Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Green Lantern (2011) New Tv Spots





Paul W.S. Anderson Set to Direct 'Pompeii' Movie with Constantin Film

THR is reporting that another, completely new Pompeii film is in the works at German production company Constantin Film (Michael Clayton, Centurion, Resident Evil). And yep, Paul W.S. Anderson (currently finishing up The Three Musketeers 3D) is attached to direct.

firstshowing.net

Cars 2 (2011) Tv Spot

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) Clip

Attack the Block (2011) Poster

Mortal Kombat: Legacy Episode 4 "Kitana and Mileena (Part One)

Sony Tablets S1 & S2

Η Μπίγκελοου ετοιμάζει το «Kill Bin Laden»

Δεν πρόλαβαν να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν και η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου προετοιμάζει μία νέα ταινία που θα τιτλοφορείται «Kill Bin Laden» («Σκοτώστε τον μπιν Λάντεν).

Η ταινία θα αναφέρεται στη ζωή του ηγέτη της αλ Κάιντα όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα με ειδήσεις από τη βιομηχανία του κινηματογράφου Deadline.com.

Η Μπίγκελοου, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που βραβεύθηκε με Οσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία της The Hurt Locker, τον περασμένο χρόνο, ξεκίνησε το σχεδιασμό της ταινίας και το κάστινγκ πριν από μερικές εβδομάδες.

Αρχικά η ταινία επρόκειτο να είναι βασισμένη σε μία παλαιότερη, αποτυχημένη αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να σκοτώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Αλλά η νέα εκδοχή της ταινίας θα περιλαμβάνει και το «θριαμβευτικό τέλος», αναφέρει η ίδια πηγή.

Την ταινία φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει η Μέγκαν Έλισον, κόρη του μεγιστάνα της τεχνολογίας Λάρι Έλισον, και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο 36χρονος αυστραλός ηθοποιός Τζόελ Έτζερτον, ο οποίος έχει στο παρελθόν εμφανιστεί στον Πόλεμο τον Άστρων και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Warrior.

ethnos

Ο Αληθινός Φασισμός



Με αφορμή την επέτειο της 9ης Μαΐου 1945, της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, που σηματοδότησε την ήττα του φασισμού, η NEW STAR, όπως κάθε χρόνο, και φέτος, τιμώντας αυτή την επέτειο, θα κυκλοφορήσουμε σε επανέκδοση από τις 5 Μαΐου στους κινηματογράφους τη σπουδαία αντιφασιστική, αντιπολεμική ταινία του ΜΙΧΑΛΗΛ ΡΟΜ, "Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ".

Ένα πραγματικό αριστούργημα, που αξίζει να το δούνε όσοι περισσότεροι Έλληνες. Ο σπουδαίος Έλληνας κινηματογραφιστής ΦΩΤΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ, ήταν μαθητής του ΜΙΧΑΛΗΛ ΡΟΜ, στη Σοβιετική 'Ενωση και έζησε την έξοδο της ταινίας εκείνη την εποχή, που στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της, έκανε 38 εκατομμύρια εισιτήρια.
Φέτος, επίσης, συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜ.


Dracula 3D (2012) Poster

Page One: Inside the New York Times (2011) Poster

Page One: Inside the New York Times (2011) Trailer

Frankenstein army (2011) Promo 2

Cobra: The Space Pirate (2013) Banner

The Ledge (2011) Trailer

Oblivion (2011) Trailer

Αντίο καλέ μας άνθρωπε... - «Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Θανάσης Βέγγος

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος. Ο Θ.Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Θανάσης Βέγγος έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε, παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια. Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

Άριστος οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν την μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο τον Μάιο του 1927. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εκεί γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, γνωριμία που οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά το 1954 με την ταινία Μαγική Πόλις του σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια έπαιξε μικρούς –αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους- σε σημαντικές ταινίες όπως Ο δράκος, Μανταλένα, ο Ηλίας του 16ου, Ποτέ την Κυριακή, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως φροντιστής στα πλατό.

Η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη οδηγεί στον σχηματισμό του αεικίνητου ήρωα που μέσα στα επόμενα χρόνια θα ενσάρκωνε τόσο καλά ο Θανάσης Βέγγος. Το κοινό τον αγαπά μέσα από τις ταινίες Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης και άλλες.

Το 1964 ιδρύει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο ΘΒ-Ταινίες Γέλιου. Σε συνεργασία με άλλους σκηνοθέτες ή περνώντας ο ίδιος πίσω από την κάμερα γυρίζει το διάστημα 1965-1967 πολλές αγαπημένες κωμωδίες όπως τα Φανερός Πράκτωρ 000, Ποιος Θανάσης; και άλλες

Ο Θανάσης Βέγγος αποθεώνεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971, με την ταινία του Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; να αποσπά βραβεία κοινού και κριτικών.

