Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αthens - 360' Panorama


Ουκ Αν Λάβεις Παρά Του Μη Έχοντος - 2o επεισοδιο !


Εδώ μπορείτε να δείτε το 2ο επεισόδιο όσοι το χάσατε.

The Moving Arts' 100 Greatest Movies of All Time List Unveiled


#1. 2001: A Space Odyssey (1968, Kubrick)
#2. Citizen Kane (1941, Welles)
#3. The Godfather (1972, Coppola)
#4. Andrei Rublev (1966, Tarkovsky)
#5. The Rules of the Game (1939, Renoir)
#6. Casablanca (1942, Curtiz)
#7. Vertigo (1958, Hitchcock)
#8. La Dolce Vita (1960, Fellini)
#9. Seven Samurai (1954, Kurosawa)
#10. The Godfather Pt. II (1974, Coppola)
#11. The Third Man (1949, Reed)
#12. The Wizard of Oz (1939, Fleming)
#13. Dr. Strangelove (1964, Kubrick)
#14. Goodfellas (1990, Scorsese)
#15. Aguirre: The Wrath of God (1972, Herzog)
#16. 8½ (1963, Fellini)
#17. Singin’ In The Rain (1952, Donen, Kelly)
#18. Raging Bull (1980, Scorsese)
#19. Lawrence of Arabia (1962, Lean)
#20. Solaris (1972, Tarkovsky)

#21. See the Rest of the List Here…

Californication - Season 4 (2011)

Ελεύθερος Τύπος - Kυριακή 21/11/2010

Καθημερινή - Κυριακή 21/11/2010


Καθημερινή - Σάββατο 20/11/2010




ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ

Από τους δημιουργούς του «Ακολουθώντας τους δεινοσαύρους» και του «Ακολουθώντας τα προϊστορικά τέρατα»

Τι ζούσε στη Γη 550 εκατομμύρια χρόνια πριν; Πού πρωτοξεκίνησε η ζωή; Ποια ήταν τα τέρατα που κυριαρχούσαν πριν εμφανιστούν οι δεινόσαυροι; Τι ξέρουμε για τον Μεγάλο Αλ, το τεράστιο ιουράσιο σαρκοβόρο, του οποίου ο σκελετός ανακαλύφθηκε πρόσφατα; Ποια είναι η αλήθεια για τα σαγόνια του Ρεξ, τα κοφτερά σαν ξυράφια νύχια του Velocirapror, την ουρά του Ankylosaur και το αγκαθωτό κρανίο του Triceratop; Ηταν πραγματικά δολοφονικοί; Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις για τα τέρατα που έζησαν πριν από τους δεινόσαυρους και για τους ίδιους τους δεινόσαυρους, που περιβάλλονται από διάφορους μύθους, απαντώνται στη σειρά «Aκολουθώντας Tέρατα και Δεινόσαυρους», που με επιστημονικό και τεχνολογικά προηγμένο τρόπο μάς προσφέρει νέες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές πληροφορίες.

Dvd 3: H ΓΗ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ

Υπήρξαν εποχές πάνω στη Γη που κυριαρχούσαν πλάσματα και φυτά που θα έλεγες πως ήταν από άλλο πλανήτη. Ηταν μια περίοδος όπου τεράστιοι σκορπιοί κυριαρχούσαν σε στεριά και θάλασσα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ανίδεοι ότι τέτοιου είδους πλάσματα υπήρξαν. H ταινία θα σας αποκαλύψει αυτά τα πλάσματα, τον παράξενο κόσμο που κατοικούσαν και πραγματικά δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Real News - Κυριακή 21/11/2010

Κυκλοφορίες Bluray - 26/11/2010 AUDIOVISUAL
















Η σειρα THE PACIFIC και η ταινια REC 2 θα κυκλοφορήσουν και σε dvd.

Βάλτε υπότιτλους στα βίντεό σας

Το «Universal Subtitles» είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα, που επιτρέπει στον καθένα να υποτιτλίσει σχεδόν οποιοδήποτε βίντεο θέλει.

Ενας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί λατρεύουν το Διαδίκτυο είναι τα εύχρηστα προγράμματά του, που επιτρέπουν στον χρήστη να συνεισφέρει περιεχόμενο.

