Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

H+ (2012) Web Series Episode 1 & 2



IMAGINAERUM (2012) Teaser Trailer


Antiviral (2012) Trailer


Η Αλίκη σε 3D ταινία

Ένα υπερθέαμα ετοιμάζει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του.

Όλη η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε hi-tech υπερθέαμα. Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με τους συνεργάτες του ένα ταξίδι στον χρόνο με βασική πρωταγωνίστρια τη μητέρα του.

Οι σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας της εθνικής μας σταρ θα προβληθούν θεαματικά μέσα από αυτή την ταινία εμπλουτισμένες με οπτικά εφέ, λέιζερ και άλλα. Κάτι σαν 3D παραγωγή που με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας θα βγάλει ένα εικαστικό θέαμα το οποίο υπόσχεται ότι θα καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό θεατή. Έτσι θα θυμηθούν οι παλιότεροι και θα μάθουν οι νεότεροι τα μυστικά της Αλίκης, που την έχουν δει μόνο μέσα από τις ταινίες της.

Την πρωτοποριακή αυτή παράσταση ετοιμάζει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος δηλώνει στην «Espresso»: «Μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί, θα μιλήσω αναλυτικά για τις λεπτομέρειες αυτής της παράστασης». Το υπερθέαμα αυτό θα παιχτεί στην Αθήνα μέσα στο 2013 και θα περιοδεύσει απ' άκρο σ' άκρο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπου υπάρχουν Έλληνες.

Η συνάντησή της το 1959 στα κινηματογραφικά πλατό της ταινίας «Αστέρω» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ αποτέλεσε την απαρχή της ιστορίας του διασημότερου ζευγαριού στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Το 1965 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και απέκτησαν ένα παιδί, τον Γιάννη. Ωστόσο, ο θυελλώδης γάμος τους διαλύθηκε έπειτα από δικαστικές μάχες, το 1979. Η Αλίκη έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου 1996 από καλπάζουσας μορφής καρκίνο και βύθισε στο πένθος τους θαυμαστές της.

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 09/08/2012

Χάρηκα που σε γνώρισα / Seeking a friend for the end of the world
Της Λορίν Σκαφάρια
Με τους: Στιβ Κάρελ, Κίρα Νάιτλι, Ανταμ Μπρόντι, Μέλανι Λίνσκι.
Δραματική κομεντί / 2012 / ΗΠΑ





Ενας αστεροειδής πλησιάζει τη Γη και κάθε προσπάθεια αποφυγής της σύγκρουσης έχει ήδη αποτύχει. Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον αρχίσει: μόλις 21 ημέρες απομένουν μέχρι την καταστροφή. Στο άκουσμα αυτών των νέων η ανθρωπότητα αρχίζει και καταρρέει στο χάος. Μέσα σε αυτόν τον χαμό, ο Ντοτζ, ένας φιλήσυχος ασφαλιστής, προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνέλθει από το γεγονός ότι τον παράτησε η γυναίκα του. Μαζί με την Πένι, την όμορφη αλλά ιδιόρρυθμη γειτόνισσά του, ξεκινούν ένα ταξίδι για να συναντήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της ηθοποιού και σεναριογράφου Λορίν Σκαφάρια επιφυλάσσει μια φρέσκια ματιά στο κουρασμένο είδος της ρομαντικής κομεντί, τοποθετώντας το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι των ηρώων της μπροστά σε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος. Αυτή η τραγική ειρωνεία, μαζί με το αξιοπρεπές σενάριο, είναι ένας συνδυασμός κομμένος και ραμμένος για τον Στιβ Κάρελ, ο οποίος εδώ ακροβατεί περίφημα ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό και συνεργάζεται άψογα με τη συμπαθέστατη Κίρα Νάιτλι.

Ατίθαση συντροφιά / Darling Companion
Του Λόρενς Κάσνταν
Με τους: Κέβιν Κλάιν, Νταϊάν Κίτον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταϊάν Γουίστ, Ελίζαμπεθ Μος
Δραματική / 2012 / ΗΠΑ



 Με αφορμή την εξαφάνιση του σκύλου τους, ένα μεσήλικο ζευγάρι και οι φίλοι τους, που έχουν μαζευτεί στο εξοχικό τους για να τους βοηθήσουν να τον βρουν, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στις σχέσεις τους. Το παλαίμαχο καστ (χωρίς φυσικά τις υστερίες της Νταϊάν Κίτον) και η εμπειρία του Κάσνταν σε τέτοιου είδους ταινίες (βλέπε τη «Μεγάλη ανατριχίλα») θα μπορούσαν να δώσουν κάτι αξιόλογο και πραγματικά ανθρώπινο. Δυστυχώς, το υποτυπώδες σενάριο κάνει τα πάντα προβλέψιμα, επιφανειακά και βαρετά.