Μετά από ένα διάλειμμα επιστρέφει στο σινεμά με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ήσυχες μέρες του Αυγούστου και Όλα είναι δρόμος, ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Συνολικά, ο Θανάσης Βέγγος εμφανίστηκε σε περισσότερες από 125 ταινίες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δύο γιους.

Newsroom ΔΟΛ

ΧΩΡΙΣ κάμερες, κινητά τηλέφωνα, ακόμα και τσιγάρο το υπερθέαμα στην Αθήνα...


Στις αρχικές δηλώσεις του το 2010, ο Waters είχε πει ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει αν θα κινηματογραφούσε ή ηχογραφούσε το show... αλλά ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να μην προέκυπτε σε κάποια φάση της περιοδείας. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται, και μάλιστα με τον πλέον τιμητικό τρόπο, για την Αθήνα και την Ελλάδα, αφού η παράσταση που έχει επιλεγεί για αυτό το σκοπό, δεν είναι άλλη από αυτήν στις 8 Ιουλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.!

Ο Roger Waters, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ειδικά για τα ελληνικά media, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση:

1. Το εξαιρετικό venue, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της τεράστιας παραγωγής του THE WALL LIVE, αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας κινηματογράφησης που προορίζεται για κινηματογραφική διανομή και κυκλοφορία σε Blu-Ray.

2. Το ελληνικό κοινό, που τον εντυπωσίασε και τον κέρδισε με τον ενθουσιασμό του, όταν, πριν λίγα χρόνια, βρέθηκε ξανά στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο της περιοδείας "The Dark Side Of The Moon".


Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ομάδα του Roger Waters και η παραγωγή της Big Star Touring ζητούν από όλα τα media να μεταφέρουν στο κοινό τις παρακάτω πληροφορίες / προϋποθέσεις, για την είσοδο των θεατών στο χώρο της συναυλίας και την ομαλή διεξαγωγή της κινηματογράφησης ενός τεράστιου μουσικού γεγονότος:

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτής της απαγόρευσης, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε το κοινό ότι όποιος φέρει μαζί του κάμερα ή κινητό, δεν θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο, ακόμη κι αν έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο (στους όρους του οποίου θα αναγράφεται, άλλωστε, η παραπάνω προϋπόθεση / απαγόρευση).

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε εκ των προτέρων τους αναγνώστες / θεατές / ακροατές σας, σχετικά, ώστε να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία και να διασφαλιστεί η επιτυχία της συναυλίας αλλά και της κινηματογράφησής της, που θέλει, άλλωστε, τους ίδιους τους Έλληνες θεατές να αποτελούν μέρος της!

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κάμερες ή κινητά τηλέφωνα για να απαθανατίσουμε τις στιγμές, αφού ολόκληρη η συναυλία θα αποτελέσει ένα μοναδικό ντοκουμέντο, με πρωταγωνιστές όσους τυχερούς εξασφαλίσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους!

http://www.e-rock.gr

10 συν 1 στιγμές που έμειναν στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών

Κάτι η άνοιξη, κάτι ο ήλιος, κάτι η θάλασσα... η θερμοκρασία ανεβαίνει συχνά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που έχει να επιδείξει ουκ ολίγες χαριτωμένες, αστείες και παράξενες στιγμές.

Ιδού δέκα (συν ένα) στιγμιότυπα που έμειναν στην ιστορία του Φεστιβάλ.