Ετσι και το «Universal Subtitles» προσφέρεται για όποιον θέλει να πάψει να είναι μόνο θεατής στα αμέτρητα βίντεο που κυκλοφορούν online και ενδιαφέρεται να προσθέσει υπότιτλους στη γλώσσα του, κάνοντάς τα προσβάσιμα σε πολύ περισσότερο κόσμο: ανθρώπους που είτε δεν μιλούν την αρχική γλώσσα του βίντεο είτε έχουν προβλήματα ακοής και χρειάζονται το συνοδευτικό κείμενο.

Το universalsubtitles.org -που χρηματοδοτήθηκε από το Ιδρυμα Mozilla- παρουσιάστηκε πριν από τρεις εβδομάδες από το Ιδρυμα Συμμετοχικής Κουλτούρας (www.pculture.org), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που αναπτύσσει χρήσιμα δωρεάν εργαλεία ανοιχτής πρόσβασης, με στόχο την αποκέντρωση και τον εκδημοκρατισμό των μέσων.

Μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ήδη το «Miro» (www.getmiro.com, για παρακολούθηση και κατέβασμα βίντεο), το «Miro Video Converter» (www.mirovideocon verter.com, για μετατροπή παλιών βίντεο σε mp4, ogg, webM, ή για κινητά τηλέφωνα) και το «Miro Community» (www.mirocommunity.org, για να συγκεντρώνει κανείς βίντεο δικά του ή άλλα που τον ενδιαφέρουν σε ένα site προσωπικό ή ομαδικό).

Εχει συγκροτήσει επίσης το «Open Video Alliance» (openvideoalliance.org), μια συμμαχία οργανισμών και ατόμων που προωθούν δωρεάν και ανοιχτές τεχνολογίες, πολιτικές και πρακτικές για τα online βίντεο.

Στην ίδια φιλοσοφία περί συμμετοχικής κουλτούρας, προσφέρεται και το συγκεκριμένο εργαλείο για τους υπότιτλους. Δεν χρειάζεται να κατεβάσει κανείς ένα software για να το τρέξει, δουλεύει μέσα από τον browser (κατ' αρχήν σε Firefox, αλλά σύντομα και σε όλους τους άλλους). Ο χρήστης υποβάλλει το UPL του βίντεο που τον ενδιαφέρει και πατάει «subtitle me». Στην επιφάνεια που ανοίγει, δίνονται διαρκώς οδηγίες για τα επόμενα βήματα, κάνοντας το πρόγραμμα ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμη και για παιδιά. Αν ένα βίντεο είναι ήδη υποτιτλισμένο, μπορούν να προστεθούν μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες ή να διορθωθούν οι υπάρχουσες (σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα βαθμολόγησης κάθε συνεισφοράς). Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να εγγραφεί δωρεάν στην υπηρεσία για να μπορεί να σώσει κάθε υποτιτλισμό ή μετάφραση που υποβάλλει.

Το Universal Subtitles υποστηρίζει τις πιο διαδεδομένες μορφές βίντεο από Youtube, Blip.tv, Ustream, Dailymotion κ.ά. Κάθε βίντεο που ολοκληρώνεται μπορεί να αναρτηθεί από τον χρήστη στο Facebook ή στο Twitter, να ενσωματωθεί σε μια ιστοσελίδα που ο ίδιος διαχειρίζεται ή να σταλεί μέσω email σε φίλους του.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=223621

Giamatti and Hoffman in 'Barney's Version' (2011)

Fox Searchlight's Gorgeous Official Website for 'Black Swan' is Up

Awards Daily was the first to mention the new site, which is just gorgeous to navigate through and full of so many great photos. Click BlackSwan2010.com

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας του έλαβε ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα (Νονός, Αποκάλυψη Τώρα) έλαβε τιμητικό βραβείο Όσκαρ για το σύνολο της καριέρας του, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Λος Άντζελες.

Η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ παρέστη στην τελετή για να τιμήσει τον σπουδαίο κινηματογραφιστή.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Κόπολα δήλωσε ότι έχει «μια μεγάλη αγάπη για την παράδοση του Χόλιγουντ».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκάλεσε τον Φράνσις Φορντ Κόπολα «έμπνευση» και δήλωσε ότι αποτελεί «μία από τις μεγαλύτερες επιρροές της».

