Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Τεταρτη 25/11/2009

Lost Season 6 - Official Promo Trailer #2

District 9 (2009)

Η ταινία έχει στυλ ντοκιμαντέρ και περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο εξωγήινοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Γη και γίνονται αντικείμενο ξενοφοβίας, μίσους και εκμετάλλευσης καθώς τοποθετούνται σε ένα είδος γκέτο.

Μια πολυεθνική δύναμη (Multi National United-MNU) ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής των εξωγήινων. Το District 9 γυρίσθηκε και διαδραματίζεται στην Νότιο Αφρική, καθώς εκεί υποτίθεται έχουν τοποθετήσει τους εξωγήινους πρόσφυγες.

Ελληνικη κινηματογραφικη πρεμιερα στις 26/11/2009

(500) Days of Summer (2009)

Αγόρι γνωρίζει κορίτσι. Το αγόρι ερωτεύεται. Το κορίτσι όχι. Αυτή είναι η απλή ιδέα της γλυκόπικρης κωμωδίας που καταχειροκροτήθηκε στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance. Ο Μαρκ Ουέμπ σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, μετά από προϋπηρεσία σε μουσικά βίντεο διάσημων καλλιτεχνών, και εκμεταλλεύεται την μοναδική χημεία των πρωταγωνιστών Ζόε Ντεσάνελ ("YesMan") και Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ ("Stop-Loss").

Αν και ζει στην σύγχρονη, κυνική εποχή, ο Τομ πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα. Η Σάμερ δεν πιστεύει ούτε στο ελάχιστο σε οποιαδήποτε μορφή έρωτα, αλλά αυτό δεν σταματάει τον Τομ από το να προσπαθεί αδιάκοπα να κερδίσει την καρδιά της. Και να την πείσει πως υπάρχει το είδος του έρωτα που έχει τη δύναμη να συνταράξει την καρδιά και να συγκλονίσει τον κόσμο ενός ανθρώπου?

Ελληνικη πρεμιερα στις 26/11/2009

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Η τελευταία ταινία που συμμετείχε ο Heath Ledger. Για την ακρίβεια δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει και ο Terry Gilliam αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τρεις διαφορετικούς ηθοποιούς. Το σενάριο ξαναγράφτηκε και έτσι οι Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell είναι το ίδιο πρόσωπο με τον οσκαρικό Ledger. Οι τρεις σταρ αρνήθηκαν να παραλάβουν το μισθό τους για το έργο και τον χάρισαν στην Ματίλντα, την μικρή κόρη του αδικοχαμένου συναδέλφου τους.

Ο περιοδεύων θίασος του Dr. Parnassus παρουσιάζει ένα μοναδικό σόου, όπου οι θεατές μπορουν να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα ενώ παράλληλα θα έχουν τον πρώτο λόγο. Όμως ο Dr. Parnassus κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

cine.gr

Ελληνικη πρεμιερα 26/11/2009

Πλανήτης 51: Επισκέπτης από τη Γη - Planet 51 (2009)


Ο σεναριογράφος του "Shrek" επιστρέφει με μια νέα ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Ο Τσακ είναι αστροναύτης και προσγειώνεται στον πλανήτη 51, με την πεποίθηση πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που πατάει το πόδι του στον πλανήτη αυτό. Έκπληκτος όμως ανακαλύπτει πως ο πλανήτης κατοικείται από μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Τα ανθρωπάκια αυτά ζουν ευτυχισμένα και ειρηνικά με ένα τρόπο ζωής που θυμίζει την Αμερική των ΄50s. Κι έχουν μόνο ένα φόβο: πως μια μέρα θα εμφανιστούν στον πλανήτη τους εισβολείς από άλλο πλανήτη, όπως ο Τσακ!

Με τις φωνές των: Ντουέιν Τζόνσον, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Τζέσικα Μπιλ, Γκάρι Όλντμαν

Στα ελληνικά με τη φωνή του Σάκη Ρουβά

Eλληνικη πρεμιερα στις 26/11/2009

VETO - Kυριακη 22/11/2009


Οι 100 καλύτερες ατάκες απο ταινίες

Στο Διαδίκτυο η ελληνική γλωσσική κληρονομιά

Ένα νέο δικτυακό τόπο που αναδεικνύει τη νεοελληνική γλωσσική κληρονομιά μέσω μιας σημαντικής ψηφιακής συλλογής κειμένων της νεοελληνικής γραμματείας, ανέπτυξε το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Ο δικτυακός τόπος που αναπτύχθηκε για την πολιτιστική, επιστημονική και εκπαιδευτική αξιοποίηση της συλλογής αυτής, από το ευρύτερο, αλλά και το ειδικό κοινό, βρίσκεται στη διεύθυνση www.potheg.gr

Ο Πολιτιστικός Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσας (ΠΟΘΕΓ) περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά κείμενα συγγραφέων από όλα τα λογοτεχνικά είδη και από μια ευρεία περίοδο της νεοελληνικής γραμματείας που ξεκινά από το νεοελληνικό Διαφωτισμό (τέλη του 18ου αιώνα - αρχές 19ου αιώνα) και φθάνει μέχρι τη σημερινή εποχή. Κάθε κείμενο συνοδεύεται από εκτενή τεκμηρίωση (βιογραφία και εργογραφία συγγραφέα, αποσπάσματα κριτικών κείμενων, βιβλιογραφία, φωτογραφικό υλικό), καθώς και από πρωτότυπο υλικό με πληροφορίες για το ρεύμα και τη λογοτεχνική σχολή στην οποία εντάσσεται.

