Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

The Last of Us (2013) Red Band Video Game Trailer


A Preview of The Hobbit: The Desolation of Smaug


Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) Trailer

The Great Gatsby (2013) Posters


Game of thrones - Season 3 Episode 2 Preview Clip


Καθημερινή - Κυριακή 07/04/2013

Season 2 - Episodes 1 & 2

Under the Dome (2013) TV Series Promo


Πρώτο Θέμα - Κυριακή 07/04/2013


Κι αν ο κόσμος του Game of Thrones ήταν η Ευρώπη;

Ξεκίνησε την Κυριακή ο πολυαναμενόμενος τρίτος κύκλος της ξένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, η οποία μεταδίδεται σε περισσότερες από 70 χώρες.

Τι θα ίσχυε, όμως, αν το Γουέστερος και το Έσσος, οι ήπειροι, δηλαδή, του κόσμου που δημιούργησε ο Τζωρτζ Μάρτιν, τοποθετούνταν στην Ευρώπη. Σε ποια βασίλεια, νησιά και πόλεις θα αντιστοιχίζονταν; 
Την απάντηση στο ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν οι συντάκτες του euronews, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, προσπάθησαν να κάνουν τις αντιστοιχίες, όχι μόνο με μια αυστηρά γεωγραφική οπτική, αλλά και σε σχέση με τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του κάθε τόπου.

Βόρεια Σκανδιναβία: Οι χώρες πέρα από το Τείχος, θα ήταν η Βόρεια Σκανδιναβία. Τα παγωμένα τους τοπία για όσο μπορεί να δει το μάτι, κατοικούνται από ντυμένους με γούνες άγριους (ή όπως ονομάζουν τους εαυτούς τους, «Ελεύθερους Λαούς»). Αυτοί οι ατρόμητοι πολεμιστές κάνουν σποραδικές επιδρομές στα εδάφη νότια της περιοχής τους, όπως έκαναν οι Βίκινγκς στην στεριά (ως επί το πλείστον). Η Γη του Παντοτινού Χειμώνα, ακόμα πιο βόρεια, μπορεί να παραμείνει μυστηριώδης (όπως ο Άγιος Βασίλης). 

Τα Νησιά Φερόε: Τα μικροσκοπικά ηφαιστιογενή νησιά θα μπορούσαν να είναι το Ντραγκονστόουν, που αποτελούσε την έδρα του Οίκου Ταργκάρυεν μέχρι την Επανάσταση. 

Ισλανδία: Η Ισλανδία θα ήταν τα Σιδερένια Νησιά. Οι αντίξοες συνθήκες ζωής στα Σιδερένια Νησιά έβγαζαν σκληρούς άντρες, που θεωρούν τους εαυτούς τους Σιδερογεννημένους. Μοιάζοντας πολύ με τους Βίκινγκς, είναι ικανοί, γουνοφόροι πολεμιστές της θάλασσας που λεηλατούν λιμάνια και πόλεις κατά μήκος όλης της δυτικής ακτής του Γουέστερος. 

Βόρεια Αγγλία: Τα ορεινά υψίπεδα, κάτω από βαρείς συννεφιασμένους ουρανούς, η άγρια γη της Σκωτίας και της βόρειας Αγγλίας, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ο Βορράς. Ο έντιμος Οίκος των Σταρκ του Βορρά υπερασπίζεται το υπόλοιπο Γουέστερος από τους άγριους που ζουν βόρεια του Τείχους. Κατά σύμπτωση, στην περιοχή σήμερα βρίσκεται και το Τείχος του Ανδριανού και του Αντονίνου. Θυμηθείτε, ο χειμώνας πλησιάζει.

Γαλλία: Η Γαλλία θα πρέπει να είναι το Στόρμλαντς, η χώρα του επαναστατικού και μικρής διάρκειας Οίκου των Μπαράθεον. Το γούστο του Βασιλιά Ρόμπερτ στο κρασί, οι γιορτές και οι γυναίκες που αποδεικνύονται μοιραίες στο τέλος, ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με την ιδιοσυγκρασία των Γάλλων 

Γερμανία: Η Γερμανία θα ήταν το Γουέστερλαντς, μια πολύ πλούσια και λοφώδης περιοχή. Διοικείται με σιδερένια πυγμή από τον Οίκο των ξανθών και γαλανομάτηδων Λάννιστερ, οι οποίοι ηγεμονεύουν στον κόσμο του Μάρτιν. Σας θυμίζει κάτι;