Ο σκηνοθέτης του Star Wars, Τζορτζ Λούκας, αποκάλεσε τον Κόπολα αδελφό και μέντορά του.

«Με έμαθε να γράφω. Με έμαθε να σκηνοθετώ. Υπήρξε η προσωποποίηση μιας ολόκληρης εποχής στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία. Υπήρξε ο ηγέτης μας, υπήρξε η έμπνευσή μας» είπε.

Το βραβείο Irving Thalberg έχει δοθεί μόλις 38 φορές από τότε που θεσπίστηκε, το 1937.

Η τριλογία Ο Νονός και η ταινία Αποκάλυψη Τώρα θεωρούνται κομμάτι μιας «επανάστασης» στο αμερικανικό σινεμά κατά τη δεκαετία του 1970.

Τιμητικό Όσκαρ έλαβε και ο 94χρονος ηθοποιός Έλι Γουάλατς, για το σύνολο της καριέρας του που μετρά 60 έτη.

Newsroom ΔΟΛ

Χάκερ καταφέρνουν να παίξουν με το Kinect σε PC και Mac

Λίγες ημέρες μετά την άφιξη του αισθητήρα κίνησης Kinect για το Xbox 360 της Microsoft, βίντεο που εμφανίζουν τη συσκευή να συνδέεται σε υπολογιστές Mac και σε PC που τρέχουν Linux έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.

Η Microsoft δεν χάρηκε με την εξέλιξη, και συνιστά στους πελάτες «να χρησιμοποιούν το Kinect για το Xbox 360 μόνο με το Xbox 360 ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Το πρωτοποριακό περιφερειακό, μια παραλληλόγραμμη κάμερα που τοποθετείται πάνω από την τηλεόραση, επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια με τις κινήσεις του σώματος και με φωνητικές εντολές, χωρίς να κρατούν χειριστήριο.

Φαίνεται όμως ότι ο αισθητήρας ενδιαφέρει και χομπίστες των υπολογιστών και της ρομποτικής. Όπως αναφέρει την Παρασκευή το BBC, η εταιρεία Adafruit, που ειδικεύεται στα κιτ ηλεκτρονικών, ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου διαγωνισμό για τη σύνδεση του Kinect σε υπολογιστές.

Το έπαθλο αυξήθηκε από τα 1.000 στα 3.000 δολάρια όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν επικροτεί το εγχείρημα.

Νικητής του διαγωνισμού στέφθηκε ο χάκερ Χέκτορ Μάρτιν, ο οποίος δημιούργησε οδηγούς λογισμικού (driver) για τη χρήση του αισθητήρα στο λογισμικό Linux. Προς το παρόν, ο κώδικάς του αξιοποιεί μόνο τη λειτουργία αναγνώρισης κινήσεων, συνεχίζει όμως να βελτιώνεται ώστε να καταλαβαίνει και φωνητικές εντολές.

Βίντεο που εμφανίζουν το Kinect να παίζει σε υπολογιστές Mac κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για τη σύνδεση του περιφερειακού στα Windows.

Ακόμα δύο διαγωνισμοί για το Kinect διοργανώνονται από τον μηχανικό της Google Ματ Κατς: θα δώσει 1.000 δολάρια στο καλύτερο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για τον αισθητήρα, και ακόμα 1.000 δολάρια για τη δημιουργία εργαλείων που διευκολύνουν τη χρήση του στο Linux.

Newsroom ΔΟΛ

Ταινία για τους μεταλλωρύχους της Χιλής θέλει να γυρίσει ο Μπραντ Πιτ

Η εταιρεία παραγωγής του ηθοποιού Μπραντ Πιτ θέλει να γυρίσει μία ταινία με θέμα τη διάσωση των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων, που πέρασαν περισσότερους από δύο μήνες 700 μέτρα κάτω από τη γη, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος των διασωθέντων, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να υποδυθούν στην ταινία τον εαυτό τους.