Στη συλλογή ανθολογούνται οι σημαντικότεροι Έλληνες λογοτέχνες και τα σημαντικότερα έργα τους, έτσι ώστε να καταδεικνύεται η ιστορική εξέλιξη της νεοελληνικής γραμματείας. Στα συνοδευτικά κείμενα παρουσιάζονται τα θέματα και οι έννοιες που χαρακτηρίζουν τις διάφορες λογοτεχνικές τάσεις, ρεύματα και περιόδους, προβάλλονται οι θέσεις όλων των παρατάξεων της γλωσσικής διαμάχης και, τελικά, δημιουργείται στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πνευματικό κλίμα κάθε εποχής και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στο γραπτό λόγο.

Ο δικτυακός τόπος του ΠΟΘΕΓ σχεδιάστηκε με στόχο να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις διαχείρισης και πρόσβασης σε πολιτισμικό περιεχόμενο, ταυτόχρονα όμως ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες, υποστηρίζοντας δυνατότητες πολύπλευρης αναζήτησης /ανάκτησης και σύνθετους μηχανισμούς πρόσβασης στο περιεχόμενο (τεχνικές αναζήτησης ασαφούς ταιριάσματος, αναζήτηση με υποστήριξη μορφολογικού λεξικού, χρήση τεχνολογίας συνθετικής φωνής για εκφώνηση κειμένων και πλοήγηση στον ιστότοπο ατόμων με προβλήματα όρασης κ.λπ.).

Το πρωτότυπο περιεχόμενο είναι διαθέσιμο σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά), ενώ προσφέρονται ακόμη στον επισκέπτη ένας εύχρηστος «Θησαυρός Λογοτεχνικών Όρων», στατιστικές πληροφορίες για την εμφάνιση λημμάτων στα ψηφιοποιημένα έργα, καθώς και κάποια - περιορισμένου περιεχομένου - εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Σκοπός του Πολιτιστικού Θησαυρού της Ελληνικής Γλώσσας είναι η συστηματική ψηφιακή τεκμηρίωση, η βελτίωση της κατανόησης του ελληνικού γλωσσικού πολιτισμού, η προώθηση της πολιτιστικής εκπαίδευσης, η διάχυση προτύπων τεκμηρίωσης συλλογών πολιτιστικών αντικειμένων κ.ά. H διαδικτυακή υπηρεσία του παρέχεται δωρεάν για την ικανοποίηση των ερευνητικών και πνευματικών αναγκών του ειδικού κοινού (γλωσσολόγοι, φιλόλογοι, μελετητές της γλώσσας μας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, κ.ά.), ενώ συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του γενικού κοινού σχετικά με την σπουδαιότητα της πολιτιστικής και ιστορικής γνώσης που απορρέει από την γλώσσα μας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτο Θεμα - Κυριακη 29/11/2009

Paranormal Effect (2009)

Go Behind-the-Scenes of 'The Wolfman'

TV Spot for 'The Descent: Part 2'

International Featurette on Sherlock Holmes

The Twilight Saga : Eclipse (2010)

New Kull Movie in the Works

Paradox Entertainment's CEO Fredrik Malmberg told Fantasy.fr that a new "Kull" movie is in the works. Here is the translated article, courtesy of the site:

Paradox Entertainment is currently working on a new movie adaptation for Kull the Conqueror.

Fredrik Malmberg, Paradox Entertainment's CEO, used the occasion of an exclusive interview to reveal his company was working on a new Kull movie.

Fredrik Malmberg also told us about Conan and other ongoing adaptations. You'll hear of it soon.

Robert Ervin Howard created a hero called Kull in 1929 for the Weird Tales magazine. Howard would draw some inspiration from this character to create Conan, but he dwells in an era predating the cimmerian's one.

Native to Atlantis, Kull grows up with his family in Tiger Valley until a flood wipe his clan out. Another clan bring him up, but he stands up for a woman destined to burn alive and ends up banned from Atlantis. He sails for the continent and take up the mercenary way. He'll become king, just as Conan will do thousands of years later. Under his influence, Valusia ends up as the most powerful kingdom of the time.

As a reminder, in 1997, Kull made an appearance on screen in the less than convincing Kull the Conqueror, directed by John Nicolella and played by Kevin Sorbo.

New Colonel Quaritch Featurette for Avatar!

Kυριακή 22/11/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 X-men 2 ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Παιχνίδια κατασκόπων Alter Ξένη ταινία
21:00 Τα Κίτρινα γάντια Star Κωμωδία
21:00 Μετά την επόμενη μέρα Alpha Ξένη ταινία
22:00 Κάσπαρ Χάουζερ Κανάλι της Βουλής Βιογραφία
22:30 Εγώ κι ο φίλος μου Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο Σινε+ Δράμα
23:30 Borat ANT1 Κωμωδία
23:30 Βλέπω το θάνατο σου 2 Alpha Ξένη ταινία
23:45 Τρέξε γρήγορα Star Περιπέτεια
00:15 Η νύχτα των δολοφόνων ΕΤ1 Αισθηματική κομεντί
00:45 Σήμερα...θα πεθάνεις Mega Περιπέτεια
01:10 Bermuda Grace ANT1 Ξένη ταινία
02:00 Αραχνοφοβια ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:00 Κόκκινοι ουρανοί Alter Περιπέτεια
02:15 Γουάιτ ερπ Star Γουέστερν
02:40 Τελευταία αποστολή Mega Περιπέτεια
03:00 Τυφλά εγκλήματα Σινε+ Δράμα
04:30 Μουκσιν Πρίσμα+ Δράμα
04:30 Η αγάπη είναι κόλαση Σινε+ Ξένη ταινία