Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Wi-Fi με εμβέλεια 12.000 τετραγωνικά μίλια !

Η IEEE μόλις ανακοίνωσε ένα όνειρο για όσους επιθυμούν την ασύρματη δικτύωση με μεγάλες ταχύτητες παντού.

Το νέο πρότυπο ονομάζεται Wireless standard 802.22 και θα μπορεί να καλύψει 12.000 τετραγωνικά μίλια. Το πρότυπο έχει σχεδιαστεί για να ονομαστεί Wireless Regional Area Networks ή WRAN και χρησιμοποιεί τον ‘λευκό χώρο’ ανάμεσα στα UHF και τα VHF στο τηλεοπτικό φάσμα.

Το νέο ασύρματο στάνταρ αναμένεται να φέρει συνδεσιμότητα σε μεγάλες περιοχές που είναι πιο αραιοκατοικημένες και πριν δεν είχαν κάλυψη.

Το WRAN θα μπορεί να δώσει ταχύτητες έως και 22 Mbps χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο τηλεοπτικό σήμα ενώ το δίκτυο θα λειτουργεί και με μια σειρά από σταθμούς βάσης με τον καταναλωτή απλά να χρειάζεται ένα μικρό κουτί στο σπίτι του για πρόσβαση στο internet.

Το πρότυπο με την ονομασία IEEE 802.22 ενσωματώνει προηγμένες δυνατότητες ραδιοσυχνοτικές όπως τις τεχνολογίες dynamic spectrum access, incumbent database access, τεχνικές ακριβούς γεωτοποθεσίας και τις λεγόμενες regulatory domain dependent policies, για ‘έξυπνη’ διαχείριση, ενώ υπάρχει και η spectrum etiquette, ειδική ‘ετικέτα’ για να μπορεί να μην δημιουργεί προβλήματα σε άλλα δίκτυα.

http://www.gadgetfreak.gr/?p=56326

«Νυμφομανής» συνέχεια για τον Φον Τρίερ

Ο Λαρς Φον Τρίερ, που είδε το όνομά του να πρωταγωνιστεί στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών, είναι πλέον έτοιμος να προχωρήσει: ονομάζει την επόμενη ταινία του «Τhe Nymphomaniac» και σβήνει άλλο ένα προβοκατόρικο θέμα σχετικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα από τη λίστα των πρότζεκτ του.
Η «ερωτική γέννηση μιας γυναίκας ανάμεσα στις ηλικίες 0-50» είναι στο επίκεντρο της (αγγλόφωνης) ιστορίας, για την οποία ο Δανός σκηνοθέτης κάνει αυτήν την περίοδο έρευνα.

Το θέμα της ταινίας, που θα είναι χωρισμένη σε οκτώ κεφάλαια με τίτλους όπως «Η Δυτική και η Ανατολική Εκκλησία», είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει κι άλλο θόρυβο για τον συνηθισμένο στα (ηθελημένα ή μη) σκάνδαλα Φον Τρίερ. Ίσως να ήταν αυτή η ταινία στην οποία αναφέρθηκε στην (θρυλική πλέον) συνέντευξη Τύπου, όταν μιλούσε για μία ερωτική ταινία/πορνό – τότε είχε καλέσει μάλιστα την Κίρστεν Ντανστ και την Σαρλότ Γκενσμπουργκ να πρωταγωνιστήσουν!

Πάντως όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν δύο εκδοχές: η πιο ακραία από τις δύο προορίζεται για περιορισμένο αριθμό αιθουσών (αλλά και τα φεστιβάλ, που παρακαλάνε για κάτι τέτοια) ενώ η πιο σοφτ εκδοχή θα είναι αυτή που θα προβληθεί στους υπόλοιπους κινηματογράφους.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Screendaily, παραδέχεται και ο ίδιος ότι η επιλογή του τίτλου συνδέεται ευθέως με την επιθυμία να προκαλέσει την προσοχή: «Είχα δύο πρότζεκτ στο μυαλό μου: το «The Nymphomaniac» και το «Dirt in Bedsores». Ρώτησα τον παραγωγό Πέτερ Άλμπεκ Γιένσεν ποιος θεωρούσε ότι είναι πιο εμπορικός. Μου είπε ότι με έναν τίτλο όπως «The Nymphomaniac» η ταινία θα είχε βρει ήδη χρηματοδότηση.»