Special Forces / Forces spéciales
Του Στεφάν Ριμπογιάντ
Με τους: Νταϊάν Κρούγκερ, Τζιμόν Χουνσού, Μπενουά Μαζιμέλ, Ντενί Μενοσέ
Πολεμική / 2011 / Γαλλία



 Οι Ταλιμπάν απάγουν μια Γαλλίδα δημοσιογράφο στην Καμπούλ και οι Ειδικές Δυνάμεις σπεύδουν να τη σώσουν. Μην παρασύρεστε από το καστ-κράχτη ή την πλούσια παραγωγή, η ταινία είναι ένα ατελείωτο διαφημιστικό για τα γαλλικά «κομάντα». Πολλές οι σκηνές δράσης, αλλά και μπόλικη μονόπλευρη προπαγάνδα υπέρ του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία».

Αντρες εναντίον γυναικών / Maschi contro Femmine
Του Φάουστο Μπρίτσι
Με τους: Πάολα Κορτελέσι, Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Πάολο Ρουφίνι, Φραντσέσκο Πανοφίνο
Κωμωδία / 2010 / Ιταλία



 Ο ξεπερασμένος πια «πόλεμος» ανδρών και γυναικών μπαίνει στο στόχαστρο της σπονδυλωτής αυτής κωμωδίας με τέσσερις πιπεράτες ιστορίες που συνεχίζουν την παράδοση της χοντροκομμένης ιταλικής φαρσοκωμωδίας της δεκαετίας του 1970. Ναι, αλλά όμως τώρα έχουμε 2012.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ
Νιαγάρας / Niagara
Του Χένρι Χάθαγουεϊ
Με τους: Μέριλιν Μονρόε, Τζόζεφ Κότεν, Τζιν Πίτερς, Μαξ Σογουόλτερ
Θρίλερ / 1953 / ΗΠΑ





Αν και δεν έγινε ποτέ πολύ γνωστό, αυτό το χιτσκοκικού τύπου φιλμ-νουάρ βλέπεται με ενδιαφέρον λόγω του αναπάντεχα σκοτεινού ρόλου της θεάς Μέριλιν, η οποία σχεδιάζει με τον εραστή της τη δολοφονία του άντρα της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

protothema


Τέλος στην καριέρα του Μπομπ Χόσκινς

Θλίψη στην παγκόσμια κινηματογραφική και θεατρική κοινότητα προκάλεσε η ανακοίνωση του βρετανού ηθοποιού Μπομπ Χόσκινς ότι εγκαταλείπει την υποκριτική επειδή πάσχει από την νόσο του Πάρκινσον.

Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη 8 Αυγούστου από τον ατζέντη του 69χρονου αγαπητού ηθοποιού, ο οποίος μετρά τέσσερις δεκαετίες καριέρας και τεράστιες επιτυχίες στον κινηματογράφο. Ανάμεσά τους οι «Κότον κλαμπ» του Φράνσις Κόπολα, «Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ» του Μπομπ Ζεμέκις, «J.F.K.» του Ολιβερ Στόουν (όπου υποδύθηκε τον Τζ. Εντγκαρ Χούβερ), το «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» του Τζον Μακένζι (ταινία που τον ανέδειξε στα τέλη της δεκαετίας του 1970) και φυσικά το αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν «Μόνα Λίζα».
 

The Loft (2012) Trailer

Expendables 2 (2012) Movie Clip

End of Watch (2012) Poster


Playing for Keeps (2012) Poster


The Imposter (2012) Poster


Zero Dark Thirty (2012) Poster


Τέσσερις φοιτητές καταρρίπτουν το μύθο της ταινίας «Αρμαγεδδών»

Στην ταινία «Αρμαγεδδών» του 1998, ο ατρόμητος Μπρους Γουίλις καταφέρνει να σώσει τον πλανήτη από μια επερχόμενη καταστροφή, ανατινάζοντας με πυρηνικά έναν αστεροειδή που βρίσκεται σε τροχιά πρόσκρουσης στη Γη. Αν όμως κάτι ανάλογο επρόκειτο να συμβεί στην πραγματικότητα -επιβεβαιώνοντας τις υποτιθέμενες προφητείες των Μάγιας περί καταστροφής της Γης στις 21 Δεκεμβρίου 2012- τότε μάλλον δεν θα αρκούσε ούτε ο πιο γενναίος ηθοποιός του Χόλιγουντ που θα ήταν ικανός να προσεδαφιστεί πάνω στον αστεροειδή και να πυροδοτήσει μία βόμβα, σύμφωνα με δύο νέες πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες.

