Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Butter (2012) Trailer

Καθημερινή - Κυριακή 30/09/2012

DEEP PURPLE - Made in Japan

Στα «χωράφια» του Χόλιγουντ μπαίνει η Microsoft

Στα «χωράφια» του Χόλιγουντ μπαίνει η Microsoft
Η εταιρεία θα παράγει ταινίες και σειρές αποκλειστικά για την υπηρεσία της Xbox Live



Με σκοπό τη διάθεση πρωτότυπου τηλεοπτικού υλικού μέσα από την υπηρεσία Xbox Live, η Microsoft θα αποκτήσει σύντομα το δικό της κινηματογραφικό στούντιο στο Λος Άντζελες. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, επικεφαλής του στούντιο θα είναι η Nancy Tellem, πρώην ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού δικτύου CBS, η οποία έχει συμμετάσχει στη δημιουργία πετυχημένων σίριαλ, όπως τα «CSI» και «Two and a Half Men».

Όπως δήλωσε η Tellem σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times, το στούντιο δημιουργείται από το μηδέν, κάτι που κάνει πολλούς αναλυτές να εκτιμούν πως θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα τέλη του 2013. Η ίδια ήταν πάντως πιο αναλυτική στις προδιαγραφές που θα τεθούν, μιλώντας για σίριαλ και φιλμ που θα είναι εφάμιλλα με ό,τι προβάλλεται στα τηλεοπτικά κανάλια, και τα οποία θα απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Παράλληλα, στο στούντιο θα παράγεται επίσης και διαδραστικό υλικό.

Στόχος της Microsoft είναι κατ’ αρχάς να προσφέρει ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα στην παιχνιδομηχανή της Xbox, την οποία άλλωστε επιδιώκει εδώ και καιρό να μετατρέψει σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο ψυχαγωγίας – καθώς, εκτός από βιντεογκέιμ, οι κάτοχοι της κονσόλας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μπορούν ήδη να παραγγείλουν online και να παρακολουθήσουν ταινίες και σίριαλ από «ιντερνετικά βιντεοκλάμπ» σαν το Netflix.

Ταυτόχρονα, θα κάνει ακόμη πιο ελκυστικούς τους υπολογιστές που θα «τρέχουν» το νέο λειτουργικό Windows 8 και τα smartphone με το επίσης καινούριο Windows Phone 8, αφού και οι δύο αυτές πλατφόρμες της αμερικανικής εταιρείας έχουν πλήρως ενσωματωμένη την υπηρεσία Xbox Live. Προς το παρόν πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν όλο αυτό το πρωτότυπο υλικό θα διατίθεται δωρεάν, και συνοδευόμενο με διαφημίσεις, ή αν θα προσφέρεται με κάποιου είδους συνδρομή.

Εξίσου ξεκάθαρο δεν είναι πώς θα αντιδράσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη Microsoft σαν ένα νέο ανταγωνιστή – από τη στιγμή που, όσο πιο πολλές ώρες θα περνά κανείς βλέποντας σίριαλ και ταινίες «παραγωγής Microsoft» μέσω του Xbox Live, τόσο λιγότερο θα παρακολουθεί τηλεόραση και τόσο μικρότερο κίνητρο θα έχει να πληρώσει για ένα συνδρομητικό κανάλι.

Από τη μεριά της, η Tellem απαντά πως το στούντιο θα συνεργάζεται με τις εταιρείες παραγωγής στο Χόλιγουντ, ενώ μία ακόμη αρμοδιότητά της θα είναι να κάνει συμφωνίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, συνδρομητικούς και ελεύθερους, ώστε οι ταινίες και τα σίριάλ τους να διατίθενται και μέσα από το Xbox Live.
kathimerini

Prometheus - Analysis of the film


Skyfall (2012) TV Spot

Έθνος - Κυριακή 30/09/2012


Real News - Κυριακή 30/09/2012


Δευτέρα 23/09/2012 - Ταινίες στην Eλληνική TV

22:00 Φόνος στο Λευκό Οίκο Star Ξένη ταινία
22:30 Adaptation ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:15 Απατεώνες με ράσα ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Οι μάγισσες του σκότους Star Θρίλερ