισμός Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Octane Alter Θρίλερ