Τέσσερις νεαροί μεταπτυχιακοί φοιτητές φυσικοί δημοσίευσαν στο περιοδικό φυσικής «Journal of Special Physics Topics» του βρετανικού πανεπιστημίου του Λέστερ δύο μελέτες με τους χαρακτηριστικούς τίτλους «Θα μπορούσε ο Μπρους Γουίλις να σώσει τον κόσμο;» και «Θα μπορούσε ο Μπρους Γουίλις να προβλέψει το τέλος του κόσμου;».

Στην ταινία, που «έσπασε ταμεία» σε όλο τον κόσμο, ο πρωταγωνιστής, ειδικός στις γεωτρήσεις πετρελαίων, καταφέρνει να «φυτέψει» μια βόμβα στο υπέδαφος του απειλητικού αστεροειδούς και έτσι να τον ανατινάξει σε δύο ξεχωριστά κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια περνούν δίπλα από τη Γη, χωρίς να πέσουν πάνω της. Όμως, οι φυσικομαθηματικοί υπολογισμοί των νεαρών Βρετανών δείχνουν ότι για να επαναληφθεί με επιτυχία κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν μία υδρογονοβόμβα ένα δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερη από τον «Μεγάλο Ιβάν» της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τη μεγαλύτερη βόμβα που πυροδοτήθηκε ποτέ στον πλανήτη.

Κάνοντας υπολογισμούς με βάση το μέγεθος του αστεροειδούς (όπως αυτός εμφανίζεται στην ταινία), την πυκνότητα των υλικών του, την ταχύτητα και την απόστασή του από τη Γη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι, για να σπάσει στα δύο ο αστεροειδής, θα απαιτείτο μια έκρηξη όπου θα εκλυόταν κινητική ενέργεια 800 τρισεκατομμυρίων τερα-τζάουλ. Αντίθετα, η συνολική έκλυση ενέργειας από τον «Μεγάλο Ιβάν», τη βόμβα υδρογόνου ισχύος 50 μεγατόνων που εξερράγη σε δοκιμή της ΕΣΣΔ το 1961, έφθασε μόλις τα 418.000 τερα-τζάουλ.

Με τόσο μικρή έκλυση ενέργειας, η μόνη λύση για να πετύχει μία αποστολή τύπου «Αρμαγεδδώνα», θα ήταν η έκρηξη να γίνει πολύ έγκαιρα, δηλαδή πολύ μακριά από τη Γη, όταν ο αστεροειδής θα βρισκόταν ακόμα στις εσχατιές της Ζώνης Κούιπερ, της περιοχής του ηλιακού μας συστήματος πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα, κοντά στην περιοχή του Πλούτωνα. Όμως αν και η Ζώνη Κούιπερ περιέχει διάφορα παγωμένα σώματα και κομήτες, περιλαμβάνει ελάχιστους αστεροειδείς με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (όπως αυτός στην ταινία), άρα θα ήταν απίθανο ο εν λόγω αστεροειδής να έρχεται από τόσο μακριά (πιο πιθανό θα ήταν να προέρχεται από την πιο κοντινή «πυκνοκατοικημένη» ζώνη των αστεροειδών μεταξύ 'Αρη-Δία).

Όπως είπε ο Μπεν Χιλ, ένας από τους νεαρούς φυσικούς, σε αυτή την περίπτωση ο Μπρους Γουίλις (ή ο όποιος πραγματικός «διάδοχός» του) δεν θα είχε αρκετό χρόνο να ταξιδέψει μέχρι τον αστεροειδή και να πυροδοτήσει τη βόμβα και μάλιστα στο κατάλληλο σημείο. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν, σύμφωνα με τον Χιλ, να «εκτροχιαστεί» ο αστεροειδής με κάποιο προωστικό μέσο που θα προσκολλάτο πάνω του. Όμως και πάλι, για να πετύχει κάτι τέτοιο, θα απαιτείτο αφενός πολύ έγκαιρος εντοπισμός της επερχόμενης απειλής από το διάστημα και, αφετέρου, να προϋπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και ο σχεδιασμός για το τι ακριβώς θα έπρεπε να γίνει στην περίπτωση που η επιβίωση της ανθρωπότητας ξαφνικά κρεμόταν από μια κλωστή.

 in.gr

Πέμπτη 09/08/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

16:00 Κ2: ατέλειωτη περιπέτεια ΝΕΤ Περιπέτεια
22:00 Ανεξέλεγκτη εκδίκηση Star Ξένη ταινία
01:30 Ανάμεσα στους τοίχους ΕΤ1 Ξένη ταινία
02:00 Μπάτσοι για κλάματα Star Κωμωδία
03:45 Ανταύγειες σε χρυσά μάτια Star Δράμα