  1. «Ανάβουν τα αίματα» τo 1946, την πρώτη -επίσημη- χρονιά διεξαγωγής του Φεστιβάλ, όταν οι προσκεκλημένοι αρχίζουν να τσακώνονται για το ποιος θα κάτσει που, παρόλο που οι θέσεις είναι αριθμημένες.
  2. Οι αποκαλυπτικές εμφανίσεις που έγιναν τμήμα της μυθολογίας του Φεστιβάλ ξεκινούν με μια νεαρή στάρλετ: το 1949 εμφανίζεται στην αίθουσα γυμνή, φορώντας μόνο μία γούνα μινκ. Λίγα χρόνια αργότερα (το 1955) σάλο προκαλεί η γυμνόστηθη εμφάνιση νεαρής αιθέριας ύπαρξης στο πλευρό του Ρόμπερτ Μίτσαμ. Το 1988 η Τσιτσιολίνα θα κάνει μια προκλητική εμφάνιση που θα συζητηθεί: θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ φορώντας μόνο δύο κομμάτια νυφικό πέπλο, χωρίς εσώρουχο και κρατώντας ένα ροζ αρκουδάκι.
  3. Το 1953 ο Ζαν Κοκτό, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, ζητά από τα μέλη της επιτροπής του να βλέπουν κάθε ταινία δύο φορές, σε μια προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος γίνεται.
  4. Η Μπριζίτ Μπαρντό κατάφερνε πάντα να προσελκύει τα βλέμματα, κάθε φορά που πήγαινε στην Κρουαζέτ. Το 1955 κάνει την εμφάνισή της, σέρνοντας με σκοινί ένα αρνάκι. Η Μπιμπί προσελκύει τα βλέμματα και για έναν ακόμα λόγο: φωτογραφίζεται μαζί με τον Φρανσουά Μιτεράν. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε και πάλι τραβήξει τα φλας των φωτογράφων, όταν εμφανίστηκε με μπικίνι σε παραλία, δίπλα στον Κερκ Ντάγκλας. «Δεν έχω ποτέ δει ένα τέτοιο» δηλώνει εκείνος, χαμογελώντας. Το 1967 η Μπαρντό πέφτει θύμα ληστείας και αποφασίζει να μην επιστρέψει ποτέ ξανά στο Φεστιβάλ.
  5. Ένα επίσημο ένδυμα –ή καλύτερα η απουσία αυτού- εμποδίζει τον σκηνοθέτη Φρανσουά Τριφό να παρακολουθήσει την ταινία του 400 Χτυπήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα, κέρδισε τελικά το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ.
  6. Ο Μάης του '68 ρίχνει τη σκιά του και στο Φεστιβάλ των Καννών εκείνης της χρονιάς. Το Φεστιβάλ ξεκινά κανονικά, ωστόσο, μετά την παρέμβαση δημιουργών της νουβέλ βαγκ (Ζαν Λικ Γκοντάρ, Φρανσουά Τριφό), και άλλων κινηματογραφιστών (Όρσον Γουέλς, Ρομάν Πολάνσκι) οι προβολές σταματούν και το Φεστιβάλ ρίχνει αυλαία πριν από την προγραμματισμένη λήξη του.
  7. Αντιμέτωπες με γιουχαΐσματα έρχονται δύο από τις σημαντικότερες ταινίες του Μικαλάντζελο Αντονιόνι. Το 1960 το κοινό βρίζει τον σκηνοθέτη στη διάρκεια της προβολής Η περιπέτεια και εκείνος εξοργισμένος αποχωρεί, έχοντας στο πλευρό του τη δακρυσμένη πρωταγωνίστρια της ταινίας του, Μόνικα Βίτι. Το 1975 το κοινό αντιδρά και πάλι αρνητικά στο Επάγγελμα Ρεπόρτερ.
  8. Το 1982 προβάλλεται η διάρκειας 7 ωρών ταινία Πάρσιφαλ του Χανς-Γιούργκεν Σίμπερμπεργκ. Οι διοργανωτές υπόσχονται πως όσοι παρακολουθήσουν την προβολή θα σερβιριστούν το πρωί σαμπάνια και πρωινό σε εστιατόριο στην παραλία. Όσοι «θαρραλέοι» έφτασαν στην πλαζ, βρήκαν κλειστό το εστιατόριο και μερικοί θερμόαιμοι εισήλθαν με τη βία μέσα, προκειμένου να βρουν κάτι να φάνε.
  9. Το 1985 Βέλγος δημοσιογράφος ρίχνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία τούρτα στο πρόσωπο του Ζαν Λικ Γκοντάρ. Εκείνος γλύφει τα γυαλιά του και λέει: «Τουλάχιστον έχει ωραία γεύση». Οι φήμες ότι ο ίδιος μπορεί να «σκηνοθέτησε» το περιστατικό εξετάζονται ακόμα…
  10. Το εμβληματικό σουτιέν της Μαντόνα (διά χειρός Ζαν Πολ Γκοτιέ) συγκεντρώνει τα βλέμματα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ, πριν την προβολή της ταινίας In Bed with Madonna.
  11. Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κέλι κινδύνευσε να μην παρακολουθήσει την ταινία του Southland Tales το 2006. Το τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας τον συνέλαβε, θεωρώντας ότι πρόκειται για τον τρομοκράτη Τζέιμς Κέλι. Βλέπετε το πλήρες όνομα του σκηνοθέτη είναι Τζέιμς Ρίτσαρντ Κέλι.
in.gr

Τρίτη 03/05/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς νο 2 Star Ξένη ταινία
23:00 Στην αυλή του βασιλιά «καθικι» Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Το όνειρο του σκύλου ΕΤ1 Ελληνική ταινία
23:15 Ανθρωποκτονία Πρίσμα+ Δράμα
00:50 Η κραυγή που σκοτώνει Σπορ+ Ξένη ταινία
01:00 Το νόημα της ζωής Πρίσμα+ Δράμα
02:15 Επικίνδυνη συνάντηση Star Θρίλερ
02:30 Ντάρλινγκ Πρίσμα+ Βιογραφία
04:15 Bobby Star Δράμα