Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σήμερα με το “ALCOHOL IS FREE” στον Β' Ημιτελικό της Eurovision!

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ: Σε απευθείας μετάδοση από το Μάλμε της Σουηδίας, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τον Δεύτερο Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22.00. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην ένατη θέση με το "Alcohol is Free", που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.
 
Η σειρά εμφάνισης τη βραδιά Δεύτερου Ημιτελικού, έχει ως εξής:

1. Λετονία
2. Άγιος Μαρίνος
3. Π.Γ.Δ.Μ.
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Φινλανδία
6. Μάλτα
7. Βουλγαρία
8. Ισλανδία
9. ΕΛΛΑΔΑ
10. Ισραήλ
11. Αρμενία
12. Ουγγαρία
13. Νορβηγία
14. Αλβανία
15. Γεωργία
16. Ελβετία
17. Ρουμανία

Στον Δεύτερο Ημιτελικό – όπως και στον Τελικό – οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όσες φορές επιθυμούν το τραγούδι της επιλογής τους, καλώντας στο 9011199ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού) ή στέλνοντας με γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση είναι 0,61 ευρώ και για κάθε SMS 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Επίσης, για πρώτη φορά φέτος μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και με τις ίδιες χρεώσεις, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android "Eurovision Song Contest – The Official App", που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Κατά τον χθεσινό Α' Ημιτελικό, το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 18ης Μαΐου πήραν (με τυχαία σειρά) η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τη βραδιά, αφού η ΝΕΤ σημείωσε υψηλή τηλεθέαση που άγγιξε ακόμα και το 28,3%. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η ΝΕΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Μεγάλο Τελικό της 18ης Μαΐου στις 22.00. Όλες οι φάσεις του διαγωνισμού μεταδίδονται επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στον Μεγάλο Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Hostages (2013) TV Series Promo Trailer


We are men (2013) TV Series Promo Trailer


The Crazy Ones (2013) TV Series Promo Trailer


Intelligence (2013) TV Series Promo Trailer


Riddick (2013) New Trailer


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 16/05/2013

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ / The Great Gatsby

Του Μπαζ Λούρμαν.
Με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Τζόελ Ετζερτον.
Δραματική / 2013 / Αυστραλία-ΗΠΑ




 Ο Μπαζ Λούρμαν ξέρει να κάνει μεγάλες ταινίες - αν και προσωπικά θεωρώ ως καλύτερη την πρώτη, και πιο μαζεμένη ταινία του, το «Strictly Ballroom». Χωρίς να θυμίζει ούτε στιγμή την «Αυστραλία», ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ» είναι μία ακόμα φαντασμαγορική καραμέλα, που -παραδόξως- δεν προδίδει το πνεύμα του βιβλίου του Φιτζέραλντ.

Ισως λόγω της εξέλιξης της ίδιας της ιστορίας, ο Λούρμαν αναγκάζεται να συγκρατήσει τη φανφάρα στο συναίσθημα, κάτι που εξισορροπεί ως έναν βαθμό την πληθωρικότητα στο γκλίτερ, στα σκηνικά, στα κουστούμια, στους χορούς και τις συνηθισμένες μεταμοντέρνες χιπστεριές του, αλλά ξεχειλώνει υπερβολικά τη διάρκεια. Ευτυχώς τον βγάζουν ασπροπρόσωπο οι ηθοποιοί του: ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κάρεϊ Μάλιγκαν το κουβαλάνε όλο, και ακόμα κι ο κλαψο-κουταβιάρης Τόμπι Μαγκουάιρ κερδίζει πόντους συμπάθειας. Υπέροχο δεν τον λες τον «Γκάτσμπυ» του, αλλά σίγουρα στροβιλιστικό.


Ο μανάβης

Του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
Ντοκιμαντέρ / 2013 / Ελλάδα.




 Ενας άνθρωπος, πολλοί ρόλοι για τον «Μανάβη» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ο οποίος ταξιδεύει εδώ και 30 χρόνια στα χωριά της Πίνδου και παραδίδει φρούτα, λαχανικά, ψυχολογική στήριξη, ιατρικές συμβουλές, ειδήσεις και μόντεμ (!) στους κατοίκους. Περιπλανώμενη αγάπη - ένα υπέροχο πορτρέτο.


Hannah Arendt

Της Μαργκαρέτε φον Τρότα. Με τους Μπάρμπαρα Σούκοβα, Αξελ Μίλμπεργκ, Τζάνετ ΜακΤιρ, Γιούλια Γιεντς
Δραματική / 2012 / Γερμανία - Λουξεμβούργο - Γαλλία




 Συναρπαστικό, λεπτοδουλεμένο και έξυπνα σκηνοθετημένο βιογραφικό δράμα για την περίοδο στη ζωή της Χάνα Aρεντ, όταν η φιλόσοφος έγραψε το περιβόητο άρθρο της για τη δίκη του Aντολφ Aϊχμαν στην Ιερουσαλήμ και ανέπτυσσε τη θεωρία της περί την μπαναλιτέ του κακού. Επιβλητική η Μπάρμπαρα Σούκοβα στον ρόλο της Αρεντ.


Μικρές εξεγέρσεις

Του Κυριάκου Κατζουράκη.
Με τους Κάτια Γέρου, Δημήτρη Πλειώνη, Νικόλα Παπαγιάννη, Μάρθα Φριντζήλα.
Δραματική / 2009 / Ελλάδα.




 Η ιστορία μιας γυναίκας η οποία γνωρίζει έναν νεαρό άντρα παθιασμένο με τη ζωγραφική του βυζαντινού καλλιτέχνη Μανουήλ Πανσέληνου και ανακτά την ελπίδα για ζωή.

protothema


Riddick (2013) Poster


True Blood Season 6 Promo Poster


V/H/S/2 (2013) Red Band Trailer


Πέμπτη 16/05/2013 - Ταινίες στην Ελληνικη TV

22:00 Ο τελευταίος Σαμουράι Star Περιπέτεια
23:40 Στενές επαφές τρίτου τύπου Mega Επιστημονικής Φαντασίας
00:00 Εν ψυχρώ (α μετάδοση) ΝΕΤ Δράμα