Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΟΤΕ: Ο δορυφορικός Σεπτέμβριος χωρίς τον Hellas Sat

Με στόχο τον Σεπτέμβριο να εκπέμψει το νέο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, ο ΟΤΕ αναζητά νέα «δορυφορική στέγη», εκτός Hellas Sat2. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε, κυρίως για εμπορικούς λόγους, να μην χρησιμοποιήσει τον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, αλλά να συνεργαστεί με κάποιον από τους ευρωπαϊκούς.

Οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κυρίως γιατί ο Hellas Sat2 είναι κατειλημμένος, μεταδίδοντας πρόγραμμα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για πάνω από 200 τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον χωρητικότητα, ώστε να «πατήσει» επάνω του και το συνδρομητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ.

Ένα ακόμη κριτήριο που έκανε τον Οργανισμό να στραφεί σε αναζήτηση άλλου δορυφόρου, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι οι επαφές με την γαλλική Eutelsat βρίσκονται... σε καλό δρόμο, είναι η θέση του ελληνικού δορυφόρου, στις 39 μοίρες Ανατολικά.

Η θέση αυτή είναι μακριά από τον δορυφόρο Hotbird που χρησιμοποιεί η Forthnet (στις 13 μοίρες) για το πρόγραμμα της Nova και προκαλεί έμμεσα εμπορικό ζήτημα για τον Οργανισμό. Και αυτό γιατί εάν κάποιος από τους σχεδόν 380.000 πελάτες Nova θέλει να βάλει και δορυφορικό OTE TV, λόγω της θέσης του Hellas Sat θα έπρεπε να αγοράσει και δεύτερο δορυφορικό πιάτο, κόστος που στις μέρες μας είναι αποτρεπτικό. Επίσης, κάποιος που θα ήθελε να κόψει την Nova για να πάει στο OTE TV δεν θα χρειαζόταν να κάνει αλλαγές στην θέση του δέκτη του, εάν ο ΟΤΕ εξέπεμπε για παράδειγμα από τον Eutelsat.

Ο Οργανισμός έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες για να λανσάρει τον δορυφορικό OTE TV, θέλει να «κλείσει» στην πλατφόρμα του και τα ελεύθερα κανάλια, τα οποία έχουν τριετή συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με τη Nova και καλείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει επ’ αυτής της σύμπραξης και έχει αναθέσει ύστερα από διαγωνισμό την παραγωγή αθλητικού προγράμματος στον ΣΚΑΪ. Επίσης, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εντάξει ένα αθλητικό κανάλι στην πλατφόρμα του, παραγωγή της εταιρείας PLD.

Το μέλλον του Hellas Sat

Το γεγονός ότι ο ΟΤΕ δεν θα «πατήσει» πάνω στον Hellas Sat2 για το δορυφορικό πρόγραμμά του, κάνει μια μελλοντική πώληση της δραστηριότητας πιο εύκολη. Η πώληση της θυγατρικής Hellas Sat τέθηκε πρόσφατα σαν πρόταση στο ΔΣ του ΟΤΕ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί, χωρίς και να αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο.

Ίσως μάλιστα, η διαπραγμάτευση με την Eutelsat Communications Group να περιλαμβάνει και αυτή τη δραστηριότητα του Οργανισμού. Πάντως, η γαλλική εταιρεία διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων ήδη από το 2008 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγοράσει τον Hellas Sat 2 από τον OTE, και μάλιστα με δηλώσεις του τότε γενικού διευθυντή της εταιρείας, Giuliano Berretta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Forthnet έχει ήδη συνεργασία με τον γαλλικό δορυφόρο και θα διαθέτει από τον Σεπτέμβριο υπηρεσίες δορυφορικού Internet με ταχύτητες 10Mbps download και 2Mbps upload. Στόχος είναι να καλυφθούν οι διαδικτυακές ανάγκες περιοχών της περιφέρειας, όπου οι ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι ακόμα πολύ χαμηλές.

Η υπηρεσία θα παρέχεται αυτοτελώς, αλλά και σε συνδυασμό με πακέτο τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ η εταιρεία εξετάζει διάφορα πιθανά προγράμματα συνδυασμού τηλεπικοινωνιακών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.

satleo.gr

LG DX2000 Monitor PC - 3D χωρίς γυαλιά

Mε «παρακολούθηση ματιού» και όχι με 3D γυαλιά (ενεργά ή παθητικά) σχηματίζει η οθόνη αυτή 3D εικόνες στην επιφάνειά της.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική Pallallax Barrier ο χρήστης μπορεί να δει 3D με άνεση και ελευθερία.

Η κάμερα που υπάρχει στο επάνω μέρος της συσκευής παρακολουθεί τις αλλαγές θέσης των ματιών του χρήστη σε πραγματικό χρόνο ώστε να βελτιστοποιήσει την 3D απόλαυση.

Επειδή οι οθόνες υπολογιστών έχουν συνήθως ένα θεατή, σε σχέση με μια τηλεόραση που μπορεί να έχει περισσότερους, είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια θέση θέασης (sweet spot) 3D χωρίς γυαλιά.

Πρόκειται για μόνιτορ LCD LED με μετατροπέα από 2D σε 3D.

fullhd.gr

Babe Runner !!! - A Blade Runner Adult Parody

Underworld Awakening (2012) Photo

Conan the Barbarian (2011) Red Band TV Spot

Golf in the Kingdom (2011) Poster

Captain America: The First Avenger (2011) Behind the scenes footage

The Millennium Bug (2011) Trailer & Poster


Karl Urban as Judge Dredd

Κυριακή 17/07/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Βαριά ερωτευμένος ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Διπλοπενιες Star Κωμωδία
21:30 Ο ένορκος Alter Ξένη ταινία
22:10 Χαβάη, Οσλο Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:45 Η θεωρία του χάους Star Ξένη ταινία
23:00 Μποέμικη ζωή Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Ο Τζέφερσον στο Παρίσι ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:00 Jacknife ΕΤ3 Δράμα
23:10 Pootie Tang ANT1 Κωμωδία
23:45 Ξεπεσμένοι άγγελοι Alter Ξένη ταινία
00:10 Γροθιές στην τσέπη Πρίσμα+ Δράμα
00:15 Ο Τζέφερσον στο Παρίσι ΝΕΤ Δράμα
00:30 Ο βάλτος Star Τρόμου
00:30 Barb Wire Alpha Ξένη ταινία
01:00 Shooting dogs ANT1 Δράμα
01:30 Το ξεκαθάρισμα ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:35 Έρωτας και προδοσία Σπορ+ Δράμα
01:45 Φονική καταιγίδα Alter Ξένη ταινία
02:15 Στηριξου πάνω μου Star Ξένη ταινία