Ο Γιένσεν είναι αυτός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την είδηση ότι θα είναι η επόμενη ταινία του Τρίερ. «Του αρέσει η ιδέα να κάνει αυτήν την ταινία. Νομίζω θα είναι πολύ διασκεδαστική, ερωτική αλλά και αστεία. Θεωρώ ότι έχουμε κάτι που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τύπου. Το πόσο πορνογραφικό θα είναι θα εξαρτηθεί από αυτό που θα ζητήσουν οι χρηματοδότες.»

Τα γυρίσματα πιθανότατα θα γίνουν εκτός Δανίας αφού, όπως τόνισε ο Γιένσεν, «αυτό είναι το φορτίο τού να είσαι από μία μικρή χώρα. Πρέπει να βρούμε χρηματοδότηση σε μικρά κομμάτια και να κάνουμε γυρίσματα όπου υπάρχουν γενναιόδωροι άνθρωποι που στηρίζουν τον Λαρς.» Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2012, διατηρώντας την συνήθεια του Φον Τρίερ να κάνει μία ταινία κάθε δύο χρόνια.

cinemag

Hell (2011) Trailer

Walking With Dinosaurs Μovie To Arrive December 20, 2013

Twentieth Century Fox. has set Walking With Dinosaurs for release on December 20, 2013.

First announced late last year, the feature film is based on the popular BBC program and will use live-action footage with CGI creatures in an elaborate 3D production.

Set to be directed by Neil Nightengale and Pierre De Lespinois, Walking With Dinosaurs is written by John Collee (Happy Feet).

The calendar schedule for December 2013 is, right now, fairly open with Dinosaurs set to hit one week after Peter Jackson'sThe Hobbit: There and Back Again.

Gears Of War 3 - Horde Game Trailer

Escape from Planet Earth 3D (2012) Promo Poster

Twixt (2011) Trailer



Terra Nova (2011) Tv Series Promo Poster

Apollo 18 (2011) Poster

Final Destination 5 (2011) Posters


Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 07/08/2011

Βραβείο «Μιχάλη Κακογιάννη» καθιερώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Τη μνήμη του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη αποφάσισε να τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθιερώνοντας βραβείο στο όνομά του, το οποίο θα απονέμεται σε ελληνική ταινία.

Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ αναφέρει: «Το βραβείο αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στο σκηνοθέτη που άνοιξε το δρόμο για την ελληνική κινηματογραφία στο διεθνές στερέωμα, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές δημιουργών και άφησε πίσω του ένα έργο ανεκτίμητο».

Οι δεσμοί του Μιχάλη Κακογιάννη με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μετρούν δεκαετίες.

Σύμφωνα με το ΦΚΘ, ο σκηνοθέτης στήριξε το θεσμό, τόσο μέσα από την προβολή του έργου του, όσο και με τη διαρκή και ξεχωριστή παρουσία του.

«Ευχή και θέληση του φεστιβάλ είναι, αυτό το βραβείο να αποτελέσει κίνητρο για τους Έλληνες δημιουργούς, βοηθώντας ουσιαστικά την κινηματογραφική τους διαδρομή και το κοινό να αγκαλιάσει το έργο τους με την ίδια θέρμη που αγκάλιασε το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη» καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr


Τετάρτη 03/08/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Καλοκαίρι στα βόρεια ΕΤ1 Δράμα
22:00 Replicant Star Ξένη ταινία
22:15 Η διπλή ζωή της Βερόνικα Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Ερωτικές ραψωδίες Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Ερωτικά παιχνίδια ΕΤ3 Κωμωδία
00:30 Φεύγω ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:35 Υποψίες Σπορ+ Ξένη ταινία
02:00 Ραπ και χιπ χοπ στην Ατλάντα Star Περιπέτεια
02:00 Ξενή ταινία Alter Ξένη ταινία
02:15 Ήρεμο χάος ΝΕΤ Ξένη ταινία