Η Plan B Entertainment, η εταιρεία παραγωγής του Μπραντ Πιτ, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον δικηγόρο των μεταλλωρύχων για να πάρει τα δικαιώματα της ιστορίας της διάσωσης που ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου, αφού οι 33 άνδρες πέρασαν 69 ημέρες 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης έπειτα από τον εγκλωβισμό τους στο ορυχείο Σαν Χοσέ.

Στις δύο συναντήσεις με τον δικηγόρο Εντγκάρντο Ρεϊνόσο η εταιρεία πρόσφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα της ιστορίας τους, σύμφωνα με άρθρο της χιλιανής εφημερίδας El Mercurio.

Πάντως, οι 33 μεταλλωρύχοι πρέπει πρώτα να συστήσουν μία ανώνυμη εταιρεία για να διαχειριστεί τα έσοδα -από τα δικαιώματα της ιστορίας τους, τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει και τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές- τα οποία στη συνέχεια θα μοιράσουν σε ίσα μέρη. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ήδη ο σκηνοθέτης Ροντρίγκο Ορτουθάρ γυρίζει μία ταινία με τίτλο Οι 33, η οποία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το 2012.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δευτέρα 15/11/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Το κορίτσι που γυρίζει τις σελίδες ΕΤ1 Δράμα
21:00 Επικίνδυνες αποστολές Star Ξένη ταινία
21:15 Ερωτικό Κουαρτέτο Σινε+ Δράμα
22:30 Καλά ξεμπερδέματα! Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:10 Whitechapel : ο θάνατός δεν είναι το τέλος Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 71 συμπτώσεις Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 Όρκος σιωπής Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:15 Αθάνατη αγαπημένη ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:40 Πέντε φορές το δυο Σινε+ Δράμα
02:15 Τρελοί από απληστία Star Κωμωδία
03:30 Καλά ξεμπερδέματα! Πρίσμα+ Ξένη ταινία
04:00 Η αμερικανιδούλα Star Νεανική Ταινία
04:30 Βαθύ μπλε Σινε+ Ξένη ταινία

Scarlett Johansson: Εξωγήινη και καυτή

Είναι ίσως από τις λίγες ηθοποιούς που ακόμα και μεταμφιεσμένη σε εξωγήινη, σίγουρα θα καταφέρει να δείχνει σέξι..
Δεν αποτελεί έκπληξη επομένως η επιλογή της Σκάρλετ Γιόχανσον για τον ρόλο της ακαταμάχητης εξωγήινης Ισερλέι στη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Under the skin». Η σύζυγος του Ράιαν Ρέινολντς υποδύεται σε αυτήν μια εξωγήινη ύπαρξη που αποστέλλεται στη Γη και τρώει άντρες.

«Είμαι αρκετά φοβισμένη και ενθουσιασμένη» δήλωσε η νεαρή ηθοποιός για το νέο της κινηματογραφικό βήμα, που σίγουρα διαφέρει πολύ από όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με το σενάριο, η Ισερλέι παραφυλάει σε απομονωμένους αυτοκινητοδρόμους και έρημες περιοχές για ανθρώπινη λεία, την οποία προσεγγίζει χρησιμοποιώντας το ένα και μοναδικό της όπλο: τον ακαταμάχητο ενθουσιασμό της. Αν και εξαιρετικά αποτελεσματική, θα νιώσει στην πορεία να αλλάζει από την πολυπλοκότητα της ζωής στης Γη και δεν θα αργήσει να έρθει σε σύγκρουση με το ίδιο της το είδος.

Η παραγωγή του φιλόδοξου αυτού πρότζεκτ, που θα προσφέρει μια μοναδική ματιά στον κόσμο που ζούμε μέσα από την οπτική γωνία ενός άλιεν, αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2011, με σκηνοθέτη τον Τζόναθαν Γκλέιζερ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάικλ Φέιμπερ, που εκδόθηκε το 2000, και αναμένεται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των επόμενων χρόνων.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φορά που η εκρηκτική Σκάρλετ Γιόχανσον θα παίξει τον ρόλο της «κακιάς», καθώς είχε προηγηθεί η συμμετοχή της στην ταινία «Iron Man 2» με τον ρόλο της διαβολικής Νατάσα Ρομανόφ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/scarlett-johansson.html#more

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 21/11/2010

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 21/11/2010



cd με 2 καινουργια τραγουδια του ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟΥ

+