Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

The Avengers (2012) German Trailer with new scenes







The Hunger Games (2012) New Clip

Dark Tide (2012) Trailer

Bully (2012) Trailer

The Raven (2012) 2nd Trailer

Έφυγε η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Σμαρούλα Γιούλη. Ήταν σύζυγος του θεατρικού επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Νοέμβριο στην οικία τους.

Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1943, στην ταινία Η φωνή της καρδιάς.

Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο Χαρούμενα νιάτα και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κυρία Κατερίνα και τον Μάνο Κατράκη στο έργο Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.

Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: Άννα Φρανκ, Κουρέλι, Πειρασμός κ.ά.

Trupiak - Short Movie Trailer

Bad Ass (2012) 2nd Trailer

Akira Live Action Fan Made Short Movie

Prometheus (2012) New Photo

Snow White and the Huntsman (2012) Japanese Trailer







An Enemy to Die For (2012) Poster

«iPad HD» ονομάζεται το tablet που θα παρουσιάσει η Apple σήμερα Τετάρτη

Το τρίτο μοντέλο της σειράς iPad δεν θα ονομάζεται iPad 3 όπως ήθελαν οι φήμες -η Apple προτίμησε το όνομα iPad HD για να προμοτάρει το βασικότερο νέο χαρακτηριστικό της συσκευής, που είναι η οθόνη υψηλής ανάλυσης, αναφέρει ο δικτυακός τόπος τεχνολογίας CNet

Το όνομα του νέου μοντέλου, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Σαν Φρανσίσκο, φέρεται να αποκάλυψε ένας προγραμματιστής «που είχε προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες και στο παρελθόν».

Για την ίδια ονομασία κάνουν επίσης λόγο προηγούμενα δημοσιεύματα στα ιστολόγια Gizmodo και VentureBeat.

Γνωστή για την επιτηδευμένη μυστικοπάθειά της, η Apple δεν έχει αποκαλύψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ταμπλέτας (και δεν έχει καν επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζεται να λανσάρει νέο iPad).

Το Διαδίκτυο, όμως, βρίθει από ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τις βελτιώσεις στο τρίτο μοντέλο:

  • Όλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι το νέο iPad διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, πιθανώς QXGA στα 2.048x1.536 εικονοστοιχεία.
  • Δεδομένου ότι όλες οι εφαρμογές (app) για την ταμπλέτα έχουν γραφτεί για οθόνη με διαγώνιο 9,7 ίντσες και αναλογία πλευρών 4:3, οι διαστάσεις αυτές είναι εντελώς απίθανο να αλλάξουν.
  • Ο επεξεργαστής A5 που χρησιμοποιείται στο iPad 2 και το iPhone 4S πιθανότατα θα αντικατασταθεί με τον νέο A6. Το νέο τσιπ λέγεται ότι θα είναι τετραπύρηνο, αυτό όμως θα περιόριζε τη διάρκεια της μπαταρίας.
  • Μετά το iPhone 4S, η λειτουργία φωνητικών εντολών και αναζητήσεων Siri φτάνει και στο iPad.
  • Η νέα ταμπλέτα είναι πιθανό να προσφέρει υποστήριξη για δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE.
Μένει να διευκρινιστεί στα αποκαλυπτήρια της Τετάρτης αν το iPad 2 θα παραμείνει στην αγορά με μειωμένη τιμή.

Η εκδήλωση της Apple στο Σαν Φρανσίσκο προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

in.gr

Ξεκινά στις 9 Μαρτίου το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Την ανήσυχη και σε διαρκή αναμόρφωση και εγρήγορση τέχνη του ντοκιμαντέρ γιορτάζει για 14η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 18 Μαρτίου στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη.

Στόχος του είναι να παρουσιάζει τις εικόνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και, κυρίως, ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε , σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.

«Φέτος ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Εξασφαλίσαμε μία πολύ καλή επιλογή από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ στον κόσμο. Είναι ενδεικτικό ότι είχαμε περίπου 1.700 καταθέσεις ταινιών από όλη την υφήλιο» είπε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, καθώς και παράλληλες δράσεις-masterclasses, workshops, συνέδριο, ομιλίες, έκθεση- το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

«Πλέον το φεστιβάλ κατατάσσεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ.Εϊπίδης και πρόσθεσε ότι φέτος θα προβληθούν συνολικά 190 ταινίες εκ των οποίων περισσότερες από 75 είναι ελληνικές.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει το πολυσυζητημένο και πιο επίκαιρο από ποτέ ντοκιμαντέρ Indignados του Τόνι Γκάτλιφ, με θέμα το κίνημα των Αγανακτισμένων. Με έμπνευση από το μπεστ σέλερ «Αγανακτήστε!» του Στεφάν Εσέλ και συνδυάζοντας μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, ο Γκάτλιφ αναδεικνύει την κοινωνική παθογένεια, το οικονομικό αδιέξοδο και το αβέβαιο πεπρωμένο της Ευρώπης.

Οδηγός του είναι ένα σύμβολο-θύμα του καπιταλισμού, μια Αφρικανή μετανάστρια που περιπλανιέται στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία και συναναστρέφεται με τους «αποκλεισμένους» της ευρωπαϊκής κοινότητας (μετανάστες, άστεγοι), αλλά και με τους αγανακτισμένους κάθε εθνικότητας, που διεκδικούν την ελπίδα για αλλαγή.

in.gr

Τετάρτη 07/03/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Προσεχώς... ζάμπλουτοι Star Ξένη ταινία
22:00 Agora Mega Ξένη ταινία
23:00 Altiplano ΕΤ1 Δράμα
23:00 Το ευλογημένο παιδί Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Στη φωλιά του λιονταριού Πρίσμα+ Δράμα
00:45 Τσάρλι, το μοναχικό κουγκαρ Σπορ+ Ξένη ταινία
02:15 Η κόλαση μέσα του Star Θρίλερ