Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

2nd international trailer for Ridley Scott's Robin Hood

iPhone Apps List 2010: 700+ Apps Reviewed by Category

http://mashable.com/2010/01/03/iphone-apps-2010/

Μια μερα στο INTERNET

A Day in the Internet
Created by Online Education

Tι άλλαξε απο το 1999 εως το 2009

What's Changed This Decade
Source: Online Education

1941 (1979)


Για πρωτη φορα κυκλοφορει στη χωρα μας επισημα σε dvd η καταπληκτικη κωμωδια - περιπετεια του STEVEN SPIELBERG - 1941.

Έξι μέρες μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ ο πανικός έχει κυριεύσει την Καλιφόρνια, τον επόμενο πιθανό στόχο των Γιαπωνέζικων δυνάμεων. Τα νεύρα όλων είναι ?πολεμικά? τεταμένα.
Μέσα στο χάος που επικρατεί, τρεις εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους τύποι, καταλήγουν να ψάχνουν τα ίχνη του χαμένου Ιάπωνα που απειλεί το Χόλιγουντ.

Μην την χασετε !!!!

Real News - Kυριακή 10/01/2010

Celine Dion - Η ταινία

LG HB995TZ Βlu-ray home cinema system


Στην αυγή του 2010 και τα πρώτα μοντέλα για τη χρονιά αυτή βγαίνουν στη φόρα. Η LG φημίζεται για τα κορυφαία πακέτα home cinema που κατασκευάζει όπως το περσινό LG HB954PB. Φέτος, το 2010, η LG αποφάσισε να καταργήσει τα ηχεία τύπου «σαμπάνιας» και τα χρώματα... αφού σχεδιαστικά τα θεωρεί πια αναχρονιστικά.

Το νέο πακέτο της LG που θα μας απασχολήσει έντονα τους επόμενους μήνες είναι το HB995 το οποίο βασίζεται σε Blu-ray player τύπου BD-Live και σε 5.1 ηχεία. To ΗΒ995 απευθύνεται σ΄ όσους διαθέτουν λεπτή σε πάχος τηλεόραση.

Τα ηχεία του συστήματος HB995 είναι τόσο λεπτά όσο η τηλεόραση και μπορούν είτε να τοποθετηθούν στο τοίχο είτε σε ειδικές βάσεις. Το πάχος των ηχείων είναι μόλις 32 χιλιοστών.

Είναι γνωστό ότι τα πακέτα της LG εκτός από έξοδο HDMI έχουν και εισόδους. Τη παράδοση αυτή ακολουθεί και το νέο μοντέλο.

Το HB995 εκτός από την έξοδο HDMI έχει και δυο εισόδους για τη σύνδεση παιχνοκονσόλων, βιντεοκαμερών ή ψηφιακών φωτογραφικών.

Κατά τα άλλα το HB995TZ έχει συνολική ισχύ 1100W, δέχεται Ethernet αλλά και Wireless LAN για να «βγει» στο Διαδίκτυο, έχει βάση για iPod/iPhone, αναπαράγει DviX HD και αναγνωρίζει μέσω USB σκληρούς δίσκους HDD τόσο φορμαρισμένους κατά FAT32 όσο και κατά NTFS.

Λέγοντας DviX HD η LG σημαίνει ότι το σύστημα παίζει αρχεία MKV.

fullhd

The Book of Eli (2010)

Teaser for BBC's SURVIVORS season two


Κοπή ηλεκτρονικής βασιλόπιτας για τους Έλληνες όλου του κόσμου

Στις 5 Φεβρουαρίου η κοπή της ηλεκτρονικής βασιλόπιτας, που ενώνει Έλληνες και φιλέλληνες απ’ όλο τον κόσμο.

Ένα ξεχωριστό αντάμωμα Ελλήνων και των φιλελλήνων απ΄όλο τον κόσμο, μέσω του διαδικτύου, διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για την κοπή της ηλεκτρονικής βασιλόπιτας (e-vasilopita), στις 5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 22:00 και 24:00, ώρα Ελλάδας, στην ειδική ιστοσελίδα www.vasilopita.gr.

«Η παράδοση, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επικοινωνίας του Ίντερνετ, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά και η e-vasilopita είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά μας τις ομορφιές της παράδοσης και των εθίμων μας, μέσα από έναν χώρο που τους αρέσει πολύ», σημειώνει σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Ζήσης Κυριακάκης και προσθέτει: «Στην ξεχωριστή αυτή εικονική κοπή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, μπορεί να λείπει η γεύση και η προσωπική επαφή, θα μας αγγίζει όμως όλους το κυρίως νόημα της κοπής μιας παραδοσιακής βασιλόπιτας που είναι η αγάπη, η ομόνοια, η φιλοξενία, ο σεβασμός και η επικοινωνία».

