Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Real News - Κυριακή 17/02/2013


Καθημερινή - Κυριακή 17/02/2013


Πρώτο Θέμα - Κυριακή 17/02/2013


Έθνος - Κυριακή 17/02/2013


Monsters University (2013) Full Trailer


Jack the Giant Slayer (2013) New Trailer


Stranded (2013) Trailer

«O Zωντανός Πλανήτης»: Νέα παράσταση στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου



Πού οφείλεται η αέναη μετατόπιση των τεκτονικών πλακών, η οποία μεταβάλλει σε βάθος χρόνου την επιφάνεια του πλανήτη μας; Πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις; Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν και επηρεάζουν το γήινο κλίμα και πώς σχετίζονται με το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου;

Σε αυτά άλλα και σε πολλά αλλά σχετικά ερωτήματα προσφέρει εμπεριστατωμένα και θεαματικά απαντήσεις η νέα παράσταση του Ψηφιακού Πλανηταρίου με τίτλο «Ο Ζωντανός Πλανήτης».
Απαντήσεις δίνονται επίσης σε ερωτήματα σχετικά με τον βομβαρδισμό του πλανήτη μας από αστεροειδείς και κομήτες, όπως επίσης και με τις ηφαιστειακές εκρήξεις σε άλλους κόσμους του Ηλιακού μας Συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους η Γη μας εξελίχθηκε τόσο διαφορετικά σε σχέση με τους γειτονικούς της πλανήτες Αφροδίτη και Άρη.

Η παράσταση «Ο Ζωντανός Πλανήτης» εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 με τιμή εισιτηρίου (6 Ευρώ για τους ενήλικες και 4 Ευρώ για τα παιδιά).

Η «Επιχείρηση: Argo» σάρωσε και τα BAFTA

Ο θρίαμβος της ταινίας του Μπεν Άφλεκ «Επιχείρηση: Argo» συνεχίζεται, καθώς αυτή τη φορά απέσπασε τρία βραβεία BAFTA. Τα βρετανικά Όσκαρ την ανέδειξαν ως καλύτερη ταινία της χρονιάς, τον Άφλεκ ως καλύτερο σκηνοθέτη, ενώ κέρδισε και το βραβείο καλύτερου μοντάζ.

Κατά την παραλαβή του βραβείου σκηνοθεσίας, ο Άφλεκ αναφέρθηκε στην καριέρα του, σημειώνοντας πως «αυτή είναι η δεύτερη πράξη μου  -μού την δώσατε και είμαι τόσο ευγνώμων και τόσο περήφανος. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όποιον προσπαθεί να κερδίσει την δική του δεύτερη πράξη - μπορείτε να τα καταφέρετε!».
 
Λίγο αργότερα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας ως παραγωγός του «Argo», απευθυνόμενος στον Άφλεκ δήλωσε πως «αν αυτή είναι η δεύτερη πράξη σου, δεν ξέρω τι θα κάνεις στην τρίτη. Είσαι εξαιρετικός σε αυτό που κάνεις».
 
Όσον αφορά στα υπόλοιπα βραβεία, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε εκείνο της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον ρόλο του ως «Λίνκολν». Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, το οποίο απονεμήθηκε στην Εμμανουέλ Ριβά για τον ρόλο της στην ταινία «Αγάπη» -η ταινία βραβεύθηκε ως η καλύτερη ξενόγλωσση. 
 
Στους β’ ρόλους, διακρίθηκαν η Αν Χάθαγουεϊ για τον ρόλο της στους «Άθλιους» και ο Κρίστοφ Βαλτς για τον ρόλο του στο «Django ο Τιμωρός».
 
Το «Django» απέσπασε και το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου, ενώ ο «Οδηγός Αισιοδοξίας» το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου. Η «Ζωή του Πι» διακρίθηκε στις κατηγορίες της διεύθυνσης φωτογραφίας και των οπτικών εφέ. 
 
Οι «Άθλιοι» βραβεύτηκαν για τον ήχο, τον σχεδιασμό παραγωγής και το μακιγιάζ. Η «Άννα Καρένινα» βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό κοστουμιών. 
 
Καλύτερο ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το «Searching for Sugar Man» και καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδιών το «Brave». Ανερχόμενο αστέρι αναδείχθηκε η Τζούνο Τεμπλ. 
 
Το «Skyfall» πήρε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας και καλύτερης μουσικής επένδυσης. 
 
Αναλυτικά όλα τα βραβεία εδώ.

Lore (2013) Trailer


Δευτέρα 11/02/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

18:00 Κλασική περίπτωση βλάβης ANT1 Κωμωδία
20:00 Διαγωγή... μηδέν ΕΤ3 Ελληνική ταινία
21:00 Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας Alpha Ξένη ταινία
22:00 Ο σωματοφύλακας Star Ξένη ταινία
22:00 Yella ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Τσάκι Τσαν, ο αήττητος ΝΕΤ Περιπέτεια
02:30 Ο τελευταίος δήμιος Mega Ξένη ταινία