Αθήνα: Η ελληνική πρωτεύουσα θα ήταν το Πέντος, στην ήπειρο του Έσσος, η πόλη όπου ο Βισέρις και η Ντενέρις Ταργκάρυεν έζησαν τα νεανικά τους χρόνια Το Πέντος είναι μια μεγάλη πόλη – λιμάνι, με έναν μεγάλο ναό. 
Κωνσταντινούπολη: Η πόλη του Κάρθ περιγράφεται ως μια «πόλη-λιμάνι που βρίσκεται στη νότια ακτή του Έσσος. Εγκατεστημένο σε μια κεντρική περιοχή, το Κάρθ είναι μια πύλη ανταλλαγής εμπορίου και πολιτισμού μεταξύ της δύσης και της ανατολής, του βορρά και του νότου. Ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή της Κωνσταντινούπολης ανά τους αιώνες.


Αυστρία και Ελβετία: Περικυκλωμένες από βουνά, οι χώρες αυτές θα ήταν το Βέιλ, που κυριαρχείται από τον Οίκο των Άρρυν, προστατευμένο στο απόρθητο φρούριο, το Έιρι. Παρόλο που είναι ένδοξοι πολεμιστές, οι κάτοικοι βλέπουν τους ξένους με επιφυλακτικότητα.

Ουγγαρία: Οι αλογοκαβαλάρηδες Ντοθράκι, είναι ανάμνηση της πρώιμης Αυτοκρατορίας των Ούνων, που σχηματίστηκε στην σημερινή Ουγγαρία, και η οποία αποτελούταν από έναν συνδυασμό φυλών, ενωμένων υπό έναν ισχυρό ηγέτη, όπως ο Καλ Ντρόγκο.

Ιταλία: Η Ιταλία θα ήταν το Ριτς, που διοικείται από τον Οίκο των Ταϊρέλ. Η εύφορη αυτή περιοχή παράγει πεπόνια, ροδάκινα, μήλα και σταφύλια που κάνουν το κρασί της διάσημο σε όλο το Γουέστερος. 
Σικελία: Ένα νησί που παράγει κρασί νότια της ηπείρου; Εύκολο, είναι το Άρμπορ.

Ισπανία και Πορτογαλία: Πέρα από μια ορεινή περιοχή (τα Ντόρνις Μάρτσις/τα Πυρηναία), η Ισπανία θα ταίριαζε στην περιγραφή της εξωτικής χερσονήσου του Ντορν. Οι κάτοικοι, με ελιές στο δέρμα και θερμόαιμοι, έχουν μια προτίμηση στο πικάντικο φαγητό. Το κλίμα του Ντορν είναι ζεστό έως ημι-άνυδρο. Με ερήμους στο εσωτερικό, οι περισσότερες πόλεις είναι παραθαλάσσιες. 

Ολλανδία και Βέλγιο: Αυτές οι χώρες θα ήταν τέλειο Ρίβερλαντς. Μια εύφορη περιοχή, γεμάτη από ποταμούς που πλημμυρίζουν, έχει βάλτους στο βόρειο τμήμα. Η κεντρική του θέση, το κάνει συχνά πεδίο μάχης. 

Νάπολη: Ένα λιμάνι με κάστρο που βλέπει από ψηλά την θάλασσα, με μεσογειακό κλίμα, αυτό είναι με λίγα λόγια το Κινγκς Λάντινγκ. Η… θρυλική μυρωδιά του Κινγκς Λάντινγκ θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί με αυτή της Νάπολης, κατά την διάρκεια της χειρότερης απεργίας των εργαζομένων στην αποκομιδή σκουπιδιών.  Παρολαυτά, στην τηλεοπτική σειρά, το Κινγκς Λάντινγκ έχει γυριστεί στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στο αρχιπέλαγος της Μάλτας. 


Δευτέρα 01/04/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

20:00 Διαζύγιο αλά ελληνικά ΕΤ3 Ελληνική ταινία
21:00 Όταν συνάντησε τον Μπιλ Alpha Ξένη ταινία
22:00 Επιθυμίες στο παρά πέντε Star Ξένη ταινία
01:15 Ο μαχητής της φωτιάς Mega Ξένη ταινία
02:00 Ο ήχος του θανάτου Star Ξένη ταινία

Ελευθεροτυπία - 07/04/2013