Μηνύματα για την κοπή της εικονικής e-vasilopitas έχουν ήδη αποστείλει ο υφ. Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Ελπίδα Τσουρή και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης.

Η εγγραφή για τη συμμετοχή σε αυτή την πρωτότυπη κοπή βασιλόπιτας, είναι δωρεάν και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Ήδη, έχουν εγγραφεί περισσότερα από 3.600 άτομα, όλων των ηλικιών, απ΄ όλο τον κόσμο. Στην e-vasilopita 2010 εκτός από τα 9 φλουριά (επίχρυσα κωνσταντινάτα), θα υπάρχουν και σημάδια (σιτάρι, κουκί, καρύδι, ρόδι, κλαδάκι, φύλλο ελιάς κ.ά.), που τοποθετούσαν οι νοικοκυρές παλιά, αλλά ακόμα και σήμερα σε μερικές περιοχές της Ελλάδος. Η σημασία των σημαδιών περιγράφεται στην ιστοσελίδα της e-vasilopita από τη λαογράφο Α. Τζηνίκου.

Η φετινή πρωτοτυπία της e-vasilopita είναι η εμφάνιση των καλικαντζάρων και των ξωτικών στα εικονικά (virtual) τραπέζια της κοπής, με σκοπό να καταστρέψουν - αφαιρέσουν την τύχη στο φλουρί των εγγεγραμμένων - καλεσμένων. Για το λόγο αυτό οι εγγεγραμμένοι θα πρέπει να επισκέπτονται συχνά το «τραπέζι» τους μετά τις 7 Ιανουαρίου και έως την ημέρα της κοπής.

Επίσης, από φέτος κάθε εγγεγραμμένος έχει τη δυνατότητα να προσθέσει δίπλα στο όνομά του και μια κάρτα με ευχές για το νέο έτος, ή μια φωτογραφία του (από το προφίλ του στο facebook, Myspace, Twitter κλπ).

«Η ιστοσελίδα μας εξελίσσεται σε μια ηλεκτρονική πύλη της παράδοσης, όπου θα παρουσιάζονται τοπικά ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής, προγράμματα πολιτιστικών εκδηλώσεων και παλιά παραδοσιακά παιχνίδια του Ελληνισμού με στόχο τη διατήρηση και διάδοσή τους. Στο τέλος της ιστοσελίδας ο επισκέπτης μπορεί να δει και το 'ΑΡΧΑΙΟ' παιχνίδι που χάριν συντομίας ονομάστηκε 'ΕΒΑ1'», σημειώνει ο κ. Κυριακάκης.

Τα σχέδια του κ. Κυριακάκη και των συνεργατών του δεν σταματούν εδώ. Όπως ανακοινώνει, το Πάσχα θα υπάρξει και η πρώτη εικονική (virtual) e-αυγομαχία, μέσω της ιστοσελίδας www.tsougresma.gr.

kathimerini



Ελευθεροτυπία - Κυριακή 17/01/2010

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 10/01/2010


Καθημερινή - Κυριακή 10/01/2010

TO BHMA - Kυριακή 10/1/2010

Δευτέρα 4/1/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Όλα για τα λεφτά Star Ξένη ταινία
21:00 Ο μπάτσος της μαμάς Alter Κωμωδία
21:00 Το πέμπτο στοιχείο ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί Κανάλι της Βουλής Κωμωδία
22:30 Η Ανίτα κι εγώ Πρίσμα+ Δράμα
22:45 Ο τελευταίος επιζών Alter Ξένη ταινία
23:15 Ο δρόμος προς τη Δόξα ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Υιέ μου υιέ μου ΕΤ3 Κωμωδία
23:30 Θεωρίες συνωμοσίας Star Ξένη ταινία
00:45 Κλέφτης για κλάματα Alter Κωμωδία
02:10 Οι 92 βαλίτσες του τουλς λουπερ Σινε+ Δράμα
02:15 Ερωτικό στοίχημα Star Ξένη ταινία
02:45 Αλτσίντε ντε γκάσπερι Alter Δράμα
04:00 Αρσέν λουπεν, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα Star Ξένη ταινία
04:15 Αγώνας για ελευθερία Σινε+ Δράμα